Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

najgorsze, że ta cena jest tylko do konca marca. Potem może być deożej, albo... taniej.....

popatrz, a mi podali koszt transportu 300 za 60 m2. No to relatywnie jest taniej, choć nadal dodatkowe 3 -4 zł na m2 trzeba doliczyc.

No to jutro trzeba podjąć decyzję 8) To nadal jest najbardziej interesująca opcja na rynku..

A obrzeża mają cenę powiedziałabym normalną. Nie wiem do konca, czy są potrzebne...

nie wydaje mnie sie, zeby cena od kwietnia ulegla zmianie, ja bynajmniej nic o tym nie slyszalam :roll:

300 zl za transport powiadasz :roll: :roll: :roll: roznica w cenie znaczaca, nawet jesli liczono to dla solówki 8)

ja z zakupem kostki az tak bardzo nie spiesze sie, poniewaz ekipa brukarzy, z ktorymi rozmawialam ma wolny termin dopiero na koniec maja

:cry:

Szanowni forumowicze ...

W połowie czerwca 2010 ruszam z budową na Rąbieniu AB. Poszukuję KierBud'a. Zależy mi na sprawdzonej, poleconej osobie. Nie chciałbym żeby był to biurokrata, który tylko mówi że wszystko musi być robione zgodnie z projektem ...

Nie ukrywam, że cena też gra rolę.

Dla przykładu znajomy umówił się na kwotę 150zł od wizyty (miał ich około 6 przez całą budowę).

Jeśli ktoś może dać namiary na takiego KierBud'a, będę wdzięczny.

Pozdr,

sailor_man

Hello Sailor:) Tak sie składa, że my tez zaczynamy w połowie czerwca 2010:) Wiele spraw mamy już dogranych i przemyślanych, ale o wiele więcej jeszcze niewiadomych, np.: jaki piec? solary? kominek z płaszczem? i mnóstwo innych zagadek. Ale nic to DAMY RADĘ!!! Pozdrawiam.

Romin:) cieszę się że ruszamy w jednym terminie :) zawsze będzie raźniej. A wracając do tematu, to wciąż nie mam KierBuda ... czy możesz polecić swojego?

Pozdr.

nie wydaje mnie sie, zeby cena od kwietnia ulegla zmianie, ja bynajmniej nic o tym nie slyszalam :roll:

300 zl za transport powiadasz :roll: :roll: :roll: roznica w cenie znaczaca, nawet jesli liczono to dla solówki 8)

ja z zakupem kostki az tak bardzo nie spiesze sie, poniewaz ekipa brukarzy, z ktorymi rozmawialam ma wolny termin dopiero na koniec maja

:cry:

cena zmianie ulegnie. Po pierwsze mówili mi przez telefon, że ta promocja do końca marca, po drugie aukcja na allegro też kończy się jutro. Najlepszy dowód masz, że jak poprzednio rozmawiałaś, to była po 24

Cóż, zaczynamy sezon.

A cena transportu była prawdopodobnie dla mnie za kawałek tira (przy okazji) a dla nas obu za cały tir...

Acha,m ta kostka też by dojechała najwcześniej w drugiej połowie kwietnia. Tak mówili 8)

Rozumiem, że zainteresowana nie jesteś, szukam dalej sama.

A rozmawiałam z następnym brukarzem. 30 zł/m2 a do tego obrzeża po 3 zł/mb. Kostka na gotowo 90-100/m2. Chyba coraz bardziej skłaniam się do "na gotowo", bo z tych drobiazgów, które trzeba podopłacać a o których nawet nie wiem wyjdzie to samo :roll:

cena zmianie ulegnie. Po pierwsze mówili mi przez telefon, że ta promocja do końca marca, po drugie aukcja na allegro też kończy się jutro. Najlepszy dowód masz, że jak poprzednio rozmawiałaś, to była po 24

Cóż, zaczynamy sezon.

Rozumiem, że zainteresowana nie jesteś, szukam dalej sama.

zainteresowana jestem tylko nie zdecyduje sie na zakuip do jutra :roll:

cena po 24 zl to jest za kostke zwykla szara a nie grafitowa, i taka tez obowiazuje nadal :) Podaje link do aukcji

http://www.allegro.pl/item979463807_kostka_nostalit_szara_hds_tanio.html

czas trwania jeszcze 8 dni :D

a cena na gotowo to z jaka kostka ??

ja czegoś nie rozumiem.

Są aukcje milexu i ta którą podałaś. Nazwa jest inna (milex biz pio), nie ma producenta kostki (kto to robi?) Ja cały czas uważałam, że to ta sama firma, ale teraz przypatrzyłam się i tylko nazwa podobna a allegrowicz inny. 2 pozytywy... Coś mi tu nie gra... To od nich masz te dane, czy korespondowałaś właściwym milexem???

Bo to, co ja pisałam, to były informacje z milexu. Dzwoniłm do nich. A tu jakby ktoś od nich z firmy jakieś 'boczki' robił albo podszywa sie???

cena na gotowo z kostką szarą nostalit

ja czegoś nie rozumiem.

Są aukcje milexu i ta którą podałaś. Nazwa jest inna (milex biz pio), nie ma producenta kostki (kto to robi?) Ja cały czas uważałam, że to ta sama firma, ale teraz przypatrzyłam się i tylko nazwa podobna a allegrowicz inny. 2 pozytywy... Coś mi tu nie gra... To od nich masz te dane, czy korespondowałaś właściwym milexem???

Bo to, co ja pisałam, to były informacje z milexu. Dzwoniłm do nich. A tu jakby ktoś od nich z firmy jakieś 'boczki' robił albo podszywa sie???

wyglada na to, ze aukcje na Allegro sa wystawione przez osoby prywatne, pracownikow Milexu

podaje link do firmy http://www.milex.biz.pl

jak widac i pan Konrad Miller i pani Marika Kosmenda to ten sam Milex

sprzedaja kostke z Betardu

ja bynajmniej rozmawialam z p. Konradem i nic o zmianie cen nie wspominal :roll:

No dobra, z racji tego, że niebawem zaczynamy naszą przygodę dot. budowy wymarzonego domku pytań do Was będę miał naprawde wiele:) I oto kolejne z nich: z jakim kosztem musze sie liczyć jesli chodzi o ściągnięcie humusiku? i działaniami geodety wytyczajacego budynek?

Geodeta to pewnie kilkaset złotych weźmie. Zależy od geodety i od rejonu. W Centrum Łodzi będzie trochę drożej pewnie.

Odnośnie humusu to pewnie najszybciej będzie policzyć sobie ile takowa kopara mogłaby pracować u Ciebie. Zdjęcie humusu pod budynek nie zajmuje więcej jak pół godziny ale jak znam życie to nikt nie podjedzie do Ciebie po to tylko, żeby zdjąć humus. Musisz popytać osób, które w okolicy mają koparki to ci powiedzą.

U mnie akurat wyrywał korzenie koparą i przy okazji zdjął humus pod budowę.