EDZIA 08.01.2010 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 [ Z TABLICY OGŁOSZEŃ] Szukam dobrej firmy hydraulicznej, buduje dom okolice Lodzi centralne ogrzewanie (podłogowe), kanalizacja przyłącze, myślę także o ogrzewaniu solarnym czy przydomowej oczyszczalni ścieków Raczej szukam firmy niż osób które robią to na własną rękę. Na razie zbieram wstępne informacje Z góry dziękuje za pomoc http://forum.muratordom.pl/uzytkownik109801.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 08.01.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 majki kominiarz do którego dałam ci namiar chyba już jest na emeryturze Dał mi numer do swojego syna. Umówiłam sie z nim na wtorek rano celem dokonania odbioru. Przyjemnośc ta kosztować będzie 150 zł. Jesli jeszcze jesteś poszukujący to podam ci ten nr do syna: 501 734 715. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 08.01.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 [ Z TABLICY OGŁOSZEŃ] Witam Poszukuję agregat (najchętniej Łódź i okolice) głównie marki Kipor lub Honda. Moc ok 2 kv. Może ktoś ma taki i już nie potrzebuje. Proszę o kontakt na mail [email protected] lub kom 600 802 844 Ps. Agregat musi byc w dobrym stanie!. Darek http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83488.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabka860 08.01.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Zabko - ja widziałam woodentica. tylko tak sobie pomyślałam że może ktoś ma kilka zbędnych kafli do "wyporzyczenia" i je sobie przywiozę , położę koło kominka, odejdę parę kroków i ... się upewnię i powiem "to jest to"...ale wiecie chyba coś wydziwiam więc zapomnijcie o temacie Przy 130m2 żadnego rabatu a ja myślałam że będą bardziej elastyczni A to przepraszam. Z tego co mi wiadomo to mają tam przyklejone na ekspozycji i ze 2 szt, które wypożyczają. Ale co do koloru to nie wiem jakie. Nie wiem czy to by wystarczyło do takiego prównania. Można też zapytać w Inspiro na Brzezińskiej czy nie mają pojedyńczych sztuk do wypożyczenia. Jak kleją ekspozycję to im się zostają kawałki z docinki Myśle że nie wydziwiasz. Przecież to się robi na kilka czy kilkanaście lat więc musi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 08.01.2010 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Bajanadjembe- w razie możliwości wrzuć proszę namiar - nie pali się może poczekać Heejoo, Z szyldu pracowni: Pracownia konserwacji zabytków i rekonstrukcji mebli stylowych, tel. 0663233851. Reszta informacji do odnalezienia na stronie http://www.meblerekonstrukcje.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.01.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 majki kominiarz do którego dałam ci namiar chyba już jest na emeryturze Dał mi numer do swojego syna. Umówiłam sie z nim na wtorek rano celem dokonania odbioru. Przyjemnośc ta kosztować będzie 150 zł. Jesli jeszcze jesteś poszukujący to podam ci ten nr do syna: 501 734 715. Dzięki za pamięć Ja mam namiary inne, niby za 2 stówki ... Ale jak się sprawdzi Twój to wpisz na tablicę. Inni na pewno korzystać będą pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.01.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 A gdzie te "cudne" włoskie DOGI można na żywo obejrzeć i... pogłaskać? No i jaka cena (chociaż orientacyjnie)? Wyglądają rzeczywiście zachęcająco. Glazbud - Przybyszewskiego 99, mieli kiedyś na stanie kolor pepper - tylko cena była zaporowa - tak bardzo, że szczerze mówiąc nie pamiętam, ale coś w okolicach 300pln/m2! trzeba by było zadzwonić i się dowiedzieć Nas to w sumie zbytnio nie dołuje, bo kasa nam się skończy dużo wcześniej, więc my na podłogach będziemy mieli piękne, matowe... wylewki No tak, ...może i te DOGI są piękne i rasowe, ale po twojej odpowiedzi już mi się przestały podobać . Póki co pozostanę przy rodzimym kundlu: woodenticu. Nawet do jego ceny (ponad 100/m2) podchodzę z pewną dozą nieśmiałości PS Piękne matowe wylewki u mnie już są - jak chcesz obejrzeć i ocenić czy pasują do zaplanowanego przez ciebie wystroju to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arahijka 10.01.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 No tak, ...może i te DOGI są piękne i rasowe, ale po twojej odpowiedzi już mi się przestały podobać . Póki co pozostanę przy rodzimym kundlu: woodenticu.Nawet do jego ceny (ponad 100/m2) podchodzę z pewną dozą nieśmiałości no przydałaby mi się jakaś fajna mama - to może na parę metrów DOGI by było Piękne matowe wylewki u mnie już są - jak chcesz obejrzeć i ocenić czy pasują do zaplanowanego przez ciebie wystroju to zapraszam a chętnie wpadnę! tylko poczekam, aż ta paskudna zima się skończy, bo np. dziś*to nawet auta nie byłam w stanie odskrobać z lodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.01.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Witam w nowym roku !!!! Ja tak trochę nie na temat - ile biorą panowie od metra kwadratowego za ocieplenie dachu z płytą g-k?? Będę niedługo szukać ekip, więc chcę wiedzieć jakie są ceny w naszym województwie. Pozdrawiam !! Ja płaciłem za : stelaż 40 cm, krzyżowy, ułożenie wełny 2x20cm, folia paro, płytowanie - 42 złm2 pozdrawiam, majki Dzięki majki, jak zwykle, nie zostawiasz człowieka w potrzebie wiedzy Czyli jak mi proponują 35zł/m2 to brać ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Dzięki majki, jak zwykle, nie zostawiasz człowieka w potrzebie wiedzy Czyli jak mi proponują 35zł/m2 to brać ????? Ja bym brał ... Ale sprawdzał na bieżąco ... Bo taka cena, w sumie dobra ... sugerowac może też jakichś paproków ... Ale to w sumie nigdy nie wiadomo No i zakres : co wchodzi w tą cenę ale dokładnie i ze szczegółami ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 10.01.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 To propozycja firmy,która kładła mi dach od podstaw. Bardzo dobrze sie z nimi współpracuje, są dokładni i sumienni (zobacz u mnie w dzienniku !!) a w cenę wchodziło by - ocieplenie , płyta g-k, ścianki dzielące antresole i podłoga na strych z OSB. Co ty na to ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.01.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 To propozycja firmy,która kładła mi dach od podstaw. Bardzo dobrze sie z nimi współpracuje, są dokładni i sumienni (zobacz u mnie w dzienniku !!) a w cenę wchodziło by - ocieplenie , płyta g-k, ścianki dzielące antresole i podłoga na strych z OSB. Co ty na to ???? Widziałem, widziałem Czyli bierz, cena moim zdaniem bardzo dobra pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.01.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ktos z Was ostatnio okladal plytkami schody zewnetrzne? Jak to sie liczy?Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd... Dzieki,Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.01.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 To wychodzi na to, że ja chyba szalona jestem - to kolejna rzecz, którą będziemy robić samodzielnie.... A tak w ogóle to zaczęliśmy kłłaść elektrykę, bo osiągnęliśmy po baaaardzo intensywnym paleniu w naszej biednej, malutkiej kózce +4st C Po wejściu z dworku, gdzie -5, t6o się człowiekowi gorąco robi Jak będziemy robić na poddaszu lub w piwnicy to pożyczymy od znajomego dmuchawę olejową i będzie moment ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.01.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ktos z Was ostatnio okladal plytkami schody zewnetrzne? Jak to sie liczy? Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd... Dzieki, Karolina Ale przecież zakładanie płytek w środku czy na zewnątrz oprócz samego kleju niewiele się różni. Przynajmniej ja nie widzę jakiejś nie wiadomo jak ważnej różnicy - no może teraz temperatura taka, że trzeba się dogrzewać częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.01.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ktos z Was ostatnio okladal plytkami schody zewnetrzne? Jak to sie liczy? Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd... Dzieki, Karolina Ale przecież zakładanie płytek w środku czy na zewnątrz oprócz samego kleju niewiele się różni. Przynajmniej ja nie widzę jakiejś nie wiadomo jak ważnej różnicy - no może teraz temperatura taka, że trzeba się dogrzewać częściej. Tak, ale goscia od plytek w srodku mialam bardzo starej daty, liczyl sobie po metrze, a jesli cos bylo bardziej skomplikowane jak np szlifowanie kantow, to ekstra. Schodow w srodku nie okladalismy. Po prostu nie wiem jaki jest klucz - i stawki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 11.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Ktos z Was ostatnio okladal plytkami schody zewnetrzne? Jak to sie liczy? Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd... Dzieki, Karolina Ale przecież zakładanie płytek w środku czy na zewnątrz oprócz samego kleju niewiele się różni. Przynajmniej ja nie widzę jakiejś nie wiadomo jak ważnej różnicy - no może teraz temperatura taka, że trzeba się dogrzewać częściej. Tak, ale goscia od plytek w srodku mialam bardzo starej daty, liczyl sobie po metrze, a jesli cos bylo bardziej skomplikowane jak np szlifowanie kantow, to ekstra. Schodow w srodku nie okladalismy. Po prostu nie wiem jaki jest klucz - i stawki? inni jeszcze liczą od stopnia a poza tym nie wiem jak to liczyć bez kantów i innych - jak się robi to na gotowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.01.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 inni jeszcze liczą od stopnia a poza tym nie wiem jak to liczyć bez kantów i innych - jak się robi to na gotowo A według mnie najlepiej byłoby umówić się na całą kwotę za wykonanie takiej to a takiej pracy. Dla ciebie proste byłoby liczenie i nie głowiłabyś się nt. ilości załamań kantów etc. Przecież do wykonania jest praca x i koniec. To taka moja opinia, ja unikam jak ognia fachowców, którzy nie chcą mi przeliczyć ile ich praca będzie kosztować. Kiedyś nawet murarza spotkałem, który chciał się rozliczać za metry i za każdą rzecz doliczać ale go pogoniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 11.01.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 inni jeszcze liczą od stopnia a poza tym nie wiem jak to liczyć bez kantów i innych - jak się robi to na gotowo A według mnie najlepiej byłoby umówić się na całą kwotę za wykonanie takiej to a takiej pracy. Dla ciebie proste byłoby liczenie i nie głowiłabyś się nt. ilości załamań kantów etc. Przecież do wykonania jest praca x i koniec. To taka moja opinia, ja unikam jak ognia fachowców, którzy nie chcą mi przeliczyć ile ich praca będzie kosztować. Kiedyś nawet murarza spotkałem, który chciał się rozliczać za metry i za każdą rzecz doliczać ale go pogoniłem. Wlasnie tak robie, w sobote ma przyjechac gosc i powiedziec ile to bedzie kosztowac, robota na wiosne. Tylko sie zastanawiam nad kwota wlasnie jaka mi rzuci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 11.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Mam duży problem z pomysłem na zaaranżowanie wystroju wnętrz. Z jednej strony trochę mi szkoda kasy na projekt (chociaż nie mam pojęcia jakiego rzędu są to koszty), z drugiej brakuje swojego pomysłu. Posiłkuję się trochę gazetami z wętrzami, ale nie wiem, czy dobrze by to wyglądało własnie u mnie. Wiem, że niektórzy z Was korzystali z projektantów wnętrz, napiszcie coś o kosztach i samym tworzeniu projektu. Jaki mieliście wpływ na ostateczny kształt?Dodam, że do zaaranżowania mam tylko dół (ok 60 m2), czyli salon, jadalnię, otwartą kuchnię i hol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts