EZS 20.11.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 no my z mężęm (AGP-ON) poinformowani, bo czekamy na tę chwilę właśnie się zastanawiam, czy się szykować, czy przeczekać szaleństwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.11.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 My chyba pojedziemy dopiero w grudniu. Mam zamiar dożyć do świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 20.11.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Eee... myslalam ze juz otwarta Mysle ze najwczesniej w grudniu sie wybierzemy, a na pewno NIE w ciagu pierwszych 3-4 weekendow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.11.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 na pewno NIE w ciagu pierwszych 3-4 weekendow... Dokładnie, wtedy to będzie hardkor Wszyscy sie zjadą na hotdogi po zylu I na klopsiki po 9,9 pozdrawiam, majki żeby tylko dla mnie starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 20.11.2009 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Majki - hot dogi nie sa zle, jak jestesmy na Targowku to Mlode sie dopomina, a ja tez nie pogardze A klopsiki sa niezle, a najlepsye salatki - dokladasz ile chcesz No ale nawet tutaj w weekendy to wyprawa dla odwaznych, DZIKIE TLUMY co najmniej jakby gratis te meble i pierdolki byly... a ikee w Warszawie 2 (no powiedzmy ze Janki sa prawie w granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.11.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 popcarol - ale dlatego dopisałem małym drukiem, żartuję Sam lubie ich hotdogi i jedzenie. Może coś ze mną nie tak, ale lubię A na Ikeę, też czekam, jakbym mógł, to bym poszedł i ją całą kupił razem z budynkiem pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 20.11.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 witam, mam pytanie odnośnie czasu oczekiwania na prąd i wode. Działka jest w Rąbieniu przed działką idzie w drodze prąd i woda. Jak długo czekaliście na wykonanie skrzynki i możliwości podłączenia się do sieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 20.11.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 Witajcie, odgruzowałam męzowskiego laptopa i kreslę do Was. Jest super! Jeszcze sporo pracy przed nami, w 90% sprzątania ale rodzice pomagają wiec za kilka dni będzie oki. Jak znajdę aparat w którymś z kartonów to cyknę fotki i wstawie do albumu. Mysle ze w poniedziałek w pracy to uczynie bo net w lapie z blue conecta doprowadza mnie do szału! A własnie, jaki internet mogę sobie sprawic na wiosce? Na tpse i neostrade szans nie ma. Potrzebuję cos w miarę szybkiego, bez limitu bo czasem se ściagam to czy owo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 20.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 witam, mam pytanie odnośnie czasu oczekiwania na prąd i wode. Działka jest w Rąbieniu przed działką idzie w drodze prąd i woda. Jak długo czekaliście na wykonanie skrzynki i możliwości podłączenia się do sieci? A jaki masz termin w umowie z elektrownią?? Wodę da się załatwić szybko. Wodociągi są bardzo sprawne, szczególnie jak weźmie się wykonawcę od nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 20.11.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 do środy mam się zdecydować czy kupię to działkę, a w zakładzie energetycznym dzisiaj powiedzieli że muszę poczekać na odpowiedz dwa tygodnie i dołączyć do tego mapkę na którą muszę czekać tydzień.Chodzi mi o orientacyjny czas, czy to może być miesiąc, dwa, sześć czy rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 20.11.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 witam, mam pytanie odnośnie czasu oczekiwania na prąd i wode. Działka jest w Rąbieniu przed działką idzie w drodze prąd i woda. Jak długo czekaliście na wykonanie skrzynki i możliwości podłączenia się do sieci? A jaki masz termin w umowie z elektrownią?? Wodę da się załatwić szybko. Wodociągi są bardzo sprawne, szczególnie jak weźmie się wykonawcę od nich Ja na prąd czekałem półtora roku, ale rachunki przysłali już po dwóch tygodniach, a na wodociągi się wypiołem za dużo chcieli i wykopałem studnię.Jest O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 20.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 18 m-cy , a miałeś prąd przed działką czy musieli robić dłuższe przyłącze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 20.11.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 tacy mają fajnie ,już mieszkają ,ja dopiero zaczynam.Przypuszczam że męka prze de mną. Zależy ile masz kasy i jakie oczekiwania. Jak forsy dużo a oczekiwania jakościowe niskie, to budowa przejdzie ci jak złoty sen. Gorzej, jak odwrotnie Kasy specjalnie nie mam ,oczekiwań na wysokim poziomie też nie,mam za to zapał i marzenia.A w temacie trochę jestem - wykańczam wnętrza ,na razie u innych.Ale myślę że już nie długo ,na wiosnę chcę rozpocząć budowę C114a-znany z muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 20.11.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2009 18 m-cy , a miałeś prąd przed działką czy musieli robić dłuższe przyłącze? Musieli robić przyłącze jakie 150m , postawili trzy słupy. możemy pogadać na skaype - jacek40lodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 21.11.2009 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Pytanie nr 1 - czy baterie, zestawy prysznicowe, glazurę, terakotę to można odliczyć, czy też nie?. Pytanie nr 2 - gdzie w Łodzi lub okolicach można tanio kupić elektrykę (kontakty, włączniki światła, przełączniki schodowe itp.)?. Pozdrawiam limiere - na traktorowej przy torach ORTEN na wysokiej jest też hurtownia ORTEN jest trochę drogawy,radzę poświęcić troche czasu i poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
11małgosia 21.11.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 W sprawie odliczeń VATu i elektryki.Łazienkowe można odliczyć praktycznie w całości.Fajna hurtownia elektryczna jest na Gdańskiej przed Aleją Pilsudskiego po lewej jadąc od północy (za Kopernika?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 21.11.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 do środy mam się zdecydować czy kupię to działkę, a w zakładzie energetycznym dzisiaj powiedzieli że muszę poczekać na odpowiedz dwa tygodnie i dołączyć do tego mapkę na którą muszę czekać tydzień. Chodzi mi o orientacyjny czas, czy to może być miesiąc, dwa, sześć czy rok Na pewno nie będzie miesiąc, ponieważ zakład energetyczny od 15 listopada do któregoś marca czy nawet kwietnia ma przerwę "zimową". Dowiedzieliśmy się o tym 20 listopada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 21.11.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 18 m-cy , a miałeś prąd przed działką czy musieli robić dłuższe przyłącze? u nas skrzynka w działce; w elektrowni powiedzieli, że przyłącze w ciągu miesiąca dwóch ale na skrzynkę licznikową czekać będziemy najkrócej rok a bez tego ani rusz pan nam "poradził" żeby kupić taką skrzynkę i w razie czego rżnąć głupa, że ona już tam była. I tym sposobem wywaliliśmy kolejne 450 zł no i oczywiście nie ma co liczyć na zwrot z elektrowni no ale na pocieszenie: od momentu kiedy zadzwoniłam do pana i powiedziałam, że skrzynka już jest, nie minęły dwa tyg i pan monter przywiózł na prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 21.11.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 18 m-cy , a miałeś prąd przed działką czy musieli robić dłuższe przyłącze? u nas skrzynka w działce; w elektrowni powiedzieli, że przyłącze w ciągu miesiąca dwóch ale na skrzynkę licznikową czekać będziemy najkrócej rok a bez tego ani rusz pan nam "poradził" żeby kupić taką skrzynkę i w razie czego rżnąć głupa, że ona już tam była. I tym sposobem wywaliliśmy kolejne 450 zł no i oczywiście nie ma co liczyć na zwrot z elektrowni no ale na pocieszenie: od momentu kiedy zadzwoniłam do pana i powiedziałam, że skrzynka już jest, nie minęły dwa tyg i pan monter przywiózł na prąd W takim razie gratuluje ,to teraz woda i do przodu budowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 22.11.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Powitać forumowiczów.Na wiosnę zaczynam budowę c114a (odbicie lustrzane) i inne zmiany.Czy ktoś może pochwalić się jakimś wstępnym kosztorysem i innymi tematami związanymi z c114.Na forum niby wszystko jest ale to znaleźć ,graniczy z cudem.Za każdą wskazówkę jestem wdzięczny.A tak na boku ,jeśli zmówili by się ci co budują c114 w sprawie materiału ,ewentualnie wykonawstwa,to są duże możliwości negocjacji cen.Warte przemyślenia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts