majki 01.10.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol też słyszałam że ma się otworzyć w listopadzie. Trochę mi sie nie chce wierzyć bo miesiac temu stał sam szkielet Mam nadzieję Ale codziennie tam jeżdże do pracy i tak zapitalają, że głowa mała, myslę że sie wyrobią, a przynajmniej na święta ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 01.10.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 W listopadzie muszą, bo w Poznaniu wisi już wielki banner - wielkie otwarcie w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.10.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol, a we wspomnianym wyżej jusku (jest w P-cach) sprawdziłaś? Moje znajome Duny tylko tam łóżka kupowały i chyba rzeczywiście mają niezłe rzeczy. Niestety ceny też chyba są tam "niezłe" , ale warto sprawdzić - a nóż jakaś promocja się trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.10.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol, a we wspomnianym wyżej jusku (jest w P-cach) sprawdziłaś? Moje znajome Duny tylko tam łóżka kupowały i chyba rzeczywiście mają niezłe rzeczy. Niestety ceny też chyba są tam "niezłe" , ale warto sprawdzić - a nóż jakaś promocja się trafi. Darku o Jozku myslalam, jak bedziemy sprawdzimy Juz tam bylam wiec chociaz tu trafie Na pewno materace mieli, co do cen to np tutaj nie sa tragiczne, a zwlaszcza w promocji:) Pytanie tylko czy ich materace sa ok? Spimy na ikeowym 7my rok i jest super, chcialabym tez jakis dobry i trwaly nabyc Dziekuje za podpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 01.10.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol - od dwóch lat mam materac z ikei z 25 letnią gwarancją, jestem bardzo zadowolona a i kręgosłup przestał boleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.10.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol - od dwóch lat mam materac z ikei z 25 letnią gwarancją, jestem bardzo zadowolona a i kręgosłup przestał boleć ja tez pytalam o jakosc materacy jyskowych A moze jednak (jak wieksza wiekszosc moich zakupow) allegro? Lezal ktos na takowym? Kieszonkowe sprezynki, strefy i bajery Moj ikeowy sprezynowy, ale bez takich bajerow http://www.allegro.pl/item746815135.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.10.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Doradźcie proszę w sprawie ocieplenia W czerwcu spisałam sobie 4 "polecanych" z forum podzwoniłam ceny netto były takie 40,40,40, 35 (włącznie z montażem parapetów, a 100zł m2 z materiałem). Umówiłam sięz tym za 35zł. Co miesiąc dzwoniłam upewnić go że nie rezygnuje. Ostatnio jakieś 3 tyg temu spytać się kiedy mógłby wejść. Miała to być połowa X - ceny sięnie zmieniły. Tymczasem jak do niego zadzwoniłam teraz to się okazało że "wszedł na blok" i "chyba nie da rady zrobić mojego domku" Ale ma takiego podwykonawcę, z którym często robią razem bloki więc mam zadzwonić Dobra dzwonię i dziś się spotkałam i...jestem w kropce bo ciężko mi ocenić ofertę za 90zł m2 robocizna plus materiały (bez faktur! on kupuje materiały na firmę swoją, jak bym chciała fakturę to cenę podwyższy o 8,5%) Co w "tym" robi styro "15" genderka (cośto komuś mówi?) na klej i kołki na ścianę, siatka (nie chińszczyzna) jakiś klei firmy Kleib...??? (nie dosłyszałam) tynk silikatowo-silkikonowy firmy Malfarb, cokół w tynku mozaikowym Atlas (to jak tą firmęchciałam bo mam go już na kominie i tarasię, więc chcę żeby współgrał) nie obsadza parapetów w cenie. Muszę dodatkowo zapłacić 22 zł mb plus mataeriał sama kupuję Podbitka 35zł netto mb - plastikowej Czyli podsumowując jeśli pow ścian zew z oknami = 270zm2 pomnożone przez * 90zł =24300 miałabym mu zapłacić za "wsjo" . Nie podoba mi się że: - Zostaję bez faktur, choćewentualnie gdyby to było jakieś super cenowo to bym to przeżyła - płacę 90zł za m2 a w robocicnę wlicza się okna i drzwi itp, a materiału tam przeciez nie będzie i co Wy na to??? A co do materacy Moja mama - zachwycona od kilku lat My - umiarkowanie zachwyceni - materac super wygodny ale ,,, się chyba skurczył Bo łóżko mieliśmy 203cm materaz miał być 200zm długi, a obecnie w łużku mamy 10 cm "luzu" ale nasz był tańszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 01.10.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 popcarol - sorry nie doczytałam, ale jak dla mnie ikeowe są super, także nie będę szukać nic nowego. Kiedyś kupiłam jeden z tańszych w Ysku i to była straszna porażka, ale być może te droższe mają dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.10.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mruva dzieki za info Oleniek piszesz o ikeowych czy jyskowych? Jakie modele? Dziekuje Ktos ma takie kieszonkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.10.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Oleniek Tez jestem teraz na etapie ocieplania domku, tzn. za tydzien ma wejsc wykonawca , z ktorym uzgodnilam cene 29 zl/m2 za przyklejenie styro, kolkowanie, zaciagniecie siatki, poloznie tynku zewnetrznego. Place za robocizne za calosc - okien, drzwi, bramy wykonawca nie odlicza. Podbitka 30zl/mb. Montaz parapetow - ceny nie uzgodnilam Umowilam sie z nim, ze zamontuje, ale o cene nie spytalam Odnosnie materialow kupuje je sama. Wykonawca chcial aby byl to styropian wlasnie Genderka albo Icopal. Zamowilam "15" Genderki. Pytalam w hurtowni ponoc to dobry styro, plyty rowne Odnosnie siatki - wiadomo nie chinska Jesli chodzi o klej to wykonawca chcial robic Baumitem (i moze ten Twoj tez mial na mysli klej Baumita WDVS Kleber), ale podpytalam i powiedziano mi, ze wykonawcy bardzo chetnie robia Baumitem bo latwo sie nim zaciaga siatke, ale jakosciowo to ten klej zadna rewelacja. Ja planuje zakupic klej Atlasa Stopter K-20 (tylko jeszcze nie powiedzialam o tym wykonawcy ). Pozostaje jeszcze tynk zewnetrzny - decyzji nie mam. Silikonowy raczej za drogi Rozwazam tez silikatowo-silikonowy, ale nie wiem czy warto bo pewnie domieszka silikonowego niewielka Zastanawiam sie jeszcze nad polozeniem mineralnego i pomalowaniem go farba silikonowa Jakosci tynku Malfarb nie znam. Cena Twojego wykonawcy 90zl/m2 wydaje mi sie drogawo, moze co nieco zejdzie jeszcze z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.10.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Tez jestem teraz na etapie ocieplania domku, tzn. za tydzien ma wejsc wykonawca , z ktorym uzgodnilam cene 29 zl/m2 za przyklejenie styro, kolkowanie, zaciagniecie siatki, poloznie tynku zewnetrznego. aLEŻ MI SIĘPODOBA tWOJA CENA SZKODA ŻE FACHOWCA JUŻ ZAKLEPAŁAŚ Odnosnie materialow kupuje je sama. Wykonawca chcial aby byl to styropian wlasnie Genderka albo Icopal. Zamowilam "15" Genderki. Pytalam w hurtowni ponoc to dobry styro, plyty rowne a ktoś coświe o styro z firmy kolgrost??? Bo mi się podoba "cenowo" 100złm3 Odnosnie siatki - wiadomo nie chinska czeską miałabym w Kolgroście za 3,2m2 Jesli chodzi o klej to wykonawca chcial robic Baumitem (i moze ten Twoj tez mial na mysli klej Baumita WDVS Kleber) , a może!!! to mógł być Kleberale a firma Stabil??? kleje do styro i siatki? mogą być Co do negocjacjie cenowych to chyba siędo tego nie nadaję- na Bałuckim rynku zwykłe pyry i marchew lepiej negocjuję niż te roboty budowlane skąd brałaś \genderkę? i po ile? Co do materacy mówię o jusku. Mama miała jakiś drogi i ten jest super, my lmieliśmy drugi pod względem taniości (czyli nie najtańszy) i wygodny jest ale się "skurczył" w jedną stronę i "rozlazł" w drugą. modelu nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.10.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Oleniek dzieki.Co do styro, siatek itp nie pomoge, bo mamsciany 3 warstwowe, styro (icopal nota bene) w srodku.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 01.10.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Mój wykonawca bierze 35 zł za robociznę z parapetami i wszystkim ale bez tynku - tynk będziemy robili wiosną. Materiały kupujemy w Budotermie na Maratońskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 01.10.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Czy ktoś miał oakzję zamawiać/kupować bramę garażową albo drzwi zew. w firmie PAULA z Pabianic ???Cenowo (brama Krispol i drzwi KMT) wychodzi przyzwoicie ale nie wiem jak cała reszta...PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.10.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Czy ktoś miał oakzję zamawiać/kupować bramę garażową albo drzwi zew. w firmie PAULA z Pabianic ??? Cenowo (brama Krispol i drzwi KMT) wychodzi przyzwoicie ale nie wiem jak cała reszta... Pozdrawiam YaJa bralam drzwi zewnetrzne 2 pary Gerdy. Nie bylam przy montazu a moj wykonawca tak dopilnowal ze musialam ich wzywac po raz kolejny. Ale nie piskali, przyjechali, poprawili. W sumie chyba ok. Yeti tez od nich bral i mi ich polecil. Pozdrawiam! KArolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.10.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Doradźcie proszę w sprawie ocieplenia jak twoja ekipa robi na blokach to na 99% będą mieli duży problem żeby się przestawić na prawidłowy montaż ocieplenia zgodny z instrukcja BSO cena w sumie normalna, ja kładłem w 2007, kupowałem sam i w sumie wyszło 88zł/m2 za całość, styropian kolgrost był wtedy trochę droższy 130zł/m3 a ja go dałem grubiej 20cm, do tego mając faktury odliczyłem sobie VAT i parę groszy się zwróciło, okna i drzwi były odliczane, za bonie płaciłem dodatkowo 30zł/m2 moja ekipa robiła potem u majkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 01.10.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Oleniek Genderke frezowany "15" zamowilam po 102,50 zl/m3 A powiedzcie jaki tynk zewnetrzny macie polozony badz jaki planujecie polozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 01.10.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Co w "tym" robi styro "15" genderka (cośto komuś mówi?) na klej i kołki na ścianę, siatka (nie chińszczyzna) jakiś klei firmy Kleib...??? (nie dosłyszałam) tynk silikatowo-silkikonowy firmy Malfarb, cokół w tynku mozaikowym Atlas (to jak tą firmęchciałam bo mam go już na kominie i tarasię, więc chcę żeby współgrał) My mamy styropian przyklejony klejem Kleib, dletego że był najtańszy w okolicy wykonawca nie narzekał, ale myślę że to nie jest górna półka tak samo jak tynk malfarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.10.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Wielkie dzięki Mpoplaw - hmm to te 90zł rzeczywiście wydaje się nie najwięcej ale i nie najmniej tym bardziej że nie będę mieć faktur A właśnie Czy stryropian i inne "okołoociepleniowe" wlicza się do "tych odliczeń VAT" ? Oleniek Genderke frezowany "15" zamowilam po 102,50 zl/m3 a gdzie??? a co to znaczy frezowany? A powiedzcie jaki tynk zewnetrzny macie polozony badz jaki planujecie polozyc Oj rzesz ty Nie wiemy akryl albo silikat. Przymierzamy się raczej do silikatowego...a tu tymczasem wyżej wspomniany fachowiec namawia na tynk silikatowo-silikonowy firmy Malfarb Zatem w cenie tych 90zł/m2 jest tynk silikatowo silikonowy No i dziś mam się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 01.10.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 A jak już jesteści tacy kochani to napiszcie na co i ile jeszcze wydam kasy przy ociepleniu??? pod uwagę wzięłam: styro klej do styro siatkę klej do siatki tynk akrylowy/silikatowy tynk mozaikowy na cokół tak mi się wydaje że jeszcze jakieś narożniki aluminiowe wejdą Ile na "to" kasy idzie? (no nie co do grosza ale orientacyjnie 100? 1000? 2000?zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts