kibito 08.10.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 kibito , zamierzam położyc 10 cm styropianu (podobno najlepiej gdy kładzie się 2 razy 5cm by uniknąc mostków termicznych). Cena styro jest za m3 wiec zawsze tyle samo wyjdzie. maren 100 - bardzo dziękuję za info. z grubości wnioskuje ze nie będzie większego znaczenia jaki styro jeśli chodzi o współczynniki - daj taki jaki dostaniesz w najdogodniejszej cenie - byle na podłogi -- a z tymi 1 warstwami to jak najbardziej - lepiej 2 po 5 niż jedna 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 08.10.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 kibito, pozostaje mi szukac styropianu w dobrej cenie Jak na razie wygrywa kolgros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 08.10.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam grupę łódzką !!!!!! Rzadko tu piszę, choć często zaglądam. Jako cichociemna korzystam z waszych rad i porad. Dlatego też mam pytanie - na jakim etapie budowy robi się rozprowadzenie ciepłego powietrza z kominka ? i właściwie jaki fachman to robi ? Sorry, ale poprostu nie wiem !!!!!! Pomóżcie ! robi to kominkarz U mnie rozprowadzenie robił przed tynkami wewnętrznymi a po tynkach resztę. Dzięki Polanka73 też mi się tak wydawało, ale wolałam się zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.10.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 [ z tablicy ogłoszeń ] Witam Forumowiczów Czy ktoś kupował może strop teriva w firmie "Maria" (u Pani Marii Rąbień)? Dostałąm od niej dobrą cenę tylko nie wiem co z jakością. pomóżcie!!!!! http://forum.muratordom.pl/search.php?search_author=kangur79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.10.2009 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 dzięki, Edzia A kangurowi odpowiem: Jak 3 lata temu kupowałam strop, to byłam w Marii. generalnie mieli ładne pustaki, równe i z keramzytbetonu, belki tez w porządku. ja z nich zrezygnowałam, bo byli malo elastyczni cenowo (lepsze ceny miał maxbet) a poza tym dużo mi wyliczyli tych pustaków... Po wyliczeniach maxbetu zostały mi .., 4 sztuki, po ich wyliczeniach miałabym ze 40.. Niby mówili, że przyjmą nadwyżki, ale kto i jak to odwiezie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 08.10.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witajcie, Prośba do opalających eko-groszkiem o podanie sprawdzonego sprzedawcy tego paliwa na terenie lub w pobliżu Łodzi. Chodzi o to żeby eko-groszek był dobrej jakości, suchy i bez dodatkowych niespodzianek w postaci metalowych elementów. Pozdr, Eze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur79 08.10.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Dzięki Ewa za odpowiedz. Ja wyslalam gotowe wyliczenia stropu i maxbet byl drozszy od Marii, wiec chyba wezme od niej skoro mowisz , ze jakosc ok.pozdrawiamKaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur79 08.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Aha i jeszcze jedno: czy ktoś ma może do sprzedania stemple min. 310 cm długości (używane oczywiście)??????Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kitaroo 09.10.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 A ile taki geodeta bierze za wytyczenie działki lub podział ? Działka prostokąt. Zaznaczenie ok. 8 punktów. Z tego co wiem to liczą za tzw. punkt? A więc do ilu PLN to będzie jeszcze tanio, a ile PLN będzie już drogo? Mnie kosztowało 550 zł za dom (10 punktów) i tyle samo za działkę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 10.10.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Witam Przymierzamy sie do budowy domku i chciałem zapytać czy ktoś słyszał o firmie FBL Witold Lewicki z Brzezin? No i oczywiście co słyszał Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 10.10.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 ja nic witajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 10.10.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2009 Dodam jedynie, że jest to firma budowlana zajmująca się budową domów powiedzmy od A do Z. Dostaliśmy na nich namiar od architekta - polecanego na forum, ale niestety o samej firmie budowlanej nie wiemy nic. Tak więc z góry dzięki za info I oczywiście dziękujemy za powitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 12.10.2009 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Pewnie nie napiszę nic nowego. Ale polecam jako pierwsze pytanie do jakiejkolwiek Firmy "gdzie można obejrzeć Wasze prace" Ci którzy mają się czym pochwalić wskażą takie miejsca. Ale trzeba pamiętać o tym że tych miejsc gdzie pozostawili po sobie niemiłe wspomnienia raczej nam nie polecą. Ale można i takie miejsca odnaleźć bo....po nitce do kłębka. Z mojego niewielkiego doświadczenia: jeden wykonawca nie odezwał się dotychczas jak poprosiłem go o kosztorys prac z rozbiciem na poszczególne etapy, a drugi podał cenę za metr kw powierzchni ale ile będzie kosztował każdy etap już też było dla niego za wiele Wyczuwałem że strzelił cenę z górnych rejestrów żeby było z czego spuścić A wtedy człowiek mówi sobie: "wow ten to dopiero uczciwiec! Zaoszczędził i nawet zwrócił!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 12.10.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 I Forsę też witamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.10.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Czy ktoś z Was może polecić firmę, która zajmuje sie ustrojstwem do uzdatniania wody? Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.10.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Czy ktoś z Was może polecić firmę, która zajmuje sie ustrojstwem do uzdatniania wody? Z góry dziękuję! http://www.watertech.pl/ WATERTECH Technologia uzdatniania wody 91-496 Łódź, ul. Świtezianki 16 tel. (42) 658 85 11; 658 89 11 fax (42) 658 72 92 e-mail: [email protected] [email protected] pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.10.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 dzięki majki tam mój mąż był dzisiaj. Na jutro będzie wycena. Poszukuję jeszcze jednej firmy coby mieć porównanie. A Ty korzystałeś z tej f-my ze Switezianki? Zadowolony jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.10.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dzięki majki tam mój mąż był dzisiaj. Na jutro będzie wycena. Poszukuję jeszcze jednej firmy coby mieć porównanie. A Ty korzystałeś z tej f-my ze Switezianki? Zadowolony jesteś? Też mam stamtąd wycenę i jeśli bym miał skądś brać, to tylko tam. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 13.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dzięki majki tam mój mąż był dzisiaj. Na jutro będzie wycena. Poszukuję jeszcze jednej firmy coby mieć porównanie. A Ty korzystałeś z tej f-my ze Switezianki? Zadowolony jesteś? Też mam stamtąd wycenę i jeśli bym miał skądś brać, to tylko tam. pozdrawiam, majki mój mąż mówi, że nie mam co szukać dalej, skorzystamy z tej firmy bo widać że znaja sie na rzeczy A wiela zapłaciłeś za te filtry? U nas mangan i żelazo poprzekraczane trzykrotnie Reszta w normach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.10.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 dzięki majki tam mój mąż był dzisiaj. Na jutro będzie wycena. Poszukuję jeszcze jednej firmy coby mieć porównanie. A Ty korzystałeś z tej f-my ze Switezianki? Zadowolony jesteś? Też mam stamtąd wycenę i jeśli bym miał skądś brać, to tylko tam. pozdrawiam, majki mój mąż mówi, że nie mam co szukać dalej, skorzystamy z tej firmy bo widać że znaja sie na rzeczy A wiela zapłaciłeś za te filtry? U nas mangan i żelazo poprzekraczane trzykrotnie Reszta w normach. Jeszcze nie płaciłem bo nie kupowałem, na razie nie mieszkamy, więc nie będę na razie "mineralką" podleał ogródka i rozrabiał klejów Ale jak co, to tam sie udam pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts