popcarol 15.09.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 hej, Niestety wyszukiwarka mnie pokonala wiec musze sie spytac bezposrednio. Mozecie podrzucic mi namiary na jakies salony z zewnetrznymi drzwiami drewnianymi? Dzwieczny bede bardzo bardzo Pzdr QbaB W Lasku przy glownej trasie jest firma sprzedajaca ladne drzwi drewniane zewnetrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 15.09.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie, gdzie kupowaliście wełne do ocieplenia poddasza? Isower lub Rokwool?Mąż stwierdził, że w markecie jest najtaniej ale słyszałam , że do marketów firmy wstawiają gorszą jakosć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie, gdzie kupowaliście wełne do ocieplenia poddasza? Isower lub Rokwool? Mąż stwierdził, że w markecie jest najtaniej ale słyszałam , że do marketów firmy wstawiają gorszą jakosć... U mnie kupowała ekipa w zaprzyjaźnionej hurtowni. Cenę jaką mieli, mieli najlepszą, porównywałem nawet z alledrogo i sprzedawcą wełny tu z Forum. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QbaB 15.09.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie, gdzie kupowaliście wełne do ocieplenia poddasza? Isower lub Rokwool? Mąż stwierdził, że w markecie jest najtaniej ale słyszałam , że do marketów firmy wstawiają gorszą jakosć... Ja na allegro u uzytkownika sosna23. Bez problemów. Cena sporo nizsza niż w lokalnym składzie. Pzdr QbaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 15.09.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U mnie kupowała ekipa w zaprzyjaźnionej hurtowni. Cenę jaką mieli, mieli najlepszą, porównywałem nawet z alledrogo i sprzedawcą wełny tu z Forum. pozdrawiam, majki Majki, podasz może namiary na tą hurtownię na prv?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 15.09.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Witajcie, gdzie kupowaliście wełne do ocieplenia poddasza? Isower lub Rokwool? Mąż stwierdził, że w markecie jest najtaniej ale słyszałam , że do marketów firmy wstawiają gorszą jakosć... Ja kupowałam w składzie budowlanym w Justynowie, cena lepsza niż w hipermarkecie a i rolka większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.09.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 U mnie kupowała ekipa w zaprzyjaźnionej hurtowni. Cenę jaką mieli, mieli najlepszą, porównywałem nawet z alledrogo i sprzedawcą wełny tu z Forum. pozdrawiam, majki Majki, podasz może namiary na tą hurtownię na prv?? Powiem szczerze, że nie wiem jaka to była Widziałem W-Z-etkę bo wykonawcy pokazali mi żeby porównać ceny, ale potem miałem wszysko na FV 7%, więc faktur za materiały nie miałem ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 15.09.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 Kupował ktoś drzwi Delta? Podobno konkurent Gerdy i podobno niezłe, ale wszystko co wiem to wiem od sprzedawców... Aaaa i jeszcze jedno. Ktoś może kupuje/użytkuje bramę garażową Krispol? Dobre toto? Pozdrawiam Ya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofprzy 16.09.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Witajcie, czy ma może ktoś z Was na zbyciu stemple? Po raz kolejny informuję, że mam cały las stempli olszynowych, wystarczy sobie wyciąć i zabrać. Za darmo - albo nie za 1 grosz. Pzdr A gdzie to jest? Potrzebuję około 50 stępli 2,90m. Mam trochę stępli 2,80 ale murarzemówią że lepiej nie sztukować. Ruda Bugaj za Aleksandrowem Łodzkim. Buduję się w Zgierzu, to byłoby bliski, Lublina z paką 3m bym załatwił i jakąś piłę spalinową. A co z pozwoleniem na wycięcie drzew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 16.09.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Buduję się w Zgierzu, to byłoby bliski, Lublina z paką 3m bym załatwił i jakąś piłę spalinową. A co z pozwoleniem na wycięcie drzew? To są drzewa kilkuletnie, o średnicy pnia ok. 10 cm na które zezwolenia nie trzeba. Kupiłem działkę już tak porośniętą ale nie mam na razie motywacji, żeby je powycinać. Rośną jedna przy drugiej i dlatego wszystkie są prawie idealnie proste. Ja u siebie stemplowałem właśnie tymi drzewkami i wszystko było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 16.09.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 PARAPETIADA Opowiem Wam piękną „baśń” o parapetach , z przestrogą by uważać na firmę Budvar ze Rzgowskiej. Otóż 10 czerwca udałam sie do wyżej wymienionej firmy i zamówiłam parapety , wew i zew , najzwyklejsze – zew stalowe brazowe i wew pcv takie komorowe w kolorze orzech – nic wydumanego. Zapytałam ile będę czekac na realizację – wg pana Piotra 2-3 tyg max. ale zazwyczaj są już w tydzień. Ok. Zapłaciłam zaliczkę , podpisałam umowę i czekałam. Po tyg. zadzwoniłam sondażowo wywiedzieć się czy coś wiadomo – okazało się ,że moje parapety już są i czekają . Kurcze – ale się ucieszyłam , tak sprawnie i szybciutko ! Pytam kiedy przyjadą na montaż .... pan z biura stwierdził ,że muszę zadzwonić do montażystów i się umówić . Hmmm , no ok . Zadzwoniłam i zaczęły się schody – bo panowie montażyści są zarobieni i nie wiedzą kiedy będą mogli do mnie przyjść . Kazali zadzwonić za tydzień . Zadzwoniłam . Umówili się na kolejny tydzień na konkretny dzień. W końcu po dwóch przesunięciach terminu zjawili się pewnym piątkowym popołudniem lipcowym na montaż. Zewnętrzne poszły raz dwa a z wewnętrznymi zaczął się cyrk. Okazało się ,że zabrakło boczków do wykończenia parapetów. Panowie nałożyli więc 4 sztuki i finito. Jeszcze prosili ,żebym podpisała im fakturkę ,że wtedy uruchomia sobie płatność z firmy , a z brakującymi boczkami przypędzą w poniedziałek i szybciutko skończą. I ja durna naiwna podpisałam !!! W poniedziałek oczywiście nikt się nie zjawił, ani też nie zadzwonił ( bo po co). W kolejne dni tez nikt się nie kotaktuje - więc w końcu dzwonię do Budvaru. Pan Piotr rozkosznie stwierdza ,że on nic nie wie i ,że mam dzwonić do montażystów. Montażyści nie odbierają telefonów ... więc znów dzwonię do biura. No łaskawie zadzwoni i ktoś do mnie się odezwie. Czekałam kolejnych kilka dni i znów dzwonię .... tak tak przyjdą , boczki już mają . Po dwóch dniach zjawia się montażysta zadowolony jak Sw Mikołaj , dzierży w dłoni boczki – niestety nie w tym kolorze co potrzeba !!! Nawet nikt nie pofatygował się ,żeby sprawdzić jaki konkretnie kolor jest potrzebny. Znów usłyszeliśmy ,że oni następnego dnia przyjda , zamontują resztę parapetów .... i znów cisza . Pod koniec lipca skończyła mi się cierpliwość i zaczęłam warczeć na pana w biurze. Oczywiście nie zamierzałam zapłacić reszty dopóki nie skończą roboty, napisałam skargę i reklamację. I ... pan Piotr przy mnie od razu zadzwonił do montażysty i ,ze on juz pędzi leci , tego samego dnia przypędzi. No i przyszedł – zamontował kolejnych kilka parapetów, jeden zostawił luźno leżący na oknie no i dla odmiany ZABRAKŁO mu boczków do wykończenia jednego parapetu. Kończąc – dopiero we wrześniu udało mi się ściągnąć montażystę ,żeby zamontował ostatni parapet i dołożyć brakujący boczek. Owszem ostatni parapet został założony , a boczek ZNOWU był NIE W TAKIM KOLORZE jak trzeba :):) Firma Budvar mnie zaskakuje – zero zainteresowania klientem, to ja musiałam wydzwaniać wszędzie gdzie się da i prosić by ktoś wreszcie się zjawił. Nie polecam współpracy – skoro przy głupich parapetach są takie jaja to wyobrażam sobie co jest z oknami lub drzwiami. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.09.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jelonek - wiem co czujesz Ja miałem takie przejścia z firma robiącą kamień do obłożenia kominka. Nawet specjalnie tego nie poisywałem, bo to żałosne było ... Też albo : jutro, oddzwonimy, to następnym razem będzie lepiej ... Ale kit z nimi pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 16.09.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Ludziska potzrebuję PILNIE (na wczoraj) deski szalunkowe, tak ze 2-3 m3. Jakby ktoś miał na zbyciu to ja chętnie w rozsądnej cenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.09.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Jelonek72 ja mam niestety podobne odczucia odnosnie wspolpracy z firma BUDVAR. Zamowilam w salonie na Rzgowskiej u p. Piotra okna. Montaz umowilam na 14 sierpnia (tutaj dodam, ze bardzo mi na tym terminie zalezalo, co kilkakrotnie podkreslalam, przy podpisywaniu umowy. Zapewnienia p. Piotra - beda na 100%). 14 sierpnia nikt do mnie nie dzwoni w sprawie montazu, ale ja ochoczo jade na dzialke i czekam na okienka i czekam i czekam ............ i dzwonie i dzwonie ......... nikt nie przyjechal nikt telefonu nie odebral nikt mnie nie poinformowal, ze montazu nie bedzie W poniedzialek 17 sierpnia dzwonie do Budvaru do Zdunskiej Woli, rozmawiam z pania opiekun salonu sprzedazy na Rzgowskiej w Łodzi, ktora to informuje mnie, ze okien jeszcze nie ma przygotowanych, bo maja brak uszczelek przyszybowych i montaz bedzie 21 sierpnia. Ja zla, ale coz zrobic czekam do kolejnego piatku na montaz. Okna przyjezdzaja w tym jedno uszkodzone. Uszkodzonego wiadomo nie montuja, mowia mi, ze bedzie w kolejny piatek - 28 sierpnia Reszta okin jest montowana............ w tym jedno okno nie wyregulowane - nie chce sie otwierac, duze patio balkonowe zamontowane tak, ze nawet wylewka nie moznaby podjechac pod okno. Mowie, zeby poprawili a montazysta mi na to, ze jest juz pozno, wiec przyjada nastepnego dnia i poprawia. Ja jeszcze wowczas sympatyczna osobka mysle sobie, no rzeczywiscie juz po godz. 19-nastej niech i tak bedzie Oczywiscie owego "jutro" nikt sie nie zjawia. I tak mija kolejny tydzien 28 sierpnia mieli montowac brakujace uszkodzone okno i znow nikt nie dzwoni i montazystow nie ma. Dzwonie sama, montazysta mowi mi, ze on tego okna jeszcze nie otrzymal a poprawki to juz zrobi jak przyjedzie z brakujacym oknem Ja znow dzwonie do Budvaru do Zdunskiej Woli juz jako mniej sympatyczna osobka domagam sie jak najszybszego montazu okna. Po kilku godzinach pani z Budvaru oddzwania, ze okno w poniedzialek 31 sierpnia wysla kurierem do Łodzi, wiec we wtorek 1 wrzesnia zamontuja je u mnie. Ok ........ ale we wtorek znowu nikogo nie ma i nikt nie dzwoni W srode ponownie dzwonie do tej samej Pani ze Zdunskiej Woli, ta zdziwiona grzecznie obiecuje, ze lada moment sprawe zalatwi. No rzeczywiscie w czwartek 3 wrzesnia przyjezdza montazysta z oknem, ale ze ma niewiele czasu a na dodatek zapomnial dla mnie faktury i ksiazeczki gwarancyjnej okno tylko zakolkowal i mowi mi, ze podjedzie do firmy i zaraz wraca to dokonczy i znowu slad po nim zaginal Dzwonie kilkakrotnie i w koncu umawiam sie z owym montazysta, p. Michalem na poniedzialek 14 wrzesnia konkretnie na godz. 17 na dokonczenie sprawy i znowu czekam i nikogo nie ma, nikt nie dzwoni i nikt nie odbiera telefonu Dzisiaj dzwonie po raz kolejny do Pani ze Zdunskiej Woli, ktora mowi, ze zaraz sie tym zainteresuje i oddzwoni ............ i nadal nie dzwoni. Takze moj montaz okien od planowanego 14 sierpnia do tej pory, czyli 16 wrzesnia nie zostal zakonczony Maksymalna porazka. Zdecydowanie nie polecam kupowania okien w firmie BUDVAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofprzy 16.09.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Buduję się w Zgierzu, to byłoby bliski, Lublina z paką 3m bym załatwił i jakąś piłę spalinową. A co z pozwoleniem na wycięcie drzew? To są drzewa kilkuletnie, o średnicy pnia ok. 10 cm na które zezwolenia nie trzeba. Kupiłem działkę już tak porośniętą ale nie mam na razie motywacji, żeby je powycinać. Rośną jedna przy drugiej i dlatego wszystkie są prawie idealnie proste. Ja u siebie stemplowałem właśnie tymi drzewkami i wszystko było OK. Przepraszam ale przed chwilą zadzwonili mi murarze że praktycznie potrzebują na jutro, więc wycinka w sobotę jak planowałem nie wchodzi w grę. Czy kroś ma może takie które można by zabrać od razu muszą mieć długość 2,90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 16.09.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 A czy Panowie majstrzy nie mogą sobie podstawić jakiś bloczków albo desek pod te stemple które masz tylko kupować nowe trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.09.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 A czy Panowie majstrzy nie mogą sobie podstawić jakiś bloczków albo desek pod te stemple które masz tylko kupować nowe trzeba? \acha? czemu u mnie część stała na bloczkach częśćbyła sztukowana, część miała odpowiedniądługość - strop 145 m2 równiutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 16.09.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 U mnie leży do odebrania ok 250 szt stempli po 3 zł. Długość 2,80 - 3 m. Okolica Lublinka w Łodzi. Chętnych zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 16.09.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 U mnie współpraca z Budvarem przebiegała trochę sympatyczniej. Zamówiłem okna do domu i jednocześnie do mieszkania. Do mieszkania przyjechała ekipa beznadziejna. Trudno powiedzieć że ekipa bo przyjechało dwóch ludzi, z których jeden (kierownik który był na pomiarze) nie robił nic poza wylegiwaniem się na kanapie, jedzeniem lodów i wycieczkami po parapety (jak pojechał po dwa to przywiózł jeden i musiał pojechać po drugi). W sumie facet beznadziejny. Drugi, młody zachrzaniał sam i 3 okna założył (z demontażem starych) w ciągu prawie 6 godzin. U mnie w domu przyjechało czterech panów i 18 okien założyli w niecałe 6 godzin, pracując szybko i sprawnie. Nie było żadnych kłopotów czy niespodzianek. Oba montaże pod koniec sierpnia. Acha ! Podobno pan montażysta od mieszkania już u nich nie pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 16.09.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2009 Kupię RB-tkę budowlaną. Poza tym poszukuję sprawdzonego kierbuda. Jeśli mogę prosić, podajcie mi też łódzkie ceny kierowników.AGP, odpisałem na priv - nie doszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts