mxxxx 13.08.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Znalazłam firmę, która twierdzi, że może zrobić oczyszczalnie bez nasypu, bo mają jakiś inny typ, tzn. biologiczną zgadza się są takie, wodę spuszcza się w oczko wodne obrośnięte trzciną, poszukaj w necie oczyszczalnie korzeniowe albo BOŚ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 13.08.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Do: mruva i maren100: załatwialiście to w Starostwie Łódź-Wschód? Ja tez myślałam, że robi się to w ten sposób (wystarczy wrysować i już), ale byłam dziś w Starostwie i powiedzieli mi, że projekt musi być Teraz mam dylemat, bo mamy na działce dość wysoko poziom wód gruntowych (1,5 metra) i przy tak wysokim poziomie POŚ powinno się zrobić w nasypie. Znalazłam firmę, która twierdzi, że może zrobić oczyszczalnie bez nasypu, bo mają jakiś inny typ, tzn. biologiczną, natomiast w drugiej firmie mówią, że to niemożliwe, niezależnie od rodzaju oczyszczalni nasyp przy takim poziomie wody musi być. I komu wierzyć... W Starostwie Powiatowym na Sienkiewicza w Łodzi, budujemy w Justynowie. Tak jak pisałam wszystkie papiery były złożone przez architekta do pozwolenia na budowę i nikt dodatkowego projektu nie wymagał. POŚ jest wrysowana w mapkę z zachowaniem wszelkich wymaganych odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 13.08.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 usługi ponadstandardowe chcesz? ee no chyba potrzebny mi kier bud, ktory bedzie zagladal na budowe, a nie taki ktory tylko podpisze papierek, nie wiem czy to standard czy ponad a z tym gwaltem...ech pomazyc tylko A nikt mnie nie zaaresztuje za zdejmowanie humusu "przed czasem "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.08.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 usługi ponadstandardowe chcesz? ee no chyba potrzebny mi kier bud, ktory bedzie zagladal na budowe, a nie taki ktory tylko podpisze papierek, nie wiem czy to standard czy ponad a z tym gwaltem...ech pomazyc tylko A nikt mnie nie zaaresztuje za zdejmowanie humusu "przed czasem "? Zaaresztuje na pewno nie, ale zdejmowanie humusu to juz prace budowlne, więc wszystko zależy od sąsiadów ... My czekaliśmy do uprawomocnienia PnB z humusem. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 14.08.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 a czy sąsiedzi wiedzą czy masz pozwolenie?? wiedzą kiedy sie uprawomocni??u mnie na budowie w dzień gdy sie uprawomocniło kończyliśmy murować sciany parteru, wkładane były nadproża nad okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 14.08.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 A nikt mnie nie zaaresztuje za zdejmowanie humusu "przed czasem "? Zależy jakich masz sąsiadów Karę można zapłacić, ale nie za humus... Ja u siebie już zacząłem fundamenty kopać i zbrojenie ukręciłem i geodeta też już był a PNB to może pod koniec września dostanę. Jak się podolicza te wszystkie uprawomocnienia to się zrobi październik i już nic nie zrobię Więc reasumując modlę się o rozsądnych sąsiadów i leniwą Panią w Starostwie (słyszałem że potrafią sprawdzić co i jak przed wydaniem papierka). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Hm, w innych okolicznosciach napisalabym ze czeka nas pracowity weekend, bo dzialke trzeba chyba wykoscic przed zdjeciem humusu...ale moj stary nie spodziewal sie ze urzedy tak sprawnie u nas dzialaja i plynie se w rejs panowie nie obrazajcie sie, ale znowu wszystko na glowie baby chlopaczyna bedzie mial niespodzianke kiedy wroci, a wiec plan na najblizszy tydz. nielegalne zdejmowanie humusu jakby co to powiem ze koledzy z forum mi kazali kier bud nadal mile widziany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.08.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Okkierbuda to mogę ci dać, mam nadzieję. Mam go wstęplowanego w papiery, więc telefon na pewno znajdę. Facet rozsądny, bierze za każdy przyjazd, przy czym obowiązkowo chce być przy ławach, stropie, i coś tam jeszcze, w sumie z 5 razy. Reszta - wołasz go jak potrzebujesz, bo nie wiesz, co dalej. Dam ci go na priv. geodeta jakby co jest chyba u mnie na tablicy... z Andrespola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 14.08.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 nielegalne zdejmowanie humusu jakby co to powiem ze koledzy z forum mi kazali uee tam, legalne, nielegalne... humus i geodeta nie rzucają się w oczy. Kopanie ław to już widać, że budowa, wtedy już nawet wywiesiłam tablicę informacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.08.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 jakby co to powiem ze koledzy z forum mi kazali Nie wszyscy, nie wszyscy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 15.08.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 EZS dzieki za kierBuda, chce go!!!! Majki, spoko, jakby co bede pamietac, ze byles jedynym praworzadnym obywatelem tego forum a mnie nie pozostaje nic innego jak zakupic tablice info, dziennik budowy no i zabierac sie za wystroj wnetrz pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 15.08.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 słuchajta, jak długo schną tynki wewnętrzne gipsowe z agregatu? Muszę jakoś ustawić wykończeniowca i nie wiem na kiedy i mam drugie pytanie... jakiej firmy polecacie styropian do ocieplenia domu? Planuję 15tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 15.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Polanka - moim zdaniem wszystko zależy od pogody, strony świata i dostępu światła, u nas schły ok. m-ca, ale są takie miejsca gdzie nawet dwa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.08.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 EZS dzieki za kierBuda, chce go!!!! pzdr wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.08.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Planuję 15tkę. Ja kupowałem Knaufa Termo. Wykonawcy chwalili, że bardzo prosty, nie "połódkowany", niewiele poszło pianki na uszczelnienia połączeń, bo było naprawdę prosto. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 16.08.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 majki dzięki. Polecano mi też Austrotherm i Icopal. Z tym, że icopal robią podobno 14tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkel 16.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2009 Sprzedam kontener budowlany, bardzo dobry do przechowywania wszystkich niezbednych na budowie urzadzen, moze sluzyc nawet jako garaz lub tez sypialnia (testowane ) Wiecej informacji na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 17.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 majki dzięki. Polecano mi też Austrotherm i Icopal. Z tym, że icopal robią podobno 14tkę. My mielismy Icopal, wszystko ok. A firma Austrotherm jest mi poniekad znana, mialam u nich praktyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 17.08.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 My chyba też będziemy mieć icopal bo pan ocieplacz juz zakupił bez pytania nas o zdanie Pomocy! Ze lba mi sie już dymi (chyba to przesilenie letnie) i nie mogę zakumać ile m2 ma m3 styropianu 15tki.. hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 My chyba też będziemy mieć icopal bo pan ocieplacz juz zakupił bez pytania nas o zdanie Pomocy! Ze lba mi sie już dymi (chyba to przesilenie letnie) i nie mogę zakumać ile m2 ma m3 styropianu 15tki.. hehe :) niecałe 7 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts