Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Jeszcze do Jaremy:

Ja też najpierw szukałam działki w okolicach Nowosolnej i to pod koniec 2006 roku czyli gwałtownego boomu cen działek. Odpuściłam sobie ten rewir i przeniosłam się na zachód (bliżej pracy męża - głównego żywiciela ;-)).

Ostatecznie niedawno kupiłam działkę w samym Lutomiersku na pięknym osiedlu domków jednorodzinnych (obok stadionu) gdzie jest i niedaleko do tramwaju i do busów a blisko znajduje się bardzo dobra szkoła podstawowa i gimnazjum (córki będą mogły na pieszo wracać same do domu). Dla mnie to było ważne bo obydwoje z mężem pracujemy w Łodzi więc logistyka szkolno-przedszkolna musi być maksymalnie uproszczona.

Widzę, że pojawiają się ogłoszenia z okolic mojej działki. Warto się rozejrzeć bo z końcem października uprawomocni się "Miejscowy plan Zagospodarowania Przestrzennego Gminy Lutomiersk".

EZS ma rację o dwóch Bukowcach to prawda - sprawdzaj gminę!

dzieki. no mysle ze to sa argumenty sensowne. nie ukrywam ze przy nowosolnej upiera sie troche moja kobitka (a wiadomo jak baba się uprze to.....). a mozesz dac namiary na te dzialki kolo cie. najpierw podjade obejze oczywisćie z zonka a potem ewentualnie bede przekonywał.

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

od kilku dni bywam już w pracy .... i tu mam necik i kombinuję co tu zrobić ,zeby mieć neta w domu - macie jakieś bezprzewodowe patenty ?

pozdrawiam serdelecznie

Jelonek

Gratuluję zamieszkania.

Co do netu my mamy bezprzewodowy z lokalnej firmy. Ale jeśli masz działkę z zasięgiem 3G Playa to kup go. Nie ma przerw w dostawach netu, działa jak na bezprzewodowy szybko. Wypróbował go mój mąż bo dostał w pracy i jak skończy nam się umowa na net to najprawdpodobniej zmienimy na playa, bo nasz co chwila się ślimaczy, tylko musi być zasięg 3G i net śmiga.

Czy ktos moze polecic sprawdzona i dobra ekipe do dachu?

Hejka,

czy wszyscy mają swoje domy bez dachu, że nikt się nie odezwał w tej sprawie? :lol: :roll: :lol:

My wzięliśmy polecanego na tablicy Pana Ryszarda Susika. Daszek jak ta lala :) Ktoś na tablicy napisał, że pan sie przeliczył z więźbą. Owszem, u nas też policzył więcej, ale ze zwrotem nie było klopotu. Sam zadzwonił do tartaku, przyjechali, zabrali i 600 zł oddali :) Także nie kumam zagadnienia, przecież nigdy nie wyliczysz wszystkiego co do centymetra..... My go bardzo polecamy!!!!!!

makijos kurcze, u mnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca :o Więźbę machnął w kilka dni, potem miał przerwę bo murarze weszli i zgdnie z terminem pan Ryszard stawił sie na budowie robić dalej.... I więźbe bez problemu "wywiózł". My robiliśmy dach marzec lub kwiecień tego roku, jak dobrze pamiętam. Heh, może my ci pokrzyżowaliśmy plany i Rysiek do nas wszedł z robotą.... Ale serio mówiąc to dziwnie się zachował, sama nie wiem co Ci powiedzieć....

W każdym razie z wykonanej roboty jesteśmy bardzo zadowoleni.

1126 witam sąsiadkę :) Tu Wrząca sie kłania. Nasza budowa niedaleko Twojej bo do osiedla domków przy boisku mam kilka minut. Budujemy sie po tej samej stronie drogi :)

Piękne dzięki za pozdrowienia! Muratorzy łączcie się!!!

My mamy nadzieję ruszyć z budową na wiosnę 2010. Teraz zaczynamy papierologię a to przy ogólnym braku czasu pewnie trochę nam zajmie! No ale nie wykluczam spotkań przy kawce i róznego typu rewizyt itp. itd...

Do Jaremy:

Zerknę wieczorem i dam Ci znać bo teraz jak kierowniczka wpadnie to ja wypadnę...

POZDRAWIAM

1126 witam sąsiadkę :) Tu Wrząca sie kłania. Nasza budowa niedaleko Twojej bo do osiedla domków przy boisku mam kilka minut. Budujemy sie po tej samej stronie drogi :)

My mamy nadzieję ruszyć z budową na wiosnę 2010. Teraz zaczynamy papierologię a to przy ogólnym braku czasu pewnie trochę nam zajmie! No ale nie wykluczam spotkań przy kawce i róznego typu rewizyt itp. itd...

jakby co to służę pomocą :)

makijos kurcze, u mnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca :o Więźbę machnął w kilka dni, potem miał przerwę bo murarze weszli i zgdnie z terminem pan Ryszard stawił sie na budowie robić dalej.... I więźbe bez problemu "wywiózł". My robiliśmy dach marzec lub kwiecień tego roku, jak dobrze pamiętam. Heh, może my ci pokrzyżowaliśmy plany i Rysiek do nas wszedł z robotą.... Ale serio mówiąc to dziwnie się zachował, sama nie wiem co Ci powiedzieć....

W każdym razie z wykonanej roboty jesteśmy bardzo zadowoleni.

Polanka73 - my tylko do więźby nie mamy zastrzeżeń, położona szybko bo chyba 3 dni. A pozniej ktos te plany pokrzyżował :-?

Do Jaremy:

Zerknę wieczorem i dam Ci znać bo teraz jak kierowniczka wpadnie to ja wypadnę...

POZDRAWIAM

dzięki. będę wdzięczny

Jelonku gratulacje :D :D :D :D :D :D

Co do neta

byle nie orange :evil:

"Dostaliśmy" fatalny modem , od początku tracił zasięg - najpierw zwalali na to że jesteśmy w ogródkach działkowych w Nowosolnej, potem jak sięna zimę do mojej mamy na bałuty przeprowadziliśmy - zwalamli na to że dookoła kablówki są i net "głupieje" potem było coraz gorzej - net czasem 30s działał :evil:

Przeinstalowywaliśmy kompa, sprowadziliśmy innego starego, mąż kupił laptopa w grudniu i .... nic :evil: gó... Ten modem ma fochy - raz działa parę dni innym razem nawet 30s nie chce

Dlaiśmy go "magikowi komputerowemu" do sprawdzenia - u niego też bzikował. , kazał reklamować. A orange co? najpierw kazali przeinstalować kompa - co przeciez zrobiliśmy, a potem stwierdzili że modem działa bez zarzutu :evil: i mamy se kompa naprawić, a to już nie ich broszka :evil: i oni umywają ręce

A my mamy ręce związane umową - jeszcze do maja :evil: Płacimy abonament, a nie jesteśmy w stanie go wyczerpać :evil:

Takż że w maju uciekamy do play a :roll:

Jelonku gratulacje :D :D :D :D :D :D

Co do neta

"Dostaliśmy" fatalny modem , od początku tracił zasięg - najpierw zwalali na to że jesteśmy w ogródkach działkowych w Nowosolnej, potem jak sięna zimę do mojej mamy na bałuty przeprowadziliśmy - zwalamli na to że dookoła kablówki są i net "głupieje" potem było coraz gorzej - net czasem 30s działał :evil:

Przeinstalowywaliśmy kompa, sprowadziliśmy innego starego, mąż kupił laptopa w grudniu i .... nic :evil: gó... Ten modem ma fochy - raz działa parę dni innym razem nawet 30s nie chce

Dlaiśmy go "magikowi komputerowemu" do sprawdzenia - u niego też bzikował. , kazał reklamować. A orange co? najpierw kazali przeinstalować kompa - co przeciez zrobiliśmy, a potem stwierdzili że modem działa bez zarzutu :evil: i mamy se kompa naprawić, a to już nie ich broszka :evil: i oni umywają ręce

A my mamy ręce związane umową - jeszcze do maja :evil: Płacimy abonament, a nie jesteśmy w stanie go wyczerpać :evil:

Takż że w maju uciekamy do play a :roll:

Orange jest do doooooopyyyyyy :evil: Mam "firmowego" orange'a i jak mam sprawdzić @ to mnie kurw strzela :roll: :evil:

W związku z tym nie sprawdzam :lol:

pozdrawiam, majki

Co do neta

byle nie iplus

chodził dobrze tylko przez pierwsze kilka dni, teraz jest jak za modemowych czasów 7,2Mbps nie było jeszcze nigdy, z reguły jest 70Kbps, często zrywa połączenie i nic nie ma, do tego ma duże problemy z SMTP, modem jest w tej chwili w reklamacji i co ciekawe na modemie zastępczym albo na innym kompie jest dokładnie to samo

Do Aga i Zbyszek, u nas blachodachówkę robiła ekipa Pawła Druszcza(jest na tablicy ogłoszeń) więźbę niestety robił kto inny i bardzo żałuję, że wcześniej nie trafiliśmy na pana Pawła. Chłopaki robią na prawdę solidnie ale nie wiem jak u nich z terminami.

Niestety nie znalazlam namiarow.

Do Aga i Zbyszek, u nas blachodachówkę robiła ekipa Pawła Druszcza(jest na tablicy ogłoszeń) więźbę niestety robił kto inny i bardzo żałuję, że wcześniej nie trafiliśmy na pana Pawła. Chłopaki robią na prawdę solidnie ale nie wiem jak u nich z terminami.

Niestety nie znalazlam namiarow.

pomoge :

Gorąco polecam dekarza i cieślę p. Pawła Druszcz 603-265-640 z Łodzi , dzięki niemu moja popsuta przez pseudo cieślę więźba staneła na nogi i jest pokryta blachą