mrxaoo 15.01.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale tak chyba będzie łatwiej uzyskać miarodajne informację. Poszukuję ekipy do wykonania stanu zero oraz surowego otwartego. Założenia: 1. póki co technologia ściany 2W (porotherm plus styro) 2. Budowa po wschodniej stronie Łodzi (okolice Gałkowa, Justynowa). Bardzo proszę o namiary na POLECANE ekipy - najlepiej na PRIV Po otrzymaniu wystarczających informacji obiecuję usunąć post. A po nabraniu doświadczenia w praktyce - obiecuję podzielić się namiarami! PS. Post zdublowany z wątku "polecane usługi", myślę, iż tutaj częściej zaglądają ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.01.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam, przepraszam, że zaśmiecam wątek, ale tak chyba będzie łatwiej uzyskać miarodajne informację. Poszukuję ekipy do wykonania stanu zero oraz surowego otwartego. Założenia: 1. póki co technologia ściany 2W (porotherm plus styro) 2. Budowa po wschodniej stronie Łodzi (okolice Gałkowa, Justynowa). Bardzo proszę o namiary na POLECANE ekipy - najlepiej na PRIV Po otrzymaniu wystarczających informacji obiecuję usunąć post. A po nabraniu doświadczenia w praktyce - obiecuję podzielić się namiarami! PS. Post zdublowany z wątku "polecane usługi", myślę, iż tutaj częściej zaglądają ludzie Litości przecież po to jest wątek -polecane usługi, żeby go czytać Zasada jest - jak ktoś może kogoś polecić, to go tam wkleja. Trzeba poczytać i wydłubać tych poleconych Co najwyżej tu zadać pytanie "czy się nie zepsuł"?? A jeszce jedno wątek czytać od początku, większość z nas edytuje pierwszy wpis o kolejne spostrzeżenia, kiedyś założenie było takie, że jeden wpis na jedną osobę, żeby było kompaktowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 15.01.2010 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 przecież po to jest wątek -polecane usługi, żeby go czytać Zasada jest - jak ktoś może kogoś polecić, to go tam wkleja. Trzeba poczytać i wydłubać tych poleconych No właśnie tak zrobiłem. Przewertowałem i znalazłem ledwie kilka namiarów na polecaną ekipę do SSO. A od przybytku głowa nie boli. Poza tym tak jak napisałem wcześniej, tutaj zagląda o wiele więcej ludzi - i może ktoś będzie chciał się podzielić swoim doświadczeniem. I o ile wątek polecane usługi przewertowałem cały, to poniższy - nie ma szans ponad 18.000 postów... chyba nie dam rady przejrzeć. PS. funkcji szukaj użyłem (googlowy search site: również) PS2. Jeśli Twoim zdaniem złamałem netykietę, proszę o wyznaczenie pokuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.01.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 PS2. Jeśli Twoim zdaniem złamałem netykietę, proszę o wyznaczenie pokuty ależ ja tylko chciałam pomóc, no i uchronić tablicę ogłoszeń przed niepotrzebnymi wpisami... A tak serio - niewiele jest osób, które są zadowolone z murarzy. Podobnie do niedawna było z tynkarzami, teraz widzę, że się trochę ruszyło... Kilka wpisów możesz tam znaleźć, podzwoń. Mój murarz to był okrzyk rozpaczy 2007 roku więc raczej go nie polecę. Choć popatrz, beznadziejny ale wybudował, mieszkam, nie wali się, a że kąty proste są katami ostrymi/ rozwartymi - da się przeżyć. A ile do wspominania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 15.01.2010 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Mojego murarza / tynkarza juz polecalam - pan Jozef Poreda, 42/215-26-13 Ale jest z Pabianic, nie wiem czy robi w Lodzi i czy ma wolne terminy, w 2008 byl rozchwytywany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 15.01.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 No właśnie tak zrobiłem. Przewertowałem i znalazłem ledwie kilka namiarów na polecaną ekipę do SSO. A od przybytku głowa nie boli. Poza tym tak jak napisałem wcześniej, tutaj zagląda o wiele więcej ludzi - i może ktoś będzie chciał się podzielić swoim doświadczeniem. Ja bym gorąco polecił swoją ekipę - po prostu cud miód malina. Czysto, sprawnie, bez zbędnych komentarzy. Nawet znajomi, którzy się budowali niedaleko chcieli moją budowę do muratora wysłać na jakiś konkurs na najpięknieszą budowę. Problem tylko w tym, że szef całej ekipy w zeszłym roku zszedł z tego łez padołu i podejrzewam, że nikt z jego ekipy, tak jak on nie jest w stanie poprowadzić budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 15.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich.Mam maly problem i moze ktos z Was doradzi, podzieli sie swoim doswiadczeniem.Chodzi mianowicie ze nie wiem jakie stawiac kominy, czy takie murowane z pełnej cegly czy takie systemowe.Jak to jest u Was, jakie kominy stawialiscie i czemu taki wybor a nie inny.Jesli systemowe to jakie konkretnie, w jakich cenach i gdzie kupowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.01.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Mam maly problem i moze ktos z Was doradzi, podzieli sie swoim doswiadczeniem. Chodzi mianowicie ze nie wiem jakie stawiac kominy, czy takie murowane z pełnej cegly czy takie systemowe. Jak to jest u Was, jakie kominy stawialiscie i czemu taki wybor a nie inny. Jesli systemowe to jakie konkretnie, w jakich cenach i gdzie kupowane Mam oba murowane z pełnej cegły + klinkier pełny ponad dachem. Przemawiała do mnie trwałość, solidność i tradycja tychże. Ale i tak do kominka wstawiona kwasówka, do kotła CO nie dawałem nic, rura po prostu w komin, przekrój 27x27 robi swoje, ciąg jak cholera Ale nie neguję systemówek. Pewno tez mają swoje zalety pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.01.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich. Mam maly problem i moze ktos z Was doradzi, podzieli sie swoim doswiadczeniem. Chodzi mianowicie ze nie wiem jakie stawiac kominy, czy takie murowane z pełnej cegly czy takie systemowe. Jak to jest u Was, jakie kominy stawialiscie i czemu taki wybor a nie inny. Jesli systemowe to jakie konkretnie, w jakich cenach i gdzie kupowane systemowy zapel bo: -bałam sie czy murowany murarz wymuruje dobrze. A systemowy układał i uszczelniał mój mąż a murarz był pomocnikiem. Taki mój fijoł, boję się nieszczelności. Jaki by był i tak włożyłabym ceramikę lub stal do środka -łatwiej i szybciej -mniejszy -gładszy w środku przeciw w zasadzie był tylko tylko wykończenie - murowany by mógł mieć klinier na górze a mój ma styropian i tynk. Ale za to śpię spokojniej A jeszcze dlaczego Zapel? bo akrat mi wielkość pasowała, Twistera mi nie chcieli sprzedać a Shneidel, czy jak mu tam, miał pustaki wentylacyjne pod wydział. Poważnie. Przysługiwał jeden rządek do komina dymowego (2007 rok). Przyznam, że gdyby nie to, to bym go wzięła, bo był najładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 16.01.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Chodzi mianowicie ze nie wiem jakie stawiac kominy, czy takie murowane z pełnej cegly czy takie systemowe. Ja po czasie / swoje mam wymurowane/ kierowałam się takimi pobudkami jak Majki - bo trwałe i na dłużej. Niestety wymurowane jest byle jak i byle czego i tak będę wkładać stalowe wkłady do środka. Jak z dobrej cegły dobrej zaprawy i dobrego murarza to murowane W innym przypadku należy rozważyć drugą opcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancerny 16.01.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dzieki Wam za odpowiedzi, ale czekam jeszcze na wiecej wypowiedzi na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 16.01.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 U mnie podobnie, czyli murowany z cegły pełnej, a ponad dachem klinkier. Za była niższa cena, dobry murarz i trwałość. Komin służy mi tylko do kominka i do środka włożę jeszcze kwasówkę. Innych kominów nie posiadam, więc się nie wypowiadam Polecam dwóch murarzy, obaj sprawdzeni i godni polecenia: Janusz Iwański 509479926 Mariusz Miszaszczyk 513403735 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjanmarek 16.01.2010 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów przybliży mi temat różnicy między dachówką ceramiczną a betonową? Oczywiście mam na myśli walory użytkowe bo cenę i ogólne wiadomości posiadam Czym się bardziej kierować przy wyborze? Wdzięcznym będę niezmiernie za podpowiedzi bo nie chcę bazować tylko na opinii "fachowców" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 16.01.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Dzieki Wam za odpowiedzi, ale czekam jeszcze na wiecej wypowiedzi na ten temat Ja mam systemowe Twister, oba od pewnego momentu obudowane cegłą a ponad dachem obłożone klinkierem: - szybciej - wkład ceramiczny - była dobra cena Pozdrawiam mrxaoo - namiary na ekipę poszły na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 16.01.2010 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Ja mam systemowe Twister, oba od pewnego momentu obudowane cegłą a ponad dachem obłożone klinkierem: - szybciej - wkład ceramiczny - była dobra cena Pozdrawiam No właśnie, te twistery są bardzo fajne, mają już niejako gotową część ponad dachem z klinkieru. robi to Zduńska Wola ale jak chciałam kupić, to w fabryce mi powiedzieli, ze tylko przez przedstawiciela a przedstawiciel nie był zainteresowany, żeby mi sprzedać Podobno wtedy cała produkcja szła na eksport i sprzedażą na kraj nie byli zainteresowani. teraz może już znormalniało A co do dachówki, to jak mamy powiedzieć, czym różni się użytkowanie betonowej od ceramicznej, gdy każdy ma tylko jeden rodzaj - taką lub taką ??? Moja ceramiczna angoba użytkuje się dobrze, przez 2 lata nic się z nią nie dzieje. Sąsiada ceramiczna porosła glonem nieco, leży już z 5 lat. Sąsiada onok betonowa też porosła, a karpiówka (leży najdłużej) 3 domy w bok jest czysta i ładna, ale dach im się zarwał (krokwie zrobili pod blachę a potem dali ciężką karpiówkę w koronkę ). Co więcej?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 16.01.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 (krokwie zrobili pod blachę a potem dali ciężką karpiówkę w koronkę ). Co więcej?... Czytaj ,,amatorka" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caramba4u 16.01.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Mam pytanie z serii "co było pierwsze: jajko czy kura" Mam schody żelbetowe planuję obłożyć stopnie drewnianymi trepami, balustrada ma być ze stali nierdzewnej z wypełnieniem linkowym montowana na stopniu. Co się montuje najpierw: stopnie czy balustradę? pozdrawiam i z góry dziękuję /za odpowiedzi natury filozoficzno-egzystencjalnej również/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.01.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów przybliży mi temat różnicy między dachówką ceramiczną a betonową? Oczywiście mam na myśli walory użytkowe bo cenę i ogólne wiadomości posiadam Czym się bardziej kierować przy wyborze? Wdzięcznym będę niezmiernie za podpowiedzi bo nie chcę bazować tylko na opinii "fachowców" Odpowiada użytkownik 2 letniego betonowego Braasa. Zajebiś.ie zadowolony użytkownik Kierować się zasobnością portfela i wyglądem. Z perspektywy czasu różnice między ceramiką a betonem uważam za pomijalne. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.01.2010 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2010 Co się montuje najpierw: stopnie czy balustradę? Cześć Najpierw montuje się stopnie a dopiero po nich balustradę. Po pierwsze: bardziej estetycznie będą wyglądały stopnie gdy nie będą docinane do słupków od balustrady a po drugie stolarz, który zamontuje Ci stopnie pewnie będzie coś tam podrównywał w stosunku do tych betonowych i może wyjść inny kąt balustrady co jest istotne w przypadku balustrady spawanej. Chyba że chcesz słupki od balustrady mocowane do boku stopni, to wtedy wszystko jedno co pierwsze (czy jajko, czy kura ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 17.01.2010 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów przybliży mi temat różnicy między dachówką ceramiczną a betonową? gwarancja producenta jest 2x dłuższa na ceramikę co może świadczyć że ceramika poleży dłużej PS przy najbliższej okazji spróbuj się rozejrzeć po okolicy i policz ile dachów w starych domach ma dachówkę ceramiczną a ile betonową, a potem się zastanów czemu nie ma w ogóle 100 letnich domów z dachówką cementową, mimo że jest całkiem sporo kamienic z wiekowymi dachówkami ceramicznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts