jacek40lodz 22.02.2010 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś wiosna tuż tuż i czas się zacząć rozglądać Zrób sobie wycieczkę do Sosnowca koło Strykowa ,tam w centrum ogrodniczym Tracz masz największy wybór roslinek.Mają tez centra w Łodzi ale pewnie mniejsze. a po drodze (od łodzi) masz jeszcze w Łagiewnikach dziadka z roślinami ozdobnymi - ładnie rosną, a po skręcie na Stryków jeszcze po drodze jest jeden ogrodnik, alew nie polecam - niby duży a wybór kiepski A czy ktoś pomyślał o Rogowie ,roślin do oporu i sprawdzonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 22.02.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Spoko, no costy A poziomki i truskawki przywiozlam od Tesciowej spod Augustowa Jakby co sluze rozsadkami - kolo sierpnia chyba - zapraszam Może ja bym się zapisał na te poziomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.02.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Zapraszam, ale to dopiero za pare miesiecy (niestety). I odrostow daja malo, bo mam tylko kilka krzaczkow. ale truskawek bedzie wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 22.02.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Wracam do pytania - ma może ktoś namiary na dobrą firmę albo fachowca od kominków ? PozdrawiamYa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.02.2010 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja mam pytanie z innej beczki Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym".Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa. Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes69 23.02.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja mam pytanie z innej beczki Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym". Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa. Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział. Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 23.02.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Ja mam pytanie z innej beczki Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym". Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa. Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział. Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac... standardowo czy to zaklad energetyczny czy gazowniczy nie wykonuja zadnych przylaczy zima, bo wiadomo grunt przemarzniety itd. Zwykle ten okres "ochronny" trwa do konca marca, ale to wszystko zalezy od temperatur i sniegu, jak juz go nie bedzie i temperatura na plusie bedzie utrzymywac sie kilkanascie dni to jest to do obejscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.02.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nie, nie o to. Onie nie podłaczają nowych użytkowników z powodu jakiegoś przepisu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 23.02.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 nie, nie o to. Onie nie podłaczają nowych użytkowników z powodu jakiegoś przepisu... hmmmmmmm najprosciej zadzwon do zakladu energetycznego i spytaj o co konkretnie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 mnie też mówili w wodociągach, że nie podłączają między listopadem a kwietniem. Bo temperatury za niskie do prac ziemnych. Przepisu nie znam, ale równie dobrze może być to przepis typu umowa zbiorowa .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 23.02.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 A mnie ciągle wywala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 23.02.2010 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Nie wywaliło , normalnie cud , ale jestem śliwka i sobie czytam Teraz pora się pochwalić. Mam obrobione schody drewnem, napatrzeć się nie mogę jaka różnica między betonowymi a obudowanymi. Kieszeń z lekka się wyczyściła ale warto było. Jutro wchodzi stolarz i montuje ostatnie drzwi na poddaszu i będzie jeszcze pikniej ( byle do przodu ). Co do roślinek. Wszystkie owocowe przywoziliśmy prawie z poznania a było ich ze sto . Fakt odbiło mi z lekka jechać tak daleko po sadzonki ale się uparłam żeby były wychodowane w doniczkach i na wybranych podkładkach. U tracza też kupilśmy parę sadzonek bo w tamtej szkółce nie było a wyszła moja upartość: jarząb edulis na nalewkę, dereń jadalny też na nalewkę ( będzie się działo, już się dzieje bo są dwa balony z winem z winogron a kopie zdrowo ). Tracz ma główną bazę pod strykowem i trzy czy cztery oddziały w łodzi wszystkie zjeździłam ale dostałam co chciałam. Suma sumarum jak upatrzycie sobie drzewko jakieś to czeka was jazda i szukanie chyba że chceceie coś między pomiędzy sprawa jest wtedy dużo łatwiejsza. Pozdrawiam. Dorota. Ps.Wczoraj zamówiłam sadzonki truskawek a teraz z rozpisuję warzywniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.02.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dorota, zmień hasło, to cię wywalać przestanie. Gratuluję schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 23.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dorota Szymczak też jestem na etapie schodów, musze je obrobic drewnem, możesz mi napisac gdzie je zamawiałaś? Kupowałaś z montażem? Jak to cenowo wychodzi, liczą od stopnia? p.s.Mam do sprzedaży mieszkanie na retkini 43m2, z pełnym wyposażeniem, meblami i sprzętem rtv i agd. wiadomosc na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.02.2010 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dorota, też gratuluję schodów!(I też jestem ciekawa, kto je robił) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.02.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 I jeszcze jedno: odpowiedzcie na pytanko rzucone przez Ya, bo i ja jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.02.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dorota, ktoś z grupy pisał że miałaś dobrego, niedrogiego stolarza, który robił Ci drzwi (czy to ten sam co robił schody?) Dołączam prośbę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 23.02.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 To i ja się podpisuję pod prośbą o info o schodach (orientacyjne koszty i namiar - może być na priv). Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 23.02.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 I znowu mnie wy......o, a tak ładnie napisałam. To teraz tak w skrócie.Schody p.Sobolewski 0 606345323 fecet jest z Bydgoszczy ale w Łodzi jest bardzo często. Cena liczona za to jakie drewno (u nas był jesion), czy to jest obudowa czy takie schody same drewniane a robi i to i to, prosty bieg czy z postumentem. Najlepiej się spotkać popatrzeć w katalog. Jak wam będzie coś pasować to jak przeliczy wartość roboty to wtedy zdecydujecie. Cenę mogę napisać na PW jak będziecie chcieli. Stolarz od drzwi miał robtę na pół roku a teraz ma już na rok także zamówień nie przyjmuje trzeba czekać. Pozdrawiam. Dorota. Ps. A jak spotkanie Grupy bo zima się skończy sezon budowlany ruszy a tu cisza jak makiem sasiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 23.02.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dorota szymczak dzięki za namiary i jeśli mogę to proszę o koszt schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts