Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

po ile płaciliście drewno do kominka?

Przez ten ch... mróz zapasy mi się kończą.

dziś upadłam tak nisko, że kupiłam worek w Casto za 14 zł i zastanawiam się, jak to się ma do ceny m2. Ładne drewno sprzedają, grube i suche...

pewnie przejdziemy na węgiel :roll:

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Heejo,

"Biała pani" bawi się na całego. Ciekawe, ile to potrwa.

Od dawna nie widziałam ptaków.

(ale mnie nastrój naszedł :lol: )

Bo wszystkie są u moich rodziców na działce ! Matka serwuje im takie frykasy, że też się chyba do niej przeniosę. Komu by się chciało przetapiać słoninkę z dodatkiem jabłuszka, suszonych śliweczek i ziaren słonecznika i prosa??

Nic dziwnego, że pod oknami i w pobliskim świerku grasuje ok 20 sikorek :o Serio! Do tego ojciec dokarmia 3 kosy i bażanty, no i od 3 dni mają swojego prywatnego zajączka, który zajadał się ojcowymi drzewkami owocowymi, ale ojciec przerzucił go na kapustkę, marchewkę itp.

Ech, zima na całego, trzeba pomagać innym użytkownikom naszego ekosystemu. Wiosną się odwdzięczą - ptaki wyjedzą larwy komarów i much :D A zajączek? no cóż...może pasztecik jaki 8)

Witam.

Czy ktoś z Szanowynych forumowiczów korzystał z oferty sklepu CER-GRES z Opoczna? Jeżeli tak,to prosze o wszelkie opinie. Z góry dziekuję.Pozdrawiam.

Nie korzystałem ale wiem jedno że warto jechac do Opoczna po glazure ze wzgędu na ilość sklepów i hurtowni,a i ceny kilkadziesiąt% niższe(końkurencja).

Nie korzystałem ale wiem jedno że warto jechac do Opoczna po glazure ze wzgędu na ilość sklepów i hurtowni,a i ceny kilkadziesiąt% niższe(końkurencja).

a przynajmniej tak się wydaje, dopóki się tam nie pojedzie

nie wiem, czy byłam akurat w tym sklepie ale wiem, ze byłam w kliku sklepach, też w jakimś firmowym, a płytki kupiłam taniej w Łodzi

Dzięki Wam, lepiej się poczułam (w kwestii ptaków i w ogóle). To był super skok w bok od zimna i budowy.

Odnośnie płytek w Opocznie: nie jest tak różowo, jakby się wydawało (koleżanka tam mieszka i mówiła). Mam zamiar w Fumino (Północna?) kupić. Macie jakieś doświadczenia? Interesuje mnie gres porcelanato.

Najgorsze jest to, że jeszcze nie wiem, jak urządzić łazienki, jakie kolory, faktury, kształty. Co na ściany, co na posadzki. I nie wiem, czy robić wylewkę na stropie pod wanną, czy stawiać wannę na stropie (będzie trochę "niższa"). Chyba zrezygnuje z bidetu na korzyść większej umywalki.

Wiem, że sama muszę podjąć decyzję.

Poradźcie tylko, co z tą wanną: na stropie, czy na wylewce. I też jak jest prawidłowo, stelaż do wiszących wc macie na stropie, czy na wylewce. Jak lepiej.

Poradźcie tylko, co z tą wanną: na stropie, czy na wylewce. I też jak jest prawidłowo, stelaż do wiszących wc macie na stropie, czy na wylewce. Jak lepiej.

Na Tuwima mieli bardzo dobre ceny na plytki ktore mnie interesowaly.

Wanne mamy na wylewce. Stelaz geberita przykrecany do chudziaka, na to rurki od podlogowki i wylewka ostateczna - balismy sie przewiercenia rurek przy montazu geberitu. Ale sa 2 szkoly, nawet tu na forum sie kiedys licytowalismy kto ma jak i zdania byly podzielone.

Witam

Czy ktos ma jakis namiar na tanich murarzy? Poobdzwanialam tych ktorzy, sa polecani na Muratorze, i albo murarka podrozala mimo kryzysu albo nie wiem co, mam pecha. Za maly domek 14m2 chca 25tys zl.....jak dla nas za duzo.

Czy ktoś ma namiar na jakichś tańszych pracowników?

Witam.

Ja mam ten sam problem, Szukam fachowcow w jakis tanszych cenach, bo tych co pytalem do tej pory to tez 24 tys. Jak na moje oko to cos za mocno sie cenia. tez chcialbym zarabiac za tydzien czy 2 tyg taka kase

Ps

moja budowa okolice Wielunia. Nie wiem czy grupa łódzka siega gdzies za łódź czy tylko łódź i najblizsze okolice

Witam

Czy ktos ma jakis namiar na tanich murarzy? Poobdzwanialam tych ktorzy, sa polecani na Muratorze, i albo murarka podrozala mimo kryzysu albo nie wiem co, mam pecha. Za maly domek 140m2 chca 25tys zl.....jak dla nas za duzo.

Czy ktoś ma namiar na jakichś tańszych pracowników?

Wydaje mi się że to normalna cena i wcale nie wysoka. Dużo zależy od projektu domu. Jak chcesz tanio i dobrze to zmień projekt. I tak na taki dom wydasz dobrze ponad 300 tys. zł.