sailor_man 29.03.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Cześć, potrzebuję wykonać przyłącze wody do działki. Projekt przyłącza już mam. Czy możecie mi dać namiary na ekipę która jest godna polecenia? Przyłącze wygląda następująco: w drodze jest wodociąg fi 160 i trzeba się wciąć w ten wodociąg. Przyłącze wykonane jest z następujących elementów: W1 - Wcięcie w wodociąg: Opaska do nawiercania HAWEX nr kat. 5270 fi160/2" W2 - Zasuwa do nawiercania IS HAWLE nr kat. 2681 (nr kat. 6221F) z przejściówką ISO Dalej już idzie podłączenie wężem w kierunku domu - PE80 - fi40 / 3,7 Długość przyłącza będzie miała około 14 metrów (nie przewiduję studzienki rewizyjnej). Wodociąg znajduje się w utwardzonej drodze - prawdopodobnie jest to jakaś szlaka, tłuczeń (to nie jest asfalt; jest to droga boczna trochę utwardzona tłuczniem przez mieszkańców). Inwestycja jest na Rąbieniu. Pierwszą wycenę jaką otrzymałem to: 2600zł netto - robocizna + materiały (chyba trochę dużo) 200zł - opłata w wodkan 350zł - inwentaryzacja 100zł - wytyczenie przez geodetę punktu wodomierza w działce 3250zł Suma Dzięki. Zdradzisz gdzie robiłeś projekt przyłącza i w jakiej cenie? Projekt przyłącza robiłem wraz z projektem domu. Tak naprawdę to mój architekt znalazł tego branżystę. Namiary mogę przesłać na priv ale ceny za wykonanie projektu przyłącza jeszcze nie znam (liczę że będzie to kwota około 500zł ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 29.03.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Szanowni forumowicze ...W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ...Nie ukrywam, że cena też gra rolę. Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę). Jeśli ktoś może dać namiary na takiego KierBud'a, będę wdzięczny. Pozdr,sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.03.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Śledzę też intensywnie temat kostki i fajne te propozycje EZS Jak się uda, przejade się pooglądać w sobotę po świętach ... popytam na miejscu ... pomacam pozdrawiam, majki pzrejechać się możesz nawet przyjechać możesz, zapraszam ale macać to na razie nie ma co... przynajmniej w temacie kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 29.03.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Odwiedziłem Twojego brata w Ksawerowie. Mam nadzieję, iż faktycznie dal dobre ceny na tynki Mam sie do Ciebie odezwać w sprawie ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 29.03.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Odwiedziłem Twojego brata w Ksawerowie. Mam nadzieję, iż faktycznie dal dobre ceny na tynki Mam sie do Ciebie odezwać w sprawie ogrodzenia No to dobrze. Przyznam szczerze, że nie wiem jakie ceny on proponuje ale pewnie nie są zbyt wygórowane. Odnośnie ogrodzeń to dam znać na priv bo nie chcę, na forum uskuteczniać reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 29.03.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Maren, rozumiem, że patrzysz na szarą Nostalit 6 cm? A ile potrzebujesz? Czy to 24 to za jakąś ilość minimalną (tir np?) Za taką cenę nie dostaniesz w okolicach łodzi kostki z dużej firmy. Od lokalnego producenta - nie wykluczam, ale to ryzyko.. Jeżeli dalłby radę pod 2 adresy, to ok, wchodzę. Gdzie ty budujesz? Na kiedy masz zamiar? Ya, obawiam się, że z tymi kolorami i wzorami może być problem, ale z drugiej strony, jak będą wieżć do Łodzi to mogą doładować więcej... Im więcej, tym taniej... Co do adresów trzeba dopytać cena 24 zl/m2 za szara kostke Nostalit 6 cm, wymogow odnosnie min ilosci chyba nie ma, bynajmniej nic mi na ten temat nie napisano jesli chodzi o dowiezienie pod dwa adresy w Lodzi to mysle, ze nie powinno byc z tym problemu, ale to rzeczywiscie trzeba zapytac dokladnie u zrodla ja potrzebuje ok. 100 - 120 m2 kostki, a buduje w okolicach Rojna/Szczecinska Napisze maila do p. Konrada z Milexu, jak bede dokladnie wiedziala to dam znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.03.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 maren, OK, poczekama obrzeża też u nich kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 29.03.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 maren, OK, poczekam ceny kostki Nostalit z Betardu kolor (grafit, czerwony, żółty) cena 25,90 zl barwy jesieni 32,90 zl szara zw. 23,90 zl obrzeże 6/20/100 szare 8,50 zl kolor 9,50 zl palisada 10/16/40 kolor 11,50 zl szara 10,50 wszystko byloby dobrze tylko koszt transportu do Lodzi to 580 zl z dowozem w dwa miejsca nie ma zadnego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 29.03.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Łódz- Arturówek czyżbyś gdzieś koło mnie??? Nie wiem gdzie ty ale ja na rogu Skrzydlatej i Kasztelańskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek40lodz 29.03.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 szukam taniej koparki i betonu B20 ,jak macie jakiś namiar to piszcie.Z góry dziękuję.Okolice Nowosolnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalc 29.03.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku.Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.03.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku. Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! Jeśli aktualne można uznać kwiecień-maj zeszłego roku to 40 zł/m2 Samemu : bezcenne pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 29.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku. Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! jak leci od 45 pln/mkw do ...................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 29.03.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ello majki co słychać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.03.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ceny kostki Nostalit z Betardu kolor (grafit, czerwony, żółty) cena 25,90 zl barwy jesieni 32,90 zl szara zw. 23,90 zl obrzeże 6/20/100 szare 8,50 zl kolor 9,50 zl palisada 10/16/40 kolor 11,50 zl szara 10,50 wszystko byloby dobrze tylko koszt transportu do Lodzi to 580 zl z dowozem w dwa miejsca nie ma zadnego problemu czyli to jest dokladnie ta oferta " http://www.allegro.pl/item963687543_nostalit_grafit.html szara grafit po 26 zł. Koszt transportu ok 300 zł, palety po 25 zł kaucja - dostawa po 19 kwietnia najwcześniej. " najgorsze, że ta cena jest tylko do konca marca. Potem może być deożej, albo... taniej..... popatrz, a mi podali koszt transportu 300 za 60 m2. No to relatywnie jest taniej, choć nadal dodatkowe 3 -4 zł na m2 trzeba doliczyc. No to jutro trzeba podjąć decyzję To nadal jest najbardziej interesująca opcja na rynku.. A obrzeża mają cenę powiedziałabym normalną. Nie wiem do konca, czy są potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 29.03.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku. Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! marzec 2010 płaciłem 50zł/m2, ale glazurnik super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2010 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku. Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! jak leci od 45 pln/mkw do ...................... Ja właśnie się umówiłem z płytkarzem na 30-35zł/m2 (w salonie 35, bo rozmiar duży). Fachowiec dokładny i staranny - przynajmniej u koleżanki - widziałem jego robotę Tak więc mysza twoja oferta odpadła, przynajmniej w temacie glazury . ...ale jak zrobi się cieplej i będziesz jeszcze w Łodzi, to na grila możemy się umówić (z gładziami i GK jeszcze się nie rozejrzałem, na razie płytki zwożę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 30.03.2010 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 [Z tablicy ogłoszeń] Witam wszystkich Użytkowników. Ja zjawiam się z kilkoma ogłoszeniami: Kupię stemple budowlane używane. Z Łodzi, lub okolic (najlepiej okolice Andrespol) Kupię kamień polny ; w rozsądnej cenie Proszę o kontakt: tel:884 244 873 lub gg: 8680833 Pozdrawiam Ola http://forum.muratordom.pl/uzytkownik109893.htm Czy macie jakąś pewną osobę od tynków zewnętrzych? chcę w pierwszym etapie (przed dachem) otynkowac kominy a dopiero po wakacjach dom, http://forum.muratordom.pl/uzytkownik104257.htm witam i prosze o pomoc..potrzebuje namiar na jakos porzadna ekipe do wykanczania wnetrz tj malowanie, trawertyn, i kladzenie tapet nic szczegolnie skomplikowanego.. pisss..wpisujcie wszystkich ktorzy spełnili wasze oczekiwania najlepiej łódż-wschód http://forum.muratordom.pl/uzytkownik54765.htm Szanowni forumowicze ... W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ... Nie ukrywam, że cena też gra rolę. Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę). Jeśli ktoś może dać namiary na takiego KierBud'a, będę wdzięczny. Pozdr, sailor_man http://forum.muratordom.pl/uzytkownik38119.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 30.03.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Znacie może aktualne stawki za położenie glazury i terakoty? Przymierzam się do tego etapu i chciałbym mieć jakieś rozeznanie co do cen obowiązujących na rynku. Pochwalcie się ile płaciliście. Z góry dzięki!!! placilam teraz 2010r. 30-33 zl/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 30.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Szanowni forumowicze ... W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ... Nie ukrywam, że cena też gra rolę. Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę). Jeśli ktoś może dać namiary na takiego KierBud'a, będę wdzięczny. Pozdr, sailor_man Hello Sailor:) Tak sie składa, że my tez zaczynamy w połowie czerwca 2010:) Wiele spraw mamy już dogranych i przemyślanych, ale o wiele więcej jeszcze niewiadomych, np.: jaki piec? solary? kominek z płaszczem? i mnóstwo innych zagadek. Ale nic to DAMY RADĘ!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts