popcarol 03.02.2010 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mieszkam w Warszawie, stad problemy z komunikacja Na budowie nie bylam od grudnia :/ Pozdrawiam, KArolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 03.02.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Aaaaaaaaaa Warszawa To Brukowa rzeczywiście koniec świata Jechalam ostatnio do Warszawy i to z "bliższej" odległości i wydawało mi się że nie dojadę do celu A u nas piękna zima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.02.2010 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Mieszkam w Warszawie, stad problemy z komunikacja Na budowie nie bylam od grudnia :/ Pozdrawiam, KArolina Poczytuję twój dziennik, więc się domyśliłam Inna sprawa, że do Pabianic to ja jeszcze nie dojeżdzam. Może tak za 5 lat (mówię to o byciu kierowcą ). Na razie mój największy sukces to jest Justynów. A pogoda była dzisiaj piękna. Aż przyjemnie byłoby iść pieszo, gdyby nie te samochody chlapiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Szczerze to nawet nie wiem gdzie ta Brukowa Ale sie dowiem, a jak sie przeprowadzimy to w trybie pilnym U nas plus jeden, szaro i chlapa wszedzie Pozdrawiam i bardzo dziekuje wszystkim, zwlaszcza Mruvie Pozdrawiam, Karolina PS EZS - hmm po Lodzi jeszcze nie jezdzilam, generalnie malo prowadze odkad Mlode na swiecie. Mam obczajona jedynie trase Zdunska Wola - Pabianice po Warszawie juz ok, ale na poczatku na mnie trabiona jak jechalam 50tka zgodnie z przepisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.02.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 popcarol.. że tak zagaję wścibsko... cóż cię ze stolicy w te strony przywiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.02.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Hehe, do stolicy tez mnie przywialo, na studia I mi sie zostalo pare lat.. Malz ma Rodzicow i braci w Zdunskiej Woli, wiec postanowilismy sie przeniesc w tamte rejony (po zobaczeniu cen działek/segmentów w okolicy stolicy). A ze bardziej Łódź niż Zduńska Wola to dlatego, że miało być łatwiej z pracą... zobaczymy jak będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 04.02.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 popcarol rozumiem zagadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 05.02.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Heejo, kochani. U mnie nic nowego, ale śledzę, co u was. Fajny dzień się zapowiada: SŁONECZKO! -uwielbiam (najbardziej zimą, bo tak go mało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Heejo, kochani. U mnie nic nowego, ale śledzę, co u was. Fajny dzień się zapowiada: SŁONECZKO! -uwielbiam (najbardziej zimą, bo tak go mało) Nie cierpię słonecznych dni, które CAŁE muszę spędzić w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.02.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Założyłam wątek w związku z oknami tarasowymi (ostatnie szlify projektu) - wymiary, podział. http://forum.muratordom.pl/okna-tarasowe-problem-z-wymiarami-i-podzialem,t179967.htm Rzucicie okiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 Miłek, okiem rzuciilam, ale co z tego. O przesuwnych oknach było wiele niepochlebnych opinii na forum (te HSy czy jak im tam) że to wynalazek śródziemnomorski i na ich klimat a nie nasz. A moje zapędy do przeszkleń od razu uciął małż, który w ramach energooszczędności raczej zmniejszał okna a nie powiększał. Widząc jednak teraz nasze rachunki za gaz w sumie jestem mu wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 06.02.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 w przyszłym tygodniu są Targi Budowlane w Łodzi - Hala Sportowa.Jak co roku będzie min. masa producentów okien i drzwi. Wszystkie rozwiazania konstrukcji, kombinacje mozna bedzie sobie poogladać.Osobista uwaga: suwanki czy inaczej zwane przesuwkami są bardzo modne na dzień dzisiejszy. Dobrze wykonane wraz z profesjonalnym montażem są i ciepłe i bezpieczne. Osobiście uzytkuję drewnianą suwankę na niskim progu ( 2,5 cm wysokości) i nie ma zadnych problemów. Szyba o wspólczynniku U=0,7 W/m2K. Konstrukcja energooszczędna jak i sam dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.02.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Witajcie Potrzebuje może ktoś katalogów z projektami domów? Ściągałam kiedyś tego sporo, a teraz już niepotrzebne, projekt wybrany Chętnie odstąpię za uśmiech Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 07.02.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Yuka,a jaki wybrałaś projekt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 07.02.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 co sądzicie o poniższych cenach (jak udało się wam poszukać niższych cen proszę o info) - zachodnia strona łodzi:bloczek betonowy 12x24x38 - 3,40 złporotherm 30 pw 4,98 złporotherm 25 pw 5,85 złporotherm 11,5 pw 6,67 złpustak keramzytowy Teriva 3,96 złkomin schiedela dł 8,3 fi18 rondo plus 3800złroben monza plus 3,13 złbrass celtycka 2,28 złceny Brutto z 22% z dowozem i rozładunkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.02.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Yuka,a jaki wybrałaś projekt?? A taki: http://soprojekt.pl/Proj_got/S5/s5_rzut_L.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.02.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 co sądzicie o poniższych cenach (jak udało się wam poszukać niższych cen proszę o info) - zachodnia strona łodzi: ... porotherm 25 pw 5,85 zł ... roben monza plus 3,13 zł ... ceny Brutto z 22% z dowozem i rozładunkiem Myśmy porotherm płacili 5,8 (gdzieś w listopadzie) a robena monzę wycenili nam na brzezińskiej na ok. 2,8 za sztukę w macie, ale chyba cena zależy też od koloru i powłoki, bo glazura już 3,04. Dach to naljepiej dać cały do wyceny, bo podstawowa dachówka to Pan Pikuś, za dodatki trzeba słono płacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 07.02.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 niestety przekonałem się już o tymZ przyczyn technicznych nie dawałem wyceny wszystkich części, tylko dla porównania cen dachówkę podstawową (mam 220 m2 dachu i na robena razem z robocizną czyli wszystko 7% okna dachowe, rynny itp mam wycenę na 29000zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.02.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 To ja dostałam taką cenę z 22%VATem Myślę wiięc, że możesz jeszcze negocjować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 07.02.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 no to ładnie bo dach masz skomplikowany, u mnie dwuspadowy.W robocizne mam wliczone wszystko oprócz więżby (tą ma zrobić ekipa murarsko - ciesielska) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts