Jelonek72 24.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Pytanie do:1. Osób, którym geodeta już naniósł gotowy dom na mapę terenu i zgłosił gdzie potrzeba: Czy cena 1000 PLN to dużo / mało ?2. Osób, które uzyskały certyfikat energetyczny domu. Czy 600 PLN za dom 133 m2 użytkowej to dużo / mało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.08.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ile płaciliście Waszym Kier Budom?Ja od pierwszego uslyszalam za SSO+ cala papierkologia do konca 5 tys nie wiem czy szukac dalej czy to normalne stawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ile płaciliście Waszym Kier Budom?Ja od pierwszego uslyszalam za SSO+ cala papierkologia do konca 5 tys nie wiem czy szukac dalej czy to normalne stawki Ja za cały dom do momentu odbioru ( znaczy włącznie z nim ) umówiony jestem na 2kPLN. pozdrawiam, majki PS. Szukaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 24.08.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ile płaciliście Waszym Kier Budom?Ja od pierwszego uslyszalam za SSO+ cala papierkologia do konca 5 tys nie wiem czy szukac dalej czy to normalne stawki a ja płacę mojemu 1.500 zł. Chciał 2.200 zł ale mąż utargował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.08.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ile płaciliście Waszym Kier Budom?Ja od pierwszego uslyszalam za SSO+ cala papierkologia do konca 5 tys nie wiem czy szukac dalej czy to normalne stawki 200 zł za wizytę obowiązkowo sa 3 - 4 a reszta wedle potrzeby. my akrat wołaliśmy kolka razy, wyszło ok 2000. jaka papierologia 5000 to chciał jeden z bardzo polecanych na forum panów kierbudów, według mnie nie był tyle wart, teraz już jestem pewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Pytanie do: 1. Osób, którym geodeta już naniósł gotowy dom na mapę terenu i zgłosił gdzie potrzeba: Czy cena 1000 PLN to dużo / mało ? 2. Osób, które uzyskały certyfikat energetyczny domu. Czy 600 PLN za dom 133 m2 użytkowej to dużo / mało ? ad 1 płaciłam 600 + prąd i wodę czyli o ile pamiętam 800 ad 2 a co z tym z allegro, co chodził po forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 24.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Ja za certyfikat energetyczny płaciłam 320 zł dom ok 180 metrów, za kierownika 500 zł za same papierki na budowę nie pryzjechał, za odbiór geodezyjny budynku 500 zł plus woda i kanalizacja ale to u innych geodetów dużo droższych bo 400 kanalizacja 350 woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 24.08.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witajcie. Informuję, że na tablicy zgłosiłam chęć sprzedaży kibelka ogrodowego oraz stempli 2,70 cm (Łódź-Konstantynów) oraz ofertę odstąpienia "złotej rączki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 24.08.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Mam 2 pytania do tych juz bardziej zaawansowanych,1.Jak sobie robiliście podłogówkę w pomieszczeniach? NA powrocie z grzejników czy jako osobną niezalezną pętlę osobno sterowaną i odcinaną? To drugie rozwiązanie jest wygodniejsze bo można wylaczać i włączać dowolnie podlogówkę ale cenowo podobno sporo drozsze.2. Wylewkę w garażu robiliscie do lica wewnętrznego ściany tam gdzie jest mocowana brama garazowa czy do lica zew. ściany bez ocieplenia.Brama jest montowana od wew. garazu czyli w drugim rozwiązaniu trzeba będzie wyjechać płytkami przed bramę.Które rozwiazanie polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 24.08.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Pytanie do: 1. Osób, którym geodeta już naniósł gotowy dom na mapę terenu i zgłosił gdzie potrzeba: Czy cena 1000 PLN to dużo / mało ? 2. Osób, które uzyskały certyfikat energetyczny domu. Czy 600 PLN za dom 133 m2 użytkowej to dużo / mało ? Hejka ad 1 - mnie właśnie geodeta robi inwentaryzację powykonawczą za 5 stówek (ale zaznaczam, że bez przyłączy, bo u mnie one były przed modernizacją i się z nimi nie zadziało podczas budowy) ad 2. mam ofertę na 300zł, 500zł, no i kilka za tysiaka (ale moja pow użytkowa to 75 m2 ;p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mada_lena 24.08.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Najlepsze wrażenie zrobiły na mnie Avante od Makarskiego, tylko są niestety dość drogie. Jeżeli uda mi się coś wytargować, to wezmę u nich, bo okienka mnie zachwyciły. Bardzo, bardzo Ci polecam te okna. Mamy je i są rewelacyjne. Na zewnątrz imprezka, muza dudni, bo się młodzież wakacyjnie bawi (okolica rekreacyjnych domków), a w domu CISZA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Mam 2 pytania do tych juz bardziej zaawansowanych, 1.Jak sobie robiliście podłogówkę w pomieszczeniach? NA powrocie z grzejników czy jako osobną niezalezną pętlę osobno sterowaną i odcinaną? To drugie rozwiązanie jest wygodniejsze bo można wylaczać i włączać dowolnie podlogówkę ale cenowo podobno sporo drozsze. 2. Wylewkę w garażu robiliscie do lica wewnętrznego ściany tam gdzie jest mocowana brama garazowa czy do lica zew. ściany bez ocieplenia. Brama jest montowana od wew. garazu czyli w drugim rozwiązaniu trzeba będzie wyjechać płytkami przed bramę. Które rozwiazanie polecacie? 1. Podłogówki jako osobne pętle. Cenowo raczej niewiele droższe. 2. Wylewka kończy się na wewnętrzej ścianie garażu. Kostka "wjedzie" prawie do garażu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 24.08.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Gdzie się oddaje wodę ze studni do badania? Podrzućcie jakiś namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.08.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Gdzie się oddaje wodę ze studni do badania? Podrzućcie jakiś namiar. Łódzki Sanepid - pytałem kiedyś, to pobiera się od ich pojemnik na wodę i oddaje do badania. Koszt około 300 zł. Wodę z tego co pamiętam przyjmują do badania raz w tygodniu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 25.08.2009 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 hej szukam namiarów na jakiś sprawdzony skład ekogroszku w okolicach Łodzi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 25.08.2009 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 1.Jak sobie robiliście podłogówkę w pomieszczeniach? jako osobną pętlę zasilaną z zaworu trójdrożnego ograniczającego temperaturę maksymalną do +45 w domku wszędzie podłogówka więc w sumie rozwiązanie znacznie tańsze od grzejników Gdzie się oddaje wodę ze studni do badania? Podrzućcie jakiś namiar. jak to gdzie sanepid na wodnej nr 40 to chyba samo przez się chyba można też na Przybyszewskiego 10 ale tego nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 25.08.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 majki mpoplaw dzięki. To zasuwam na Wodną po pojemnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 25.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Aga i Zbyszek my budujemy typowym systemem gospodarczym. Tzm. dużo robimy własnymi rączkami - zaprawa, wrzucanie pustaka, cegły, docinanie i ustawianie szalunków pod stropy, przygotowywanie piwnicy pod posadzkę na gruncie, wyrównywanie terenu... itp. itd. Odciski na rączkach mamy... Murarz - fachowiec dobry, doradzi, pomyśli... ma jedną wadę, jak wpadnie w korek to go 3 tygodnie nie ma i po pijaku nie robi, ściany kąty proste mają. Dojeżdża do roboty rowerkiem bo prawka nie posiada...Jak sobie życzysz namiary podam Ci na prv... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 25.08.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Mam pytanko z zakresu instalacji wodnej Czy cyrkulacja powinna byc prowadzona do kazdego pomieszczenia gdzie idzie ciepla woda bo u mnie zrobiono to tak: ida rurki z kotlowni: ciepla woda zimna woda i cyrulacja - dochodza do lazienki do umywalek, a wewnatrz lazienki do wanny, do natrysku juz idza rury bez cyrkulacji, i dalej do kuchni idzie tez juz tylko ciepla i zimna woda bez cyrkulacji Czy to dobrze Ja mam cyrkulacje wszędzie poprowadzoną. Nawet do kranu w garażu. Koszt prawie żaden a komfort kompletnie inny. Co prawda jeszcze nie korzystam na codzień, ale testy wypadają pomyślnie pozdrawiam, majki Majki napisz cos wiecej na temat tych testow jak powinny one wypadac aby oznaczalo, ze jest dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Mam pytanko z zakresu instalacji wodnej Czy cyrkulacja powinna byc prowadzona do kazdego pomieszczenia gdzie idzie ciepla woda bo u mnie zrobiono to tak: ida rurki z kotlowni: ciepla woda zimna woda i cyrulacja - dochodza do lazienki do umywalek, a wewnatrz lazienki do wanny, do natrysku juz idza rury bez cyrkulacji, i dalej do kuchni idzie tez juz tylko ciepla i zimna woda bez cyrkulacji Czy to dobrze Ja mam cyrkulacje wszędzie poprowadzoną. Nawet do kranu w garażu. Koszt prawie żaden a komfort kompletnie inny. Co prawda jeszcze nie korzystam na codzień, ale testy wypadają pomyślnie pozdrawiam, majki Majki napisz cos wiecej na temat tych testow jak powinny one wypadac aby oznaczalo, ze jest dobrze ?? Proste jak diabli Włączyłem pompkę cyrkulacyjną i woda w kranie ciepła jest od razu. A jak pompka wyłączona, to klasycznie, pare litrów zlatuje zanim ciepła się "przebije" do kranu Ale na razie cyrkulacja wyłączona bo nie ma sensu żeby chodziła ... Potem będzie trzeba dać jakiś sterownik czasowy, coby cały dzień też nie chodziła ( prąd ), tylko w okresie "największej użyteczności" pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts