Polanka73 04.09.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 oleniek u mnie tynk kładli zaraz po ociepleniu. Znaczy sie po ociepleniu zrobili podbitkę i po niej trzasnęli tynk Tyle ze u nas jest tynk polikrzemianowy (chyba tak to sie zwie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.09.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Ja planuję suszyć naturalnie, ale chyba do łazIenki to wstawie jakiś grzejnik bo sie kurka nie doczekam Mam olejaka w piwnicy do zawiozę na działkę i heja czytałam, że planujesz opuścić mieszkanie w listopadzie. Myślałam, że chcesz się wprowadzić do domu Oleniek, kafelki kładłam na tynki, no nie mokre, ale raczej tylko podsuszone a nie suche. Nic im nie jest. Tylko, że u mnie tych kafelek nie jest dużo, nie ma np całej łazienki w kaflach, jeżeli to pół ściany. Bo problem, że to nie tylko tynk ma schnąć, ściana zwykle też jest mokra. Jak się zakryje kaflami na szczelnie, to co z tą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.09.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 EZS no do domu chcę się wprowadzić. Listopad-góra poerwsza dekada grudnia. Sąsiad - wykończeniowiec powiedział, że dwa miesiące będzie robił. Trzymam go za słowo Jak nie skończy to pójdę do rodziców na trochę albo do babci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 04.09.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Kolejne pytanie odnośnie komina. Czy murowaliście komin nad dachem z klinkieru pełnego czy dziurawki? Ja już zgłupiałam - wszędzie piszą że ma być cegła pełna, a mój wykonawca mówi że wszyscy murują z dziurawki (u niego w domu też). I faktycznie dzwoniłam do kilku hurtowni i tylko dziurawkę mają. hmmm To w końcu bezpiecznie murować z dziurawki czy nie? (cena też jest mniejsza o połowę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilko 04.09.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Powinno sie murować z cegły pełnej ale większośc buduje z kratówki bo jest o połowę tańsza. Niestety ta cegła nadaje się tylko na ogrodzenie. U kolegi zrobili z kratówki i po kilku latach odpadają lica od cegły. Teraz to dopiero ma problem. Nie powtarzaj blędów innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 04.09.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Kolejne pytanie odnośnie komina. Czy murowaliście komin nad dachem z klinkieru pełnego czy dziurawki? Ja już zgłupiałam - wszędzie piszą że ma być cegła pełna, a mój wykonawca mówi że wszyscy murują z dziurawki (u niego w domu też). I faktycznie dzwoniłam do kilku hurtowni i tylko dziurawkę mają. hmmm To w końcu bezpiecznie murować z dziurawki czy nie? (cena też jest mniejsza o połowę)? Ja tez murowalem z dziurawki, tylko ostatnie warstwy sa z pelnej cegły. Gdybym mial cały murowac z pelnej to bym puścil bankruta, u mnie komin wystaje ponad 4 m ponad dach. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 04.09.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A z innej beczki, gdzie kupowaliście bramy wjazdowe. Chodzi o przesuwaną plus furtkę. pzdr U nas robi ślusarz, pod konkretny wymiar. Zarówno ogrodzenie jak i brame przesuwna i furtki ... pozdrawiam, majki Jak robi u Was to może i u nas by sprawił jakie cudo techniki ??? Jaki kontakt by się zdał, wdzięczność po wsze czasy, majkiemu się należeć będzie, może być na priv. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.09.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Kolejne pytanie odnośnie komina. Czy murowaliście komin nad dachem z klinkieru pełnego czy dziurawki? Ja już zgłupiałam - wszędzie piszą że ma być cegła pełna, a mój wykonawca mówi że wszyscy murują z dziurawki (u niego w domu też). I faktycznie dzwoniłam do kilku hurtowni i tylko dziurawkę mają. hmmm To w końcu bezpiecznie murować z dziurawki czy nie? (cena też jest mniejsza o połowę)? Nie ryzykowaliśmy, kominy tylko z cegły pełnej. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 A z innej beczki, gdzie kupowaliście bramy wjazdowe. Chodzi o przesuwaną plus furtkę. pzdr U nas robi ślusarz, pod konkretny wymiar. Zarówno ogrodzenie jak i brame przesuwna i furtki ... pozdrawiam, majki Jak robi u Was to może i u nas by sprawił jakie cudo techniki ??? Jaki kontakt by się zdał, wdzięczność po wsze czasy, majkiemu się należeć będzie, może być na priv. pzdr Jak ma być wdzięczność po wsze czasy, to bardzo proszę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.09.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Jak się zakryje kaflami na szczelnie, to co z tą wodą?wyjdzie z drugiej strony , w pomieszczeniu obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.09.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Jak się zakryje kaflami na szczelnie, to co z tą wodą?wyjdzie z drugiej strony , w pomieszczeniu obok pewnie tak, tylko wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 04.09.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Witajcie,czy ma może ktoś z Was na zbyciu stemple? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilka Biała 05.09.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Proszę o poradę i pomoc w wyborze producenta okien i wymiany okien w bloku w Zgierzu. Organizuję "na odległość" wymianę dla rodziców. Nie mamy wiedzy na temat rynku lokalnego, trudno zdobyć referencje i może ta drogą coś wiecej się wyjaśni. Na razie mamy 2 wyceny (ceny porównywalne) i co lepiej z tego wybrać? wariant1: producent "SZEKO" Zgierz ul. Piątkowska - profil 6-kom. Decco - okucia Maco wariant 2: producent "DANKAR" Zgierz ul. Szczawińska http://www.dankar.com.pl/ - profil 5-komor. Aluplast 4000 - okucia WinkHaus Chyba żaden z tych profili nie jest klasy A Innych producentów nie udało mi się namierzyć. Czy może ktoś podpowiedzieć jakiś inny wariant , innych solidnych producentów okien, którzy fachowo zamontują okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.09.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Ja na razie okna sama zamówiłam więc nawet nie wiem czy mogę firmę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 05.09.2009 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 my mamy stemple po 3 zł. ogłoszenie jest na łódzkiej tablicy pozdrawiam goska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 05.09.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2009 Czy ktoś z forumowiczów zna pustaki z cegielni Owczary? Cena niby atrakcyjna ale jak z jakością Kiedyś Dorota Szymczak coś wspominała ale nie mogłam doczytać czy w końcu kupowała z Owczar Hej Dorota, zaglądasz tu czasami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 06.09.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Czy ktoś z forumowiczów zna pustaki z cegielni Owczary? Cena niby atrakcyjna ale jak z jakością Kiedyś Dorota Szymczak coś wspominała ale nie mogłam doczytać czy w końcu kupowała z Owczar Hej Dorota, zaglądasz tu czasami?? Znam tą cegielnię, dobra cena i na jakość też nie można narzekać (nie mają takiej marki jak Kozłowice). Sam będę budował z ich TERMOtonu P+W 25. Znam bloki stawiane z ich cegieł i jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 06.09.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Czy ktoś z forumowiczów zna pustaki z cegielni Owczary? Cena niby atrakcyjna ale jak z jakością Kiedyś Dorota Szymczak coś wspominała ale nie mogłam doczytać czy w końcu kupowała z Owczar Hej Dorota, zaglądasz tu czasami?? Moi znajomi stawiaja z nich już drugi dom i są bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.09.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Hmmm Będzie sobie "wisiał" kiedyś talerz od anteny np cyfry+ na kominie, będzie sobie szedł od niej kabelek (ptrzewód taki biały okrągły ) w dól ... no i właśnie jak on sobie idzie? Po dachu w dół i do okien? Czy muszę teraz wleźć na dach i kombinować jak go przeciągnąć przy kominie przez dach? a potem jak? np wzdłuż komina do parteru, ale pod tynkim czy na tynku? i tylko do jednego gniazda a od tego gniazda rozgałęzienia do innych pokoi? Ale mnie naszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.09.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Polanka, kitaroo dzięki za odpowiedź Sam będę budował z ich TERMOtonu P+W 25. Znam bloki stawiane z ich cegieł i jest OK. Pozdrawiam Też zamierzamy z Termotonu P+W 25. Kiedy zamierzasz kupować? I będziesz kupować bezpośrednio w Owczarach czy znasz jakąś hurtownię, która sprzedaje ich cegły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts