Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Tapogoda mnie dobije!!!

Mam piękną cegłę klinkierową pełną na komin (3,6 zł/szt), zaprawę, trzeźwego murarza, więźba czeka, dekarze w gotowości, a tu śnieg pada!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

u mnie dzisiaj nic nie pada :D ale panowie od ocieplania i tak nie przybyli na plac budowy :roll:

No popatrz, ja miałam zaangażowaną ekipę. Ocieplali mi własnie w taką pogodę, tyle że był to listopad. Żal mi ich było, siedzieli w mokrej brei deszczu ze śniegiem i twardo machali pacami, bo ja miałam się wprowadzić 1 grudnia, a bez ocieplenia nie dało rady..

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Kochani,

stoję pod scianą bo do soboty muszę mieć baterię kuchenną na montaż, a nie bardzo orientuję się gdzie poza cermagiem i marketami budowlanymi można jeszcze coś zobaczyć ?? wrzucałam hasło w wyszukiwarkę muratora ale nic nie wyskakuje, a całego wątku grupy łódzkiej nie zdążę przejrzeć na czas..

będę bardzo wdzięczna za pomoc!!!

Kochani,

stoję pod scianą bo do soboty muszę mieć baterię kuchenną na montaż, a nie bardzo orientuję się gdzie poza cermagiem i marketami budowlanymi można jeszcze coś zobaczyć ?? wrzucałam hasło w wyszukiwarkę muratora ale nic nie wyskakuje, a całego wątku grupy łódzkiej nie zdążę przejrzeć na czas..

będę bardzo wdzięczna za pomoc!!!

moja rada, kup na razie taką za 30 zł z marketu i szukaj docelowaej na spokojnie. I tak w sklepach wszystkie droższe i ładniejsze są na wystawach lub na obrazkach, jak coś będziesz chciała kupić, to się dowiesz, że ci sprowadzą za 2 tygodnie :-?

Witam wszystkich Forumowiczów :)

Jestem w tej chwili na początku swojego maratonu budowlanego i w chwili obecnej dopiero szukam działki. Jeśli ktoś miałby informacje na temat jakiejś działki w Łodzi do sprzedania to prosiłabym i namiar. Interesuje mnie działka w Łodzi, ewentualnie blisko granic Łodzi, ale koniecznie z dostępem do komunikacji miejskiej (autobus).

Co do wielkości działki to ok 1000-1500m2, jeśli większa to z możliwością podziału na 2 (znajomy tez szuka :D )

pozdrawiam

Kto ma dach z blachodachówki i jest zadowolony?

ja :D

blachotrapez

Czemu jestem zadowolona?

bo zaoszczędziłam na więźbie (nie pamiętam ale ok1500-2000zł)

zaoszczędziłam na robocizźnie

a i blacha w "całokształcie" wychodzial mi taniej niż dachówka cementowa (chyba na dachówkę żadnej promocji nie było)

Tak więc suma sumarum jak podliczałam "oszczędności" na blasze to mi wyszło 6000zł 8)

u mnie dzisiaj nic nie pada :D ale panowie od ocieplania i tak nie przybyli na plac budowy :roll:

ocieplania nie powinno się robić w temperaturach niższych niż +5 a wczoraj był przymrozek, widać że znają się na robocie, albo boją się że wszystko spadnie zanim im zapłacisz

Trochę mnie zmartwiłeś, bo u mnie właśnie od dwóch dni kleją styropian. Co może się stać jeśli temp. była ciut niższa niż 5 st?

Jestem w tej chwili na początku swojego maratonu budowlanego i w chwili obecnej dopiero szukam działki. Jeśli ktoś miałby informacje na temat jakiejś działki w Łodzi do sprzedania to prosiłabym i namiar. Interesuje mnie działka w Łodzi, ewentualnie blisko granic Łodzi, ale koniecznie z dostępem do komunikacji miejskiej (autobus).

Co do wielkości działki to ok 1000-1500m2, jeśli większa to z możliwością podziału na 2 (znajomy tez szuka :D )

pozdrawiam

znajomi mają do sprzedania ładną działke leśną w Bukowcu tuż pod Łodzią. Prawie 1900m2 z możliwością podziału. Jakby co tel. na priv.

Witam

Mam prośbę do forumowiczów którzy już rozgryzali temat alarmów. Mam wycenę

prostej instalacji alarmowej małego domku.

-----------------------------------------------------

Centrala alarmowa CA10 Satel

Obudowa centrali

Klawiatura LCD Satel

Akum. bezobsł.KOBE 7 Ah

Czujka wewn.DSC DIGITAL ENCORE (6szt)

Czujka magnetyczna okienna z mont.(10szt)

Czujnik dymu (opcja +150 zł)

Sygnalizator zewnętrzny SPL 2010

Przewód 8x0.5 e (200m.b.)

Materiały instalacyjne

MATERIAŁY I URZĄDZENIA - 2*281,40 (z 22%vat)

ROBOCIZNA - 808,86 (z 22%vat)

RAZEM - 3*090,26

----------------------------------------------------------

Jak oceniacie konfiguracje i czy cena adekwatna?

A może ktoś ma do polecenia jakąś lepszą firmę z Pabianic i okolic?

pozdrawiam

Iki - mam działkę - ewentualnie do podziału na 2... autobus miejski 60, w PKWŁ - Dobra Nowiny, Michałówek.

Jeżeli jesteś zainteresowany to na prv.

Witam

Mam prośbę do forumowiczów którzy już rozgryzali temat alarmów. Mam wycenę

prostej instalacji alarmowej małego domku.

MATERIAŁY I URZĄDZENIA - 2*281,40 (z 22%vat)

ROBOCIZNA - 808,86 (z 22%vat)

RAZEM - 3*090,26

a dlaczego masz to wszystko z 22% vat-em :-? :-? :-? skoro jest to montaz z materiałami to 7% vat

Co do alarmu

ja za 2100 zł brutto z 7% vatem mam

Centrala alarmowa CA10 Satel

Obudowa centrali

Klawiatura LCD Satel

Akum. bezobsł.KOBE 7 Ah

Czujka wewn. (takie na psy)(9szt)

dwa takie czujniki otwarcia bramy i drzwi zew.

Sygnalizator zewnętrzny i wewnętrzny

Przewodu tyle ile było potrzeba

i montaż