Yeti 29.08.2009 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Taaaa... WRAŻENIA... tylko jakie? - na łeb nic nie spadnie? ...bo ostatnio jakoś tak nisko latają (w TV widziałem) ...ale może to na deszcz miało być... tylko im nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 29.08.2009 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 W umowie musi być zapis, że wykonawca przejmuje zabezpieczenia bhp, szkolenia pracowników i zabezpieczenie sprzętu. W standardowych umowach tego nie ma. Ja wcale nie miałam umowy z moim majstrem, ale... miałam podpisane przez niego oświadczenie o bhp(...) A jak to w słowa na papierze ubrałaś? Ot po prostu: "Oświadczam, że z dniem ... przejmuje zabezpieczenia bhp, szkolenia pracowników i zabezpieczenie sprzętu na terenie budowy domu ... zlokalizowanej przy ul. ... Data, podpis" ? No fakt, dla większości naszych fachowców z jedno-osobowych firm może to być dokument trudny do przełknięcia . Zwykłej umowy podpisywać nie chcą, a co dopiero takie wynalazki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 29.08.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 29.08.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) niestety nie znam, a swoja droga pewnie podobne M bo tez 3 pokoje na Retkini sprzedalam juz jakis czas temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 29.08.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) niestety nie znam, a swoja droga pewnie podobne M bo tez 3 pokoje na Retkini sprzedalam juz jakis czas temu jak na Retkinii to na pewno podobne :)Jeśli nie takie samo A długo szukałaś kupca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.08.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 yeti to był świstek odręcznie napisany własnie w tym stylu, oświadczam, że odpowiadam za stosowanie przepisów bhp, zabezpieczenie pracowników oraz stosowanie przepisów prawa pracy na terenie budowy.... A każdemu tłumaczyłam, jak to mój kolega został oskarżony przez murarza i wygrał w sądzie odszkodowanie, ubarwiając historię o liczne detale. Najlepszy był majster, po tej mojej historii uniósł się i stwierdził "a to świnia ten pracownik" (ten od kolegi...) i podpisał A przydało się, bo jeden z jego pracowników dostał napadu padaczki i sam majster przyznał, że mu się ten świstek przypomniał i zaczął się zastanawiać, gdzie go wynieść, jakby co Żeby, że nie na budowie Mnie na szczęście przy tym nie było, no i nic złego się w końcu nie stało facetowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 29.08.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) niestety nie znam, a swoja droga pewnie podobne M bo tez 3 pokoje na Retkini sprzedalam juz jakis czas temu jak na Retkinii to na pewno podobne :)Jeśli nie takie samo A długo szukałaś kupca? u mnie bylo 53m2 i sprzedalo sie w ciagu 1 dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.08.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 (...)jeden z jego pracowników dostał napadu padaczki i sam majster przyznał, że mu się ten świstek przypomniał i zaczął się zastanawiać, gdzie go wynieść, jakby co Żeby, że nie na budowie (...)Baaardzo sympatyczne podejście szefa do tematu (i takie na czasie...) - i tak trzymać - wszystkich, którzy nie wytrzymali tempa oraz ewentualnych rannych i poległych dyskretnie usuwać z placu budowy . A najlepiej tak ich jeszcze wychować, żeby żyli w przekonaniu, że to co się stało (i stanie w przyszłości) to bezdyskusyjnie ich wina i mimo, że nawet przeproszą, to i tak będą musieli ponieść konsekwencje szkód i opóźnień w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.08.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) niestety nie znam, a swoja droga pewnie podobne M bo tez 3 pokoje na Retkini sprzedalam juz jakis czas temu jak na Retkinii to na pewno podobne :)Jeśli nie takie samo A długo szukałaś kupca? u mnie bylo 53m2 i sprzedalo sie w ciagu 1 dnia u mnie oglądało chyba 9 rodzin i nie mam konkretnego kupca Może we wrześniu się coś ruszy... PS. Też mam 53 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.08.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 A dziś z innej beczki.... sprzedaję mieszkanie. Znacie kogoś poszukującego? 3 pokoje, Retkinia :) niestety nie znam, a swoja droga pewnie podobne M bo tez 3 pokoje na Retkini sprzedalam juz jakis czas temu jak na Retkinii to na pewno podobne :)Jeśli nie takie samo A długo szukałaś kupca? u mnie bylo 53m2 i sprzedalo sie w ciagu 1 dnia u mnie oglądało chyba 9 rodzin i nie mam konkretnego kupca Może we wrześniu się coś ruszy... PS. Też mam 53 m2 pewnie wszystko zalezy od ceny ja swoje sprzedalam pol roku temu za 235000 zl M bylo po generalnym remoncie 1,5 roku wczesniej, na wyposazeniu pozostal sprzet AGD z meblami pod zabudowe w kuchni i zabudowa lazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 30.08.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja swoje chcę opchnąć za 230.000 zł. Dałam wywoławczo 240.00 żeby było z czego stargować Też zostawiam kuchnię z meblami i agd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.08.2009 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 (...)Zapraszam wszystkich znajomych z forum na Air Show w moim mieście. Wrazenia gwarantowane. Taaaa... WRAŻENIA... tylko jakie? - na łeb nic nie spadnie? ...bo ostatnio jakoś tak nisko latają (w TV widziałem) ...ale może to na deszcz miało być... tylko im nie wyszło Ups... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 31.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To ja znów z innej beczki Jakie (czyje?) macie bramy - chodzi mi o firmę. wydaje mi sięże już to "tu było", ale szukaczka nie chce szukać w jednym wątku I jaka jest kolejność robót? 1 okna + drzwi zew ostateczne 2 tynki wewnętrzne 3 ocieplenie i tynki zewnętrzne a gdzie w tym wszystkim brama???? Bo jednen facet od bram na targach łódzkich wspominał że do założenia bramy potrzebne są już otynkowane ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 31.08.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dwa razy się wysłało ale dopytam sięjeszcze czy bramę segmentową montuje się do sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 31.08.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 (...)Zapraszam wszystkich znajomych z forum na Air Show w moim mieście. Wrazenia gwarantowane. Taaaa... WRAŻENIA... tylko jakie? - na łeb nic nie spadnie? ...bo ostatnio jakoś tak nisko latają (w TV widziałem) ...ale może to na deszcz miało być... tylko im nie wyszło Ups... No właśnie ups.... a to już nasze drugie podejście było, nie licząc soboty w strugach deszczu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 31.08.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 o chyba coś znalazłam na forum ogólnym Bramy powinny być montowane w przygotowanym otworze tj. po tynkach wylewkach ociepleniu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.08.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 (...)Zapraszam wszystkich znajomych z forum na Air Show w moim mieście. Wrazenia gwarantowane. Taaaa... WRAŻENIA... tylko jakie? - na łeb nic nie spadnie? ...bo ostatnio jakoś tak nisko latają (w TV widziałem) ...ale może to na deszcz miało być... tylko im nie wyszło Ups... Miałeś kurna rację ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.08.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To ja znów z innej beczki Jakie (czyje?) macie bramy - chodzi mi o firmę. wydaje mi sięże już to "tu było", ale szukaczka nie chce szukać w jednym wątku I jaka jest kolejność robót? 1 okna + drzwi zew ostateczne 2 tynki wewnętrzne 3 ocieplenie i tynki zewnętrzne a gdzie w tym wszystkim brama???? Bo jednen facet od bram na targach łódzkich wspominał że do założenia bramy potrzebne są już otynkowane ściany Brama garażowa z firmy POLTAU. Ja napierw miałem : - okna + drzwi tymczasowe - ocieplenie zewnętrzne - tynki - drzwi zew. docelowe - brama garażowa U mnie firma od bramy wyraźnie chciała mieć otynkowane ściany, bo do tego sa prowadzone prowadnice. Ale jak miałem różnych bramiarzy na budowie, to wszyscy mówili, że tynki muszą być. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 31.08.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dwa razy się wysłało ale dopytam sięjeszcze czy bramę segmentową montuje się do sufitu? U mnie częściowo, prowadnice jedynie w 1 punkcie z każdej strony są mocowane do sufitu. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 31.08.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 o chyba coś znalazłam na forum ogólnym Bramy powinny być montowane w przygotowanym otworze tj. po tynkach wylewkach ociepleniu itp u mnie też musiałam wytynkować od wewnątrz ścianę przed zamocowaniem bram. ale wytynkowałam rtylko tę co potrzeba Ci co mieli robić tynki wewnętrzne przyszli i zrobili tylko tę jedną ścianę a resztę w swoim czasie Ja montowałam bramy tego samego dnia co okna i drzwi zewnętrzne. Nie miałam ocieplenia i nic nie mówili że ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts