oleniek 03.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 Ostatnie 1,5 roku mieliśmy 1GB. Starczało na styk bez szaleństw. Chodził outlook, nic nie ściągamy z netu (żadnych filmów, gier itp), raczej chodzi you tube, tudzież różnie stronki "budowlane", szukanie informacji... ale 5 miesiący temu zaczęłam buszować po internecie bardziej "grabierzczo" Internet starczał już nie do 29 każdego miesiąca, ale do ok 20-25 Ale jak dwa miesiące z rzędu wyczerpaliśmy neta ok 15-go to zwiększyliśmy l;imit do 4GB I tak mnie fantazja poniosła że te 4 GB zużyłam do 16 zeszłego miesiąca Ale teraz myślę że już te 4GB starczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 04.01.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Nieźle. My raczej nie ściągamy... Głównie poczta, allegro, jakieś tam stronki. jak już coś ściągam to nie są to jakieś ogromne pliki... Bardzo oczuwa się zmianę prędkości po wyczerpaniu limitu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Bardzo oczuwa się zmianę prędkości po wyczerpaniu limitu??? Oj bardzo.... poczta potrafi się kilkanaście minut otwierać Witam wszystkich poświątecznie i spełnienia marzeń w Nowym Roku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 04.01.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 W jakich sieciach macie internet? Jakie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 04.01.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ja mam firmowego bluconnecta, chyba 40 PLNów ale w domu z radiowego korzystam bez limitów przesyłąnia danych, prędkość niezła a ten bluconnect tylko w zasadzie do takiego przeglądania stron wystarcza. Jako, że kończy mi się umowa będę coś zmieniać na tym mobilnym, może też radiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.01.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 To sie podepne z pytaniami: 1/jaka kablowka/internet kilka km na zachod od Pabianic? (jak nikt nie podpowie zawsze sasiadow moge zapytac wazniejsze: ekipa do pomalowania domu - elewacji - na wiosne. Duza, dobra, tania Pabianice. Dzieki, na tablicy nie znalazlam... Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 04.01.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 To sie podepne z pytaniami: 1/jaka kablowka/internet kilka km na zachod od Pabianic? (jak nikt nie podpowie zawsze sasiadow moge zapytac wazniejsze: ekipa do pomalowania domu - elewacji - na wiosne. Duza, dobra, tania Pabianice. Dzieki, na tablicy nie znalazlam... Karolina Pomalować ja mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.01.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Pomalować ja mogę ok, to kto jeszcze chetny? Ognisko zrobimy, rusztowana sie wypozyczy;) a na serio - potrzebna ekipa liczniejsza niz 3 osoby, zeby pomalowac w 1 dzien - inaczej podobno bedzie widac gdzie skonczyli jednego dnia malowac, a zaczeli nastepnego (albo tym ludziom sie nie chcialo podjac??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 04.01.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ehhhh.... zarobić nie dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.01.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 To sie podepne z pytaniami: 1/jaka kablowka/internet kilka km na zachod od Pabianic? (jak nikt nie podpowie zawsze sasiadow moge zapytac Ja już przerobiłam ten temat wyczerpująco... i jest kiszka. Oczywiście net mobilny zawsze można zakupić ale to nie dla mnie. Chyba że masz szansę na neostradę w tpsie, ja niestety nie mam Spróbuj zapytać o zasięg w e-pabianice.pl. Jeśli chodzi o moją wioskę to czekam na monterów z netii wimax (radiowe łącze). Może w najbliższy piątek sie pojawią, wtedy dowiem sie czy są mozliwości podłączenia czy nie. Jak nie to nadal będe na bluconect'ie mężowskim z neta korzystać, który doprowadza mnie do szewskiej pasji... A taki miałam cudny internet na Retkinii z osiedlowej kablóweczki RetSat1. 5 mb-owe łącze było za 70 zeta miesięcznie... Oj, to były piękne czasy Jeszcze jest szansa na neta w cyfrowym polsacie., W tym roku mają odpalić usługę. D okońca lutego testują. Jak nie będzie obsuwy (a pewnie będzie) to od kwietnia będą mieli net w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 04.01.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 O cyfrowym Polsacie tez czytałemwedług ich mapy zasięg powinien być poczekamy - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.01.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Net mobilny doprowadza mnie do szewskiej pasji, testowalam wlasnie tydzien i-Plusa, za wolno jak dla mnie, a nic nie sciagalam! Na TPse nie ma co liczyc, ich telefonu nie chce, a nie wiem czy bez telefonu neta podlacza bez dodatkowych oplat? Watpie. Zobaczymy PS temat malowania elewacji nadal otwarty - ktos zna jakas ekipe ktora by sie podjela w rozsadnej cenie? Ktos kto juz to robil, bo sama tez moge sprobowac z malzem i rodzina... ale wolalabym nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.01.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Co do mobilnego: My mamy Orange'a chyba 40coś zł za 4GB przez rok a potem 60 złcoś przez kolejny...ale do tego czasu może coś sięzmieni Co do prędkości po wyczerpaniu limitu to u nas wygląda to mniej więcej tak , że "tuż" po przekroczeniu net działa ale wolno - 1 stronka otwiera się 5-10 minut, potem zaczynają się otwierać 1na20 minut, a po jakimś czasie nie otwiera sięzupełnie nic Ma to cos wspólnego z samym limitem, bo jak mieliśmy 1GB , to już powyżej 100 dodatkowych MB nic się nie otwierało zupełnie, a teraz jak mamy 4GB to "dobiłam" do ok 200MB i wcale nie narzekałam na prędkość otwierania (no 3-4 minutki na stronę) ...chyba...no wiecie tak na "oko" bo z zegarkiem nie mierzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 04.01.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Ma to cos wspólnego z samym limitem, bo jak mieliśmy 1GB , to już powyżej 100 dodatkowych MB nic się nie otwierało zupełnie, a teraz jak mamy 4GB to "dobiłam" do ok 200MB i wcale nie narzekałam na prędkość otwierania (no 3-4 minutki na stronę) ...chyba...no wiecie tak na "oko" bo z zegarkiem nie mierzyłam No nieźle. Co do wrażeń z mobilnego internetu: Ja korzystam z Blue Connecta mam w domu modem ale pracować normalnie to się na tym nie da. Jeszcze w centrum dużych miast (niestety Łódź się do nich nie zalicza) działa prawie do przyjęcia to tam gdzie nie ma tych najnowszych technologii to można jajko znieśc na twardo. Ja z BlueConnecta korzystałem często w centrum Wrocławia i tam prędko ść była akceptowalna ale i tak dużo wolniejsze niż łącze 2MB w neostradzie. Obawiam się, że jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim będzie to działać w miarę dobrze na obrzeżach Łodzi tam gdzie stoi większość naszych domów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 04.01.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Heejooo! Kłaniam się, kochani w nowym roku. Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za sympatyczne życzenia świąteczne i noworoczne. U nas przerwa (nietechnologiczna, ). Nie mogę się ostatecznie zdecydować co na podłogi. Pamiętacie, marzyły mi się dechy na legarach. Czy może znacie żródła dobrych desek? Orientowałam sie trochę w temacie i modrzew syberyjski mogę mieć za 90 PLN za 1m2, sosnę za 57, a świerk za 54. Deski 28 mm grube (modrzew 24), 146 mm szerokie , a długości 3, 4, 5,1 m. Legar 4,5 x 7,5 za 6PLN za 1mb. Drewno jest suszone, ale składowane na zewnątrz, tak że musi poleżeć w cieple przed montażem z jakieś 5 tyg. Co o tym myślicie? Odnośnie neta (bo to temat aktualny) , to korzystam z Neostrady 2Mb/s. Syn dużo gra w sieci, jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 04.01.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 bAJANADJEMBE - z deskami nie pomogę - nie będzie u mnie ani sztuki Mam za to kolejne pytanko - idąc do np Cermagu po kafle i chcąc kupić ok 55m2 podłogi w cenie "wywoławczej" 96 zł plus ok 10 m2 kafli do kuchni w cenie "wywołwaczej" ok 40zł/m2 plus łkafle do łazienki łącznie kolejnych 20m2 po 30zł/m2 ile "upustu" mogę sobie "zażyczyć" Czyli jak się targować. Nie wiem zupełnie ile można utargować przy takich ilościach, a nie chcę się wygłupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 04.01.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Witam w nowym roku !!!! Ja tak trochę nie na temat - ile biorą panowie od metra kwadratowego za ocieplenie dachu z płytą g-k?? Będę niedługo szukać ekip, więc chcę wiedzieć jakie są ceny w naszym województwie. Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 bAJANADJEMBE - z deskami nie pomogę - nie będzie u mnie ani sztuki Mam za to kolejne pytanko - idąc do np Cermagu po kafle i chcąc kupić ok 55m2 podłogi w cenie "wywoławczej" 96 zł plus ok 10 m2 kafli do kuchni w cenie "wywołwaczej" ok 40zł/m2 plus łkafle do łazienki łącznie kolejnych 20m2 po 30zł/m2 ile "upustu" mogę sobie "zażyczyć" Czyli jak się targować. Nie wiem zupełnie ile można utargować przy takich ilościach, a nie chcę się wygłupić ja nic nie utargowalam..... nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 04.01.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Po taką ilość to się opłaci do Opoczna jechać.Churtownia na churtowni i salon na salonie z kaflami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 podrzucam wątekhttp://forum.muratordom.pl/jesli-mozesz-wspomoz,t177079.htm jakby tak po 10 zł każdy wpłacił, to jakoś by wyżyli... 10 zł nie majątek, nawet z opłatą za przelew, szkoda mi zwierząt...trudno im wytłumaczyć, że micha pusta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts