Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

zdaję sobie sprawę, że mój post nijak nie pasuje do poruszanych w tym wątku tematów budowlanych, ale ponieważ zaglądają tu fajni ludzie z Łodzi i okolic postanowiłam poprosić Was o pomoc.

Kilka dni temu w ok. ul. Brzezińskiej zaginęła moja suczka SUZI. Jest młoda, ma ok. 1roku. Średniej wielkości. Sierść brąz,delikatnie podpalana, na łapkach i szyi białe łaty. Jest bardzo potulnym i spokojnym zwierzątkiem.

Bardzo proszę o informację, jeśli zauważylibyście podobną sunię. Z góry serdecznie dziękuję

Pozdrawiam

Witam

zdaję sobie sprawę, że mój post nijak nie pasuje do poruszanych w tym wątku tematów budowlanych, ale ponieważ zaglądają tu fajni ludzie z Łodzi i okolic postanowiłam poprosić Was o pomoc.

Kilka dni temu w ok. ul. Brzezińskiej zaginęła moja suczka SUZI. Jest młoda, ma ok. 1roku. Średniej wielkości. Sierść brąz,delikatnie podpalana, na łapkach i szyi białe łaty. Jest bardzo potulnym i spokojnym zwierzątkiem.

Bardzo proszę o informację, jeśli zauważylibyście podobną sunię. Z góry serdecznie dziękuję

Pozdrawiam

Będziemy patrzeć, ale do mnie chyba nie doleciał, ja w okolicy wycieczkowej. Ale patrzeć będę..

Rozwieś ogłoszenia

Koniecznie rozwieś ogłoszenia - na przystankach, klatkach, w parkach, w gabinetach weterynaryjnych, przed sklepami spożywczymi; rozdaj je też taksówkarzom. Zadzwoń do schroniska, straży dla zwierząt, straży miejskiej.

To przykre, ale podobno najlepiej działa słowo "NAGRODA"...

Hello dnia dzisiejszego...

Poszukiwana:

- tania hurtownia kabli i osprzętu do elektryki...

Za podpowiedzi będę wdzięczna :)

Na brukowej jest hurtownia Onninena, nei wiem tylko czy tam można tak z ulicy wejść i kupować ale ceny mają dość ciekawe. Poza tym mają dobre jakościowo artykuły i można nie bać się o tanie badziewie bo tym nie handlują.

Ja mam tam co prawda wejście jako mąż pracownicy a do tego ceny jeszcze niższe ale zaopatruje się tam wielu montażystów i monterów a podejrzewam, że drogo i byle jak by nie kupowali.

Hello dnia dzisiejszego...

Poszukiwana:

- tania hurtownia kabli i osprzętu do elektryki...

Za podpowiedzi będę wdzięczna :)

Na brukowej jest hurtownia Onninena, nei wiem tylko czy tam można tak z ulicy wejść i kupować ale ceny mają dość ciekawe. Poza tym mają dobre jakościowo artykuły i można nie bać się o tanie badziewie bo tym nie handlują.

Ja mam tam co prawda wejście jako mąż pracownicy a do tego ceny jeszcze niższe ale zaopatruje się tam wielu montażystów i monterów a podejrzewam, że drogo i byle jak by nie kupowali.

Jest też Orten na Wysokiej. Salon oświetlenia ale też hurtownia osprzętu... możesz tam spróbować :)

Dziękuję za odzew i dobre rady, z których oczywiście chętnie skorzystam,prosząc tym samym o najdrobniejsze choćby informacje, gdybyście zauważyli gdzieś podobną jak w opisie sunię. Niestety nie posiadam jej zdjęcia. O nagrodzie z pewnością nie zapomnę.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego

Witam!

W przyszłym tygodniu ruszamy z budową i muszę zapewnić ekipie przenośną toaletę - orientujecie się może jaki jest koszt wynajęcia takiego urządzenia, i gdzie w Łodzi najbardziej opłaca się to zrobić? Przejrzałam różne strony, ale na żadnej ceny nie podano..

Ja mam tanio do sprzedania drewnianą!.

Przed rozpoczęciem budowy dzwoniłam do różnych firm w sprawie wynajmu i wyszło na to, że bardziej opłacało się kupić.

Pozdrawiam

Witajcie,

szukamy ekipy do dachu.

Mielismy wszystko juz dograne z polecanym gosciem na "bialej liście" a on wystawil nas do wiatru.

Wszystko ustalone miesiac wczesniej, w tym czasie kilkakrotne kontaktowanie sie, ustalanie detali, dwa dni wczesniej umowiony termin rozpoczecia roboty.

I ... fachowiec przepadl, nie odbiera telefonow... nie stawil sie w ustalonym terminie.

Jezeli ktos ma sprawdzona ekipe do dachu prosimy o jakis namiar.

Witajcie,

szukamy ekipy do dachu.

Mielismy wszystko juz dograne z polecanym gosciem na "bialej liście" a on wystawil nas do wiatru.

Wszystko ustalone miesiac wczesniej, w tym czasie kilkakrotne kontaktowanie sie, ustalanie detali, dwa dni wczesniej umowiony termin rozpoczecia roboty.

I ... fachowiec przepadl, nie odbiera telefonow... nie stawil sie w ustalonym terminie.

Jezeli ktos ma sprawdzona ekipe do dachu prosimy o jakis namiar.

a u mnie zaczęli i zostawili pół więźby (w stanie, w jakim widać w dzienniku) i kończą teraz dach gdzieś tam. A ja dostaję białej gorączki.

Podobno mają przyjechać jutro.

Podobno mieli przyjechać w zeszły piątek, a później podobno wczoraj. A ja powoli mam dość, bo cały materiał na dach czeka sobie wesoło, pogoda jest w miarę, a ja curwicy dostaję :x

Witam!

W przyszłym tygodniu ruszamy z budową i muszę zapewnić ekipie przenośną toaletę - orientujecie się może jaki jest koszt wynajęcia takiego urządzenia, i gdzie w Łodzi najbardziej opłaca się to zrobić? Przejrzałam różne strony, ale na żadnej ceny nie podano..

Ja wziąłem kilkanaście starych desek, piłę, pół kilo gwoździ, szpadel zawiasy do drzwi i kawałek drutu na haczyk i jeszcze dokupiłem deskę do sedesu.

Zrobiłem sam z teściem, niezapomniane przeżycia, koszt - 100 zł + kilka godzin pracy na świeżym powietrzu.

Podobno mieli przyjechać w zeszły piątek, a później podobno wczoraj. A ja powoli mam dość, bo cały materiał na dach czeka sobie wesoło, pogoda jest w miarę, a ja curwicy dostaję :x

jedz do majstra., powiedz, ze 1000 dodatkowo za skończenie u ciebie w ciągu 3 dni. Zobaczymy, gdzie będą pracować :roll: Choć może 1000 to za mało? No, 2000 :wink:

EZS wszystko fajnie i cacy - tylko 1000 czy 2000 zł to dla mnie ogrom kasy, a za to fura materiału. Jeżeli jutro nie przyjadą, biorę inną firmę :roll:

Ja wiem, dla mnie też. Ale wiesz już dlaczego nie ma ich u ciebie...

Nie wiem, czy na biegu znajdziesz porządnych i niedrogich dekarzy. I tak i tak zapłacisz więcej albo poczekasz :roll: I oni o tym też wiedzą....

A masz umowę?

Witam, potrzebuje pomocy jeśli chodzi o cegły. Chcemy kupić cegły Max na cały domek

Jeden Pan na składzie powiedział ze Plecewice mogą być trochę nierówne ale i tak będą przykryte tynkami i ociepleniem wiec nie będzie widać, że nie warto wydać 1400zł wiecej. Drugi Pan - jego brat- z tej samej firmy powiedział że Kozłowice są najlepsze- mercedes jeśli chodzi o cegły, co wszem i wobec wiadomo- i że Plecewice mogą się zemścić podczas budowy, ze są kruche i wydamy więcej na tynki by wyrównać ściany niż gdybyśmy kupili od razu Kozłowice. I co tu robić? Czy Plecewice są faktycznie takie nierówne a tynki wyniosą nas dużo więcej niż 1400zl?

Witam, potrzebuje pomocy jeśli chodzi o cegły. Chcemy kupić cegły Max na cały domek

Jeden Pan na składzie powiedział ze Plecewice mogą być trochę nierówne ale i tak będą przykryte tynkami i ociepleniem wiec nie będzie widać, że nie warto wydać 1400zł wiecej. Drugi Pan - jego brat- z tej samej firmy powiedział że Kozłowice są najlepsze- mercedes jeśli chodzi o cegły, co wszem i wobec wiadomo- i że Plecewice mogą się zemścić podczas budowy, ze są kruche i wydamy więcej na tynki by wyrównać ściany niż gdybyśmy kupili od razu Kozłowice. I co tu robić? Czy Plecewice są faktycznie takie nierówne a tynki wyniosą nas dużo więcej niż 1400zl?

Miałam Kozłowice, nie wiem, czy równe ale twarde na pewno. I ładnie wypalone. Plecewice miał chyba Kropi i narzekał, ze kruche. Tynk przykryje jedno i drugie, ale straty na placu mogą być różne, nam sama z siebie nie pękła ani jedna cegła. Poza tym potem trzeba w tę cegłę wbić kołka, żeby szafki powiesić i żeby nie spadły :lol:

Witam,

Dokładnie tak będzie jak mówi ten "drugi" pan.

:(