Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Mieszkam w Warszawie, stad problemy z komunikacja ;) Na budowie nie bylam od grudnia :/

Pozdrawiam,

KArolina

Poczytuję twój dziennik, więc się domyśliłam :lol:

Inna sprawa, że do Pabianic to ja jeszcze nie dojeżdzam. Może tak za 5 lat (mówię to o byciu kierowcą :-? ). Na razie mój największy sukces to jest Justynów.

A pogoda była dzisiaj piękna. Aż przyjemnie byłoby iść pieszo, gdyby nie te samochody chlapiące

Szczerze to nawet nie wiem gdzie ta Brukowa ;) Ale sie dowiem, a jak sie przeprowadzimy to w trybie pilnym ;)

U nas plus jeden, szaro i chlapa wszedzie ;)

Pozdrawiam i bardzo dziekuje wszystkim, zwlaszcza Mruvie :)

Pozdrawiam,

Karolina

PS EZS - hmm po Lodzi jeszcze nie jezdzilam, generalnie malo prowadze odkad Mlode na swiecie. Mam obczajona jedynie trase Zdunska Wola - Pabianice ;) po Warszawie juz ok, ale na poczatku na mnie trabiona jak jechalam 50tka zgodnie z przepisami ;)

Hehe, do stolicy tez mnie przywialo, na studia ;) I mi sie zostalo pare lat..

Malz ma Rodzicow i braci w Zdunskiej Woli, wiec postanowilismy sie przeniesc w tamte rejony (po zobaczeniu cen działek/segmentów w okolicy stolicy). A ze bardziej Łódź niż Zduńska Wola to dlatego, że miało być łatwiej z pracą... zobaczymy jak będzie...

:D :D :D :D :D :D :D :D

Heejo, kochani. U mnie nic nowego, ale śledzę, co u was.

Fajny dzień się zapowiada: SŁONECZKO! -uwielbiam (najbardziej zimą, bo tak go mało)

Nie cierpię słonecznych dni, które CAŁE muszę spędzić w pracy :-? :evil:

Miłek, okiem rzuciilam, ale co z tego. O przesuwnych oknach było wiele niepochlebnych opinii na forum (te HSy czy jak im tam) że to wynalazek śródziemnomorski i na ich klimat a nie nasz. A moje zapędy do przeszkleń od razu uciął małż, który w ramach energooszczędności raczej zmniejszał okna a nie powiększał. Widząc jednak teraz nasze rachunki za gaz w sumie jestem mu wdzięczna.

w przyszłym tygodniu są Targi Budowlane w Łodzi - Hala Sportowa.

Jak co roku będzie min. masa producentów okien i drzwi. Wszystkie rozwiazania konstrukcji, kombinacje mozna bedzie sobie poogladać.

Osobista uwaga: suwanki czy inaczej zwane przesuwkami są bardzo modne na dzień dzisiejszy. Dobrze wykonane wraz z profesjonalnym montażem są i ciepłe i bezpieczne. Osobiście uzytkuję drewnianą suwankę na niskim progu ( 2,5 cm wysokości) i nie ma zadnych problemów. Szyba o wspólczynniku U=0,7 W/m2K. Konstrukcja energooszczędna jak i sam dom.

co sądzicie o poniższych cenach (jak udało się wam poszukać niższych cen proszę o info) - zachodnia strona łodzi:

bloczek betonowy 12x24x38 - 3,40 zł

porotherm 30 pw 4,98 zł

porotherm 25 pw 5,85 zł

porotherm 11,5 pw 6,67 zł

pustak keramzytowy Teriva 3,96 zł

komin schiedela dł 8,3 fi18 rondo plus 3800zł

roben monza plus 3,13 zł

brass celtycka 2,28 zł

ceny Brutto z 22% z dowozem i rozładunkiem

co sądzicie o poniższych cenach (jak udało się wam poszukać niższych cen proszę o info) - zachodnia strona łodzi:

...

porotherm 25 pw 5,85 zł

...

roben monza plus 3,13 zł

...

ceny Brutto z 22% z dowozem i rozładunkiem

Myśmy porotherm płacili 5,8 (gdzieś w listopadzie)

a robena monzę wycenili nam na brzezińskiej na ok. 2,8 za sztukę w macie, ale chyba cena zależy też od koloru i powłoki, bo glazura już 3,04.

Dach to naljepiej dać cały do wyceny, bo podstawowa dachówka to Pan Pikuś, za dodatki trzeba słono płacić :wink: