mruva 02.09.2009 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Ja swoje chcę opchnąć za 230.000 zł. Dałam wywoławczo 240.00 żeby było z czego stargować Też zostawiam kuchnię z meblami i agd. pewnie wszystko zalezy od ceny ja swoje sprzedalam pol roku temu za 235000 zl M bylo po generalnym remoncie 1,5 roku wczesniej, na wyposazeniu pozostal sprzet AGD z meblami pod zabudowe w kuchni i zabudowa lazienki Witam w klubie..... Też się przymierzam do sprzedaży, stąd pytanie. Jaki macie w umowie (chcecie mieć) termin wyprowadzenia się ??? pzdr My założyliśmy termin trzy miesięczny, ale jak będzie potrzeba to pójdziemy w gołe mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.09.2009 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 oj to mnie pocieszyłeś w temacie bram jestem początkująca a jużzalał mnie nadmiar informacji(...)(...)Tak jak pisałem wcześniej, najważniejsza jest odległość prowadnic od ścian bocznych - u mnie to chyba coś w okolicach 30cm z każdej strony (jeśli jutro skleroza trochę odpuści to przyjrzę się i zmierzę dokładnie (...)Odpuściła - efekty oględzin: - wymiary bramy: 2,5m x 2,5m - odległość m/ każdą prowadnicą a ścianą boczną garażu = 30cm (+/-1cm) - prowadnice mocowane są w swojej części pionowej - do ścianek ograniczających otwór wjazdowy (w kilku punktach). W części poziomej (czyli wiszącej nad podłogą garażu) są tylko dwa mocowania do ścian bocznych. Pierwsze jest zaraz za łukami prowadnic. Drugie jest na ich końcu. Dodatkowo szyny związane są między sobą poziomą poprzeczką, do której przymocowany jest po środku silnik (napęd bramy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.09.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Właśnie stanęłam przed wyborem (kolejnym) klinkieru na komin. Interesuje mnie grafit. Jaką firmę polecacie CRH, Terca - czy może jakaś alternatywa dla gigantów (patrz taniej)? Z czego macie kominy? Wienerberger, Stratus pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 03.09.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 [Wienerberger, Stratus pozdrawiam, majki Taki też jest i mój typ, fuga grafitowa. A można wiedzieć gdzie zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ja planuję wyprowadzkę w listopadzie wiec tak chciałabym mieć w umowie. Na tę chwilę mam dwóch chętnych, jutro okaże się kto pierwszy Oboje będą załatwiać kredyt wiec akurat im też nie zależy na czasie . Polanka a ile czasu planujesz robic przerwe od zrobienia tynkow i wylewek do rozpoczecia wykonczeniowki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 03.09.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Ja planuję wyprowadzkę w listopadzie wiec tak chciałabym mieć w umowie. Na tę chwilę mam dwóch chętnych, jutro okaże się kto pierwszy Oboje będą załatwiać kredyt wiec akurat im też nie zależy na czasie . Polanka a ile czasu planujesz robic przerwe od zrobienia tynkow i wylewek do rozpoczecia wykonczeniowki ?? U mnie tynki robili na przełomie lipca i sierpnia a wylewki zaraz po tynkach czyli w pierwszej dekadzie sierpnia. No to tyle sobie schnie. Są jeszcze pomieszczenia bardziej zacienione, w których nie wyschło jeszcze do końca. Wykonczeniowiec zacznie od garazu, bo ten wysechł na wiórek a poza tym jak zrobi w nim podłogę to będzie można zawołać hydraulików i zamontują piec na groch Ma zacząć w poniedziałek. Zresztą ma obejrzeć jak się sprawy mają w najbliższą sobotę to będę wiecwej wiedziec ile ewentualnie trzeba będzie odczekać. A Ty już masz tynki i wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.09.2009 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Polanka - na jaki piec się zdecydowaliście?. Pytanie do wszystkich - czy ktoś słyszał o grzejnikach Biassi (włoszczyzna) i może coś o nich powiedzieć?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.09.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 A Ty już masz tynki i wylewki? u mnie tynki wlasnie sie robia wylewki ok 14 wrzesnia bo po tynkach trzeba zrobic ogrzewanie podlogowe i zakladam sobie jakies 1,5 miesiaca na wyschniecie tego wszystkiego, wiec tak plus minus od listopada ruszymy z wykonczeniowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 03.09.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Polanka - na jaki piec się zdecydowaliście?. Mamy piec HEF EKO plus 25 KW A Ty już masz tynki i wylewki? u mnie tynki wlasnie sie robia wylewki ok 14 wrzesnia bo po tynkach trzeba zrobic ogrzewanie podlogowe i zakladam sobie jakies 1,5 miesiaca na wyschniecie tego wszystkiego, wiec tak plus minus od listopada ruszymy z wykonczeniowka tak, tak, po tynkach podłogówka w rzeczy samej :) 1,5 miesiąca na wyschnięcie jest optymalne.. tylko trzeba dobrze wietrzyć. Tylko jak to robić skoro sie pracuje? My jeździliśmy rano zrobić uchylne i na noc zamykaliśmy. Ale dwa tygodnie temu weszła ekipa od ocieplenia, podbitki i tynku zewnętrznego i oni, na naszą prośbę, otwierali wszystkie okna na oścież. Jednak i tak, po stronie mało słonecznej, jest sporo placków niewyschniętych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.09.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 [Wienerberger, Stratus pozdrawiam, majki Taki też jest i mój typ, fuga grafitowa. A można wiedzieć gdzie zamawiałeś? Domco - ale to było ze 2 lata temu. Logistycznie już wtedy nie ogarniali ... Ale mieli najlepszą cenę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 03.09.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzięki za info odnośnie terminu wyprowadzenia. Ja bym wolał tak 01.03.2010r. Pytanie, czy ktoś się zgodzi...... A z innej beczki, gdzie kupowaliście bramy wjazdowe. Chodzi o przesuwaną plus furtkę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 03.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Dzięki za info odnośnie terminu wyprowadzenia. Ja bym wolał tak 01.03.2010r. Pytanie, czy ktoś się zgodzi...... pzdr powiedzialabym, ze bedzie ciezko, ale wszystko zalezy od ceny za jaka bedziesz sprzedawac M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 03.09.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam pierwszy raz na stronach grupy łódzkiej Szukamy sprawdzonej ekipy do postawienia naszego domu (materiał - silikat) Zdaję sobie sprawę, że w tym roku to pewnie szans już nie ma - ale zależałoby nam aby najpóźniej rozpocząć budowę wiosną 2010. Może ktoś z tej grupy nam kogoś solidnego i poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 03.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Polanka - na jaki piec się zdecydowaliście?. Mamy piec HEF EKO plus 25 KW Dzięki, obejrzę go sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.09.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Witam pierwszy raz na stronach grupy łódzkiej Szukamy sprawdzonej ekipy do postawienia naszego domu (materiał - silikat) Zdaję sobie sprawę, że w tym roku to pewnie szans już nie ma - ale zależałoby nam aby najpóźniej rozpocząć budowę wiosną 2010. Może ktoś z tej grupy nam kogoś solidnego i poleci? zajrzyj na tablice ogłoszeń było tam sporo polecanych ekip, na przyszły rok na pewno się znajdą chętni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.09.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Polanka73 żeby tynki wyschły szybko, to trzeba włączyć ogrzewanie (no i najlepiej mieć poddasze ocieplone ). Tak same z siebie, to będą schły z pół roku. Po uruchomieniu ogrzewania - 2-3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.09.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A z innej beczki, gdzie kupowaliście bramy wjazdowe. Chodzi o przesuwaną plus furtkę. pzdr U nas robi ślusarz, pod konkretny wymiar. Zarówno ogrodzenie jak i brame przesuwna i furtki ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.09.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Polanka73 żeby tynki wyschły szybko, to trzeba włączyć ogrzewanie (no i najlepiej mieć poddasze ocieplone ). Tak same z siebie, to będą schły z pół roku. Po uruchomieniu ogrzewania - 2-3 tygodnie. Tylko może istnieć ryzyko, że jak zaczniemy intensywnie suszyć, to mogą tynki popękać ... U nas właśnie tak same z siebie schły. CW, nie ma żadnych pajęczynek czy pęknięć. Ale trwało to tak z 4 miesiące ... Poddasza nie było żadnego, otwarty dom aż po więźbę. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.09.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ja planuję suszyć naturalnie, ale chyba do łazIenki to wstawie jakiś grzejnik bo sie kurka nie doczekam Mam olejaka w piwnicy do zawiozę na działkę i heja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.09.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 u mnie tynki wlasnie sie robia wylewki ok 14 wrzesnia bo po tynkach trzeba zrobic ogrzewanie podlogowe i zakladam sobie jakies 1,5 miesiaca na wyschniecie tego wszystkiego, wiec tak plus minus od listopada ruszymy z wykonczeniowka To ja chyba wykończeniówkęzacznę w styczniu Swoją drogą można robić cokolwiek na nie do końca wyschniętym tynku? np kafelki? 21 IX okna po nich "od razu" (zobaczymy ) tynki i wylewka, jednocześnie początek października to ocieplenie domu. CZy tynk akrylowy kładzie się "od razu" po zaciągnięciu styro siatką z klejem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts