Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam Państwa,

pierwszy post na forum - niedługo zacznę zabawę pt.: Budowa..

Na początek pytanie do Was: znacie jakiegoś architekta, który działałby na terenie gminy Tuszyn?

Znacie jakieś opinie nt. biura projektowego Stylbau - na al. Politechniki?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Witam

My współpracowaliśmy z biurem projektowym "BIN-BUD" pl. Reymonta 3 nie mamy zastrzeżeń do ich pracy. Budujemy naszą Kornelię w Tuszynie więc dla nas był to najlepszy wybór ponieważ znają tamtejsze realia.

Pozdrawiam

Witam wszystkich poniedziałkowo :D

Ja nadal w trakcie poszukiwania kabla do instalacji elektr. Czekam na projekt i wycenę od Prandellego (dawny Coprax) podłogówki i wody. Będę wiedziała ile mnie to wyniesie to skrobnę...

Powrót do pracy z L4 jest cięęężki, ale przynajmniej raz na chwilkę wejdę na FM :wink:

Jakie polecacie szafki rozdzielaczowe do prądu?

Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej??

Ja kasę wpłaciłem w we wrześniu ,a podłączyli mnie w sierpniu :evil: następnego roku.

I jeszcze przyjechał monter z licznikiem i jak go podłączył był zdziwiony że prądu na nim nie ma ,popatrzał na słup ,pokiwał głową ,zabrał licznik i powiedział ,że jak podłączą to dać mu znać ,to przyjedzie i podłączy .Zgroza

Witam wszystkich poniedziałkowo :D

Ja nadal w trakcie poszukiwania kabla do instalacji elektr. Czekam na projekt i wycenę od Prandellego (dawny Coprax) podłogówki i wody. Będę wiedziała ile mnie to wyniesie to skrobnę...

Powrót do pracy z L4 jest cięęężki, ale przynajmniej raz na chwilkę wejdę na FM :wink:

Jakie polecacie szafki rozdzielaczowe do prądu?

Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej??

Ja kasę wpłaciłem w we wrześniu ,a podłączyli mnie w sierpniu :evil: następnego roku.

I jeszcze przyjechał monter z licznikiem i jak go podłączył był zdziwiony że prądu na nim nie ma ,popatrzał na słup ,pokiwał głową ,zabrał licznik i powiedział ,że jak podłączą to dać mu znać ,to przyjedzie i podłączy .Zgroza

A kabel znalazłem na Allegro u gościa z Tuszyna ,taniej niż w hurtowniach.Pozdrawiam.

my na prąd czekaliśmy od lutego do listopada i jeszcze w międzyczasie musieliśmy projekt zmienić, bo wykonawca ZE powiedział, że w rowie kabla nie położy... oczekiwanie na prąd i walka z ZE to był prawdziwy koszmar: nikt nic nie wiedział i każdy odsyłał do "okienka obok", a dom powstawał na agregacie;

teraz walczymy z gazownią... powtórka z rozrywki;

sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych :roll:

polecam hucznie pana Krzysztofa. U nas robił taras i panele ale deski też kładzie. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni.

http://jero.net.pl/

PS. A jak tam kominek? :roll:

dzieki Ania za info nt polozenia deski :D

odnosnie kominka info na priv

a jak sie mieszka :-? :-? :-? fotek nadal nie mamy :(

pozdrawiam

J

A kabel znalazłem na Allegro u gościa z Tuszyna ,taniej niż w hurtowniach.Pozdrawiam.

Nie czytacie tablicty ogłoszeń

Gość z Tuszyna tam jest, w tej hurtowni kupowaliśmy wszystkie kable już 2 lata temu, obsługiwał całą naszą grupę :wink:

sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych :roll:

polecam hucznie pana Krzysztofa. U nas robił taras i panele ale deski też kładzie. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni.

http://jero.net.pl/

PS. A jak tam kominek? :roll:

dzieki Ania za info nt polozenia deski :D

odnosnie kominka info na priv

a jak sie mieszka :-? :-? :-? fotek nadal nie mamy :(

pozdrawiam

dopiero dziś dokopię się do aparatu. Dziś skończą montować szafy wnękowe wiec wreszcie sobie poukładam wszystko i odgruzxuję pokój. Na razie karton na kartonie :evil:

A mieszka sie super. Zaledwie 15 minut dłużej jadę do pracy wiec to pikuś :) Od niedzieli mamy kotka. Przybłąkał sie mały tubylec i już został :) Wczoraj byliśmy z nim u weterynarza. Chorutki jest i wycieńczony. Ale go podrasujemy i będzie zdrów jak ryba :)

...a ja z innej beczki - takiej już bardziej świątecznej :D

Zobaczcie jakie te forumowe ludziska zdolne są. Może coś nabędziecie(?) :wink: :

http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm

( No a powód tego nagłego ujawnienia się talentów jest TUTAJ )

Zakupów dokonuje się w tym sklepiku

Witajcie,

próbuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką Forum, ale nadajemy na różnych falach. Był gdzieś w grupie łódzkiej podejmowany ten temat ale nie znalazłem.

Gdzie kupowaliście klinkier na komin oraz płytki na podmurówkę? Szukam koloru grafitowego, zbliżonego do dachówki Rupp w kolorze antracytowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi lub link do odpowiedniej strony z wątkiem.

Pozdrawiam,

Michał

Witajcie kochani, po dłuższej przerwie.

Dziękuję wszystkim za pamięć. I przepraszam, że nie odpowiadałam na Wasze "liściki" na pw.

U nas budowa trwa.

Mam nadzieję, że znajdę czas na przeczytanie zaległości. Puki co odnoszę się do postów z tej strony: kable, i wszystko do instalacji elektrycznej, mam z "El-Mot"u w Tuszynie (polecam), tynki cementowo- wapienne Baumit (filcowane, ekipa Pana Dariusza, znana forumowiczom).

(wkrótce uzupełnię swoje okienko w Tablicy)

Witam,

poszukuję projektanta(ki) wnętrz. Na tablicy znalazłam dwa namiary, niestety bez możliwości podglądnięcia efektów. Możecie kogoś polecić?

Mam jedna, robila dom dla Tesciow, ale ja sie z nia niestety nie dogadalam. Wiem ze pokazuje swoje realizacje. KM Wnetrza Katarzyna Malinowska za nic nie moge teraz telefonu znalezc... moze google pomoze?

Pozdrawiam

Hej!!!

Jakiej firmy bufory ciepła polecacie?? Dobre i w miarę tanie?? Piec olejowy i kominek z płaszczem wodnym będę miała Buderusa. Potrzebny jest nam bufor 500l, a Buderusa ma zatrważającą cenę.... 10200zł :-?

Z tynkami się cały czas waham, czy ręczne czy maszynowe, ale na pewno cementowo-wapienne... Tynki Ya bardzo mi się podobały (dziękuję za zaproszenie i miłe spotkanie).

U Ya zobaczyłam jedną rzecz... kosmiczną folię (srebrną - chyba zbrojoną) nabitą na wełnę mineralną na poddaszu i na to ma jeszcze iść znowu wełna... W związku z tym mam pytanie... zawsze tak się robi? Czy daje to jakieś dodatkowe właściwości termoizolacyjne??? jak się nazywa taka folia? Ile kosztuje ta za m2/rolkę?

Ocieplać będziemy sami w przyszłym roku, dlatego nie robiłam jeszcze rozeznania w tym temacie.

Dla mnie do Tyszyna jest kawałek drogi, ale znalazłam przystępne ceny w hurtowni FEGA na Niciarnianej 33/39. Dzisiaj tam się przejadę na pierwsze zakupy. Zobaczymy. W Elmocie też powiedzieli mi ciekawą cenę, jeżeli różnica będzie znaczna do pojadę do Tuszyna...