Polanka73 10.03.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pochwalę się, że wczoraj mążł złozył w skarbowym VZM.... teraz tylko pół roku i kaska będzie na koncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.03.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pochwalę się, że wczoraj mążł złozył w skarbowym VZM.... teraz tylko pół roku i kaska będzie na koncie o to ja sie teraz chyba bede co chwilke do Ciebie usmiechala, bo tez przymierzam sie do tego rozliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 10.03.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 My zanieśliśmy w połowie grudnia...Na razie cisza Ech mogliby się pospieszyć. Z doświadczeń wynika, że mając faktury np z Casto, Praktikera itp tudzież ze składów budowlanych - to jak na fakturze jest nr Pkwiu przy produkcie- to na 99% się to "coś" odlicza a jak numeru nie ma to na 80% się nie odlicza Procenty umowne, intuicyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 10.03.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pochwalę się, że wczoraj mążł złozył w skarbowym VZM.... teraz tylko pół roku i kaska będzie na koncie o to ja sie teraz chyba bede co chwilke do Ciebie usmiechala, bo tez przymierzam sie do tego rozliczenia oj nie pomogę kochana bo rozliczała mi babeczka z biura rachunkowego Ja nie mam zielonego pojęcia o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.03.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Z doświadczeń wynika, że mając faktury np z Casto, Praktikera itp tudzież ze składów budowlanych - to jak na fakturze jest nr Pkwiu przy produkcie- to na 99% się to "coś" odlicza a jak numeru nie ma to na 80% się nie odlicza Procenty umowne, intuicyjne potwierdzam intuicję do połowy sprawdzałam, potem wpisywałam zgodnie z sugestią sprzedawcy też muszę rozliczyć resztki, niestety już remontowe a nie budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 10.03.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Pochwalę się, że wczoraj mążł złozył w skarbowym VZM.... teraz tylko pół roku i kaska będzie na koncie o to ja sie teraz chyba bede co chwilke do Ciebie usmiechala, bo tez przymierzam sie do tego rozliczenia oj nie pomogę kochana bo rozliczała mi babeczka z biura rachunkowego Ja nie mam zielonego pojęcia o co kaman hmmm za wczesnie sie ucieszylam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 10.03.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Z doświadczeń wynika, że mając faktury np z Casto, Praktikera itp tudzież ze składów budowlanych - to jak na fakturze jest nr Pkwiu przy produkcie- to na 99% się to "coś" odlicza a jak numeru nie ma to na 80% się nie odlicza Procenty umowne, intuicyjne potwierdzam intuicję do połowy sprawdzałam, potem wpisywałam zgodnie z sugestią sprzedawcy też muszę rozliczyć resztki, niestety już remontowe a nie budowlane Myślałem, że juz nie mozna odliczać materiałów budowlanych... Co mozna odliczyć i na jakich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 to samo, co przy budowie ale limit jest mniejszyWarunki też takie same - to co używasz w domu a nie na zewnątrz i co jest w wykazie Rozlicza się to, co kupiłeś po oddaniu domu do mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 10.03.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 AGP-ON poczytaj tu: http://www.mf.gov.pl/index.php?dzial=106&wysw=4&const=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 10.03.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 juz się zabieram za lekturędzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 10.03.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Niestety ja muszę kostkę a nie łupek. I to grubą kostkę. Przez mój podjazd czasem woda z ulicy sobie płynie, wymyje wszystko. A jednak betonowa w porównaniu z granitową wychodzi taniej i robocizna i sama kostka.. Nadal szukam niedrogiej kostki i niedrogiego układacza....\ kostka brukowa ma właściwie dwie grubości 6cm i 8cm. Cena 6cm zaczyna sie na allegro od 25 zł. Grubość 8 cm jest już sporo droższa bo ok 40 zł (są tańsze oferty ale bez transportu z fabryki). dokształciłam się nieco u ojca w temacie kostki brukowej zwanej betonowa kostkę betonowa można kupić w rozmiarze 4 cm grubości, ale nadaje się tylko na chodniczki, scieżki itp. Kostka za 25 zł brutto? Hm, radzi, żeby sprawdzić co to za producent, bo on też parę lat temu przymierzał się do sprzedaży kostki z nieznanej firmy, ale była dużo gorszej jakości- położył u siebie na podwórku niewielki fragment ok 20 m2 i juz po 2 latach kiepsko wyglądała, a po kolejnych dwóch ją wymieniał. Co do łuczków to można je uzyskać z każdej kostki- tylko układacz sie nieco bardziej utrudzi- bo musi kostkę docinać, ale ojciec mówił, że w zeszłym roku układali nawet wzór jaskólki, bo klient sobie tak zażyczył No i jeszcze co do ceny układaczy-warto zapytać już wcześniej w jaki sposób układają kostkę, tzn przekrój i jakim sprzętem zagęszczają teren- to ważne żeby się koleiny nie porobiły już po pierwszym sezonie. Powodzenia i nie dajcie się błocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 10.03.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Olgusieniunieczka dzięki bardzo! Im więcej informacji przed rozmową z fachowcami tym lepiej! A nawiasem mówiąc Twój Tata nie ułożyłby kawałka bruku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 10.03.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 No i jestem w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 10.03.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Olgusieniunieczka A nawiasem mówiąc Twój Tata nie ułożyłby kawałka bruku ? też mi taki pomysł zaświtał, ale ponieważ nie mam czasu na razie nigdzie dzwonić, no i czekam na jakąś kasę na tą kostkę to na razie nic nie mówię.. A tak poza tym czy już teraz trzeba zaklepywać czy mozna w miarę na bieżąco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 10.03.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Olgusieniunieczka A nawiasem mówiąc Twój Tata nie ułożyłby kawałka bruku ? też mi taki pomysł zaświtał, ale ponieważ nie mam czasu na razie nigdzie dzwonić, no i czekam na jakąś kasę na tą kostkę to na razie nic nie mówię.. A tak poza tym czy już teraz trzeba zaklepywać czy mozna w miarę na bieżąco? EZS, jestem na poniedziałek umówiony z jednym wykonawcą, pogadam, zobaczę co i jak i się odezwę Olgusieniunieczka ja poważnie pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 11.03.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Widzę, że wiosnę wśród inwestorów czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 11.03.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nareszcie!!! Ile może zima trwać... W kwestii bruku, też jestem zainteresownay, poproszę o informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.03.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nareszcie!!! Ile może zima trwać... W kwestii bruku, też jestem zainteresownay, poproszę o informacje. Ja tez się piszę, ale potrzebuję w 2 etapach Pierwszy nawierzchnia pod domek narzędziowy, druga -pozostala część. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 11.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 z serii ogloszen mam do sprzedania: baterie wannowa 5-otworowa nowa, nowoczesny wyglad, zdjecia i cena na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 11.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 deski po budowie - na opał mam do sprzedania jakby ktoś miał ochote to mam około 3m3 deski nadającej się raczej tylko na opał - różne długości, grubości, trochę gwoździ. cena do uzgodnienia - ale zapewne nie wielka. http://images46.fotosik.pl/268/739f5f831479a491med.jpg takie dwa stosy jak na zdjęciu widać kontakt : 600-700-914odbiór : zgierz/dąbrówka wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts