EZS 15.10.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Tapogoda mnie dobije!!! Mam piękną cegłę klinkierową pełną na komin (3,6 zł/szt), zaprawę, trzeźwego murarza, więźba czeka, dekarze w gotowości, a tu śnieg pada!!!! u mnie dzisiaj nic nie pada ale panowie od ocieplania i tak nie przybyli na plac budowy No popatrz, ja miałam zaangażowaną ekipę. Ocieplali mi własnie w taką pogodę, tyle że był to listopad. Żal mi ich było, siedzieli w mokrej brei deszczu ze śniegiem i twardo machali pacami, bo ja miałam się wprowadzić 1 grudnia, a bez ocieplenia nie dało rady.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magga 15.10.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kochani, stoję pod scianą bo do soboty muszę mieć baterię kuchenną na montaż, a nie bardzo orientuję się gdzie poza cermagiem i marketami budowlanymi można jeszcze coś zobaczyć ?? wrzucałam hasło w wyszukiwarkę muratora ale nic nie wyskakuje, a całego wątku grupy łódzkiej nie zdążę przejrzeć na czas..będę bardzo wdzięczna za pomoc!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 15.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 magga, proponuję jeszcze " Naszą Łazienkę ' na Kilińskiego bodajże 195, salon ( nie pamiętam nazwy ) na Przybyszewskiego ( blisko Łęczyckiej ) i salon na Inflanckiej ( blisko stacji benzynowej ) Ja wszystko kupowałam w " Naszej Łazience ", nie żałuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.10.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kochani, stoję pod scianą bo do soboty muszę mieć baterię kuchenną na montaż, a nie bardzo orientuję się gdzie poza cermagiem i marketami budowlanymi można jeszcze coś zobaczyć ?? wrzucałam hasło w wyszukiwarkę muratora ale nic nie wyskakuje, a całego wątku grupy łódzkiej nie zdążę przejrzeć na czas.. będę bardzo wdzięczna za pomoc!!! moja rada, kup na razie taką za 30 zł z marketu i szukaj docelowaej na spokojnie. I tak w sklepach wszystkie droższe i ładniejsze są na wystawach lub na obrazkach, jak coś będziesz chciała kupić, to się dowiesz, że ci sprowadzą za 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 15.10.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kto ma dach z blachodachówki i jest zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 15.10.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Kto ma dach z blachodachówki i jest zadowolony? Nie znam takich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 15.10.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 A ja znam. Jestem zadowolona. Mam zwykłą blachę trapezową, pięknie ( dla mnie, ale nie tylko ) pokryte ogniomury, w tym samym kolorze parapety ( ceramiczne, blacha moim zdaniem na parapety nadaje się średnio, choć nie wykluczam ) . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 15.10.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Tula, ya żartowałem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 16.10.2009 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 u mnie dzisiaj nic nie pada ale panowie od ocieplania i tak nie przybyli na plac budowy ocieplania nie powinno się robić w temperaturach niższych niż +5 a wczoraj był przymrozek, widać że znają się na robocie, albo boją się że wszystko spadnie zanim im zapłacisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 16.10.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Kto ma dach z blachodachówki i jest zadowolony?My mamy, ale czy jestem zadowolona powiem jak zamieszkamy, i to dopiero za pare lat. Domek jest pokryty od 3 lat, na razie nic nie cieknie Gdybym budowala sama i miala kase na dachowke betonowa lub ceramiczna, wybralabym dachowke. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iki 16.10.2009 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam wszystkich Forumowiczów Jestem w tej chwili na początku swojego maratonu budowlanego i w chwili obecnej dopiero szukam działki. Jeśli ktoś miałby informacje na temat jakiejś działki w Łodzi do sprzedania to prosiłabym i namiar. Interesuje mnie działka w Łodzi, ewentualnie blisko granic Łodzi, ale koniecznie z dostępem do komunikacji miejskiej (autobus). Co do wielkości działki to ok 1000-1500m2, jeśli większa to z możliwością podziału na 2 (znajomy tez szuka ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.10.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Kto ma dach z blachodachówki i jest zadowolony? ja blachotrapez Czemu jestem zadowolona? bo zaoszczędziłam na więźbie (nie pamiętam ale ok1500-2000zł) zaoszczędziłam na robocizźnie a i blacha w "całokształcie" wychodzial mi taniej niż dachówka cementowa (chyba na dachówkę żadnej promocji nie było) Tak więc suma sumarum jak podliczałam "oszczędności" na blasze to mi wyszło 6000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 16.10.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 u mnie dzisiaj nic nie pada ale panowie od ocieplania i tak nie przybyli na plac budowy ocieplania nie powinno się robić w temperaturach niższych niż +5 a wczoraj był przymrozek, widać że znają się na robocie, albo boją się że wszystko spadnie zanim im zapłacisz Trochę mnie zmartwiłeś, bo u mnie właśnie od dwóch dni kleją styropian. Co może się stać jeśli temp. była ciut niższa niż 5 st? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaskul 16.10.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 jak by ktoś potrzebował rejonie Łódź wschód to mogę polecić dobrych ogrodników - zrobili mi ogród od podstaw - od syfu pobudowlanego po ładny ogródek - nie jest to tanie wszystko ale efekt końcowy jest niesamowity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 16.10.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam wszystkich Forumowiczów Jestem w tej chwili na początku swojego maratonu budowlanego i w chwili obecnej dopiero szukam działki. Jeśli ktoś miałby informacje na temat jakiejś działki w Łodzi do sprzedania to prosiłabym i namiar. Interesuje mnie działka w Łodzi, ewentualnie blisko granic Łodzi, ale koniecznie z dostępem do komunikacji miejskiej (autobus). Co do wielkości działki to ok 1000-1500m2, jeśli większa to z możliwością podziału na 2 (znajomy tez szuka ) pozdrawiam znajomi mają do sprzedania ładną działke leśną w Bukowcu tuż pod Łodzią. Prawie 1900m2 z możliwością podziału. Jakby co tel. na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 16.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 WitamMam prośbę do forumowiczów którzy już rozgryzali temat alarmów. Mam wycenę prostej instalacji alarmowej małego domku. -----------------------------------------------------Centrala alarmowa CA10 SatelObudowa centraliKlawiatura LCD SatelAkum. bezobsł.KOBE 7 AhCzujka wewn.DSC DIGITAL ENCORE (6szt)Czujka magnetyczna okienna z mont.(10szt)Czujnik dymu (opcja +150 zł)Sygnalizator zewnętrzny SPL 2010Przewód 8x0.5 e (200m.b.)Materiały instalacyjne MATERIAŁY I URZĄDZENIA - 2*281,40 (z 22%vat)ROBOCIZNA - 808,86 (z 22%vat)RAZEM - 3*090,26----------------------------------------------------------Jak oceniacie konfiguracje i czy cena adekwatna? A może ktoś ma do polecenia jakąś lepszą firmę z Pabianic i okolic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 16.10.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam wszystkich Forumowiczów Jestem w tej chwili na początku swojego maratonu budowlanego i w chwili obecnej dopiero szukam działki. Jeśli ktoś miałby informacje na temat jakiejś działki w Łodzi do sprzedania to prosiłabym i namiar. Interesuje mnie działka w Łodzi, ewentualnie blisko granic Łodzi, ale koniecznie z dostępem do komunikacji miejskiej (autobus). Co do wielkości działki to ok 1000-1500m2, jeśli większa to z możliwością podziału na 2 (znajomy tez szuka ) pozdrawiam Iki - mam działkę - ewentualnie do podziału na 2... autobus miejski 60, w PKWŁ - Dobra Nowiny, Michałówek. Jeżeli jesteś zainteresowany to na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.10.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Witam Mam prośbę do forumowiczów którzy już rozgryzali temat alarmów. Mam wycenę prostej instalacji alarmowej małego domku. MATERIAŁY I URZĄDZENIA - 2*281,40 (z 22%vat) ROBOCIZNA - 808,86 (z 22%vat) RAZEM - 3*090,26 a dlaczego masz to wszystko z 22% vat-em skoro jest to montaz z materiałami to 7% vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 16.10.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 a dlaczego masz to wszystko z 22% vat-em skoro jest to montaż z materiałami to 7% vat Właśnie też coś takiego mi przyszło na myśl ... hmm zaraz zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 16.10.2009 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Co do alarmuja za 2100 zł brutto z 7% vatem mam Centrala alarmowa CA10 SatelObudowa centraliKlawiatura LCD SatelAkum. bezobsł.KOBE 7 AhCzujka wewn. (takie na psy)(9szt)dwa takie czujniki otwarcia bramy i drzwi zew.Sygnalizator zewnętrzny i wewnętrznyPrzewodu tyle ile było potrzeba i montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts