aniapz 20.08.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Ja również jestem na etapie okien. Robiłam wyceny w Oknoplaście, MS Okna, Peteckim, Jezierskim i Makarskim. Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Avante od Makarskiego, tylko są niestety dość drogie. Jeżeli uda mi się coś wytargować, to wezmę u nich, bo okienka mnie zachwyciły. U Jezierskiego też mi się podobały, ale cena mnie powaliła. Z tego co wiem Avante też nie są barwione w masie i też słyszałam, że to zaleta. Natomiast od Peteckiego wyszłam totalnie zdegustowana. Sprzedawca był wyjątkowo niedouczonym bufonem, który twierdził, że nie ma okien balkonowych z ruchomym słupkiem i dwiema klamkami. To dziwne, bo wszyscy inni mieli je w standardzie O Budvarze czytałam w wątku Szukam dobrych okien i nie mają tam najlepszej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 20.08.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 O Budvarze czytałam w wątku Szukam dobrych okien i nie mają tam najlepszej opinii. popatrz na daty tych złych opinii od jakiegoś czasu są dużo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 20.08.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Okna okna i jeszcze raz okna Jeszcze ich nie mam a mam ich już dość doradźcie proszę. A w ogóle to waham się"czy jest sens inwestować w "cieplejsze" okna jak nie mam rekuperacji, zatem i tak będę wietrzyć pomieszczenia Ja również jestem na etapie okien. Robiłam wyceny w Oknoplaście, MS Okna, Peteckim, Jezierskim i Makarskim. Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Avante od Makarskiego, tylko są niestety dość drogie. Jeżeli uda mi się coś wytargować, to wezmę u nich, bo okienka mnie zachwyciły. U Jezierskiego też mi się podobały, ale cena mnie powaliła. Ja bym jeszcze wycenił tutaj: http://www.zimny.com.pl/okna/ Prosić z Pawłem. Jakby co, to obie zacne forumowiczki wiedzą na kogo się powołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 20.08.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Mam pytanko z zakresu instalacji wodnej Czy cyrkulacja powinna byc prowadzona do kazdego pomieszczenia gdzie idzie ciepla woda bo u mnie zrobiono to tak: ida rurki z kotlowni: ciepla woda zimna woda i cyrulacja - dochodza do lazienki do umywalek, a wewnatrz lazienki do wanny, do natrysku juz idza rury bez cyrkulacji, i dalej do kuchni idzie tez juz tylko ciepla i zimna woda bez cyrkulacji Czy to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.08.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Mam pytanko z zakresu instalacji wodnej Czy cyrkulacja powinna byc prowadzona do kazdego pomieszczenia gdzie idzie ciepla woda bo u mnie zrobiono to tak: ida rurki z kotlowni: ciepla woda zimna woda i cyrulacja - dochodza do lazienki do umywalek, a wewnatrz lazienki do wanny, do natrysku juz idza rury bez cyrkulacji, i dalej do kuchni idzie tez juz tylko ciepla i zimna woda bez cyrkulacji Czy to dobrze Ja mam cyrkulacje wszędzie poprowadzoną. Nawet do kranu w garażu. Koszt prawie żaden a komfort kompletnie inny. Co prawda jeszcze nie korzystam na codzień, ale testy wypadają pomyślnie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 21.08.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Okna okna i jeszcze raz okna Jeszcze ich nie mam a mam ich już dość doradźcie proszę. A w ogóle to waham się"czy jest sens inwestować w "cieplejsze" okna jak nie mam rekuperacji, zatem i tak będę wietrzyć pomieszczenia Ja również jestem na etapie okien. Robiłam wyceny w Oknoplaście, MS Okna, Peteckim, Jezierskim i Makarskim. Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Avante od Makarskiego, tylko są niestety dość drogie. Jeżeli uda mi się coś wytargować, to wezmę u nich, bo okienka mnie zachwyciły. U Jezierskiego też mi się podobały, ale cena mnie powaliła. Ja bym jeszcze wycenił tutaj: http://www.zimny.com.pl/okna/ Prosić z Pawłem. Jakby co, to obie zacne forumowiczki wiedzą na kogo się powołać. A dziękuję, dziękuję Na pewno skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 22.08.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witajcie, Czy ktoś z Was wie gdzie można w Łodzi lub okolicach kupić podkłady kolejowe? Pozdr, Eze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.08.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hi Jakiej firmy macie podbitkę pvc? Ja zalosowałam wstępnie BRYZĘ ale kur..o droga! Zależy mi na kolorze złoty dąb bo takie mam okna, drzwi i bramy garażowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.08.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hi Jakiej firmy macie podbitkę pvc? Ja zalosowałam wstępnie BRYZĘ ale kur..o droga! Zależy mi na kolorze złoty dąb bo takie mam okna, drzwi i bramy garażowe... zobacz mojego orobela z zamku. To nie jest typowa podbitka bo jest sztywniejsza i z pojedynczych paneli, ale naprawdę fajna. I cena była przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 23.08.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja mam cyrkulacje wszędzie poprowadzoną. Nawet do kranu w garażu. Koszt prawie żaden a komfort kompletnie inny Ja równie Podkłady kolejowe wpisz w googlach i dodaj Łódź - ja tak szukałam i znalazłam, ale nie pamiętam gdzie jest to firma - chyba na teofilowie , a jestem zmęćzona i nie chce mi sięszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.08.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hi Jakiej firmy macie podbitkę pvc? Ja zalosowałam wstępnie BRYZĘ ale kur..o droga! Zależy mi na kolorze złoty dąb bo takie mam okna, drzwi i bramy garażowe... zobacz mojego orobela z zamku. To nie jest typowa podbitka bo jest sztywniejsza i z pojedynczych paneli, ale naprawdę fajna. I cena była przystepna. Nie tylko Twoja ... pozdrawiam, majki PS. Jest też Orobel w "wersji" złoty dąb - cena rok temu około 100 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.08.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Ja mam cyrkulacje wszędzie poprowadzoną. Nawet do kranu w garażu. Koszt prawie żaden a komfort kompletnie inny Ja równie Podkłady kolejowe wpisz w googlach i dodaj Łódź - ja tak szukałam i znalazłam, ale nie pamiętam gdzie jest to firma - chyba na teofilowie , a jestem zmęćzona i nie chce mi sięszukać Podkłady kolejowe są nasączane rakotwórczymi środkami. Był dość dawno temu taki wątek na tym forum ... Ja bym się mocno zastanowił na jakimkolwiek zastosowaniem takiego czegoś ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.08.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Nie tylko Twoja ... pozdrawiam, majki nasza a pierwotnie twoja i jestem z niej nadal bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.08.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hi Jakiej firmy macie podbitkę pvc? Ja zalosowałam wstępnie BRYZĘ ale kur..o droga! Zależy mi na kolorze złoty dąb bo takie mam okna, drzwi i bramy garażowe... zobacz mojego orobela z zamku. To nie jest typowa podbitka bo jest sztywniejsza i z pojedynczych paneli, ale naprawdę fajna. I cena była przystepna. Byłam w Zamku i nie mają już w sprzedaży podbitek tej firmy Ostał się jeno próbnik. Podobały mi się ale co z tego... Będzie Bryza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.08.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Nie tylko Twoja ... pozdrawiam, majki nasza a pierwotnie twoja i jestem z niej nadal bardzo zadowolona Cieszę się pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Hi Jakiej firmy macie podbitkę pvc? Ja zalosowałam wstępnie BRYZĘ ale kur..o droga! Zależy mi na kolorze złoty dąb bo takie mam okna, drzwi i bramy garażowe... zobacz mojego orobela z zamku. To nie jest typowa podbitka bo jest sztywniejsza i z pojedynczych paneli, ale naprawdę fajna. I cena była przystepna. Byłam w Zamku i nie mają już w sprzedaży podbitek tej firmy Ostał się jeno próbnik. Podobały mi się ale co z tego... Będzie Bryza Jak śledziłem jakiś czas temu temat podbitek, to jeszcze dobre wrażenie sprawił - Plastivan. Na pewno był w kolorze złoty dąb ( bo też szukałem ), jak jeszcze żyłem w przekonaniu, że podbitka ma być pod kolor okien pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 majki heh... nasz pan od podbitki też sugerował inny kolor ale ja się uparłam A Ty jaki kolor proponowałbyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.08.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 majki heh... nasz pan od podbitki też sugerował inny kolor ale ja się uparłam A Ty jaki kolor proponowałbyś? Ja uważam (ale zaznaczam : ja - szanuję inną wizję ), że podbitka jest elementem dachu i ma byc pod jego kolor. Tak jak rynny. Możesz zerknąć do dziennika mojego - dachówka grafitowa, rynny też, podbitka grafitowa. Spójność kompozycji A okna złoty dąb pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 23.08.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 majki już sobie wcześniej zerknęłam w Twój dziennik U ciebie wszystko gites gra. Ale ja nie mam takiej kolorystyki jak Ty. Mój dach jest klasyczny ceglany czy tam miedziany (jak zwał tak zwał). Podbitki w kolorze czerwonym są mało atrakcyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 majki już sobie wcześniej zerknęłam w Twój dziennik U ciebie wszystko gites gra. Ale ja nie mam takiej kolorystyki jak Ty. Mój dach jest klasyczny ceglany czy tam miedziany (jak zwał tak zwał). Podbitki w kolorze czerwonym są mało atrakcyjne... No to może pod kolor ścian ? Jak np. białe-jasne, to podbitka biała ... ? W razie czego kup na próbe jeden panel tego złotego dębu ( rozumiem okna ? ) i przyłóż w miejsce podbitki. Upewnisz się czy na pewno też będzie pasowało ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts