meg60 11.03.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Witam grupę łódzką!!!! ja jak zwykle wpadam, jak po ogień i prośbą!!! Wiem, że grupa łódzka jest prężna i chętnie pomaga innym budującym, ale mam nadzieję, że nie tylko tym, którzy budują!!!!! Dlatego zwracam się do was - o 1% podatku dla Kasi!!! Ale za nim podejmiecie decyzję, przeczytajcie http://chcebyczyckochac.bloog.pl/comment.html?q=1&_ticrsn=5&ticaid=69ca4 Jesli będziecie chcieli pomóc podaje dane.... KRS 0000287744 DIGNITAS DOLENTIUM na leczenie i rehabilitację Katarzyny Rosickiej-Jaczyńskiej Dziękuję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.03.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 dizś odbieram od geodety powykonawczą dokumentację do odbioru. I to CHYBA już wszystko co powinnam mieć.... ale niech jeszcze kier bud sie wypowie czy aby na pewno wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.03.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 dizś odbieram od geodety powykonawczą dokumentację do odbioru. I to CHYBA już wszystko co powinnam mieć.... ale niech jeszcze kier bud sie wypowie czy aby na pewno wszystko JUPI ! Ja też Niby reszte też mam, ale to nigdy nic nie wiadomo pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 12.03.2010 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam wszystkich, ja z problemem. Wymyśliłam sobie łazienkę w starym stylu. Wszystko pięknie ładnie tylko kłopot jest w tym że chcąc położyć płytki na wysokość np: 1,3m potrzebna jest taka listwa-płytka ( coś w rodzaju podwójnego cygara)która od góry też jest pokryta szkliwem, bo bez sensu jest narzucanie tynku powyżej płytek. Sprawdzałam polskich producentów płytek ale wszyscy mają te płytki nie szkliwione na górnej krawędzi. Znalazłam takie płytki włoskie firmy Grazia w Naszej Łazience, fakt piękne ale cena z kosmosu Cena za 1m2 płytki podstawowej to według cen na wystawie 225 zł. Pomyślałam sobie pojadę i pogadam o rabacie to może tą cenę przełknę z bólami. Wynik w salonie Naszej Łazienki był taki 1m2 podstawowej płyki nie kosztuje już 225zł tylko 316zł. Pięknie w ciągu paru dni podwyżka o prawie 50%. Mówię pani że na ofercie nadal mają 225zł cenę a ona na to bo to stara cena ale nie potrafiła powiedzieć z jakiego okresu ( chyba sprzed 5 lat). To jeden minus. Drugi minus tego salonu - wydrukowała mi ofertę firmy na której brakowało płytki zamontowanej na wystawie a ona na to , bo to płytka z innej serii tylko jakiej brak odpowiedzi. Na moje stwierdzenie że jest to płytka ztej samej seri bo ma te same cech zrobiła wielkie oczy i nic już nie powiedziała. Trzeci minus tego salonu- seria którą chcieliśmy zamówić ma taką płytkę zastępującą listwę brzegową plastikową, po paru minutach stwierdziła że jedna nie ma i bądż tu człowieku mądry. Po moim doświadczeniu odradzam wizyty w Naszj Łazience - totalna porażka. W związku z tym mam pytanie, może macie namiar na jakąś firmę która mogła by nam ściągnąć te płytki bez takiego oszustwa. Dziękuję. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.03.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 majki no proszę a ile kolega placił za to cudo? Tak z ciekawości pytam coby porównać czy zdarł ze mnie czy w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 12.03.2010 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 JUPI ! Ja też Niby reszte też mam, ale to nigdy nic nie wiadomo pozdrawiam, majki Nigdy nic nie wiadomo nam kierownik sprawdził i niby wszystko było ok ale: 1. Na zdjęciu w odbiorze energetycznym był dom bez barierek za balkonach (w dzienniku budowy barierki są wpisane) trzeba było dosłac aktualne zdjęcie 2. Mieliśmy odbiór przyłącza wodociągowego i kanalizacyjnego oraz odbiór wewnętrznej instalacji wod-kan, Pan inspektor zażadał sobie odbioru kawałka przyłącza który biegnie od studzienki do budynku. 3. w planie zagospodarowania działki było wyznaczone "teren utwardzony" przed garażem ( w planie oczywiście nie w projekcie) więc powinien być odbiór tego placu przez geodetę,(kostka będzie na razie nie ma) z kierownikiem wymyśliliśmy plan żeby wpisać w dziennik budowy utwardzenie gruzem i tłuczniem(wtedy nie potzeba odbioru geodezyjnego) - przeszło. więej nie pamiętam ale jeszcze jakiś kwiatek był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.03.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam wszystkich, ja z problemem. Wymyśliłam sobie łazienkę w starym stylu. Wszystko pięknie ładnie tylko kłopot jest w tym że chcąc położyć płytki na wysokość np: 1,3m potrzebna jest taka listwa-płytka ( coś w rodzaju podwójnego cygara)która od góry też jest pokryta szkliwem, bo bez sensu jest narzucanie tynku powyżej płytek. Sprawdzałam polskich producentów płytek ale wszyscy mają te płytki nie szkliwione na górnej krawędzi. Znalazłam takie płytki włoskie firmy Grazia w Naszej Łazience, fakt piękne ale cena z kosmosu Cena za 1m2 płytki podstawowej to według cen na wystawie 225 zł. Pomyślałam sobie pojadę i pogadam o rabacie to może tą cenę przełknę z bólami. Wynik w salonie Naszej Łazienki był taki 1m2 podstawowej płyki nie kosztuje już 225zł tylko 316zł. Pięknie w ciągu paru dni podwyżka o prawie 50%. Mówię pani że na ofercie nadal mają 225zł cenę a ona na to bo to stara cena ale nie potrafiła powiedzieć z jakiego okresu ( chyba sprzed 5 lat). To jeden minus. Drugi minus tego salonu - wydrukowała mi ofertę firmy na której brakowało płytki zamontowanej na wystawie a ona na to , bo to płytka z innej serii tylko jakiej brak odpowiedzi. Na moje stwierdzenie że jest to płytka ztej samej seri bo ma te same cech zrobiła wielkie oczy i nic już nie powiedziała. Trzeci minus tego salonu- seria którą chcieliśmy zamówić ma taką płytkę zastępującą listwę brzegową plastikową, po paru minutach stwierdziła że jedna nie ma i bądż tu człowieku mądry. Po moim doświadczeniu odradzam wizyty w Naszj Łazience - totalna porażka. W związku z tym mam pytanie, może macie namiar na jakąś firmę która mogła by nam ściągnąć te płytki bez takiego oszustwa. Dziękuję. Dorota. Bo jest różnica w obsłudze w salonach naszej łazienki. Ta na Kilinskiego jest do zwolnienia, na Wróblewskiego jest zupełnie inaczej. Tam kupowaliśmy i była super obsługa i ceny też dostaliśmy fajne pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.03.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 majki no proszę a ile kolega placił za to cudo? Tak z ciekawości pytam coby porównać czy zdarł ze mnie czy w normie 500 zł za dom + 100 zł za każde "przyłącze", czyli wyszło u mnie 900 zł. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.03.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 majki no proszę a ile kolega placił za to cudo? Tak z ciekawości pytam coby porównać czy zdarł ze mnie czy w normie 500 zł za dom + 100 zł za każde "przyłącze", czyli wyszło u mnie 900 zł. pozdrawiam, majki heh.. to u mnie wyszło 1200 zł ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 12.03.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 U mnie 800, ale w promocji, wczesniej inne mapki nam robil, no i czesc sciagnal z tego co wczesniej robil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nielot2 12.03.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam serdecznie budowniczych Nie wiedziałem gdzie się zgłosić po poradę to zgłaszam się do łodziaków. Poszukuję sensownej firmy i sensownego produktu. Konkretnie chodzi i drzwi wejściowe do mieszkania z klatki schodowej. Chciałem już dzwonić do Porty ale trafiłem na taki wątek --->> http://forum.gazeta.pl/forum/w,26,72723205,,przestrzegam_przed_firma_porta.html?v=2 i skutecznie mnie to odstraszyło. Czy możecie polecić jakieś drzwi (wcale niekoniecznie antywałamaniowe) i firmę która poza sprzedaniem owych drzwi , dokona poprawnego montażu. Ewentualnie czy możecie mnie pokierować gdzie takich informacji szukać. Google niestety nie wyrzucają nic sensownego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 12.03.2010 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Olgusieniunieczka A nawiasem mówiąc Twój Tata nie ułożyłby kawałka bruku ? też mi taki pomysł zaświtał, ale ponieważ nie mam czasu na razie nigdzie dzwonić, no i czekam na jakąś kasę na tą kostkę to na razie nic nie mówię.. A tak poza tym czy już teraz trzeba zaklepywać czy mozna w miarę na bieżąco? EZS, jestem na poniedziałek umówiony z jednym wykonawcą, pogadam, zobaczę co i jak i się odezwę Olgusieniunieczka ja poważnie pytałem. Hmm, musiałabym go zapytać, ale z tego co opowiadał to ma już zaklepane pare robót, niestety pogoda nie sprzyja :/ wysłałam Wam jego nr na priv, najlepiej dowiedzieć sie u źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 12.03.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 jeżeli szukasz innych płytek niż polskie to podjedź na brukową do Cermagu lub na Północną (koło kilińskiego). Nasza łazienka nie specjalizuje się w płytkach tylko w armaturze i innych elementach wyposażenia. to co mają na wystawach to najczęściej ze starych dostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 12.03.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Pochwalę się, że wczoraj mążł złozył w skarbowym VZM.... teraz tylko pół roku i kaska będzie na koncie o to ja sie teraz chyba bede co chwilke do Ciebie usmiechala, bo tez przymierzam sie do tego rozliczenia oj nie pomogę kochana bo rozliczała mi babeczka z biura rachunkowego Ja nie mam zielonego pojęcia o co kaman Witajcie, Polanka73 czy możesz dać namiar na panią z biura rachunkowego, mój umysł automatycznie się wyłącza kiedy tylko usiądę do wypełniania tego usrtrojstwa Odnosnie rachunku za prąd budowlany- u nas rachunek za okres od maja do grudnia wyniósł 1600zł. Ale budowę -mury i dach ujechaliśmy na agregacie bo prundu jeszcze wtedy nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 12.03.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 zojka dam ci nr w niedzielę bo nie mam obecnie. Moj ojciec mi zaniósł do biura które mu rozlicza rózne rzeczy. Ojciec wraca w niedzielę z nart to wezmę telefon. Pamiętam że to biuro o nazie Winien-ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 12.03.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ok, poczekam Nazwa biura znacząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga i Zbyszek 12.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Proszę o poradę i może o jakieś wyjaśnienie skąd aż taka różnica w wycenie okien dwóch firm, które produkują okna na tym samym profilu. Mielczarek Profil Schucco SI82, okucia Winkhaus Autopilot Plus z 2 narożnikami antywyważeniowymi, klamki Schuco z mechanizmem Secustik, zatrzaski antyprzeciągowe, szyby dwukomorowe U=0,6, ciepła ramka, mikrorozszczelnienie 26.208,18 zł Eurokolor Profil Schucco SI82,, okucia UR-Mikro, klamki Sec.Lux, szyby dwukomorowe U=0,7, ciepła ramka, 14.337,32 zł Jednocześnie co sądzicie o oknach tytanowych termo firmy MS? Profil Brugmann, okucia Maco Multi-Matic, klamki Hoppe Secustic, dolny narożnik zabezpieczony zaczepem antywłamaniowym, zatrzaski antyprzeciągowe, szyby dwukomorowe U=0,6, mikrowentylacja, listwa parapetowa pod oknem, ciepła ramka MS, wzmocnienia z włókna szklanego 15.541,89 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 13.03.2010 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 niech ci podadzą obie firmy cenę za każde okno + każdy dodatkowy element (drożze klamki, elementy antyprzeciągowe, itp) - zobaczysz gdzie jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 13.03.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Nielot2 W sprawie drzwi - spróbuj drzwi Dorna - na Wojska polskiego mają swoją niepozorną siedzibę. Jednocześnie co sądzicie o oknach tytanowych termo firmy nie mam zielonego pojęcia Co do różnicy w cenie spytaj o to czy mają "ciepłą ramkę" - może to tkwi różnica Polanko, Majki - gratuluję mapki oj blisko u Was, blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 13.03.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 W Cermagu już byłam i nie mają tej firmy, a u nich kupowaliśmy większość płytek. majki przejadę się na Wróblewskiego. Jak będzie taka sama sytuacja jak na Kilińskiego to pogadam z jednym z właścicieli Naszej Łazienki którego mężuś zna i będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts