Jelonek72 28.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Aaaaa Panowie i Panie, czy ktoś ma sprawdzone jakieś miejsce w łodzi lub okolicy gdzie można zakupić zdrowe roślinki do ogrodu - potrzebuję trochę owocków - porzeczki, jabłonka, wisienka... poza tym sadzonki wierzby ... i jakies coś wiosna tuż tuż i czas się zacząć rozglądać Sarenka, chcesz wierzbę, to przyjedź do mnie - czeka na ciebie mała 'hakuro nishiki' http://2.bp.blogspot.com/_8OH0U312vu4/SXkOk_ovzaI/AAAAAAAAAGk/SlEEq-6RvS0/s400/Salix+integra+%27Hakuro+Nishiki%27.JPG Ukorzeniona była dla popcarolki, ale mi się ręka "omksła" i naciąłem troszku za dużo (przeprowadzkę do Karoliny chyba przeżyła ) Mam też mandżurską, ale w formie patyka - do samodzielnego ukorzenienia (może w tym roku mi co palnie to też trochę ukorzenię). Nadmiaru owocowych póki co nie mam, z wyjątkiem może maliny (odmiana: Polana), a jeśli chodzi o "jakieś coś", to może i być jeszcze co znalazła No Yeti !!!!! jasny gwint !!!! jak na mnie czeka to ja chętnie !!!! i tak mam zamiar się zawierzbić daj ,że znac co i jak i kiedy ( tera chyba za wcześnie co ????? zima jeszcze) i ja już odpalam maszynę i pędzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jelonek72 28.02.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Co do błota to mogłabym tu napisać z 13 ksiąg , nie tylko na podwórku mam bagno , ale też cała nasza ulica jest jedną wielką błotnistą dziurą - nawet ostatnio w łódzkich wiadomościach mówili o naszym łódzkim zadupiu ... koszmar mówię Wam żałuję że zdjęć nie potrafię wklejać bo bym Wam tu cudowne życie na bagnach zobrazowała Kostka też mi się marzy, ale dudki wyszły :)więc zwykły chamski chodniczek też mnie zadowoli , byle sucha noga do domu wejść Czekam z niecierpliwością na wiosnę ...bo bym juz z grabiami polatała po ogrodzie powsadzała trochę roślinek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 28.02.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 dzięki a oplaca się kostkę z allegro? bo popatrzyłam ne ceny Libeti czy tym podobnych i szczęka mi w moje bagno wpadła. Na allegro są jakies czerwone niemieckie po 36. Kto gdzie kupował? A i jeszcze macie poleconych wykonawców. Kogoś, komu by się opłacało połozyć 50m2 ma trudnym terenie (spadek, resztki betonu w trawie ) Na naszej tablicy raptem jeden namiar, bo drugi od Izy i Piotra, których nie znam (mają raptem 4 posty...). BTW bałagan na tej naszej tablicy, pogaduszki, poogladajcie swoje stare posty, może coś da się wywalić? Ja kupowałem kostkę bezpośrednio u producenta w Łowiczu - firma Rembud. Kostka bardzo dobrej jakości, przy "docinkach" nie pękała, atrakcyjna cena. Podaję stronę firmy: http://www.rembud-lowicz.pl/ Pozdr, Eze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.02.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Ja kupowałem kostkę bezpośrednio u producenta w Łowiczu - firma Rembud. Kostka bardzo dobrej jakości, przy "docinkach" nie pękała, atrakcyjna cena. Podaję stronę firmy: http://www.rembud-lowicz.pl/ Pozdr, Eze szkoda, że na stronie cen nie mają. Po ile płaciłeś (i jaki kolor)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.03.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hmm ja nadal mam kilka ton (10?) lupka granitowego do oddania, 100 zl/tona. Z tony wychodzi ok 6-7m2. Odbior wlasny pod Pabianicami, zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 01.03.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 makijos polecam hucznie: szklarz: lustra, kabiny itp. Michał tel. 504 346 423 polecałam go wcześniej na tablicy... Polanka73 bardzo dziękuję za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.03.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Hmm ja nadal mam kilka ton (10?) lupka granitowego do oddania, 100 zl/tona. Z tony wychodzi ok 6-7m2. Odbior wlasny pod Pabianicami, zapraszam poczekaj, zaklepuję do wieczora, pogadam z mężem, bo opcji granitu nie braliśmy pod uwagę... ile go masz i skąd wiesz ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 01.03.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 a może ktoś zmienia ogrodzenie z "tymczasowego" na docelowe i chciałby odsprzedac sietkę lesną, chętnie odkupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.03.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 poczekaj, zaklepuję do wieczora, pogadam z mężem, bo opcji granitu nie braliśmy pod uwagę... ile go masz i skąd wiesz ile? Skad wiem - tylko na oko, wiem ile bylo na calej ciezarowce i ile wybrukowalismy tym Sciagalam ze Strzegomia z kamieniolomu. Wyszlo taniej niz betonowa.. Niedaleko mamy wage samochodowa, wiec jakbys Ty (lub kto inny) sie zdecydowal, to wiadomo ile bierze Juz 1 osobie sprzedalam na jesien - zaladowalismy na przyczepke, podjechalismy na wage, wyszly niecale 2 tony. Zapraszam. Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 01.03.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 popcarol, obejrzałam zdjęcia w dzienniku, ale takie mało... dokładne. Rozumiem, że to się układa na piasku z cementem, a co w dziury między? czy da się ułożyć ściśle? Żeby zafugować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 01.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 popcarol, obejrzałam zdjęcia w dzienniku, ale takie mało... dokładne. Rozumiem, że to się układa na piasku z cementem, a co w dziury między? czy da się ułożyć ściśle? Żeby zafugować? Uklada sie na dobrze ubitym piasku z cementem, w szpary pomiedzy wsypuje sie np. grys granitowy (tez mam). Bardziej scisle tez sie da, u moich Tesciow np tak jest. Szpary zasypywane piaskiem, ale wtedy rosnie cos czasem pomiedzy. Mech wyglada super, gorzej ze chwasty w piasku moga rosnac. Fotek z bliska nie robilam, poza tym nasz jest niedobrze polozony, u Tesciow wyglada duzo lepiej. Przykladowe fotki z bliska: http://foto.favore.pl/2009/8/19/21/38536_1217066021330_n.jpg http://www.abra-brukarstwo.pl/images/oferta/8.jpg http://www.lawenda2.mojabudowa.pl/pliki/lawenda2/image/lupek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 01.03.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Słuchajcie potrzebuję znaleźć informację ceny metra kwadratowego mieszkania z 2005r. na rynku wtórnym. Szukam i szukam i nie mogę znaleźć. Jak wiecie gdzie to napiszcie. Dziękuję . Dorota. Poszukaj tam: http://www.oferty.net/raporty/ Tam co prawda zaczyna się od 2006 roku ale może będzie coś o 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 01.03.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Co do kostki, to wiem z bardzo sprawdzonego źródła- mój ojciec sprzedaje i układa kostkę , że ceny zaczynają się od 110 zł m2 na gotowo- tzn. kostka np. typu nostalit, prace ziemne, materiał i robocizna. Cena wzrasta jeśli chcecie jakąś inna, droższa kostkę. Z tego co i my się już orientowaliśmy to najprostszą kostkę jak np właśnie nostali z Pol-Bruku można kupić za 38-40 zł, taka z posypką jest droższa, zaczyna się chyba od 50 zł m2. Tyle wiem na razie, własną kostką zajmiemy się pewnie za jakies 4-5 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezekiel 01.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 szkoda, że na stronie cen nie mają. Po ile płaciłeś (i jaki kolor)? Nostalit - grafit - 35 zł/m2 Nostalit - żółty - 40 zł/m2 Pozdr, Eze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 01.03.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dostałem dziś rachunek za prąd....(konwektor500W+farelka 5 dni2000W) 1000 zł za 45 dni taryfa budowlana.Czy płacicie podobne rachunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 01.03.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Witam,Pilnie poszukuje kierownika budowy.Czy słyszeliście coś nt Pana Tylmana ze Zgierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Dostałem dziś rachunek za prąd....(konwektor500W+farelka 5 dni2000W) 1000 zł za 45 dni taryfa budowlana.Czy płacicie podobne rachunki? jeśli to S11c to jest to bardzo realny rachunek, ale jeśli to C11 to trzeba by głębiej przeanalizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 01.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 mpoplaw - to C11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 01.03.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 nie stresuj mnie - ja przez 3 tygodnie grzałem 6KW non stop przy C11. - rachunku jeszcze nie dostałem. ale dokładnie przeglądałem stawki opłat za zużytą energię dla C11 - to tam nie ma żadnych wartości które by mogły dać przy kilkudniowej pracy farelki koszt 1000zł. a tak na marginesie - 4 tygodnie temu skończono mi kotłownię - no i gazownia dopiero po odbiorze kominiarza mogła mi zrobić wcinkę w rurę gazową - I przez te mrozy co ostatnio były - nikt nie chciał mi wykopać dziury aby dostać się do rury - bo wszystko skamieniałe - i przez 4 tygodnie grzałem z butli 36kg - trochę się człowiek nadźwigał tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.03.2010 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 jeśli to C11 to być może dostałeś prognozę zużycia na najbliższe 0,5 roku opierającą się na wysokim zużyciu z zimy było by lepiej jakbyś wkleił na forum 2-gą stronę rachunku, było by lepsze rozeznanie czy to za miesiąc czy za rok, czy może spisujący licznik się pomylił i wpisał ci kilka kWh ekstra bo: 1000zł=2000kWh/0,5zł=44kWh/dobę=1,85KW/h czyli farelka musiał by chodzić na okrągło przez 45 dni bez przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts