Yeti 22.11.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 (...)Czy ktoś może pochwalić się jakimś wstępnym kosztorysem i innymi tematami związanymi z c114.Na forum niby wszystko jest ale to znaleźć ,graniczy z cudem.Za każdą wskazówkę jestem wdzięczny.(...) http://forum.muratordom.pl/c114-znany-z-muratora,t91063.htm http://forum.muratordom.pl/znany-c114-czy-ktos-buduje,t173860.htm http://forum.muratordom.pl/projekt-c114-znany,t73270.htm http://forum.muratordom.pl/znany-c114-lub-c114a-z-muratora,t90045.htm http://forum.muratordom.pl/projekt-domu-c114-znany-co-wy-na-to,t89109.htm http://forum.muratordom.pl/czy-ten-projekt-w-budowie-bedzie-tani-murator-c114,t100964.htm http://forum.muratordom.pl/c114-znany-co-zrobic-z-tym-wielkim-garazem,t82896.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 22.11.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 co do hurtowni elektronicznej to my zaopatrywaliśmy się w solarze na ulicy rokicińskiej między hetmańską a augustów-nie wiem czy już nie po fakcie ale może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 23.11.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Czy mi się wydaje, czy ostatnio ceny kabla poszły w górę??? Szczęście, że dostałam w prezencie kabel do videofonu i do telefonu i do nich gniazda, bo szczerze to licząc po 400 m różnego kabla na kondygnację to robi się fajjna sumka... dobrze, że cenowo choć robocizna w naszych rękach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 24.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam i proszę o podpowiedź. U nas na działce dosyć płytko przebiegają wody gruntowe. Raptem 1,5. Rozsączenie w oczyszczalni BIO powinno być co najmniej właśnie 1,5 nad lustrem wody. Nasza arch. proponuje schowanie rur w nasypie, co osobiście mnie nie kręci PRODUCENT oczyszczalni sugeruje żeby się tym nie przejmować i zgłosić szambo do PnB a potem zgłoszenie i zrobić oczyszczalnie Bio. Co o tym sądzicie? Czy nie bać się ze przy tak "płytkich" wodach gruntowych wszystko będzie działało jak należy? Dzięki serdeczne za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 24.11.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 u nas podobnie, woda wysoko. Robimy oczyszczalnię w nasypie. Da się to ładnie zagospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 24.11.2009 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 My się obawialiśmy, że i u nas woda wysoko, ale na szczęście "tylko" glina i miejscami zaczyna się dopiero na 80 cm a i tak skończy się na nasypie podobno można go ładnie wkomponować w ogród. Nie ryzykowałabym klasycznego rozsączenia, będziesz sobie wypominać jesli wiosną zostaniesz podtopiony przez szarą wodę... A jeśli masz przepuszczalną glebę to może studnia chłonna? Nikt nie proponował Wam takiego rozwiązania? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 24.11.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Jeżeli dobrze zrozumiałem WYKONAWCĘ to właśnie taki sposób mieszany czyli ze studnią chłonną nam proponuje. Ale troszkę się obawiamy wzrostu kosztów Próbowałem przerzucić uzgodnienie tej sprawy projektantowi i wykonawcy ale....każdy twardo stoi na stanowisku że On ma rację I bądź tu mądry i pisz wiersze Ale dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 24.11.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkowski 24.11.2009 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Mam świetną ekipę do dachu ! Na moim jak zrobili mucha nie siada p. Paweł z Łodzi 603-265-640 Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszkowski 24.11.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Słuchajcie polecam dekarza p. Pawła z Łodzi 603-265-640 naprawdę ma chłop fach w ręku oraz firmę , w której kupiłem dach przy Rokicińskiej 334 a.b.c.DACHY 603-626-624 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 25.11.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Słuchajcie polecam dekarza p. Pawła z Łodzi 603-265-640 naprawdę ma chłop fach w ręku oraz firmę , w której kupiłem dach przy Rokicińskiej 334 a.b.c.DACHY 603-626-624 Powiem ... idź sobie Żeby kogoś polecać, to trzeba najpierw pokazać co się ma. A nie pięć postów o tym samym dekarzu. Końcem kija bym go nie dotknęła po takim poleceniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.11.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Podpisuje sie obiema rekami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 25.11.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 My się obawialiśmy, że i u nas woda wysoko, ale na szczęście "tylko" glina i miejscami zaczyna się dopiero na 80 cm a i tak skończy się na nasypie podobno można go ładnie wkomponować w ogród. Nie ryzykowałabym klasycznego rozsączenia, będziesz sobie wypominać jesli wiosną zostaniesz podtopiony przez szarą wodę... A jeśli masz przepuszczalną glebę to może studnia chłonna? Nikt nie proponował Wam takiego rozwiązania? pzdr Studnia to dobre rozwiązanie. Do osuszenia terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 25.11.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 [ Z tablicy ogłoszeń] Witam. Czy ktoś z grupy ŁÓDZKIEJ może mi polecic jakąś sprawdzoną solidną firme do wykończenia wnętrz ? Jestem już załamana szukaniem... http://forum.muratordom.pl/uzytkownik106836.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 25.11.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Bardzo pilnie potrzebuję koparko-ładowarki. Najlepiej z okolic Aleksandrowa Łódzkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 26.11.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Bardzo pilnie potrzebuję koparko-ładowarki. Najlepiej z okolic Aleksandrowa Łódzkiego. Korzystałem z usług człowieka mieszkającego przy Aleksandrowskiej. Dom buduję na Romanowie, nie płaciłem za dojazdy. Numer telefonu: 663 561 060. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 26.11.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów !! Z ja mam pytanie z zupełnie innej beczki.... mianowicie szukam kogoś kto instalował ostatnio pompę ciepła i może polecić jakiegoś wykonawcę. Szukam na forum informacji na ten temat i jakoś nic konkretnego znaleźć nie mogę. Gdyby ktoś chciał się podzielić doświadczeniami - bylibyśmy bardzo wdzięczni... Pozdrawiamy !! Moge polecic firme ze Zdunskiej Woli, http://www.pompyciepla-nsg.pl/ Robilismy czesciowo u nich (dolne zrodlo), czesciowo w innej firmie. Ale suma sumarum okazalo sie ze ich oferta byla tansza i lepsza... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 26.11.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Hej potrzebuje pomocy. Budujemy w Zgierzu.Potrzebujemy kupić stal na zbrojenie, cement i więźbę dachowa?Jakiej firmy polecacie, gdzie kupić najlepiej, na co zwracać uwagę? Jeśli macie jakieś doświadczenia piszcie. Będziemy wdzięczni za każda informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 26.11.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Polecam stal z Antoniewa (skład na rogu Szczecińskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 26.11.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Hej potrzebuje pomocy. Budujemy w Zgierzu. Potrzebujemy kupić stal na zbrojenie, cement i więźbę dachowa? Jakiej firmy polecacie, gdzie kupić najlepiej, na co zwracać uwagę? Jeśli macie jakieś doświadczenia piszcie. Będziemy wdzięczni za każda informacje Ja kupowałem stal na zbrojenie w Metaleksie róg Szczecińskiej i Rąbieńskiej. Nie powinni robić większych problemów z transportem do Zgierza. Cement pewnie trzeba będzie poszukać gdzieś blisko budowy bo różńice w cenie niewielkie a koszty transportu z innego miejsca cię zjedzą. Więźba - to temat rzeka. Każdy ma swoje opinie i zachcianki. Jedni chcą strugane inni klejonke, najczęściej pewnie się kupuje drewno z tartaku albo ze składu drewna - trzeba uważać, żeby nie było zbyt mokre bo może się pogiąć już na dachu. Reszty nauczą cię wykonawcy i kierbud jak będziesz miał sprytnego i mądrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts