Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

aaaa właśnie tak się zastawiałam żeby płacić za wyznaczanie szamba tyle co za cały dom.. :o A tu taki "mykuś".

A kiedy jest to"potem"? 8)

Ya to będę robił przed odbiorem budynku. I o ile się nie mylę koszt ok. 150 zł.

Możesz zapytać wykonawcy czy nie ma "swojego" geodety. Mnie tak załatwiali geodetę gazownicy.

heh znów .. tyle tyle sposobów ile osób budujących . :o

Mruva czy ja dobrze dojrzałam na waszych fotach że mieliście jakoś korygowaną wysokość otworu na drzwi wejściowe? Bo właśnie u mnie są wysokie na 235 cm (już po odjęciu wylewek i teraz muszę kombinować.

Tak, Panowie budowlańcy wstawili za wysoko nadproże, niestety w tym przypadku zgubiła ich rutyna.

przypomniało mi się... głupie pytanie.. ale nie mam się kogo poradzić /baba rządzi na budowie/

Czy miejsce wkopania szamba, też wyznacza geodeta??

Na planie zagospodarowanie masz wyznaczone ale nie podejrzewam, żeby do wyznaczenia tego miejsca byłl potrzebny geodeta.

I tak w inwentaryzacji na koniec musi zaznaczyć gdzie się owo szambo znajduje i taki dokument trafia do urzędu.

Wreszcie zrobiłam sobie albumik z fotkami mojego domu. Na razie tylko kilka bo tyle mam na dysku w robocie :) Link w podpisie ;-)

czekamy na ciag dalszy :D A kto jest wykonawca Twojego kominka :-?

pan Artur :lol: a właściwie Artur. Jest to kuzyn naszego kolegi. Pracuje w firmie "kominkowej" i nam zrobił na fuchę :):) Jeśli ci sie podoba to mogę dać ci namiar na niego.

OOOOO Polanko taki chciałam kominek!!! a właścicie tak zabudowany :D Wklej może jeszcze zdjęcie "niekopniętego" kominka :lol:
jakiego??? :o :):)

Na razie mam tylko to jedno foto. Jak będę na działce to porobię nastepne. Będzie to w piatek albo w sobotę. Od razu wam trachnę mój taras wyłozony bangkiraiem.. właśnie się robi.

Ten kominek na razie nie jest pomalowany na kolor docelowy tylko zagruntowany pod przyszłą farbę. Będzie to jasny brązik, tak jak te ciemniejsze ciapeczki na trawertynie .

czekamy na ciag dalszy :D A kto jest wykonawca Twojego kominka :-?

pan Artur :lol: a właściwie Artur. Jest to kuzyn naszego kolegi. Pracuje w firmie "kominkowej" i nam zrobił na fuchę :):) Jeśli ci sie podoba to mogę dać ci namiar na niego.

Ania to podeslij wieczorkiem nr tel do p. Artura vel Artura :wink: :lol: Tak sie sklada, ze wlasnie jestem na etapie kominka :lol:

Mam pytanie chyba do tych juz mieszkajacych;) Gdzie kupic fajne materace? Najlepiej sklep ze strona internetowa cobym mogla sobie poogladac, potem szybciutko tam podskoczyc w sobote (?) i polezec chwile...

i zeby 2 sztuki przywiezli pod Pabianice?

Czy poczekac az sie w koncu ikea otworzy? :)

Dzieki,

Karolina

popcarol spory wybór materiacy jest w sklepie z materacami na struga przy wólczańskiej(albo skłodowskiej przy wólczańskiej, dokładnier nie wiem bo w tym punkcie schodzą sie ulice struga i skłodowskiej). Przynajmniej jakiś czas temu jeszcze był tam ten sklep. Ja mam materac lateksowy firmy Dunlopillo (to ci od opon.. :lol: ). Polecam hucznie! Sembella też robi lateksowe. Mignęly mi w jysku z rok temu, moze nadal mają je w ofercie.

Do ikei bede miala blisko, to prawda. Kolejny zakup pewnie na liscie ;)

Poleze na tutejszych ikeowych materacach, moze cos z Malzem wybierzemy. A w razie wolnego czasu poszukamy Polankowego sklepu :)Chociaz chcialabym choc jeden materac juz, zeby nie musiec nocowac na dmuchanym ;)...

to kiedy ta ikea ma sie otworzyc? Ostatnia wersje ze zrodelka mialam ze w listopadzie, ale czy sie nie zmienila to nie wiem.. wiecie?

Dzieki!