mxxxx 09.08.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 fizycznie wyrobisz się na pewno, ja przedwczoraj samodzielnie obsadzałem 150kg betonową pokrywę od studzienki wodomierzowej, choć wydaje mi się że może ona po prostu była jakaś oszukana i ważyła tylko 50kg bo nie sprawiła mi za wiele problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 09.08.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Kochani, jak to jest z Solid Security?. Na forum nie najlepiej o nich piszą i już sama nie wiem czy podzielić to przez dwa, czy też kompletnie sobie odpuścić?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 09.08.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Kochani, nadszedł czas otynkować nasz domek. Stąd pytanie: kogo polecacie do tynków zewnętrznych. Chyba wybierzemy mineralne lub silikatowe jak budżet pozwoli. Ponadto nie możemy zdecydować się na drzwi wew. DRE / PORTA / Budrex a może inne ? Witam DRE nie polecam, po 3 dniach (nie latach!) użytkowania wszystkie drzwi są do wymiany z powodu wyrwania się zawiasów. Do ciężkich przeszklonych drzwi stosują standardowe pojedyncze zawiasy.... pozdrawiam kurka, planowałam zakupić DRE, model Idea bo najtańszy Teraz już sama nie wiem czy kupować.... jaremy a pomogłam chociaż trochę? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 fizycznie wyrobisz się na pewno, ja przedwczoraj samodzielnie obsadzałem 150kg betonową pokrywę od studzienki wodomierzowej, choć wydaje mi się że może ona po prostu była jakaś oszukana i ważyła tylko 50kg bo nie sprawiła mi za wiele problemów Ty to "napakowałeś" ciągnięciem tego kloca po działce w celu wyrównania jak kiedys pisałeś ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.08.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Nie przejmuj się, zobaczysz, będzie fajnie: - na murarzu będziesz mógł odreagować jak ci co w pracy, albo w domu nie po myśli pójdzie, - poznasz nowych, baaaaardzo interesujących ludzi (fffachowców mam na myśli ) - nauczysz się podejmować polityczne decyzje, tzn. takie na których się kompletnie nie znasz a zdecydować trzeba ...i wiele innych - wszyscy przez to przeszli, to czemu ty miałbyś mieć inaczej - zorientujesz się, że myślisz o siekierze nie tylko jako o przedmiocie do rąbania drzewa ... - padający desz kiedy AKURAT MUSISZ rozładowac jakiś HDS z paletami materiału sprawi, że już nigdy padający desz nie zrobi na Tobie wrażenia ... - nigdy nie wycieraj rękawicą potu z czoła, którą chwilę wcześniej upychałeś wełnę na poddaszu ... i cała masa innych rzeczy... które są frajdą. Ogromną. Z budowania. i to są przeżycia, które zostają z Tobą na zawsze pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nakielnica 09.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Z napędem 6500 zł Wiśniowski .... Czy możecie podać, ile płaciliście za bramę garażową z napędem o wym. 5m x 2,5m? Dostałem wycenę od producenta okien ze Zduńskiej Woli na 9500 zł i zastanawiam się czy to oby nie ciut drogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 09.08.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 i kolejne pytanie.... trzeba polewać wylewki czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 09.08.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 i kolejne pytanie.... trzeba polewać wylewki czy nie? Ja podlewałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 09.08.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 mruva opinie są różne, 50% na 50%. Ja nie będę polewać ale czy to dobra decyzja? Moi wylewkarze nic nie mówili o polewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.08.2009 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ja kropiłem pędzlem, wylewkaż zakazał podlewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.08.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 ja kropiłem pędzlem, wylewkaż zakazał podlewać U nas polewane, tylko 1 male pekniecie. Kazali polewac wiec sie stosowalismy Wylewki mixokretem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Ja nie podlewałem i żałuję, powinienem lać, a wykonawca nie kazał. Tylko były przykryte. Kilka pęknięć jednak było ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 podrzucie namiary na wykonawce przylacza gazowego pilnie potrzebuje a na tablicy ogloszen braki w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani, jak to jest z Solid Security?. Na forum nie najlepiej o nich piszą i już sama nie wiem czy podzielić to przez dwa, czy też kompletnie sobie odpuścić?. Pozdrawiam Zapytam inaczej - z jakimi firmami macie umowy na monitoring, lub jakie polecacie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 i kolejne pytanie.... trzeba polewać wylewki czy nie? zależy ja miałam robione w październiku i nie kazali podlewać. NIC nie pękło. Wiem na pewno, bo miałam beton odkryty przez pół roku, zanim położyłam parkiety. Robił ten kolega Bogusia. Więc pewnie wszystko zależy od temperatur. U mnie kilka dni po wylewkach były tynki, czyli ogólna wilgotność w domu była baaardzo wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Kochani, jak to jest z Solid Security?. Na forum nie najlepiej o nich piszą i już sama nie wiem czy podzielić to przez dwa, czy też kompletnie sobie odpuścić?. Pozdrawiam Zapytam inaczej - z jakimi firmami macie umowy na monitoring, lub jakie polecacie?. Polecam tę, która ma najlepszy dojazd do ciebie (baza gdzieś blisko). U nas akurat Solid ma bazę 3 ulice dalej i sprawdzają się super, są po kilku minutach od włączenia alarmu. Nie ma z nimi problemu, choć i potrzebni jeszcze nie byli tak na prawdę (na szczęście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 maren100Telefon do wylewkarza może jeszcze mam, muszę sprawdzić w domu, to wieczorem Co do wykonawcy gazu, to już o nim pisałam - człowiek uczciwy, ale d.... Przyłącze zrobił dobrze lecz do papierów zabierał się jak do jeża, stwierdzenie gazowników, że wcinka i uruchomienie przyłącza to "czeka się kilka miesięcy" potraktował serio, ja się miałam wprowadzać a on rozkładał ręce... Jeżeli na czasie ci nie zależy, to ci go dam, jeżeli masz jednak napięte plany przeprowadzkowe, to nie radzę, lepiej wziąć kogoś, kto się porusza dobrze w urzędach, z tym, że takiego nie znam. Nam ten gaz załatwili w końcu instalatorzy pieca, którzy wszystkich znali w gazowni, ale oni akurat przyłączy nie robią, właśnie ze względu na upierdliwą papierologię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 maren100 Telefon do wylewkarza może jeszcze mam, muszę sprawdzić w domu, to wieczorem Co do wykonawcy gazu, to już o nim pisałam - człowiek uczciwy, ale d.... Przyłącze zrobił dobrze lecz do papierów zabierał się jak do jeża, stwierdzenie gazowników, że wcinka i uruchomienie przyłącza to "czeka się kilka miesięcy" potraktował serio, ja się miałam wprowadzać a on rozkładał ręce... Jeżeli na czasie ci nie zależy, to ci go dam, jeżeli masz jednak napięte plany przeprowadzkowe, to nie radzę, lepiej wziąć kogoś, kto się porusza dobrze w urzędach, z tym, że takiego nie znam. Nam ten gaz załatwili w końcu instalatorzy pieca, którzy wszystkich znali w gazowni, ale oni akurat przyłączy nie robią, właśnie ze względu na upierdliwą papierologię. odnosnie przylacza gazowego to nie wiem czy cos sie zmianilo ale poinformowano mnie w gazowni, ze musze wykonac instalacje wewnetrzna gazu (od mojego plota do budynku i wew budynku do kotlowni) i z papierkiem wykonania takiej instalacji wrocic do gazowni a oni dopiero wowczas wykonaja przylacze do mojej dzialki (wcinka w ulicy i doprowadzenie gazu do skrzynki w moim ogrodzeniu) - procedura jak Ty zalatwialas przylacze byla taka sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 była i ten mój gazownik zrobił przyłącze w domu i nawet skrzynkę w ulicy. Została tylko ta wcinka w gazociąg. facet miał dalej iść do gazowni załatwiać resztę, bo przy wcince on też musi być, żeby zrobić próbę, a do tego nie miał serca. Niby gotowe, a on się migał. Po prostu papierologia w gazowni jest niezbyt łatwa... Więc poszedł sam małż. Po kilku wizytach małża w gazowni raczył ktoś przyjechać, obejrzeć i zawyrokowali - do listopada są zajęci, od listopada nie robią w ziemi. Zrobią wcinkę wiosną. A ja miałam się wprowadzić 1 listopada. Więc rozumiesz..... I ten mój łepek nic nie umiał pomóc. Pomógł hydraulik, który akurat zakładał piec i, jak się okazało, kiedyś też robił przyłącza gazowe i wszystkich znał..... Więc jeszcze raz - jak ci na czasie nie zależy i na znajomościach, to on samo przyłącze zrobił dobrze. Nawet biedak różę, co miał na trasie przyłącza, obkopał szpadelkiem i nie uszkodził Każdy inny by ją wyciął i po bólu. Więc złego słowa nie powiem. Drogi też nie był specjalnie. Jak chcesz go, to wieczorem na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 maren100 Telefon do wylewkarza może jeszcze mam, muszę sprawdzić w domu, to wieczorem Co do wykonawcy gazu, to już o nim pisałam - człowiek uczciwy, ale d.... Przyłącze zrobił dobrze lecz do papierów zabierał się jak do jeża, stwierdzenie gazowników, że wcinka i uruchomienie przyłącza to "czeka się kilka miesięcy" potraktował serio, ja się miałam wprowadzać a on rozkładał ręce... Jeżeli na czasie ci nie zależy, to ci go dam, jeżeli masz jednak napięte plany przeprowadzkowe, to nie radzę, lepiej wziąć kogoś, kto się porusza dobrze w urzędach, z tym, że takiego nie znam. Nam ten gaz załatwili w końcu instalatorzy pieca, którzy wszystkich znali w gazowni, ale oni akurat przyłączy nie robią, właśnie ze względu na upierdliwą papierologię. odnosnie przylacza gazowego to nie wiem czy cos sie zmianilo ale poinformowano mnie w gazowni, ze musze wykonac instalacje wewnetrzna gazu (od mojego plota do budynku i wew budynku do kotlowni) i z papierkiem wykonania takiej instalacji wrocic do gazowni a oni dopiero wowczas wykonaja przylacze do mojej dzialki (wcinka w ulicy i doprowadzenie gazu do skrzynki w moim ogrodzeniu) - procedura jak Ty zalatwialas przylacze byla taka sama ? I tak jest nadal ... robiliśmy przyłącze gazowe z miesiąc temu. Najpierw dosatliśmy warunki, potem inst wewnętrzna + na zewnątrz od domu do skrzynki w ulicy. Papiery do odbioru dostałem od razu, czekam tylko na geodezyjne. Namiary na gazownika ( robił zresztą też u Jelonków ) wysyłam na PW. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts