majki 23.03.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 U nas podłogówka była zalana wodą po położeniu. Założony ciśnieniomierz i tak zostało aż do skonczenia wylewek i wykończeniówki. Widać od razu by było czy przy robotach nie zostało uszkodzone. Bo np przy stawianiu ścianki kartongipsowej wykończeniowiec zapytał się dopiero po fakcie czy tu jest podłogówka a wcześniej sobie mocował stelaż długimi wkrętami. Ale na szczęście ominął rurki, albo te wkręty nie były takie długie. I na pewno taka wersja jest lepsza. U nas też było tylko powietrze, na szczęście ok, ale lepiej jednak jak jest woda w układzie, wtedy w razie czego wszystko widać. Tylko pamiętać ew. przed zimą spuścić / przedmuchać, bo jak dom nie grzany to moze porozsadzać ( były tu tej zimy takie watki na forum ... ) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.03.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 A jak u Was w kominach (bez daszków) po zimie? I mam jeszcze pytanie do posiadających kocioł kondensacyjny: gdzie wychodzicie z kondensatem? do kanalizacji czy inaczej (jak)? Mam oba kominy bez daszków - sucho. Nie ma problemu wody czy czegoś takiego ... A spore, bo przekroje 27x27 ... Kondensat leci u mnie bezpośrednio do szamba. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 23.03.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 w rąbieniu jest moookro No, po prawej stronie Ziemiańskiej tak, ale my akurat po lewej i nie mamy bagna na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 23.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 w rąbieniu jest moookro No, po prawej stronie Ziemiańskiej tak, ale my akurat po lewej i nie mamy bagna na działce Ale za to latem jest bardzo przyjemnie i naprawdę warto tam mieszkać. Za tydzień wyschnie bagno i będzie super luksus dojazd i może nawet się nie urwie tłumik przy próbie sforsowania ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 23.03.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dlaczego niestety? Bo to druga strona Łodzi - w stosunku do Rąbienia a ja ze swej okolicy jestem zadowolona...tylko nikt z forum się koło mnie nie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dlaczego niestety? Bo to druga strona Łodzi - w stosunku do Rąbienia a ja ze swej okolicy jestem zadowolona...tylko nikt z forum się koło mnie nie buduje aktualnie to prawda. Ale jeszcze rok temu była cała grupa z Nowosolnej Zawsze możesz ich wydłubać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 23.03.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam wiosną, szukam drzwi zewnętrznych prostych, nowoczesnych bez przetłoczeń. Marzą mi się takie jak Top Prestige Hormanna, ale nie chcę wydawać 15 tysi na drzwi Gdzie kupowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciril 23.03.2010 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dlaczego niestety? Bo to druga strona Łodzi - w stosunku do Rąbienia a ja ze swej okolicy jestem zadowolona...tylko nikt z forum się koło mnie nie buduje Oleniek ja się w sumie buduję około 7 km od Ciebie. Koło Dobieszkowa, Kalonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.03.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam wiosną, szukam drzwi zewnętrznych prostych, nowoczesnych bez przetłoczeń. Marzą mi się takie jak Top Prestige Hormanna, ale nie chcę wydawać 15 tysi na drzwi Gdzie kupowaliście? Fotki takich u mnie w dzienniku. Firma - oczywiście Mielczarek Zd. Wola Profil Schuco, wypełnienie Addeco. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 23.03.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Dlaczego niestety? Bo to druga strona Łodzi - w stosunku do Rąbienia a ja ze swej okolicy jestem zadowolona...tylko nikt z forum się koło mnie nie buduje Oleniek - ja mam dość blisko - działka na Widzewie Tyle, że jeszcze nie zaczęliśmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 23.03.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 w rąbieniu jest moookro oj tam zaraz mokro... no może nie ma tan piaseczku i woda troche wyżej niż u innych,...ale za ty jakie mamy bażanty !! sarny !! robi się małe centrum polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 23.03.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie mam bażantów ale mam sarny i dziki. Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.03.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie mam bażantów ale mam sarny i dziki. Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast..... ...a łyżka na to: "niemożliwe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 23.03.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 nie mam bażantów ale mam sarny i dziki. Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast..... Możecie się śmiać lub nie, ale mnie to przypomniało moje spotkanie w górach, w lesie z... krową. Otóż szłam właśnie z wózkiem, w wózku moi dwaj synkowie, wąska droga - dopiero co przeprawiłam się przez gliniaste rozlewisko i na pewno nie zdołam się przez nie przedrzeć ponownie tym razem uciekając przed zwierzem - a tu właśnie - wyrosła przede mną krowa z cielakiem. Pewnie myślicie, że krowa nie groźna, ale jak się pcha przed sobą wózek z dziećmi (dwójką) i się wie, że z dwójką na ręku przez las ni jak sie nie da uciekać.. cholera, naprawdę się bałam. No bo skąd krowa w lesie, daleko, daleko od jakiegokolwiek gospodarstwa?! Na szczęście dogadałyśmy się jak matka z matką - ja poszłam dalej ze swoimi synami, a ona ze swoim cielakiem. Ale naprawdę się bałam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 24.03.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 [ z tablicy ogłoszeń] na działkę zlokalizowaną na romanowie potrzebuję nawieźć sporo ziemi. Gdyby komuś w okolicy zbywało chętnie będę partycypował w kosztach transportu. Zależy mi na czystej ziemi lub piachu (bez gruzu). W razie zainteresowania proszę o kontakt 508 000 586. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 24.03.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 nie mam bażantów ale mam sarny i dziki. Ostatnio szłam sobie skrótem do Leclerka. Są dwie drogi - przez pole albo taka szutrowa. Z polnej wychodzi pani z siatami i mówi, że idą za nią dwa dziki droga wąska, myslę sobie, że z dzikami się nie zmieszczę i będzie kłopot - kto komu ma ustąpić. No to poszłam tą dłuzszą szutową i omal nie umarłam na zawał, jak stanełam oko w oko z dużym jeleniem. Na szczęście popatrzył tylko na mnie i nie śpiesząc się poszedł przede mną. No to ja za nim. I tak sobie szliśmy drogą. Myśle, lepszy jeleń, niż dziki... Rozstaliśmy się przy stacji Radegast..... ...a łyżka na to: "niemożliwe" ty się nie śmiej przecie zaraz mam las łagiewnicki dziki to moja kuzynka kilka ulic ode mnie dokarmia całą zimę chrupkami dla psów. Tak, że wiadomość o dzikach wcale mnie nie zdziwiła, widywałam je na tej drodze już wcześniej. Dziwny był jeleń. Sarny - Ok, bywały, ale dorodny jeleń jeszcze nie. Bo to, że nie uciekł lecz lazł przede mną też nie jest dziwne - te łagiewnickie zwierzątka średnio ludzi się boją a taki jeleń swoją siłę zna. On wiedział, że to ja się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.03.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 kurcze... przyszedł czas na podjazd przed domem najarałem sie na prawdziwy bruk kamienny ale... gdzie w łódzkiem znjadę taki bruk i w jakiej cenie?moze ktoś wie?jak sie kształtują ceny za ułożenie? może ma ktoś jakieś fotki inspirujące? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 24.03.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 kurcze... przyszedł czas na podjazd przed domem najarałem sie na prawdziwy bruk kamienny ale... pozdr Nadal mam łupek granitowz do sprzedania: http://www.allegro.pl/item965242440_lupek_granitowy_granit_grys_lodz_kostka_kamien.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 24.03.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 kurcze... przyszedł czas na podjazd przed domem najarałem sie na prawdziwy bruk kamienny ale... pozdr Nadal mam łupek granitowz do sprzedania: http://www.allegro.pl/item965242440_lupek_granitowy_granit_grys_lodz_kostka_kamien.html fajny ten twój podjazd ale nie w mojej kolorystyce ani estetyce ten granit lezy... niestety nie bedzie mi do elewacji szary pasował poprostu ech ale cena fajna... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 24.03.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 fajny ten twój podjazd ale nie w mojej kolorystyce ani estetyce ten granit lezy... niestety nie bedzie mi do elewacji szary pasował poprostu ech ale cena fanja... pozdr Ale w Polsce nie sprzedaje się granitowej kostki brukowej w innych kolorach. To znaczy jest ale na zamówienie i kosztuje bajońskie kwoty. To co mamy w ziemi to wszystko kolory szare i jego odcienie. Innych złóż granitu w Polsce niestety brak. Ja słyszałem o sprowadzaniu kostki brukowej z Ukrainy ale tam ceny też były raczej z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts