Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

[ Z TABLICY OGŁOSZEŃ]

Szukam dobrej firmy hydraulicznej, buduje dom okolice Lodzi

centralne ogrzewanie (podłogowe), kanalizacja przyłącze,

myślę także o ogrzewaniu solarnym czy przydomowej oczyszczalni ścieków

Raczej szukam firmy niż osób które robią to na własną rękę.

Na razie zbieram wstępne informacje

Z góry dziękuje za pomoc

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik109801.htm

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

[ Z TABLICY OGŁOSZEŃ]

Witam

Poszukuję agregat (najchętniej Łódź i okolice) głównie marki Kipor lub Honda. Moc ok 2 kv. Może ktoś ma taki i już nie potrzebuje. Proszę o kontakt na mail [email protected] lub kom 600 802 844

Ps. Agregat musi byc w dobrym stanie!.

Darek

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik83488.htm

Zabko - ja widziałam woodentica. tylko tak sobie pomyślałam że może ktoś ma kilka zbędnych kafli do "wyporzyczenia" i je sobie przywiozę , położę koło kominka, odejdę parę kroków i ... się upewnię i powiem "to jest to"...ale wiecie chyba coś wydziwiam

więc zapomnijcie o temacie 8)

Przy 130m2 żadnego rabatu :o a ja myślałam że będą bardziej elastyczni :roll:

A to przepraszam. :roll: :roll: Z tego co mi wiadomo to mają tam przyklejone na ekspozycji i ze 2 szt, które wypożyczają. Ale co do koloru to nie wiem jakie.

Nie wiem czy to by wystarczyło do takiego prównania.

Można też zapytać w Inspiro na Brzezińskiej czy nie mają pojedyńczych sztuk do wypożyczenia. Jak kleją ekspozycję to im się zostają kawałki z docinki :lol:

Myśle że nie wydziwiasz. Przecież to się robi na kilka czy kilkanaście lat więc musi się podobać. :lol: :wink:

majki kominiarz do którego dałam ci namiar chyba już jest na emeryturze :) Dał mi numer do swojego syna. Umówiłam sie z nim na wtorek rano celem dokonania odbioru. Przyjemnośc ta kosztować będzie 150 zł. Jesli jeszcze jesteś poszukujący to podam ci ten nr do syna: 501 734 715.

Dzięki za pamięć :D Ja mam namiary inne, niby za 2 stówki ... :roll:

Ale jak się sprawdzi Twój to wpisz na tablicę. Inni na pewno korzystać będą 8)

pozdrawiam, majki

A gdzie te "cudne" włoskie DOGI można na żywo obejrzeć i... pogłaskać? :wink:

No i jaka cena (chociaż orientacyjnie)?

Wyglądają rzeczywiście zachęcająco.

Glazbud - Przybyszewskiego 99, mieli kiedyś na stanie kolor pepper - tylko cena była zaporowa - tak bardzo, że szczerze mówiąc nie pamiętam, ale coś w okolicach 300pln/m2! trzeba by było zadzwonić i się dowiedzieć :)

Nas to w sumie zbytnio nie dołuje, bo kasa nam się skończy dużo wcześniej, więc my na podłogach będziemy mieli piękne, matowe... wylewki :lol:

No tak, ...może i te DOGI są piękne i rasowe, ale po twojej odpowiedzi już mi się przestały podobać :wink: . Póki co pozostanę przy rodzimym kundlu: woodenticu.

Nawet do jego ceny (ponad 100/m2) podchodzę z pewną dozą nieśmiałości :wink: :lol:

PS

Piękne matowe wylewki u mnie już są - jak chcesz obejrzeć i ocenić czy pasują do zaplanowanego przez ciebie wystroju to zapraszam :wink: :lol: :lol:

No tak, ...może i te DOGI są piękne i rasowe, ale po twojej odpowiedzi już mi się przestały podobać :wink: . Póki co pozostanę przy rodzimym kundlu: woodenticu.Nawet do jego ceny (ponad 100/m2) podchodzę z pewną dozą nieśmiałości :wink: :lol:

no przydałaby mi się jakaś fajna mama - to może na parę metrów DOGI by było :lol:

Piękne matowe wylewki u mnie już są - jak chcesz obejrzeć i ocenić czy pasują do zaplanowanego przez ciebie wystroju to zapraszam :wink: :lol: :lol:

a chętnie wpadnę! tylko poczekam, aż ta paskudna zima się skończy, bo np. dziś*to nawet auta nie byłam w stanie odskrobać z lodu... :cry:

Witam w nowym roku !!!!

Ja tak trochę nie na temat - ile biorą panowie od metra kwadratowego za ocieplenie dachu z płytą g-k?? Będę niedługo szukać ekip, więc chcę wiedzieć jakie są ceny w naszym województwie. Pozdrawiam !!

Ja płaciłem za : stelaż 40 cm, krzyżowy, ułożenie wełny 2x20cm, folia paro, płytowanie - 42 złm2

pozdrawiam, majki

Dzięki majki, jak zwykle, nie zostawiasz człowieka w potrzebie wiedzy :wink: :wink: Czyli jak mi proponują 35zł/m2 to brać ????? :roll: :roll:

Dzięki majki, jak zwykle, nie zostawiasz człowieka w potrzebie wiedzy :wink: :wink: Czyli jak mi proponują 35zł/m2 to brać ????? :roll: :roll:

Ja bym brał ... Ale sprawdzał na bieżąco ... Bo taka cena, w sumie dobra ... sugerowac może też jakichś paproków ... Ale to w sumie nigdy nie wiadomo :roll:

No i zakres : co wchodzi w tą cenę ale dokładnie i ze szczegółami ...

pozdrawiam, majki

To propozycja firmy,która kładła mi dach od podstaw. Bardzo dobrze sie z nimi współpracuje, są dokładni i sumienni (zobacz u mnie w dzienniku !!) a w cenę wchodziło by - ocieplenie , płyta g-k, ścianki dzielące antresole i podłoga na strych z OSB. Co ty na to ????

To propozycja firmy,która kładła mi dach od podstaw. Bardzo dobrze sie z nimi współpracuje, są dokładni i sumienni (zobacz u mnie w dzienniku !!) a w cenę wchodziło by - ocieplenie , płyta g-k, ścianki dzielące antresole i podłoga na strych z OSB. Co ty na to ????

Widziałem, widziałem :wink:

Czyli bierz, cena moim zdaniem bardzo dobra :D

pozdrawiam, majki

To wychodzi na to, że ja chyba szalona jestem - to kolejna rzecz, którą będziemy robić samodzielnie....

A tak w ogóle to zaczęliśmy kłłaść elektrykę, bo osiągnęliśmy po baaaardzo intensywnym paleniu w naszej biednej, malutkiej kózce +4st C :lol: :lol: :lol:

Po wejściu z dworku, gdzie -5, t6o się człowiekowi gorąco robi :lol:

Jak będziemy robić na poddaszu lub w piwnicy to pożyczymy od znajomego dmuchawę olejową i będzie moment ciepełko :lol:

Ktos z Was ostatnio okladal plytkami schody zewnetrzne? Jak to sie liczy?

Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd...

Dzieki,

Karolina

Ale przecież zakładanie płytek w środku czy na zewnątrz oprócz samego kleju niewiele się różni.

Przynajmniej ja nie widzę jakiejś nie wiadomo jak ważnej różnicy - no może teraz temperatura taka, że trzeba się dogrzewać częściej.

Mam spotkanie z wykonawca i nie wiem czy sie potem nie zdziwie - cena wyjsciowa m2 to 40 zl, ale bez naroznikow, kantow itp itd...

Dzieki,

Karolina

Ale przecież zakładanie płytek w środku czy na zewnątrz oprócz samego kleju niewiele się różni.

Przynajmniej ja nie widzę jakiejś nie wiadomo jak ważnej różnicy - no może teraz temperatura taka, że trzeba się dogrzewać częściej.

Tak, ale goscia od plytek w srodku mialam bardzo starej daty, liczyl sobie po metrze, a jesli cos bylo bardziej skomplikowane jak np szlifowanie kantow, to ekstra. Schodow w srodku nie okladalismy.

Po prostu nie wiem jaki jest klucz - i stawki?

Dzieki,

Karolina

Tak, ale goscia od plytek w srodku mialam bardzo starej daty, liczyl sobie po metrze, a jesli cos bylo bardziej skomplikowane jak np szlifowanie kantow, to ekstra. Schodow w srodku nie okladalismy.

Po prostu nie wiem jaki jest klucz - i stawki?

inni jeszcze liczą od stopnia

a poza tym nie wiem jak to liczyć bez kantów i innych - jak się robi to na gotowo

a poza tym nie wiem jak to liczyć bez kantów i innych - jak się robi to na gotowo

A według mnie najlepiej byłoby umówić się na całą kwotę za wykonanie takiej to a takiej pracy. Dla ciebie proste byłoby liczenie i nie głowiłabyś się nt. ilości załamań kantów etc.

Przecież do wykonania jest praca x i koniec.

To taka moja opinia, ja unikam jak ognia fachowców, którzy nie chcą mi przeliczyć ile ich praca będzie kosztować.

Kiedyś nawet murarza spotkałem, który chciał się rozliczać za metry i za każdą rzecz doliczać ale go pogoniłem.

A według mnie najlepiej byłoby umówić się na całą kwotę za wykonanie takiej to a takiej pracy. Dla ciebie proste byłoby liczenie i nie głowiłabyś się nt. ilości załamań kantów etc.

Przecież do wykonania jest praca x i koniec.

To taka moja opinia, ja unikam jak ognia fachowców, którzy nie chcą mi przeliczyć ile ich praca będzie kosztować.

Kiedyś nawet murarza spotkałem, który chciał się rozliczać za metry i za każdą rzecz doliczać ale go pogoniłem.

Wlasnie tak robie, w sobote ma przyjechac gosc i powiedziec ile to bedzie kosztowac, robota na wiosne. Tylko sie zastanawiam nad kwota wlasnie jaka mi rzuci??

Mam duży problem z pomysłem na zaaranżowanie wystroju wnętrz. Z jednej strony trochę mi szkoda kasy na projekt (chociaż nie mam pojęcia jakiego rzędu są to koszty), z drugiej brakuje swojego pomysłu. Posiłkuję się trochę gazetami z wętrzami, ale nie wiem, czy dobrze by to wyglądało własnie u mnie.

Wiem, że niektórzy z Was korzystali z projektantów wnętrz, napiszcie coś o kosztach i samym tworzeniu projektu. Jaki mieliście wpływ na ostateczny kształt?

Dodam, że do zaaranżowania mam tylko dół (ok 60 m2), czyli salon, jadalnię, otwartą kuchnię i hol.