magdzik76 09.12.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam, poszukuję projektanta(ki) wnętrz. Na tablicy znalazłam dwa namiary, niestety bez możliwości podglądnięcia efektów. Możecie kogoś polecić? Witam My współpracujemy z Panią Olą. nasza współpraca zaczęła się niezbyt dawno zrobioną mamy pierwszą część projektu (są 3 części) i póki co jesteśmy zadowoleni a nawet pan elektryk chwalił jakość projektu elektrycznego (gniazdek, włączników, oświetlenia, okablowania telewizyjnego i sieci komputerowej i wszystkich innych rzeczy w tym temacie). Jakbyś była zainteresowana wyślę kontakt na priva. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 09.12.2009 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witajcie, próbuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką Forum, ale nadajemy na różnych falach. Był gdzieś w grupie łódzkiej podejmowany ten temat ale nie znalazłem. Gdzie kupowaliście klinkier na komin oraz płytki na podmurówkę? Szukam koloru grafitowego, zbliżonego do dachówki Rupp w kolorze antracytowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi lub link do odpowiedniej strony z wątkiem. Pozdrawiam, Michał Ja korzystam często z tego sposobu: wpisuję w google site:forum.muratordom.pl "......." (tam gdzie ..... szukane słowo/a) a konkretnie w jakimś temacie, np. w grupie, powiedzmy że szukamy słowa klinkier: site:forum.muratordom.pl/grupa-lodzka "klinkier" dziala lepiej niż wyszukiwarka na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.12.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Ja korzystam często z tego sposobu: wpisuję w google site:forum.muratordom.pl "......." (tam gdzie ..... szukane słowo/a) a konkretnie w jakimś temacie, np. w grupie, powiedzmy że szukamy słowa klinkier: site:forum.muratordom.pl/grupa-lodzka "klinkier" dziala lepiej niż wyszukiwarka na forum pozdrawiam Włóż to grubym drukiem na tablicę ogłoszeń. Znam ten sposób ale ciągle zapominam, "jak to się robi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.12.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witajcie, próbuję zaprzyjaźnić się z wyszukiwarką Forum, ale nadajemy na różnych falach. Był gdzieś w grupie łódzkiej podejmowany ten temat ale nie znalazłem. Gdzie kupowaliście klinkier na komin oraz płytki na podmurówkę? Szukam koloru grafitowego, zbliżonego do dachówki Rupp w kolorze antracytowym. Z góry dziękuję za podpowiedzi lub link do odpowiedniej strony z wątkiem. Pozdrawiam, Michał Ja korzystam często z tego sposobu: wpisuję w google site:forum.muratordom.pl "......." (tam gdzie ..... szukane słowo/a) a konkretnie w jakimś temacie, np. w grupie, powiedzmy że szukamy słowa klinkier: site:forum.muratordom.pl/grupa-lodzka "klinkier" dziala lepiej niż wyszukiwarka na forum pozdrawiam przyznam, ze ja tez nigdy nie wiem jak to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 09.12.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Hej!!! U Ya zobaczyłam jedną rzecz... kosmiczną folię (srebrną - chyba zbrojoną) nabitą na wełnę mineralną na poddaszu i na to ma jeszcze iść znowu wełna... W związku z tym mam pytanie... zawsze tak się robi? Czy daje to jakieś dodatkowe właściwości termoizolacyjne??? jak się nazywa taka folia? Ile kosztuje ta za m2/rolkę? Ocieplać będziemy sami w przyszłym roku, dlatego nie robiłam jeszcze rozeznania w tym temacie. Ja u siebie też będę miał taką. Ponoć jest trwalsza oraz lepiej izoluje wilgoć. Jest to folia dachowa Antivil Aluminiowa gr 110 75m2 - rolka kosztuje 154 zł brutto, dla porównania zwykła folia paroizolacyjna żółta 0.2/2.0/50 mb - rolka 75,90 zł brutto. Ceny z Jawo Konstantynów z listopada. Natomiast wydaje mi się, że błędem jest umieszczanie tej folii pomiędzy warstwami wełny. Folia powinna izolować wszystkie warstwy wełny przed wilgocią z pomieszczeń. Wtedy spełnia prawidłowo swoją funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.12.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Folia powinna izolować wszystkie warstwy wełny przed wilgocią z pomieszczeń. Wtedy spełnia prawidłowo swoją funkcję. No tak, to jak do tego ma się twierdzenie, że nad pomieszczeniami suchymi (pokoje) folii można wcale nie dawać, albo, jeżeli już, to tylko spowalniacz pary (ja tak mam- Corotop)??? Mam wrażenie że ta folia nie ma chronić wełny przed wilgocią a raczej ciepło przed ucieczką. A wilgoć jak wejdzie, to wyjdzie. Po to jest membrana na dachu no i wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 09.12.2009 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam.... Jestem sympatykiem forum.... buduję domek w okolicy Zgierza... pilnie poszukuję stempli 2,80 deski poszalunkowe w dobrej cenie także mile widziane.... Pozdrawiam... Proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 10.12.2009 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Włóż to grubym drukiem na tablicę ogłoszeń. Znam ten sposób ale ciągle zapominam, "jak to się robi" przyznam, ze ja tez nigdy nie wiem jak to zrobic Się robi Szukaczka jest na tablicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 10.12.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą. Hey hey filcowanie robi się po wyschnięciu, nakłada się taki rzadki tynk i zaciera aż będzie ładnie. Można robić na drugi -trzeci dzien po tynkowaniu ale jak tynk z wierzchu jest już suchy. Koszty - ostatnio rozmawiałem akurat z p. Rolnikiem na ten temat i oni biora dodatkowo 4 zł za filcowanie, zaprawy to tam wyjdzie tyle co kot napłakał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.12.2009 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 ...a na całkiem suchy, taki sprzed kilku miesięcy, też nakładają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.12.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 ...a na całkiem suchy, taki sprzed kilku miesięcy, też nakładają? A tak to nie wiem. Wiem tylko, że jak mieli filcować u mojego znajomego to zrobili 3 dni przerwy, żeby dobrze wyschło. Trzebaby do jakiegoś tynkarza zadzwonić i się podpytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.12.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 hmmm, a ja mam jeszcze propozycję zacierania piaskiem kwarcowym, za robociznę całego tynku ręcznego 14 zł.W sobotę jadę macać ścianę - opowiem wrażenia, ale podobno jest super gładka jak na tynk c-w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.12.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 hmmm, a ja mam jeszcze propozycję zacierania piaskiem kwarcowym, za robociznę całego tynku ręcznego 14 zł. W sobotę jadę macać ścianę - opowiem wrażenia, ale podobno jest super gładka jak na tynk c-w. To niedrogo, bo p. Rolnik ostatnio brał 14 zł za tynk + 4 za filcowanie. Jak już ci zrobią i będzie się podobać to na tablice polecanych ich trzeba wywiesić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Stosuje się również tzw. filcowanie czyli zatarcie wilgotnego jeszcze tynku specjalną packą. Hey hey filcowanie robi się po wyschnięciu, nakłada się taki rzadki tynk i zaciera aż będzie ładnie. Można robić na drugi -trzeci dzien po tynkowaniu ale jak tynk z wierzchu jest już suchy. Koszty - ostatnio rozmawiałem akurat z p. Rolnikiem na ten temat i oni biora dodatkowo 4 zł za filcowanie, zaprawy to tam wyjdzie tyle co kot napłakał. Jak dobrze, że to napisałeś. Bo ja miałam doła, że mam takie okropne tynki a nie wiedziałam nic wtedy o tym filcowaniu. A teraz mi ulżyło- po 3-4 dniach już bym nie wpuściła tynkarzy na filcowanie, bo nie miałam na to czasu. Uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 11.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No właśnie, a zna ktoś inne, oprócz gładzi, sposoby wygłaskania ścian CW, takich już całkiem suchych? EZS, u mnie było dokładnie tak samo i ...chyba ja jestem teraz na etapie doła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.12.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 No właśnie, a zna ktoś inne, oprócz gładzi, sposoby wygłaskania ścian CW, takich już całkiem suchych? EZS, u mnie było dokładnie tak samo i ...chyba ja jestem teraz na etapie doła Suche chyba też można. Jak tynkarze byli u mnie, to potem zatrudnił ich sąsiad właśnie na filcowanie. On miał tynki robione w lipcu - sierpniu a u mnie byli w październiku. Czyli też miał wyschnięte te tynki, co mu filcowali (no 2 miesiące...). Zadzwoń najlepiej do jakiegoś i zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.12.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 podejrzewam, że można filcować suche tynki. Jak już pogadam z tymi specami i pomacam ten tynk - opowiem wrażenie i wrzuce na tablicę ogłoszeń. Materiał też taniej wychodzi 2 t. cementu 2 t. wapna wywrotka płukanki 400 kg piasku kwarcowego to wiem wstępnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 11.12.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witajcie Na szybko: Unas tynk C-W z filcowaniem - wyszły gładziutko, żadnej gładzi nie będzie - chętnych zapraszam. klinkiery, architekci, barlinecka deska, bufory, piece i inne takie- nie pomogę Centrobudu - nie znam Podłogówka - hmmm jak się z tą myślą prześpię to może polecę mojego fachowca - niby wszystko dobrze zrobił, ale czy ja sięznam Ciril : Szafkę rozdzielaczową polecam najtańszą A ja z pytaniem za ile kupię drewno DĘBOWE do kominka, pocięte i SUCHE! 200zł za mp to dużo??? Macie namiary??? Ciril: Filcować suche tynki??? No omegą nie jestem, ale raczej się nie da. Trochę se pogadałam z moimi tynkarzami. Robota wyglądała tak że jednego dnia kładli ten tynk a drugiego dnia mocząc powierzchnię wodą gładzili ją taką pacą. Uwijali się przy tym bo ja ktwierdzili nie mogą za bardzo przeschnąć. Co do taniości tynków z piachu i innych. Hmmm ja miałam do wyboru Tynkarzy za 16zł/m2 ale robili na gotowych tynkach maszynowych Baumita i gościa który chciał dwadziećia kilka (nie pamiętam ile) zł za tynk robione z cementu piachu itd . Jak se podsumowałam to mi wyszło że wcale dużo taniej mieć nie będę, a jednak te gotowe mieszanki mają drobniejsze ziarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 11.12.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Filcować suche tynki??? No omegą nie jestem, ale raczej się nie da. Trochę se pogadałam z moimi tynkarzami. Robota wyglądała tak że jednego dnia kładli ten tynk a drugiego dnia mocząc powierzchnię wodą gładzili ją taką pacą. Uwijali się przy tym bo ja ktwierdzili nie mogą za bardzo przeschnąć. No właśnie taką wiedzę mi fachowce, z którymi się zetknąłem przekazywały. Ale może są jakieś sposoby na wyrównanie niedoskonałości po tynkarzach CW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 12.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Powiedzcie mi jedną rzecz. Na stropie poddasza "idą" mi rury od DGP. Musimy położyćwełnę na stropie (no na podłodze) i niby wszystko ok . Welnę mamy dać "na" rury. Ale co z folią? Pod rury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts