milek1719500956 04.03.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Hmm budowalismy murek-siedzenie kolo grilla, wyszlo tak: http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/mbYHtaIVFXtex0URJX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/85wrywuXgfJltD7AaX.jpg http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/rf/rg/hq0i/jBFBBxweKQyikslwEB.jpg Zapraszam. Murek cudo!! Jeszcze domu nie ma, a już mi ślinka cieknie na taką kostkę... Zwłaszcza, że ceny są fajne. Jeszcze żeby robocizna nie była taka droga... Wychodzi więcej niż za materiał a jeszcze za taki nieregularny łupek pewnie biorą drożej, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 04.03.2010 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Placilam 45 zl/m2 o ile dobrze pamietam. Pozdrawiam i zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 04.03.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Na razie muszę się obejść smakiem Chałupa się kończy projektować, wydatki się mnożą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 04.03.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Wszystkim co mnie prosili na priv. o namiary na kostkę granitową już podałem. Podaję też link na forum gdzie omawiane są podjazdy i zdjęcia.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=4047440#4047440Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Niestety ja muszę kostkę a nie łupek. I to grubą kostkę. Przez mój podjazd czasem woda z ulicy sobie płynie, wymyje wszystko. A jednak betonowa w porównaniu z granitową wychodzi taniej i robocizna i sama kostka.. Nadal szukam niedrogiej kostki i niedrogiego układacza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 04.03.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 To ja bym prosił namiary na kostkę. My wybraliśmy kostkę granitową, u teścia jest kostka betonowa (pol-bruk - chyba) i po 9 latach zaczyna się kruszyć itd., a tuż obok u sąsiada kładli granitową mniej więcej w tym samym czasie i tam jedynie ładnie mchem zarosła w wypełnieniach. Cenowo myślę, że są to podobne pieniądze. Z góry dzięki za namiary! Widze, że w grupie łódzkiej mocno rozpędził się temat kostki granitowej Ja pokaże Wam coś takiego - Kostka brukowa z kamienia polnego: http://images50.fotosik.pl/170/d7e4ea85e6396491med.jpg http://images37.fotosik.pl/166/5aee8c1b5e1cd38emed.jpg http://images41.fotosik.pl/242/e7eb118856504428med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 super i piękne, ale ja nie mam kasy!!!!!opcję "najtaniej" poproszęMyslałam, ze sobie zrobię podjazd na spokojnie, jak uzbieram, ale po tym utonięciu w błocie czuję silną potrzebę TERAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 05.03.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wiem, że już o tym było, ale nie mogę znaleźć Gdzie w Łodzi i okolicach kupię trawertyn? Znalazłam kilku dostawców przez google, ale wolałabym udać się do kogoś, kogo polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.03.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Trawertyn na pewno :- Labradoryt, Rokicińska- w kierunku na Zgierz, trasa "1" po prawej stronie duży skład kamienia, byłem tam kiedys ale nie pamiętam nazwy- w Strykowie, Gromos pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.03.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tomciooo - jaka kasa jest potrzebna na taką kostkę ?Jak możesz podaj ceny za m2, transport, ew. ułożenie dzięki z góry, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.03.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Niestety ja muszę kostkę a nie łupek. I to grubą kostkę. Przez mój podjazd czasem woda z ulicy sobie płynie, wymyje wszystko. A jednak betonowa w porównaniu z granitową wychodzi taniej i robocizna i sama kostka.. Nadal szukam niedrogiej kostki i niedrogiego układacza....\ kostka brukowa ma właściwie dwie grubości 6cm i 8cm. Cena 6cm zaczyna sie na allegro od 25 zł. Grubość 8 cm jest już sporo droższa bo ok 40 zł (są tańsze oferty ale bez transportu z fabryki). Kostka granitowa ma wiecej rozmiarów: 4/6 najmniejszy ok 9-10 metrów z tony (ok 30-35 zł przy zamówieniu całosamochodowym) 7/9 ok 6 metrów z tony (cena do 50 zł) 8/11 ok 4,5 metra z tony 15/17 ok 2.5 metra z tony Układanie kostki granitowej nie powinno byc dużo droższe (nieregularny łupek to co innego). A w terenie podmokłym podbudowa i tak jest najważnieszja bez względu jaki rodzaj materiału się daje, ale już to jest do dyskusji z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 05.03.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wiem, że już o tym było, ale nie mogę znaleźć Gdzie w Łodzi i okolicach kupię trawertyn? Znalazłam kilku dostawców przez google, ale wolałabym udać się do kogoś, kogo polecacie. Aleksandow Lodzki, ul. Daszynskiego 108, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 05.03.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 majki, maren100 - dzięki Aleksandrów, Daszyńskiego 108, to gdzieś niedaleko ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.03.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mam 2 pytania co do materiałów budowlanych 1.Atest do materiałów budowlanych. Czy posiadanie takiego atestu na każdy materiał jest obowiązkowe i bez tego ciężko zrobić odbiór domu? 2. Zwrot VAT. Czy można wystąpić o zwrot VAT-u jeśli materiały kupiłem przed pozwoleniem na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 05.03.2010 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 1/ ode mnie nie wymagano zadnych atestow, zreszta zadnych nie mialam 2/ watpie, ale szczerze to pojecia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 05.03.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witajcie,czy ktos z Was kupowal okna w firmie Abatex? I czy jestescie zadowoleni z jakości i montazu okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 dzieki popcarol ... to jeszcze muszę poszukac o tym zwrocie VAT:) A pytam o atest bo w jednym składzie mi troche chyba naściemniali o tym atescie zeby u nich wziął... ale ceny mają o 40 % wyższe niż gdzie indziej... A tak w ogóle pytanko do osob które mają strop Teriva... gdzie kupowaliście i czy jesteście zadowoleni z jego jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Mam 2 pytania co do materiałów budowlanych 1.Atest do materiałów budowlanych. Czy posiadanie takiego atestu na każdy materiał jest obowiązkowe i bez tego ciężko zrobić odbiór domu? 2. Zwrot VAT. Czy można wystąpić o zwrot VAT-u jeśli materiały kupiłem przed pozwoleniem na budowę? 1. tylko beton ma mieć atest do wglądu, nie musisz brać ale żebyś wiedział, co lejesz 2. można, ja tak miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 co do terrivy, Iwona robi a jak brałam z PPHU Maxbet Bardzo dobrze mi wyliczyli ilość i ładne pustaki mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 05.03.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dziekuje EZS Uspokoiłaś mnie bo już kupiłem troche materiłu a z pozwoleniem na budowę coś sie nie spieszą miało być do końca lutego a tu narazie cisza :| A do Maxbet wysłałem właśnie zapytaniet. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts