yuka 07.02.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 no to ładnie bo dach masz skomplikowany, u mnie dwuspadowy. W robocizne mam wliczone wszystko oprócz więżby (tą ma zrobić ekipa murarsko - ciesielska) hehehe się nie zrozumieliśmy ceny, które podałam Ci za sztukę są z 22% Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lelelek 07.02.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 ceny pojedyńczych elementów jakie podawałem też z 22%.Z 7% podałem tylko kwotę 29000 - jest to cena za: dachówkę, rynny, okna, folia, stopnie kominiarskie itp. W tą cenę również wliczona jest robocizna - oprócz więżby wszystko pozostałe.Za ile poszukaliście kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.02.2010 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 w przyszłym tygodniu są Targi Budowlane w Łodzi - Hala Sportowa. Jak co roku będzie min. masa producentów okien i drzwi. Wszystkie rozwiazania konstrukcji, kombinacje mozna bedzie sobie poogladać. Osobista uwaga: suwanki czy inaczej zwane przesuwkami są bardzo modne na dzień dzisiejszy. Dobrze wykonane wraz z profesjonalnym montażem są i ciepłe i bezpieczne. Osobiście uzytkuję drewnianą suwankę na niskim progu ( 2,5 cm wysokości) i nie ma zadnych problemów. Szyba o wspólczynniku U=0,7 W/m2K. Konstrukcja energooszczędna jak i sam dom. My planujemy pcv. Wiem o targach, na pewno odwiedzimy Obawiam się jednak, że mogę mieć problem z dopchaniem się do stoisk, nie mówiąc już o spokojnej i wyczerpującej temat rozmowie Poza tym, opinie przedstawicieli handlowych swoją drogą, a użytkowników okien i osób doświadczonych w procesie budowlanym swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.02.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Za ile poszukaliście kominy? Jeszcze nie poszukaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.02.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Czy ktos ma namiar na firmę - dystrybutora pieców na ECO-PELLETs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dario_c 08.02.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 co sądzicie o poniższych cenach (jak udało się wam poszukać niższych cen proszę o info) - zachodnia strona łodzi: bloczek betonowy 12x24x38 - 3,40 zł porotherm 30 pw 4,98 zł porotherm 25 pw 5,85 zł porotherm 11,5 pw 6,67 zł pustak keramzytowy Teriva 3,96 zł komin schiedela dł 8,3 fi18 rondo plus 3800zł roben monza plus 3,13 zł brass celtycka 2,28 zł ceny Brutto z 22% z dowozem i rozładunkiem Ceny to zawsze znajdziesz niższe. Zależy jak bardzo chcesz przy tym chodzić. Ja w listopadzie miałem pustak teriva 3,38 max kozłowice 25 PW 5,2 Ceny brutto z dowozem. Teraz pewnie można jeszcze taniej, wszystkie materiały przywożone na raz, tirami. Różnice nie są duże, ale ziarnko do ziarnka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia099 08.02.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No dobrze wy tutaj o budowach a może pomógł by mi ktoś w znalezieniu firmy dobrej- w wynajmie lub posredników w kupnie mieszkania... a moze lepiej dom jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 No dobrze wy tutaj o budowach a może pomógł by mi ktoś w znalezieniu firmy dobrej- w wynajmie lub posredników w kupnie mieszkania... a moze lepiej dom jak myślicie? Koniecznie muszą być pośrednicy? Może na początek spróbuj poszukać na własną rękę (gazeta, internet). podzwonić, pojeździć, pooglądać. A jaka lokalizacja i jakie inne kryteria cię interesują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal83 09.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam Na wiosne rozpoczynam budowe domu 140 m2 parterowego w okolicach Wisnioej Góry.Czy moglibyście polecić jakiegoś dobrego murarza lub ekipe murarską do wykonania fundamentów i ścian.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 09.02.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam Na wiosne rozpoczynam budowe domu 140 m2 parterowego w okolicach Wisnioej Góry. Czy moglibyście polecić jakiegoś dobrego murarza lub ekipe murarską do wykonania fundamentów i ścian. Pozdrawiam serdecznie Jest tablica ogłoszeń tego typu i będzie kilka polecanych ekip. http://forum.muratordom.pl/grupa-lodzka-polecane-uslugi-i-produkty,t104043-240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam Na wiosne rozpoczynam budowe domu 140 m2 parterowego w okolicach Wisnioej Góry. Czy moglibyście polecić jakiegoś dobrego murarza lub ekipe murarską do wykonania fundamentów i ścian. Pozdrawiam serdecznie My też pozdrawiamy I zawiadamiamy, że na Łódzkiej tablicy ogłoszeń wisi paru fachowców od sklejania cegieł. Jednakże czy będą mieć czas na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 09.02.2010 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Czy to tylko ja zostałem wybrany dobrym kandydatem na męża??Słuchajcie może ktoś będzie chętny - dostałem ostatnio mail następującej treści: Hello my dear.Mam na imię Anita, I saw your profile today at (forum.muratordom.pl). i zainteresował się ty, i będzie również wiedzieć, można więcej, i chcę Cię o przesłanie e-maila na mój adres email więc mogę wysłać moje zdjęcie dla Ciebie, aby wiedzieć, z kim ja jestem. Oto mój adres e-mail ([email protected]). Wierzę, że możemy przenieść tutaj. (Pamiętaj, na odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale wiele spraw miłości w życiu) Dziękujemy i nadal błogosławił,Anita. Już widzę, że szukają prawdziwej miłości na forum muratora, kurcze może ktoś szuka drugiej połówki prosto z Nigerii albo innego nie mniej egzotycznego kraju. Wy też dostajecie takie kuszące oferty na adres znaleziony na forum muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.02.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Czy to tylko ja zostałem wybrany dobrym kandydatem na męża?? Słuchajcie może ktoś będzie chętny - dostałem ostatnio mail następującej treści: Hello my dear. Mam na imię Anita, I saw your profile today at (forum.muratordom.pl). i zainteresował się ty, i będzie również wiedzieć, można więcej, i chcę Cię o przesłanie e-maila na mój adres email więc mogę wysłać moje zdjęcie dla Ciebie, aby wiedzieć, z kim ja jestem. Oto mój adres e-mail ([email protected]). Wierzę, że możemy przenieść tutaj. (Pamiętaj, na odległość lub kolor nie ma znaczenia, ale wiele spraw miłości w życiu) Dziękujemy i nadal błogosławił, Anita. Już widzę, że szukają prawdziwej miłości na forum muratora, kurcze może ktoś szuka drugiej połówki prosto z Nigerii albo innego nie mniej egzotycznego kraju. Wy też dostajecie takie kuszące oferty na adres znaleziony na forum muratora? My tez dostaliśmy takie e-maile - 2 szt. Mam nadzieję, że cię nie rozczarowałam Widać, że Pani Anita nie ma jeszcze sprecyzowanej orientacji. A może właśnie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 ja nie dostałam choć może nie wiem, bo nie otwieram spamu (nieznanych nadawców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 09.02.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Tey nie dostalam, moze dlatego ze nie podalam adresu mailowego w ustawieniach... a moze dlatego ze moja poczta ma folder pod tytulem bulk, gdzie wpadaja smieci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpj 10.02.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie:) Czy moglibyście polecić mi jakąś firmę w Łodzi lub okolicach sprzedającą drzwi wewnętrzne? a może kojarzycie jakiegoś stolarza, który mógłby wykonać takie drzwi? Ceny w salonach, w których byłam powalają mnie Czy można gdzieś dostać drzwi w miarę przyzwoite w dobrej cenie? Nie wiem już gdzie szukać. Chciałabym zobaczyć drzwi "na żywo" no przynajmniej ich kolor PS. budujemy się w Łodzi, obecnie jesteśmy na etapie wykończeniówki (w moim przypadku wykończenówki także sił Niestety, ale należę do tych co przejrzą wszystko dopiero się zdecydują a co gorsza nie zawsze trafnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 11.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie:) Czy moglibyście polecić mi jakąś firmę w Łodzi lub okolicach sprzedającą drzwi wewnętrzne? a może kojarzycie jakiegoś stolarza, który mógłby wykonać takie drzwi? Ceny w salonach, w których byłam powalają mnie Czy można gdzieś dostać drzwi w miarę przyzwoite w dobrej cenie? Nie wiem już gdzie szukać. Chciałabym zobaczyć drzwi "na żywo" no przynajmniej ich kolor PS. budujemy się w Łodzi, obecnie jesteśmy na etapie wykończeniówki (w moim przypadku wykończenówki także sił Niestety, ale należę do tych co przejrzą wszystko dopiero się zdecydują a co gorsza nie zawsze trafnie Popatrz na tablicę ogłoszeń tam pewnie będzie coś o drzwiach. Ja aż tak daleko nie zabrnąłem i mnie to nie interesowało jeszcze ale powinno coś tam być. http://forum.muratordom.pl/grupa-lodzka-polecane-uslugi-i-produkty,t104043-240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 11.02.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie:) Czy moglibyście polecić mi jakąś firmę w Łodzi lub okolicach sprzedającą drzwi wewnętrzne? a może kojarzycie jakiegoś stolarza, który mógłby wykonać takie drzwi? Ceny w salonach, w których byłam powalają mnie Czy można gdzieś dostać drzwi w miarę przyzwoite w dobrej cenie? Nie wiem już gdzie szukać. Chciałabym zobaczyć drzwi "na żywo" no przynajmniej ich kolor PS. budujemy się w Łodzi, obecnie jesteśmy na etapie wykończeniówki (w moim przypadku wykończenówki także sił Niestety, ale należę do tych co przejrzą wszystko dopiero się zdecydują a co gorsza nie zawsze trafnie Popatrz na tablicę ogłoszeń tam pewnie będzie coś o drzwiach. Ja aż tak daleko nie zabrnąłem i mnie to nie interesowało jeszcze ale powinno coś tam być. http://forum.muratordom.pl/grupa-lodzka-polecane-uslugi-i-produkty,t104043-240.htm W Warszawskiej Castoramie jest duzy wybór dzrzwi z różnej ,,półki", nie zwróciłem uwagi czy w Łodzi jest podobnie.Możesz tam oblukac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.02.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam wszystkich serdecznie:) Czy moglibyście polecić mi jakąś firmę w Łodzi lub okolicach sprzedającą drzwi wewnętrzne? a może kojarzycie jakiegoś stolarza, który mógłby wykonać takie drzwi? Ceny w salonach, w których byłam powalają mnie Czy można gdzieś dostać drzwi w miarę przyzwoite w dobrej cenie? Nie wiem już gdzie szukać. Chciałabym zobaczyć drzwi "na żywo" no przynajmniej ich kolor PS. budujemy się w Łodzi, obecnie jesteśmy na etapie wykończeniówki (w moim przypadku wykończenówki także sił Niestety, ale należę do tych co przejrzą wszystko dopiero się zdecydują a co gorsza nie zawsze trafnie Dorota Szymczak miała stolarza niedrogiego a zrobił piękne drzwi. napisz do niej, moze pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 12.02.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 jak tam targi ? warto się wybrać ? - pogoda trochę przykwaskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts