groomek 17.09.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witajcie,ja mam pytanie z innej beczki Dostałem korzystną ofertę na okna na profilu Schuco z Mielczarka ze Zduńskiej Woli. Może ktoś z Was ma okna od niego? Jeśli tak to proszę o Wasze opinie.Chodzi mi o samą firmę: czy terminowa, czy wykonanie okien jest ok, czy ekipa montażowa wporządku, czy polecilibyście ją, itd.z góry dzieki wszystkim za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 17.09.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 groomek tutaj wielu z nas ma te okienka i wszyscy sobie baaardzo chwalą. Ja zresztą też Hucznie polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.09.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Witajcie, ja mam pytanie z innej beczki Dostałem korzystną ofertę na okna na profilu Schuco z Mielczarka ze Zduńskiej Woli. Może ktoś z Was ma okna od niego? Jeśli tak to proszę o Wasze opinie. Chodzi mi o samą firmę: czy terminowa, czy wykonanie okien jest ok, czy ekipa montażowa wporządku, czy polecilibyście ją, itd. z góry dzieki wszystkim za odzew Mnie to już głupio w tym temacie Zaj.ste okna Mam, polecam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 17.09.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Możecie polecić jakiegoś dobrego stolarza, u którego możnaby hurtem zamówić drzwi zewnętrzne, wewnetrzne i schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaremy 17.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Możecie polecić jakiegoś dobrego stolarza, u którego możnaby hurtem zamówić drzwi zewnętrzne, wewnetrzne i schody? Janusz Siemasz 604 141 753 mi robił wiele rzeczy z drewna i jestem bardzo zadowolony. a do tego cenowo przystępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 17.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękuję za odpowiedzi i "pod"powiedzi w sprawie komina. Mam kolejne wątpliwości. Ocieplenie pionowe fundamentów. Wykonawca zrobił fundament niezgodnie z projektem; wylał z betonu do gruntu (bez deskowania) coś co miało być ławami (50 cm) a jest 1,2m i sięga do poziomu gruntu. Na to jest ściana fundamentowa (nadziemna) 3 bloczki czyli ok 45 centymetrów. Nie wiem jak to teraz ocieplać. Wykonawca chce ocieplić tylko część nadziemną. Ja mam wątpliwości. Bo oczywiście tak mu łatwiej niż odkopywać fundamenty.Do tego mówi że grunt piaszczysty i nie ma potrzeby. A jeśli już ocieplać pod ziemią to co.. całe 1,2 metra? Jest sens ocieplać np. tylko połowę tej pseudoławy. Sama nie wiem. Poradźcie proszę. Obrazek ilustruje stan obecny i zamierzone ocieplanie przez wykonawce. http://szarka.vel.pl/ocieplenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 17.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Możecie polecić jakiegoś dobrego stolarza, u którego możnaby hurtem zamówić drzwi zewnętrzne, wewnetrzne i schody? Janusz Siemasz 604 141 753 mi robił wiele rzeczy z drewna i jestem bardzo zadowolony. a do tego cenowo przystępny Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piomar31 17.09.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Czy może ktoś ma wykonany podjazd lub drogę na działce z melafiru (czerwony tłuczeń). Proszę o wyrażenie swoich opiniiGdzie w Łodzi można melafir kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.09.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Dziękuję za odpowiedzi i "pod"powiedzi w sprawie komina. Mam kolejne wątpliwości. Ocieplenie pionowe fundamentów. Wykonawca zrobił fundament niezgodnie z projektem; wylał z betonu do gruntu (bez deskowania) coś co miało być ławami (50 cm) a jest 1,2m i sięga do poziomu gruntu. Na to jest ściana fundamentowa (nadziemna) 3 bloczki czyli ok 45 centymetrów. Nie wiem jak to teraz ocieplać. Wykonawca chce ocieplić tylko część nadziemną. Ja mam wątpliwości. Bo oczywiście tak mu łatwiej niż odkopywać fundamenty.Do tego mówi że grunt piaszczysty i nie ma potrzeby. A jeśli już ocieplać pod ziemią to co.. całe 1,2 metra? Jest sens ocieplać np. tylko połowę tej pseudoławy. Sama nie wiem. Poradźcie proszę. Obrazek ilustruje stan obecny i zamierzone ocieplanie przez wykonawce. http://szarka.vel.pl/ocieplenie.jpg W sumie ja tak mam, tylko "ławy" wylane tak gdzieś na 1m i na to bodajże 8 warstw bloczka ( dom musiał być troche wyniesiony ). Ocieplane jest tylko to co wymórowane z bloczka i zresztą tak miałem w projekcie. Podobno te "ławy" w ziemi nie ma sensu ocieplać. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.09.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Poradźcie proszę. W sumie ja tak mam, tylko "ławy" wylane tak gdzieś na 1m i na to bodajże 8 warstw bloczka ( dom musiał być troche wyniesiony ). Ocieplane jest tylko to co wymórowane z bloczka i zresztą tak miałem w projekcie. Podobno te "ławy" w ziemi nie ma sensu ocieplać. pozdrawiam, majki ja tak samo. Ocieplone murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Drugi, młody zachrzaniał sam i 3 okna założył (z demontażem starych) w ciągu prawie 6 godzin. Acha ! Podobno pan montażysta od mieszkania już u nich nie pracuje. zapewne właśnie ten nie pracuje też bym nie pracowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 17.09.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 no to kamień z serca - w takim razie mogę zaUFFUFFać wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.09.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 no to kamień z serca - w takim razie mogę zaUFFUFFać wykonawcy Wiesz, forum to forum, lepiej spytać Twojego kierbuda, żebyś sobie kiedyś tam nie pluła w brodę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.09.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ludziska pomożcie mi w znalezieniu działki. Miałem już działkę, była umowa przedwstępna (mó bład że zaliczkowa) i już byłem w oródku a tu d..pa. Po sprawdzeniu hipoteki okazało się że działka zajęta prawie na 3 mln. w związku z tym że sprzedawca podał nieprawdę w umowie przedwstępnej odstąpiłem od transakcji. Ale co z tego jak nie mam działki i niestety zaczynam wsio od początku, dlatego prośba do Was. Szukam działki w okolicach nowosolnej (wódka, kalonka, kopanka, nowosolna, mileszki, rej. ul. pomorskiej). Chce niedużą działkę tak do 1000 mkw. (wiem że bedzie ciężko bo jest tam Park Krajobrazowy... i metraż działek jest większy). W związku z tym proszę Was ludziska jakbyście coś zasłyszeli o działkach w tych okolicach dajcie znać. Z gór dzięki. Jednak życie jest okrutne. Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale są działki w Łaznowskiej Woli , tyle tylko, że trochę w innym kierunku, choć jakby ktoś dobrze się przyjrzał to wcale nie jest daleko od siebie. Wiem napewno - dzialki czyste hipotecznie, po 1000m2, woda jest, prąd lada moment - okolica cicha i spokojna, niedaleko lasy, zalew kębliński i zalew w Czarnocinie. Jakby co dam namiary na właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 17.09.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Ludziska potzrebuję PILNIE (na wczoraj) deski szalunkowe, tak ze 2-3 m3. Jakby ktoś miał na zbyciu to ja chętnie w rozsądnej cenie Pozdrawiam Hmm, no nie wiem czy nie za późno z tym wyskakuję... na ul. Legionów nr 112 jest firma sprzedajaca szyby i lustra i oni tam sprzedaja po ok 10zl takie rynienki drewniane skladajace sie w calosci z nowiutkich desek calówek rożnej długości, trzeba je sobie tylko rozmontowac. A i transport wlasny chyba trzeba miec. Ale ja za ok 2m3 zaplacilam 400zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.09.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale są działki w Łaznowskiej Woli , tyle tylko, że trochę w innym kierunku, choć jakby ktoś dobrze się przyjrzał to wcale nie jest daleko od siebie. Wiem napewno - dzialki czyste hipotecznie, po 1000m2, woda jest, prąd lada moment - okolica cicha i spokojna, niedaleko lasy, zalew kębliński i zalew w Czarnocinie. Jakby co dam namiary na właściciela. no i cena powinna być przystępna, jeżeli to ta łaznowska Wola, którą ja znam. Czyli taka wieś daleko za Andrespolem i Bukowcem. Kawał drogi do łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 17.09.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 czy kawał to bym polemizowała ! my, na budowę jedziemy 1/2 godziny. Od Łodzi jest 25km. To ja teraz mieszkam (jeszcze) w Łodzi i pracuję w Łodzi a czas dojazdu zajmuje mi godzinę więc odległości to pojęcie względne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.09.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 czy kawał to bym polemizowała ! my, na budowę jedziemy 1/2 godziny. Od Łodzi jest 25km. To ja teraz mieszkam (jeszcze) w Łodzi i pracuję w Łodzi a czas dojazdu zajmuje mi godzinę więc odległości to pojęcie względne. masz rację, głównie zależy w który koniec Łodzi chce się dojechać. Mam rodziców w Justynowie i darmową działkę, z której zrezygnowałam ze względu na dojazdy. Mieszkałam u nich jedne wakacje dojeżdzając do pracy. Dla mnie koszmar, jechałam 40 min a w rannych korkach nawet godzinę. Ale z drugiej strony ojciec pracował na dalekim Widzewie i sobie chwalił, bliżej mu było z Justynowa, niż z Bałut.. Więc zależy, gdzie, no i może droga teraz troszkę lepsza, choć przejazdy kolejowe zostały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 17.09.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 jeśli chodzi o czas dojazdu to jest to pojęcie względne.... Ja dziś z Placu Komuny Paryskiej na Broniewskiego jechałam godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 18.09.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2009 Chciałbym się wszystkim pochwalić, że w końcu mamy PNB 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts