oleniek 05.11.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Dzięki Czyli na razie 3 do 1 za stelażem na wylewce, a nie pod jesli zamontujesz stelaz przed wylewka a pozniej za 10 lat bedziesz chciala wymienic stelaz, to bedziesz tez musiala wykuc czesc wylewki No o tym nie pomyślałam A Panowie upierają się że tak jak oni robią jest lepiej, ale jak się uprę to zrobią mi na wylewkę Pytanie czy mam się uprzeć? Opinie, opinie proszę więcej qrcze na ogólnym forum po wykorzystaniu szukaczki, znalazłam, że robi się i tak i tak, choć częściej na wylewce Jak sięrobi przed wylewką to zalety są takie, że kanalizacja od razu do stelaża podciągnięta co do milimetra, to samo z wodą, a jak po wylewce, to może się okazać że coś znów jest do podkuwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.11.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja tez z pytankiem jaka folie paroizalacyjna dawaliscie na poddasze - zwykla zolta czy aluminiowa zbrojona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.11.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja mam montowane do chodziaka i na razie jest ok, gdybym montowało po wylewce to możnaby było w rurę się wwiercić. W łazience jeśli jest podłogówka to jest mnóstwo rurek. Ew dokłądne zdjęcia i po kłopocie. A jeśli chodzi o bidet to mam podwieszany bez stelaża. Tak nam podpowiedział hydraulik żeby podmórować ściankę zakotwić grube pręty i powiesić bidet podobno lepiej i taniej bo stelaże do bidetu są drogie i nie bardzo się sprawdzają. Używam już budetu i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.11.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja tez z pytankiem jaka folie paroizalacyjna dawaliscie na poddasze - zwykla zolta czy aluminiowa zbrojona Wszędzie "srebrna". pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Ja tez z pytankiem jaka folie paroizalacyjna dawaliscie na poddasze - zwykla zolta czy aluminiowa zbrojona corotop, membrana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.11.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Mam chudziak, obecnie kładzie się kanalizacja oraz woda. Panowie od "hydrauliki" w skrócie będę ich zwać "panami" Chcą jużteraz stelaże do WC i bidetów, zamontować je do chudziaka i ścian, podłączyć na gotowo kanalizę i wodę, potem kładziemy styropian, i wylewka. U nas montowane po wylewkach. I nikt inaczej nic nie mówił pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.11.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 My mamy stelaze montowane do chudziaka, przed ostateczna wylewka. Ogrzewanie podlogowe - balam sie ze mi potem przedziurawia rurki... no i podobno bardziej stabilnie. Na poddaszu mamy aluminiowa folie w takie dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 05.11.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Folia - zwykła żółta Stelaż - przed wylewką. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 05.11.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 U mnie stelaż rowniez montowany do chudziaka, tak poradzili hydraulicy. Mam podłogówkę poza tym stablilniej i czesc mocowan juz schowana w tynku i wylewce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 05.11.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Stelaże tylko i wyłącznie na wylewkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.11.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 No to remis chudziak:wylewka 5:5 No i co ja mam biedna robić Podłogówka też będzie...a jak ją potem podziurawią Ale chylę głowę nie spodziewałam siętakiego odzewu Dzięki Na razie stanęło na tym że pojadę, kupę stelaże i ... sięzastanowię ... Czytaj "pogadam na forum" Co do folii to sama dopiero stanę przed wyborem Fajnie że Ty będziesz już po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 05.11.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 U mnie teraz robią się wylewki i stelaże już zamontowane. Kilka argumentów za:- stabilniejsze podłoże (sama wylewka to tylka kilka cm i steropian)- precyzyjnie podprowadzona kanalizacja- nie zakładam wymiany stelaży (Geberit - ponoć nieznieszczalny) Co do bidetu, to faktycznie kupowałem najtańszy jaki był w sklepie, ważne, żeby tylko można było do czegoś przykręcić miskę i to jakoś zabudować k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 05.11.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 6:5 Coraz bardziej mi się podoba dyskusja a ktoś narzekał że się nic nie d zieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrFryzio 05.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 1. U mnie stelaże na chudziaka, oczywiście Geberit`y 2. Folia paroizolacyjna 4 warstwowa alu, czyli z dodatkową warstwą folii, bo warstwa aluminium może po pewnym czasie ulec utlenieniu i wykruszyć się. W Kanzas w składzie Iwona twierdzą, że zastępuje to około 4 cm wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.11.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 7:5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 06.11.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 jak tak sdyskutujecie o tych geberitach to ja sama zaczynam sie zastanawiać czy dobrze zapamiętałam jak jest u nas Chyba meża zapytam, moze ma lepszą pamięć ... hihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangur79 06.11.2009 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 przyjmę ZIEMIĘ Z WYKOPU. pilne!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dario_c 06.11.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 że tak przypomnę, będzie to spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta Szawłowska 06.11.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 Witam, ja też oddam swój głos, u mnie stelaże na wylewkę, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 06.11.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 No to 7:6 a to się nam sondaż zrobił a ja kupiłam stelaż Grohe 5w1 (czyli stelaż, spłuczka, jakaś tam mata, przycisk, i możliwość otwarica przycisku za "jedyne" 629zł Na razie kupiłam jeden, bo i tak mieliśmy na razie wykańczać jedną łazienkę ze względów finansowych. więc u mnie będzie jeden stelaż na chudziak, a kiedyś dwa kolejne na wylewkę Zupełnie jak w naszym sondaży niemal fifty-fifty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts