olgusieniunieczka 04.12.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 No właśnie, jakie tynki macie w domu c-w czy gipsowe? bo podobno tak czy siak na jedne i drugie trzeba później machnąć gładź. Prawda li to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.12.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 my mamy gipsowe i robiliśmy wszędzie gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 04.12.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 U mnie robią się c-w, a później na to gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.12.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Witam wszystkich Niezbyt często tu zaglądałam, ale pewnie będę coraz częsciej, gdyż wreszcie kupiliśmy działkę I na początek jako mało obeznana z papierologią jeszcze, mam prośbę żeby ktoś mi podpowiedział, czy przy przenoszeniu decyzji o warunkach zabudowy dostanę nowy dokument, z moimi danymi? Czy będzie obowiązywać stary, w którym widnieje dawny właściciel? Pytam, bo nie wzięliśmy wz (zapomnieliśmy ) podczas zakupu, mamy tylko kopie i jego oświadczenie że się zrzeka i zezwala na przepisanie i nie wiem czy muszę brać od byłego właściciela oryginał, czy nie (trochę więcej z tym zachodu, bo jest z innego miasta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 05.12.2009 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No właśnie, jakie tynki macie w domu c-w czy gipsowe? bo podobno tak czy siak na jedne i drugie trzeba później machnąć gładź. Prawda li to?Nie prawda. Niektórzy gładzi nie machają. Zależy co się komu podoba. Tynki CW nigdy nie będą tak idealnie gładkie jak gładź (jak sama nazwa wskazuje ), ale są tacy, którym odpowiada właśnie taka nie do końca "idealna" ściana (z delikatną fakturą). Przy wykonywaniu tynków CW bezpośrednio pod malowanie bardzo duże znaczenie ma rodzaj użytego piasku. Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.12.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 No właśnie, jakie tynki macie w domu c-w czy gipsowe? bo podobno tak czy siak na jedne i drugie trzeba później machnąć gładź. Prawda li to?Nie prawda. Niektórzy gładzi nie machają. Zależy co się komu podoba. Tynki CW nigdy nie będą tak idealnie gładkie jak gładź (jak sama nazwa wskazuje ), ale są tacy, którym odpowiada właśnie taka nie do końca "idealna" ściana (z delikatną fakturą). Przy wykonywaniu tynków CW bezpośrednio pod malowanie bardzo duże znaczenie ma rodzaj użytego piasku. Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą. Zgadza sie, mamy tynki cementowo wapienne, bez gladzi. Nie sa idealne, ale dzieki uzyciu dobrego drobnoziarnistego piasku wygladaja duzo lepiej niz np nasze blokowe. Sa po prostu tylko pomalowane i juz. Gladzi nie chcielismy od poczatku po doswiadczeniach Tesciow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 05.12.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 też mam tynki CW, zamierzam przed pomalowaniem zrobić lekką przecierkę, następnie zagruntować i malować dobrą gęstą farbą. powinna wyjść dość ciekawa powierzchnia - nie do końca gładka - taka naturalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.12.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Znacie może jakąś dobrą ekipę murarzy do YTONG'a (cienka spoina)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 05.12.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Dzięki, zaczyna mi się nieco klarować sprawa tynków. *milek* my pomimo, że mieliśmy wz od poprzedniego właściciela musieliśmy i tak wystąpić o nie osobiście. Ale to było w zeszłym roku i wynikało chyba z tego, że we wniosku wpisujesz np. jak będziesz odprowadzać ścieki, jaki rodzaj zabudowy to będzie, jaka przewidywana powierzchnia, czym ogrzewane itp. a to są indywidualne "upodobania". Chociaż w świetle planów zagospodarowania pzrestrzennego ustalanego z góry dla danego terenu moje powyższe stwierdzenie wydaje się być bez sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DrFryzio 06.12.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich Niezbyt często tu zaglądałam, ale pewnie będę coraz częsciej, gdyż wreszcie kupiliśmy działkę I na początek jako mało obeznana z papierologią jeszcze, mam prośbę żeby ktoś mi podpowiedział, czy przy przenoszeniu decyzji o warunkach zabudowy dostanę nowy dokument, z moimi danymi? Czy będzie obowiązywać stary, w którym widnieje dawny właściciel? Pytam, bo nie wzięliśmy wz (zapomnieliśmy ) podczas zakupu, mamy tylko kopie i jego oświadczenie że się zrzeka i zezwala na przepisanie i nie wiem czy muszę brać od byłego właściciela oryginał, czy nie (trochę więcej z tym zachodu, bo jest z innego miasta). *Milek*, my mieliśmy taką sytuację. Złożylismy podanie do Wydziału Architektury UMŁ o przepisanie WZ poprzedniego właściela (tu trzeba podać dokładnie nr sygnatury ) na nasze nazwisko. Dołączyliśmy do tego pisemne oświadczenie poprzedniego właściciela o jego zgodzie na takie przepisanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 06.12.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 *Milek*, my mieliśmy taką sytuację. Złożylismy podanie do Wydziału Architektury UMŁ o przepisanie WZ poprzedniego właściela (tu trzeba podać dokładnie nr sygnatury ) na nasze nazwisko. Dołączyliśmy do tego pisemne oświadczenie poprzedniego właściciela o jego zgodzie na takie przepisanie . U nas to samo, tez tak robilismy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 06.12.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 byłem w IKEA, możecie sobie odpuścić, mamuutów już nie ma, a nowa dostawa ma być dopiero po świętach w połowie stycznia PS żurek po 1,99zł ale żeby tam coś pływało to trzeba chyba przyjść w poniedziałek jak wstawiają świeży kocioł PS2 skręcić na parking można też z lewego pasa, a nie wiedzieć czemu wszyscy stoją w korku na prawym pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad99 06.12.2009 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Państwa,pierwszy post na forum - niedługo zacznę zabawę pt.: Budowa..Na początek pytanie do Was: znacie jakiegoś architekta, który działałby na terenie gminy Tuszyn?Znacie jakieś opinie nt. biura projektowego Stylbau - na al. Politechniki?Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.12.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam Państwa, pierwszy post na forum - niedługo zacznę zabawę pt.: Budowa.. Na początek pytanie do Was: znacie jakiegoś architekta, który działałby na terenie gminy Tuszyn? Znacie jakieś opinie nt. biura projektowego Stylbau - na al. Politechniki? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc ja adaptacje projektu robilam w biurze Stylbau, ceny normalne, adaptacja zrobiona w plus minus umowionym terminie, wiekszych zastrzen nie mialam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rad99 06.12.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 za adaptację zapłaciłaś 0k 8 tys ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.12.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 *milek* my pomimo, że mieliśmy wz od poprzedniego właściciela musieliśmy i tak wystąpić o nie osobiście. Ale to było w zeszłym roku i wynikało chyba z tego, że we wniosku wpisujesz np. jak będziesz odprowadzać ścieki, jaki rodzaj zabudowy to będzie, jaka przewidywana powierzchnia, czym ogrzewane itp. a to są indywidualne "upodobania". Chociaż w świetle planów zagospodarowania pzrestrzennego ustalanego z góry dla danego terenu moje powyższe stwierdzenie wydaje się być bez sensu... Planu brak. My skorzystamy z już wydanych wz, wszystko w nich nam odpowiada Chcielibyśmy załatwiać już projekt i papiery do pozwolenia na budowę. *Milek*, my mieliśmy taką sytuację. Złożylismy podanie do Wydziału Architektury UMŁ o przepisanie WZ poprzedniego właściela (tu trzeba podać dokładnie nr sygnatury ) na nasze nazwisko. Dołączyliśmy do tego pisemne oświadczenie poprzedniego właściciela o jego zgodzie na takie przepisanie . U nas to samo, tez tak robilismy. popcarol i DrFryzio dzięki, już wiem, poinformowali mnie w urzędzie, nie byłam tylko pewna czy muszę mieć oryginał wydanych wz na poprzedniego właściciela. Ale już jest uzgodnione, że nam je dostarczy tak czy siak Acha, ma ktoś może namiar na niedrogiego architekta, godnego polecenia? Potrzebuję do projektu indywidualnego (dostosowanie gotowca do działki i wz wymaga zbyt dużo przeróbek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 07.12.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 byłem w IKEA, możecie sobie odpuścić, mamuutów już nie ma, a nowa dostawa ma być dopiero po świętach w połowie stycznia PS żurek po 1,99zł ale żeby tam coś pływało to trzeba chyba przyjść w poniedziałek jak wstawiają świeży kocioł PS2 skręcić na parking można też z lewego pasa, a nie wiedzieć czemu wszyscy stoją w korku na prawym pasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 07.12.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich poniedziałkowo Ja nadal w trakcie poszukiwania kabla do instalacji elektr. Czekam na projekt i wycenę od Prandellego (dawny Coprax) podłogówki i wody. Będę wiedziała ile mnie to wyniesie to skrobnę... Powrót do pracy z L4 jest cięęężki, ale przynajmniej raz na chwilkę wejdę na FM Jakie polecacie szafki rozdzielaczowe do prądu? Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 07.12.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich poniedziałkowo Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej?? Ja kasę wpłacałam im pod koniec stycznia, podłączyć mięli nas do końca września i nadal nic . Oczywiście zaczęli coś działać pod koniec października tzn. postawili skrzynkę nie w tym miejscu co trzeba, następnie po interwenci przyjechali zaczęli kopać w innym miejscu,zakopali kabel ale zabrali poprzednia skrzynkę bo ponoć ma być inna i tak od 2 tygodni przyjeżdżają postawić tą prawidłową ale chyba jakoś im nie po drodze.Dobrze ,ze mamy prąd podciągnięty od sąsiada bo tak pewnie do tej pory stalibyśmy z budową. pozdrawiam aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 07.12.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Kupie stemple, budowa kolo Zgierza. Prosze o info na Priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts