markoos 07.12.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 WitamKupował ktoś z Was bloczki YTONG w firmie Centrobud w Ozorkowie?Czy mają dobry jakościowo towar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 07.12.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arahijka 07.12.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 kogo możecie polecić do położenia podłogówki? czytałam tablicę, ale poleceń związanych konkretnie z ogrzewaniem podłogowym niestety nie znalazłam zależy mi na fachowcu, który miałby w tym temacie spore doświadczenie. z góry dzięki za jakieś podpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 07.12.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam Państwa, pierwszy post na forum - niedługo zacznę zabawę pt.: Budowa.. Na początek pytanie do Was: znacie jakiegoś architekta, który działałby na terenie gminy Tuszyn? Znacie jakieś opinie nt. biura projektowego Stylbau - na al. Politechniki? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc Witam My współpracowaliśmy z biurem projektowym "BIN-BUD" pl. Reymonta 3 nie mamy zastrzeżeń do ich pracy. Budujemy naszą Kornelię w Tuszynie więc dla nas był to najlepszy wybór ponieważ znają tamtejsze realia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 07.12.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich poniedziałkowo Ja nadal w trakcie poszukiwania kabla do instalacji elektr. Czekam na projekt i wycenę od Prandellego (dawny Coprax) podłogówki i wody. Będę wiedziała ile mnie to wyniesie to skrobnę... Powrót do pracy z L4 jest cięęężki, ale przynajmniej raz na chwilkę wejdę na FM Jakie polecacie szafki rozdzielaczowe do prądu? Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej?? Ja kasę wpłaciłem w we wrześniu ,a podłączyli mnie w sierpniu następnego roku. I jeszcze przyjechał monter z licznikiem i jak go podłączył był zdziwiony że prądu na nim nie ma ,popatrzał na słup ,pokiwał głową ,zabrał licznik i powiedział ,że jak podłączą to dać mu znać ,to przyjedzie i podłączy .Zgroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 07.12.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam wszystkich poniedziałkowo Ja nadal w trakcie poszukiwania kabla do instalacji elektr. Czekam na projekt i wycenę od Prandellego (dawny Coprax) podłogówki i wody. Będę wiedziała ile mnie to wyniesie to skrobnę... Powrót do pracy z L4 jest cięęężki, ale przynajmniej raz na chwilkę wejdę na FM Jakie polecacie szafki rozdzielaczowe do prądu? Ile czekaliście na zrobienie przyłącza energetycznego od momentu wpłacenia im opłaty przyłączeniowej?? Ja kasę wpłaciłem w we wrześniu ,a podłączyli mnie w sierpniu następnego roku. I jeszcze przyjechał monter z licznikiem i jak go podłączył był zdziwiony że prądu na nim nie ma ,popatrzał na słup ,pokiwał głową ,zabrał licznik i powiedział ,że jak podłączą to dać mu znać ,to przyjedzie i podłączy .Zgroza A kabel znalazłem na Allegro u gościa z Tuszyna ,taniej niż w hurtowniach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arahijka 08.12.2009 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 my na prąd czekaliśmy od lutego do listopada i jeszcze w międzyczasie musieliśmy projekt zmienić, bo wykonawca ZE powiedział, że w rowie kabla nie położy... oczekiwanie na prąd i walka z ZE to był prawdziwy koszmar: nikt nic nie wiedział i każdy odsyłał do "okienka obok", a dom powstawał na agregacie;teraz walczymy z gazownią... powtórka z rozrywki; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 08.12.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Nie mielismy problemu z podlaczeniem i calym tym interesem, bo nasz wykonawca chyba tam (kiedys?) pracowal i wszystkich tam znal... :/ Realia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.12.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych polecam hucznie pana Krzysztofa. U nas robił taras i panele ale deski też kładzie. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni. http://jero.net.pl/ PS. A jak tam kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 08.12.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych polecam hucznie pana Krzysztofa. U nas robił taras i panele ale deski też kładzie. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni. http://jero.net.pl/ PS. A jak tam kominek? dzieki Ania za info nt polozenia deski odnosnie kominka info na priv a jak sie mieszka fotek nadal nie mamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.12.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 J A kabel znalazłem na Allegro u gościa z Tuszyna ,taniej niż w hurtowniach.Pozdrawiam. Nie czytacie tablicty ogłoszeń Gość z Tuszyna tam jest, w tej hurtowni kupowaliśmy wszystkie kable już 2 lata temu, obsługiwał całą naszą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.12.2009 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 sluchajcie, potrzebuje polozyc deske barlinecka, zatem prosze podeslijcie namiary na fachowcow to robiacych polecam hucznie pana Krzysztofa. U nas robił taras i panele ale deski też kładzie. Jesteśmy baaaardzo zadowoleni. http://jero.net.pl/ PS. A jak tam kominek? dzieki Ania za info nt polozenia deski odnosnie kominka info na priv a jak sie mieszka fotek nadal nie mamy pozdrawiam dopiero dziś dokopię się do aparatu. Dziś skończą montować szafy wnękowe wiec wreszcie sobie poukładam wszystko i odgruzxuję pokój. Na razie karton na kartonie A mieszka sie super. Zaledwie 15 minut dłużej jadę do pracy wiec to pikuś Od niedzieli mamy kotka. Przybłąkał sie mały tubylec i już został Wczoraj byliśmy z nim u weterynarza. Chorutki jest i wycieńczony. Ale go podrasujemy i będzie zdrów jak ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 08.12.2009 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ...a ja z innej beczki - takiej już bardziej świątecznej Zobaczcie jakie te forumowe ludziska zdolne są. Może coś nabędziecie(?) : http://forum.muratordom.pl/zdjecia-fantow-tu-mozna-wklejac,t175548.htm ( No a powód tego nagłego ujawnienia się talentów jest TUTAJ ) Zakupów dokonuje się w tym sklepiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 08.12.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witajcie, próbuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką Forum, ale nadajemy na różnych falach. Był gdzieś w grupie łódzkiej podejmowany ten temat ale nie znalazłem. Gdzie kupowaliście klinkier na komin oraz płytki na podmurówkę? Szukam koloru grafitowego, zbliżonego do dachówki Rupp w kolorze antracytowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi lub link do odpowiedniej strony z wątkiem. Pozdrawiam,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.12.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam,poszukuję projektanta(ki) wnętrz. Na tablicy znalazłam dwa namiary, niestety bez możliwości podglądnięcia efektów. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 08.12.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witajcie kochani, po dłuższej przerwie.Dziękuję wszystkim za pamięć. I przepraszam, że nie odpowiadałam na Wasze "liściki" na pw. U nas budowa trwa.Mam nadzieję, że znajdę czas na przeczytanie zaległości. Puki co odnoszę się do postów z tej strony: kable, i wszystko do instalacji elektrycznej, mam z "El-Mot"u w Tuszynie (polecam), tynki cementowo- wapienne Baumit (filcowane, ekipa Pana Dariusza, znana forumowiczom).(wkrótce uzupełnię swoje okienko w Tablicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 09.12.2009 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, poszukuję projektanta(ki) wnętrz. Na tablicy znalazłam dwa namiary, niestety bez możliwości podglądnięcia efektów. Możecie kogoś polecić? Mam jedna, robila dom dla Tesciow, ale ja sie z nia niestety nie dogadalam. Wiem ze pokazuje swoje realizacje. KM Wnetrza Katarzyna Malinowska za nic nie moge teraz telefonu znalezc... moze google pomoze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 09.12.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Hej!!! Jakiej firmy bufory ciepła polecacie?? Dobre i w miarę tanie?? Piec olejowy i kominek z płaszczem wodnym będę miała Buderusa. Potrzebny jest nam bufor 500l, a Buderusa ma zatrważającą cenę.... 10200zł Z tynkami się cały czas waham, czy ręczne czy maszynowe, ale na pewno cementowo-wapienne... Tynki Ya bardzo mi się podobały (dziękuję za zaproszenie i miłe spotkanie). U Ya zobaczyłam jedną rzecz... kosmiczną folię (srebrną - chyba zbrojoną) nabitą na wełnę mineralną na poddaszu i na to ma jeszcze iść znowu wełna... W związku z tym mam pytanie... zawsze tak się robi? Czy daje to jakieś dodatkowe właściwości termoizolacyjne??? jak się nazywa taka folia? Ile kosztuje ta za m2/rolkę? Ocieplać będziemy sami w przyszłym roku, dlatego nie robiłam jeszcze rozeznania w tym temacie. Dla mnie do Tyszyna jest kawałek drogi, ale znalazłam przystępne ceny w hurtowni FEGA na Niciarnianej 33/39. Dzisiaj tam się przejadę na pierwsze zakupy. Zobaczymy. W Elmocie też powiedzieli mi ciekawą cenę, jeżeli różnica będzie znaczna do pojadę do Tuszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 09.12.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, poszukuję projektanta(ki) wnętrz. Na tablicy znalazłam dwa namiary, niestety bez możliwości podglądnięcia efektów. Możecie kogoś polecić? Polecam Ci panią Emilię Goździk ze Zgierza. Robiła nam projekty kuchni, łazienki i WC. http://www.epigraf.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polpo 09.12.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam,potrzebuję ścinki styropianu po ocieplaniu (małe kawałki) - gratisowo sprzątnę 502 577 728 lub PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts