Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś

wiosna tuż tuż i czas się zacząć rozglądać

Zrób sobie wycieczkę do Sosnowca koło Strykowa ,tam w centrum ogrodniczym Tracz masz największy wybór roslinek.Mają tez centra w Łodzi ale pewnie mniejsze.

a po drodze (od łodzi) masz jeszcze w Łagiewnikach dziadka z roślinami ozdobnymi - ładnie rosną, a po skręcie na Stryków jeszcze po drodze jest jeden ogrodnik, alew nie polecam - niby duży a wybór kiepski

A czy ktoś pomyślał o Rogowie ,roślin do oporu i sprawdzonych

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam pytanie z innej beczki

Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym".

Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa.

Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział.

Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac...

Ja mam pytanie z innej beczki

Zakład energetyczny zaslania się ajkims przepisem zabraniającym prac przyłączeniowychw wyznaczonym okresie "ochronnym".

Czy ktoś orientuje się czy jest coś takiego a jeśli tak to do kiedy on trwa.

Dodam, że chodzi o słynny zgierski oddział.

Może chodzo o to że zima i nie wyłączą prądu bo ludziom przestanie grzac...

standardowo czy to zaklad energetyczny czy gazowniczy nie wykonuja zadnych przylaczy zima, bo wiadomo grunt przemarzniety itd. Zwykle ten okres "ochronny" trwa do konca marca, ale to wszystko zalezy od temperatur i sniegu, jak juz go nie bedzie i temperatura na plusie bedzie utrzymywac sie kilkanascie dni to jest to do obejscia :roll:

mnie też mówili w wodociągach, że nie podłączają między listopadem a kwietniem. Bo temperatury za niskie do prac ziemnych. Przepisu nie znam, ale równie dobrze może być to przepis typu umowa zbiorowa ..

Nie wywaliło , normalnie cud :lol: , ale jestem śliwka i sobie czytam :oops:

Teraz pora się pochwalić. Mam obrobione schody drewnem, napatrzeć się nie mogę jaka różnica między betonowymi a obudowanymi. Kieszeń z lekka się wyczyściła ale warto było. Jutro wchodzi stolarz i montuje ostatnie drzwi na poddaszu i będzie jeszcze pikniej ( byle do przodu ).

Co do roślinek. Wszystkie owocowe przywoziliśmy prawie z poznania a było ich ze sto . Fakt odbiło mi z lekka jechać tak daleko po sadzonki ale się uparłam żeby były wychodowane w doniczkach i na wybranych podkładkach. U tracza też kupilśmy parę sadzonek bo w tamtej szkółce nie było a wyszła moja upartość: jarząb edulis na nalewkę, dereń jadalny też na nalewkę ( będzie się działo, już się dzieje bo są dwa balony z winem z winogron a kopie zdrowo :oops: ). Tracz ma główną bazę pod strykowem i trzy czy cztery oddziały w łodzi wszystkie zjeździłam ale dostałam co chciałam. Suma sumarum jak upatrzycie sobie drzewko jakieś to czeka was jazda i szukanie chyba że chceceie coś między pomiędzy sprawa jest wtedy dużo łatwiejsza.

Pozdrawiam. Dorota.

Ps.Wczoraj zamówiłam sadzonki truskawek a teraz z rozpisuję warzywniak.

Dorota Szymczak też jestem na etapie schodów, musze je obrobic drewnem, możesz mi napisac gdzie je zamawiałaś? Kupowałaś z montażem? Jak to cenowo wychodzi, liczą od stopnia?

p.s.

Mam do sprzedaży mieszkanie na retkini 43m2, z pełnym wyposażeniem, meblami i sprzętem rtv i agd. wiadomosc na priv

I znowu mnie wy......o, a tak ładnie napisałam. To teraz tak w skrócie.

Schody p.Sobolewski 0 606345323 fecet jest z Bydgoszczy ale w Łodzi jest bardzo często. Cena liczona za to jakie drewno (u nas był jesion), czy to jest obudowa czy takie schody same drewniane a robi i to i to, prosty bieg czy z postumentem. Najlepiej się spotkać popatrzeć w katalog. Jak wam będzie coś pasować to jak przeliczy wartość roboty to wtedy zdecydujecie. Cenę mogę napisać na PW jak będziecie chcieli.

Stolarz od drzwi miał robtę na pół roku a teraz ma już na rok także zamówień nie przyjmuje trzeba czekać.

Pozdrawiam. Dorota.

Ps. A jak spotkanie Grupy bo zima się skończy sezon budowlany ruszy a tu cisza jak makiem sasiał.