makijos 02.03.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 mpoplaw, ten rachunek dotyczy tylko złużytej energii, bez prognoz na nastęny okres. Złuzyłem wg ich odczytów 1765 KW za co mam zapłacic 998 zł Wcześniej złuzyłem tylko 200 za co tez płaciem duzo bo 2razy po 260 zł. Teraz przezyłam szok ze farelka wlaczona na kilka dni plus jakies pily wlaczone przez fachowca ktory tnie glazure itp moze tyle zluzyc. Nie mam skanera trudno mi wkleic ten rachunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 02.03.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 ja od początku budowy nie zużyłem jeszcze 1000kWh, używam sporadycznie wiertarek, fleksów, czajnika, radia, i czasami była spawarka, betoniarka, i raz był sobie przez kilka dni grzejnik 2KW twoje 1765 kWh w 45 dni to jakaś abstrakcja, albo ktoś się u ciebie podłączył na dziko, albo źle sczytany licznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 02.03.2010 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dostałem dziś rachunek za prąd....(konwektor500W+farelka 5 dni2000W) 1000 zł za 45 dni taryfa budowlana.Czy płacicie podobne rachunki? My prze rok mieszkania w domu na taryfie budowlanej zużyliśmy 3200kW. Co dało rachunek grubo ponad 4000 zł. Tez patrzyłam co i jak i gdzie się pomylili ale nie znalazłam . Ale twój rachuek jest za niecałe 2 miesiące wiec więcej wychodzi miesięcznie. Generalnie wykończeniówka pobiera bardzo dużo prądu u nas dużo zeszło w miesiącach malowania, gipsowania docinania płytek halogeny sa prądożerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 02.03.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Dostałem dziś rachunek za prąd....(konwektor500W+farelka 5 dni2000W) 1000 zł za 45 dni taryfa budowlana.Czy płacicie podobne rachunki? My prze rok mieszkania w domu na taryfie budowlanej zużyliśmy 3200kW. Co dało rachunek grubo ponad 4000 zł. Tez patrzyłam co i jak i gdzie się pomylili ale nie znalazłam . Ale twój rachuek jest za niecałe 2 miesiące wiec więcej wychodzi miesięcznie. Generalnie wykończeniówka pobiera bardzo dużo prądu u nas dużo zeszło w miesiącach malowania, gipsowania docinania płytek halogeny sa prądożerne. Też dostałem rachunek i też oczy mi wyszły z orbit. Okazało się, że zużyłem od 19.11.09 do 9.02.2010 1192 kW. Wyszło 967 zł . Dużo, cholera. Poza drobizagami (fleksy, wiertarki, czajnik itp) chodził grzejnik konwektorowy (do 2 kW), halogeny. Nie wiem czy faktycznie tyle nabiło czy coś jest nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 03.03.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 mpoplaw - sprawdziłem licznik jest dobrze odczytany. Ale zauwazyles cos gorszego ze od 17.02.10 do wczoraj zuzylem nasetne 1000 KW Co prawda w tych dniach mialem podlaczenie pompy ciepla, ale ona podobno tyle nie zuzywa. wyglada na to ze rachunek za te 12 dni opiewalby na kwote ok 500 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 03.03.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 mpoplaw - sprawdziłem licznik jest dobrze odczytany. Ale zauwazyles cos gorszego ze od 17.02.10 do wczoraj zuzylem nasetne 1000 KW Co prawda w tych dniach mialem podlaczenie pompy ciepla, ale ona podobno tyle nie zuzywa. wyglada na to ze rachunek za te 12 dni opiewalby na kwote ok 500 zl Tez mam pompe ciepla, ale za okres koniec pazdziernika - ostatni weekend (27.02) zuzyla pradu w C11 za ok. 750 zlotych. Wiec cos tu jest nie halo wydaje mi sie... (chociaz grzejemy tylko na pol gwizdka, w domu jest okolo 10-13 stopni caly czas, CWU nie grzejemy). Chociaz to tylko nasze wyliczenia, nowego rachunku jeszcze nie dostalismy Pozdrawiam PS moze zamontuj sobie przenosny podlicznik - zobaczysz ktore urzadzenie ile pradu zuzywa? Ostatnio kupowalam takowe ustrojstwo dla Tescia, w Lidlu po 39,99zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 03.03.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 mpoplaw - sprawdziłem licznik jest dobrze odczytany. Ale zauwazyles cos gorszego ze od 17.02.10 do wczoraj zuzylem nasetne 1000 KW czyli ewidentnie masz coś prądożernego podłączonego w domku np zwartą grzałkę w PCi lub źle podłączoną PCi albo uszkodzony licznik do reklamacji, zacznij śledztwo, wyłaniając po kolei bezpieczniki sprawdzaj czy licznik kręci się wolniej, jeśli licznik będzie się kręcił przy wyłączonych wszystkich bezpiecznikach konieczne będzie pismo do ŁZE i koniecznie będzie potrzebna nienaruszona plomba na liczniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 03.03.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Netbet, Nadiaart!!!!!!!!!!!!! Odezwijcie się!!! Kiedy startujecie z robotą??? Jesteście gdzieś w pobliżu??????? Kopa na rozpęd proszę, elektrykę muszę skończyć kłaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 03.03.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 ...nie krzycz.... nie krzycz... już wystartowaliśmy... powoli po zimie zaczynam gubić zapas sadła... a kopa to zawsze i w pobliżu... tuz obok w innym wątku pozdro NEtbet'spaślak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.03.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 No Yeti !!!!! jasny gwint !!!! jak na mnie czeka to ja chętnie !!!! i tak mam zamiar się zawierzbić daj ,że znac co i jak i kiedy ( tera chyba za wcześnie co ????? zima jeszcze) i ja już odpalam maszynę i pędzę Jak u siebie będziecie w stanie szpadel w ziemię wbić, to dajcie znać (pewnie u mnie będzie tak samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 03.03.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Wiem, że co niektórzy w naszej grupie przymierzali się do położenia woodentica na podłodze.Przyznajcie się - ma już ktoś u siebie tą długą (metrową) płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.03.2010 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Hmm ja nadal mam kilka ton (10?) lupka granitowego do oddania, 100 zl/tona. Z tony wychodzi ok 6-7m2. Odbior wlasny pod Pabianicami, zapraszam poczekaj, zaklepuję do wieczora, pogadam z mężem, bo opcji granitu nie braliśmy pod uwagę... ile go masz i skąd wiesz ile? Kostkę granitową kupiłem na jesieni ubr. w Łodzi po 350zł/tonę. Z tej o wymiarach 4/6 wyszło mi z tony ok. 9m2 ścieżek a z 8/10 ok.5m2 podjazdu. Kostka jest b.dobrej klasy, szara. Zainteresowanym mogę podać namiary na priv. Jak łatwo policzyć granit na ścieżki wychodzi 350/9=38,90zł/m2 a na podjazdy 350/5=70zł/m2. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.03.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 To ja bym prosił namiary na kostkę. My wybraliśmy kostkę granitową, u teścia jest kostka betonowa (pol-bruk - chyba) i po 9 latach zaczyna się kruszyć itd., a tuż obok u sąsiada kładli granitową mniej więcej w tym samym czasie i tam jedynie ładnie mchem zarosła w wypełnieniach. Cenowo myślę, że są to podobne pieniądze. Z góry dzięki za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 04.03.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 popcarol, mpoplaw, alertyk - rozpoczynam śledztwo; dzis wlacze przenośny podlicznik i sprawdzę o co tu chodzi Po ostatnnich pomiarach wyszly nastepujace zuzycia ( przy właczonej na min pompie ciepla bez innych urzadzen budowlanych): 13 h - 20 KW 9 h -16 KW Zobaczymy co wskaze licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 04.03.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Dla zainteresowanych:http://zgierz.naszemiasto.pl/artykul/334732,kwb-adamow-zaczyna-ofensywe-o-zloza-wegla-w-rogoznie,id,t.html Kopalnia coraz bliżej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 04.03.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ja odpad granitowy kupowałam u tego sprzedawcy. http://allegro.pl/item942798220_kostka_granitowa_8_11_szaro_ruda_179_zl.html Można zadzwonić i się zapytać o inne rozmiary i ilości. Ale min zamówienie to ok 25 ton. W zeszłym roku transport kosztował od 1000 do 1200 zł za ciężarówke do łodzi. http://www.impekstir.home.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=59 tu sobie policzysz ile mniej więcej potrzebujesz najtaniej wychodzi kostka najmniejsza. Myślę że kostka wyjdzie ko 250-300 zł za tone z transportem do łodzi. Więc poniżej 40 zł za metr kwadratowy. To ja bym prosił namiary na kostkę. My wybraliśmy kostkę granitową, u teścia jest kostka betonowa (pol-bruk - chyba) i po 9 latach zaczyna się kruszyć itd., a tuż obok u sąsiada kładli granitową mniej więcej w tym samym czasie i tam jedynie ładnie mchem zarosła w wypełnieniach. Cenowo myślę, że są to podobne pieniądze. Z góry dzięki za namiary! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.03.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 To sie uaktualniam - okolo 10-12 ton łupka granitowego mam do odsprzedania, odbiór pod Pabianicami. 100 zł/tonaTeż, jak alektyc, sprowadzałam całą ciężarówkę ze Strzegomia. Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.03.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 popcarol a da się z tego myślisz zrobić ogrodzenie? 12ton hmmm ... kurde do focus'a mi się nie zmieści - ale pomyślę nad tematem. Dzięki za info! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.03.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Hmm budowalismy murek-siedzenie kolo grilla, wyszlo tak: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/mbYHtaIVFXtex0URJX.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/85wrywuXgfJltD7AaX.jpghttp://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/jBFBBxweKQyikslwEB.jpg Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 04.03.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Właśnie przeglądam Podejmę temat z małżonką - zobaczymy co ona na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts