mobby 03.06.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Pooh Ceny balustrad jednak nadal przystępne ( odnoszę to do moich wcześniejszych propozycji cenowych) Ale te podwyżki produktów stalowych po nałożeniu VATU i wcześniejszego skoku na rynkach światowych nabrały niezłej mocy. Widać po ruchu na grupie łódzkiej, że budowy pełną parą Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 03.06.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witam serdecznie wszystkich. U mnie prace raczej leżą, bo i to dzięki mojemu przesymapatycznemu hydarulikowi i stoją, bo czekam na glazurnika i na montaż drzwi. Ale cieszę się, że u innych jest o wiele lepiej. Ale, żeby nie zanudzać proponuję wypicie symbolicznej lampki za nasze budowlane, i nie tylko, zdrowie. http://imprezasc.webpark.pl/grafa/cocktail_67.jpg Pozd. Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.06.2004 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 mniam Leszku, pyszności !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 03.06.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ale się opiliśmy od rana !!!! Takie pyszne było !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.06.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Ja dopiero teraz mogę łyknąc...bo trochę samochodem jeździłem. Mam pecha. W Opocznie mówili mi, że kafelki, którę chce kupić są już w sprzedaży....a tu się dziś okazało, że jeszcze ich nie ma...wrrr. Pod kocioł położę kafelki z wadami, ale chyba i tak nikt tam nie będzie zaglądał. Poza tym próbowałem do nich dobrać fugi...i się zupełnie nie da. Albo są za brązowe, albo za szare. Patrzyłem z Mapei, bo te podobno są najmniej brudzące i najtrwalsze. I teraz już nie wiem co mam robić...ehhh Szkoła już przynajmniej za mną. Sesja zaliczona, złapię jeszcze 2 wpisy w indeksie i mam wakacje. Wychodzi na to, że 4 miesiące...ale to już chyba ostatnie wakacje w życiu...tzn. tak długie. No chyba, że będę bezrobotnym. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 03.06.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Tommco, wykorzystaj te wakacje najlepiej jak możesz i koniecznie na odpoczynek, jak się już wpadnie w pracę, wyrwanie się na jakiś sensowny urlop to masakra, ja na regularnym urlopie była ostatnio 3 lata temu. Teraz się zbuntowałm i w tym roku w lipcu jadę! A poza tym czeka mnie wkrótce weekend czerwcowy w Beskidzie Niskim i następny w Jurze K-Cz z moja grupką ze studiów, oj będzie konsumpcja napojów wysokoprocentowych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 03.06.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Moi mili po 1 mnie oświećcieCzy cena za przyłącze wodne 5 500zł. ( podobnież cena brutto - Czy to nie kosmos?)wcinka do wodociagu pod ulicą osiedlową , brukową, ziemną, ok 10 m długosci, w tym materiał i robocizna oraz studzienka i doprowadzenie do domu, wszystkie opłaty , pozwolenia - które podobnież kosztują 1000zł? Czy ja jestem niedzisiejsza ? 5500 to standardowa cena ? Prosze o pomoc, jak to u Was wyglądało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 03.06.2004 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Jeśli to tylko 10 m, to trochę dużo. Chociaż jeśli ma to być przejście pod drogą i dodatkowo wszystkie formalności w tym, to może nie tak strasznie. Ale nie wiem... Czyli Ci nic nie podpowiedziałem...ale średnio mam pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 03.06.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Gratulacje Tommco za sesję, ale 4 miesiące laby, przecież Ty się chłopie zanudzisz!!!!!! Podziel się z bliźnim i odstąp ze 3 tygodnie Czytam Wasze posty, kochani grupkowicze, i co informacja - to wzrost cen. A jeszcze ta benzyna Mnie coraz bardziej sen z oczu spędza wizja podatku katastralno-katastroficznego. Tu to sie może dopiero porobić.... A może by tak powoli zacząć tworzyć lobby korygujące radosne pomysły potencjalnych twórców? Ciechanko, zbieram się do Was i zbieram, ale wygląda, że pewno zajrzę dopiero przy okazji głosowania na Łupkowej 13.06. Gosia - 5500 to faktycznie trochę przesadzona cena, ale nie za wiele. Spróbuj się potargować. W końcu nie łopatą będą tę drogę kopać, ale jakąś koparkę ściągną. A dla koparki 10 m to nie jest szalony wyczyn, tym bardziej, że nie kopie rowu głębokiego na 2 metry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pooh 04.06.2004 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Gosiu: Za przyłacze 15.5m ze wszystkim (pozwolenie na budowę, geodeta, zajęcie pasa drogowego, wcinkę, studzienkę, zawór uliczny, 'badanie miąższości gruntu!...) zapłaciłem 5700. Czasowo też było nieźle we wtorek zobaczyłem ekipę, w sobotę miałem wodę w studzience ( tzn w rurze za wodomierzem). Te 0.5 m okazało się krytyczne bo gdyby było 15 m to miałbym wodomierz w chałupie i obyłoby sie bez studzienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 04.06.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 chyba jednak trochę za dużo, chociaż może rzeczywiscie chodzi o to przejście przez drogę? u mnie woda była już w działce wzdłuż płotu, wcinka, studzienka, zawór, pozowelnia, geodeta -czyli wszystko kosztowały mnie 2200 zł, roboty było raptem na pól dnia (robione w maju 2004), oidległosć ok. 7 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciechanka 04.06.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 TOMMCO obejrzyj też fugi SOPRO - mają dość duży wybór kolorów. Można je kupić m.in. CERMAGU. Ja co prawda miałam z nimi przeboje odnośnie daty przydatnosci tych fug ale same fugi są OK. Mają bardzo ładny beż bahama (dość jasny).Pozdrawiam wszysykich weekendowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 04.06.2004 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Tommco Jak ja Ci zazdroszczę studenckich czasów!! Teraz tylko mogę obserwować jak zdaje moje dziecko (pannica lat 20 ). My kupowalismy fugi "mira" (Pojezierska 81 vis a vis Tesco - tzn. po drugiej stronie Włókniarzy). Są uplastycznione, ponoć bardzo trwałe i cudownie gładkie (żadne inne im nie dorównują). Możesz zobaczyć. Kochani! Mam "budowstręt"!!! (Gosi juz sie wyżaliłam!). A wszystko to dlatego, że zaczyna mi sie coś nie układać i na niektórych się zawiodłam (zbyt duzo zaufania grozi katastrofą). Ale prace postępują. Chciałabym umieścic kolejne zdjęcia na stronie, ale muszę dojść jak zmniejszyć zdjęcia robione cyfrówką (nawet w najmniejszej rozdzielczości!). Ciechanki zdjęcia mają rozmiar 100x100 pikseli i zajmują np. 2kB. U mnie 900x300 i obj. 56 kB. Mam ACDSee - czy ktoś mnie oświeci????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 04.06.2004 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 ANIA 99Musisz zapisać zdjęcia jako JPG w najniższej jakości,najlepiej przez PHOTOSHOPA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 04.06.2004 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Powiedzcie mi co sądzicie o tym. Facet, który ma mi zbroić kotłownie ceni swoją pracę na: 1800zl - instalacja kotła olejowego, zasobnika, kominka z płaszczem wodnym, wkładów koninowych (x2 bo nie były wsadzane w trakcie budowy) 600zl - powieszenie na ścianie 10szt grzejników, do których przyłącza są już zrobione. Chodzi więc o docięcie rurek wystających ze ściany, założenie Valvexa, powieszenie grzejnika na ścianie i dokręcenie go. Tak jak cena za kotłownie wydaje mi się dobra, tak trochę z tymi grzejnikami dużo policzyli...czy to tak mi się zdaje??? Dajcie znać co i jak. PS. Mam jeszcze jeden problem. Kafelki, które będę miał w sieni, kawałku salonu i kuchni nie są jeszcze produkowane. Tzn. była wypuszczona jedna seria, ale byly wadliwe. Kupiłem 1,5 m kw, żeby móc położyć pod kocioł i startować z kotłownią...ale nie wiem kto położy mi 1,5 m kw. kafelków. Chyba będę musiał to zrobić sam...tylko, że ja za cholerę nie umiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 06.06.2004 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 A mnie się dzisiaj bardzo podobało u Agaty i Darka. Okrągły dom jest bardzo fajny i co najśmnieszniejsze - bardzo ustawny. Wzdychałam do zamierzeń w stylu wanna wpuszczana w podłogę i podświetlana pod luxferami - bajka!!! A działka jak boisko piłkarskie, a widok z okien marzenie - pola i las. Parapetówa ich nie ominie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 06.06.2004 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Gratulacje dla Agaty i Darka A ja dziś cały dzień licze i licze ile cpo kosztuje...i na ile wystarczy kasy:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 06.06.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Aż się czerwienimy od tych komplementów Dzięki za miłe słowa ! Parapetówkę oczywiście zrobimy.........ale kiedy to będzie ???? Wpierw parapetówka szykuje się u Ani i to TUŻ TUŻ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 06.06.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2004 Witaj Grupo! Nie piszę za bardzo, bo u mnie mało co się zmienia - jak na razie moja ewentualna działka już istnieje na papierze, dodatkowo pani odda nam jeszcze 2 metry ze swojej tak, że na całej długości będzie co najmniej 18 metrow szerokości . Teraz czekamy na geodetę, który z sąsiedniej wsi dojeżdża już 2-gi miesiąc i nie może dojechać, ale mnie się nie spieszy, bo ceny gruntu jakby ciut ruszyły w dół i może się okazać, że na tej zwłoce jeszcze trochę zarobię. Idę do banku dowiedzieć się wszystkiego o tym nieszczęsnym kredycie, co będzie nade mną wisiał następne 20 lat - aż mnie ciarka przechodzi... Przy okazjo pojeździłem jeszcze sobie trochę "za gruntem" i nic ciekawego nie znalazłem. Co do złodziejstwa to jest straszne, koleżanka buduje chałupę pod Kielcami na wzgórzu w oddali od sąsiadów i regularnie są okradani praktycznie ze wszystkiego, ale mówi że już się przyzwyczaiła i zakłada, że tak będzie nadal. Dziwne podejście, ja chyba raczej podpiszę umowę z ochroniarzami, cena 60-70 zł/miesiąc nie wydaje się wygórowana, a przynajmniej można w miarę spokojnie wyjechać na parę dni. Czy macie jakieś doświadczenia z oczyszczalniami przydomowymi? Przeglądnąłem sobie artykuł w Muratorze, ale prócz krótkich opisów nie było żadnych bliższych danych czym np. różni się oczyszczalnia za 5 tys od takiej za 10,000 - a różnica jest znacząca. Ile może kosztować metr ogrodzenia? Brama? Pozdrawiam wszystkich, życzę dużo pałera na budowie i nie tylko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 07.06.2004 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Nowy tydzień przed Nami...ja odliczam od dziś podobnież jakieś 10 dni i będę miaął więźbę i pozegnam ekipę budowlaną HURRAAAAAAA I we czwartek mam 1 dzień wolny!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts