maren100 10.08.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 EZS i Majki dzieki za odp Majki namiary na gazownika jeszcze do mnie nie dotarly jak otrzymam to zaraz dzwonie A skoro jestes w temacie na biezaco to moze podpowiesz z grubsza na jakiego rzedu wydatek nastawiac sie u mnie instalacja od skrzynki w ogrodzeniu do budynki to 11 m - linia prosta i wewnatrz budynku 7 m tez w lini prostej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.08.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Papiery do odbioru dostałem od razu, czekam tylko na geodezyjne. pozdrawiam, majki Majki, papiery Ok, a gaz masz? Bo papiery to i ja dostałam, tylko z tą częścią będącą w gestii gazowni były problemy. Każdy inny instalator załatwiał mi na tip-top, jak robiłam prąd, to odebranie oznaczało prąd w gniazdku, jak kanalizę - to mogłam spuszczać ścieki. Tylko z gazem było tak dziwnie, że facet mówi że koniec a gazu w rurze nie ma. Może ja się go czepiałam???? Może to normalne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Papiery do odbioru dostałem od razu, czekam tylko na geodezyjne. pozdrawiam, majki Majki, papiery Ok, a gaz masz? Bo papiery to i ja dostałam, tylko z tą częścią będącą w gestii gazowni były problemy. Każdy inny instalator załatwiał mi na tip-top, jak robiłam prąd, to odebranie oznaczało prąd w gniazdku, jak kanalizę - to mogłam spuszczać ścieki. Tylko z gazem było tak dziwnie, że facet mówi że koniec a gazu w rurze nie ma. Może ja się go czepiałam???? Może to normalne??? Gazu oczywiście jeszcze nie, ale musze najpierw mieć protokół kominiarski + geodetę i papiery od gazownika i dopiero do gazowni. Takie przynajmniej u mnie mają wymogi. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Majki dzieki namiary na gazownika dostalam wiec zaraz dzwonie a napisz mi jeszcze na czym polega ten protokol komiarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 10.08.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a napisz mi jeszcze na czym polega ten protokol komiarski Ekhm pan kominiarz pyta czy wszystko ok, ile mamy kominow , nawet nie wchodzi do domu i wypisuje papiery. Instalacja szczelna, w dobrym stanie technicznym, zgodna z wymogami, inkasuje 200 zl za pieczatke i tyle. Papier konieczny do oddania domu do uzytkowania... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.08.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a napisz mi jeszcze na czym polega ten protokol komiarski Ekhm pan kominiarz pyta czy wszystko ok, ile mamy kominow , nawet nie wchodzi do domu i wypisuje papiery. Instalacja szczelna, w dobrym stanie technicznym, zgodna z wymogami, inkasuje 200 zl za pieczatke i tyle. Papier konieczny do oddania domu do uzytkowania... Pozdrawiam a czy do wypisania takiego protokolu kominiarskiego musze miec juz uzbrojona kotlownie z piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.08.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 popcarol - a taki "papierek" jest ważny też do odbioru domu ? Znaczy klika miesięcy jest ważny ... ? Bo odbiór będzie tak gdzieś koło stycznia, może wcześniej ... i ciekawe czy trzeba bulić 2 razy ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmad 10.08.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nie przejmuj się, zobaczysz, będzie fajnie: - na murarzu będziesz mógł odreagować jak ci co w pracy, albo w domu nie po myśli pójdzie, - poznasz nowych, baaaaardzo interesujących ludzi (fffachowców mam na myśli ) - nauczysz się podejmować polityczne decyzje, tzn. takie na których się kompletnie nie znasz a zdecydować trzeba ...i wiele innych - wszyscy przez to przeszli, to czemu ty miałbyś mieć inaczej - zorientujesz się, że myślisz o siekierze nie tylko jako o przedmiocie do rąbania drzewa ... - padający desz kiedy AKURAT MUSISZ rozładowac jakiś HDS z paletami materiału sprawi, że już nigdy padający desz nie zrobi na Tobie wrażenia ... - nigdy nie wycieraj rękawicą potu z czoła, którą chwilę wcześniej upychałeś wełnę na poddaszu ... i cała masa innych rzeczy... które są frajdą. Ogromną. Z budowania. i to są przeżycia, które zostają z Tobą na zawsze za wszystkie te przezycia zaplacisz (wlasna) karta... za leczenie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.08.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 EZS - dzięki za odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 10.08.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 mruva kiedy przeprowadzka?? czesto na spacery chodze koło twojej budowy coś mi sie zdaje ze tempo siadło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 10.08.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 - zorientujesz się, że myślisz o siekierze nie tylko jako o przedmiocie do rąbania drzewa ... - padający desz kiedy AKURAT MUSISZ rozładowac jakiś HDS z paletami materiału sprawi, że już nigdy padający desz nie zrobi na Tobie wrażenia ... - nigdy nie wycieraj rękawicą potu z czoła, którą chwilę wcześniej upychałeś wełnę na poddaszu ... i cała masa innych rzeczy... które są frajdą. Ogromną. Z budowania. i to są przeżycia, które zostają z Tobą na zawsze pozdrawiam, majki Hi hi hi.... z tą wełną to super porada... szkoda,że wcześniej nie wpadłem żeby założyć rękawice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 10.08.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a napisz mi jeszcze na czym polega ten protokol komiarski Ekhm pan kominiarz pyta czy wszystko ok, ile mamy kominow , nawet nie wchodzi do domu i wypisuje papiery. Instalacja szczelna, w dobrym stanie technicznym, zgodna z wymogami, inkasuje 200 zl za pieczatke i tyle. Papier konieczny do oddania domu do uzytkowania... Pozdrawiam ... i dlatego właśnie zrobiułem sobie papiery na EE, gaz i urządzenia energetyczne i też będę za "friko" inkasował 2 stówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 10.08.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 mruva kiedy przeprowadzka?? czesto na spacery chodze koło twojej budowy coś mi sie zdaje ze tempo siadło.... No cóż wykonawca się nie śpieszy i ciągle coś w kościele robi. Jak będziecie przechodzić następnym razem a my będziemy to zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nakielnica 10.08.2009 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 U nas też robił wylewki Boguś i kazał przykryć folią. Jest super! Nic nie pęka, mówił tylko, że przez dwa tygodnie nie wolno ustawiać ciężkich rusztować, etc... Pozdrawiamy budujących w okolicy Nakielnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.08.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a czy do wypisania takiego protokolu kominiarskiego musze miec juz uzbrojona kotlownie z piecem Teoretycznie nie, bo nawet nie wszedl do kotlowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.08.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 popcarol - a taki "papierek" jest ważny też do odbioru domu ? Znaczy klika miesięcy jest ważny ... ? Bo odbiór będzie tak gdzieś koło stycznia, może wcześniej ... i ciekawe czy trzeba bulić 2 razy ... ? pozdrawiam, majki Podejrzewam ze przy odbiorze Ci zarzuca ze papier juz za stary... moze umowisz sie z kominiarzem zeby Ci potem wypisal to samo z nowsza data? Ja mialam ten papier sprzed miesiaca i bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 11.08.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam, poszukuję około 100 metrów bieżących desek na szalunek ław fundamentowych. Może ktoś ma jakieś "doświadczone" na zbyciu? Dzięki,Michał 508 000 586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.08.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 a czy do wypisania takiego protokolu kominiarskiego musze miec juz uzbrojona kotlownie z piecem nie, ale do podłączenia gazu musisz mieć jeden jego odbiornik (może być piec albo kuchenka gazowa albo coś) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 11.08.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Potrzebuje w trybie niestety pilnym dobrą ( i tanią ) ekipę od tynków maszynowych. Dzwoniłem do tych z tablicy i są poumawiani a ja potrzebuję na wrzesień... Macie kogoś ??? Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 11.08.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ja poasiadam deski do szalunku i chce się ich pozbyć Deski są różnej długości i w różnym stanie, trzeba by je było sobie przejrzeć. Poza tym mam stemple na zbyciu po 3 zł. szczegóły na priva pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts