Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Witaj *milek*/B].... normalnie nie wiem jak się tutaj poruszać....

o dzisiaj chyba można już zobaczyć pocztę...

ostatnio mało tutaj zaglądam bo robię odliczenie vat......

wydaje się to proste....

chyba udało mi się to zrobić........dobre sobie..........zobaczymy co na to US....

pozdrawiam M

Cześć, dobrze Cię widzieć!

Sprawdzę czy uda mi się wysłać.

Jak nie to daj znak na maila

medunia[małpa]gazeta.pl

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Milek, do Ciebie nie mozna wyslac maila. Oproznij skrzynke plisss:)

Bo to jest skanadal - co to za limit 50 postów :bash::mad:

Pokasowałam - choć nie bez bólu...

Lubię mieć korespondencję pod ręką w razie konieczności podglądnięcia i wsparcia pamięci - teraz może mi się kiełbasić - z góry przepraszam jak powypisuję głupoty ;)

A w ogóle to cześć :D

Witam,

mam w projekcie stropodach odwrócony

warstwy od góry wg projektu:

płyty tarasowe

żwir 4/8 mm, min. 3 cm

geowłóknina

2x papa termozgrzewalna

papa podkładowa mocowana mechanicznie

izolacja termiczna gr. 15cm

wylewka keramzyto-betonowa ze spadkiem 1% zbrojona siatką

paroizolacja

strop teriva 24cm

znacie może jakieś systemy izolacji takich dachów oraz doświadczone, zaufane firmy, które zrobią mi taki dach??

Witam; możecie podać namiary na firmy układające kostkę?, sprawa pilna.

Pozdrawiam

Z tablicy ogłoszeń są 3 namiary. Do wszystkich dzwoniłąm, jeden był fajny chłopak, ale drugi koniec Łodzi (chyba bliżej ciebie) i nie miał ochoty przyjechać. Poza tym mam jeszcze jeden namiar ale w domu, a jestem teraz w Zielonej Górze

No i z jednym prawie się umówiłam (polecony od nas z forum) ale póki co miał zadzweonić, przyjechjać i... cisza.... :(

Witam,

znacie może jakieś systemy izolacji takich dachów oraz doświadczone, zaufane firmy, które zrobią mi taki dach??

Witaj

Użytkownik Rydzu ma spore doświadczenie w tym temacie. W Częstochowie stawiał dom również ze stropodachem i zebrał właśnie sporo doświadczeń w tym temacie, też negatywnych, więc powie na co uważać.

Tutaj dziennik jego budowy i post od którego zaczynają się zmagania z dachem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20701-quot-Z-motyk%C4%85-na-s%C5%82o%C5%84ce-quot-czyli-koszyczek-Rydz%C3%B3w&p=2181879&viewfull=1#post2181879

Witaj

Użytkownik Rydzu ma spore doświadczenie w tym temacie. W Częstochowie stawiał dom również ze stropodachem i zebrał właśnie sporo doświadczeń w tym temacie, też negatywnych, więc powie na co uważać.

Tutaj dziennik jego budowy i post od którego zaczynają się zmagania z dachem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20701-quot-Z-motyk%C4%85-na-s%C5%82o%C5%84ce-quot-czyli-koszyczek-Rydz%C3%B3w&p=2181879&viewfull=1#post2181879

Wielkie dzięki dobry człowieku :) bardzo cenny kontakt.

Witam ... mam takie zapytanie ... w kwestii vatu..

żadnych foli izolacyjnych nie można odliczyć ... tak myślę

plastyfikatorów także nie....

a czy ktoś może wie czy można odpisać śruby szpilkowane ... tak są nazwane .... do tego podkładki i nakrętki .... kodu pkwiu nie ma ....

czy ktoś może odliczał coś takiego ????

dziękuję za każdą podpowiedź...

może warto w ramach wzajemnej pomocy ..... gdzieś umieszczać listę tego co można odliczyć a czego nie????

co o tym sądzicie ... to znacznie by uprościło rozliczenie vatu..

jest taka tabela w necie znajduje się w niej 1000 produktów ale jak widać na moim przykładzie...

to za mało aby nie mieć wątpliwości......

pozdrawiam M

Słuchajcie, mam pilną sprawę.

Mam w projekcie wpisany pieco-kominek jako ogrzewanie domu. Myślimy o pompie ciepła. Wydaje mi się, że lepiej będzie dopisać prąd jako drugie źródło, ktoś gdzieś pisał, że lepiej jak to jest w papierach do pnb. Dobrze kombinuję, istotne to jest?

Będę u architekta jutro (jest z daleka i nie bywam tam często) - dać mu to do poprawki?