Romin 17.04.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Hello:) Już niedługo ZACZYNAMY!!! W czerwcu wchodzi ekipa, a do tego czasu musimy wykonac kilkia rzeczy, np. ściągnąc humus... W związku z powyższym poprosze o namiary na spychacza oraz geodete z rejonu Poddębic. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 17.04.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 co do spychacza - najlepiej pojeżdzic po okolicy i popatrzeć, gdzie stoi koparka. Bo dojazd jest zwykle dość drogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.04.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 EZS pisałaś, że wasz styro nie jest przyklejony do fundamentów, może tak być? Bo my właśnie tak mamy, tzn. styro i na to kubełkowa, ale zakładaliśmy, ze teraz to wszystko odkopiemy i przykleimy. Łódzka grupo doradźcie, jak to z tymi fundamentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 18.04.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Witajcie, dzieki za info. Do tych z tablicy zadzwonie. W sobote byl jeden wziety z hurtowni materialow budowlanych, ale zaufania mojego nie wzbudzil NAjlepsze jest to, ze juz raz odkopywalismy fundamenty, malowalismy dysperbitem i ziemie wymienilismy na piach. A teraz sie okazalo ze docieplic trzeba :/ To jakies 3-4 dni roboty, mam nadzieje kogos znajde bo mi sie kleje przeterminuja Z tym samemu byloby duzo latwiej, gdybysmy blizej mieszkali :/ Pozdrowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 EZS pisałaś, że wasz styro nie jest przyklejony do fundamentów, może tak być? Bo my właśnie tak mamy, tzn. styro i na to kubełkowa, ale zakładaliśmy, ze teraz to wszystko odkopiemy i przykleimy. Łódzka grupo doradźcie, jak to z tymi fundamentami A po co? Przysypanie ziemią bardzo mocno go przyciska do ściany. Na górze styropian jest przyklejony czyli się na nim nie opiera. Nie masz się już czym martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Heejoo,Mam wylewki! Teraz je "pielęgnujemy". Kazali w 3 dobie zrosić i przykryć folią. Tak też je potraktowaliśmy. Mam nerwy: dlaczego jak wchodzę w "Twoje posty" to mam z 4 kwietnia. Dlaczego nie mam ostatnich? Jak dotrzeć do wątków, na których zabierałam głos? Nie uiem trafić. Dawniej było "pokaż wszystkie posty..." i nie było problemu. Wiecie jak to robić teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.04.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Heejoo, Mam wylewki! Teraz je "pielęgnujemy". Kazali w 3 dobie zrosić i przykryć folią. Tak też je potraktowaliśmy. Też mi tak kazali zrobić, tylko przykryś sama folią i nic nie zraszać A teraz to bym lał woda i się nawet nie bawił z przykrywaniem ... a tak "dzięki" temu tylko przykrywaniu mam wylewki na górze spalone a na dole są bardziej kruche. Niby wszystko ok, nic nie siada i nie pęka, parkiet sie trzyma, ale ... kwas pozostał Ja bym po prostu teraz przez tydzień polewał wodą, tak z umiarem i tyle ... Woda i tak odparuje a przynajmniej beton sobie "wyschnie" spokojnie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.04.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Też mi tak kazali zrobić, tylko przykryś sama folią i nic nie zraszać A teraz to bym lał woda i się nawet nie bawił z przykrywaniem ... a tak "dzięki" temu tylko przykrywaniu mam wylewki na górze spalone a na dole są bardziej kruche. Niby wszystko ok, nic nie siada i nie pęka, parkiet sie trzyma, ale ... kwas pozostał Ja bym po prostu teraz przez tydzień polewał wodą, tak z umiarem i tyle ... Woda i tak odparuje a przynajmniej beton sobie "wyschnie" spokojnie ... pozdrawiam, majki Potwierdzam, u mnie robil ten sam gosc co u Majkiego, tez nie kazali lac, ale lalismy (szwagier budowlaniec kazal). W efekcie mielismy tylko 2 niewielkie rysy, reszta super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.04.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Mam nerwy: dlaczego jak wchodzę w "Twoje posty" to mam z 4 kwietnia. Dlaczego nie mam ostatnich? Jak dotrzeć do wątków, na których zabierałam głos? Nie uiem trafić. Dawniej było "pokaż wszystkie posty..." i nie było problemu. Wiecie jak to robić teraz? Wchodzisz w kazdy interesujacy Cie watek i z menu na gorze wybierasz subskrybuj ten watek. Nowe wpisy sprawdzasz nie w Twoje Posty co wyrzuca bzdury, tylko w zakladkach na gorze strony: Forum - szybkie menu - twoje subskrypcje Dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Majki, spalone? Co to znaczy?Nam kazali zrosić i nakryć na 2 tygodnie. Polałam dosyć hojnie ze szlaucha ogrodowego i nakryłam folią. Teraz pod folią jest pełno maleńkich kropelek. Myślę że to zapobiegnie gwałtownemu wysychaniu. Tylko się zastanawiam, czy to dobrze, jak ten beton tak "bez powietrza" jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Popcarol, laliście codziennie? U mnie beton leży od czwartku. W piątek zlałam to co robili w środę, w sobotę to co zrobili w czwartek. Przykryte folią tak sobie leży. U mnie robił inny gość niż u Was. Jedyne co wydawało mi się nie tak, to sposób wykonania przerw dylatacyjnych (szczelina do pewnej głębokości już w wygładzonym betonie), szczeliny w drzwiach po środku ściany (zamiast pod skrzydłem drzwi), za cienka taśma brzegowa (5mm) i brak wypełnienia szczelin dylatacyjnych. Uspokajali, że tak się robi i że z wylewką i z podłogą będzie o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Wchodzisz w kazdy interesujacy Cie watek i z menu na gorze wybierasz subskrybuj ten watek. Nowe wpisy sprawdzasz nie w Twoje Posty co wyrzuca bzdury, tylko w zakladkach na gorze strony: Forum - szybkie menu - twoje subskrypcje Dziala A ja chciałabym dotrzeć do starych postów (sprzed zmian). Oglądałam i czytałam fajne rzeczy o wykończeniach i teraz nie mogę tam trafić. Gdybym mogła zobaczyć WSZYSTKIE swoje posty, nie byłoby problemu. Gdybym choć pamiętała tytuły wątków. (Nie śmiejcie się ze mnie, jeśli teraz jakieś głupoty wypisuję. Może po prostu nie potrafię poruszać się po forum. Mam trochę latek, i w niektórych sprawach do tej pory pomagał mi "Kocio" <mój synuś>; ale on jak to powiedział "teraz nie ma cierpliwości") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.04.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Popcarol, laliście codziennie? Szczerze, to to bylo tak dawno temu, ze nie pamietam. Do tego robil to moj Tesc, a nie my... nie chce Cie oklamac, raczej co 2 dni, nie codziennie.. PS czy w Lodzi leje deszcz? W wawie bardzo. Interesuje mnie to, bo w sobote trawe sialam i nie wiem czy Tesciowa prosic coby podlala, czy nie... Dzieki za cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 19.04.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Cześć W Łodzi nie pada, słoneczko świeci (i mam nadzieję, że do wieczora tak zostanie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 O, i pod awatarem kiedyś było "skąd". Miałam : Na południe od Łodzi. Zniknęło. U mnie świeci słońce, nie pada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 19.04.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Dzieki, Dziewczyny! Dzwonie i prosze o podlanie...PS mam ten sam problem co Ty Bajanadjembe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misopi 19.04.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam, poszukuję sprawdzonego wykonawcy przydomowej oczyszczalni ścieków. Proszę o rekomendację. Dziękuję,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.04.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Majki, spalone? Co to znaczy? Nam kazali zrosić i nakryć na 2 tygodnie. Polałam dosyć hojnie ze szlaucha ogrodowego i nakryłam folią. Teraz pod folią jest pełno maleńkich kropelek. Myślę że to zapobiegnie gwałtownemu wysychaniu. Tylko się zastanawiam, czy to dobrze, jak ten beton tak "bez powietrza" jest. Spalone, czyli wierzchnia warstwa 1,5-2 cm jest bardzo twarda, pod spodem dalej jest juz bardziej miękko. Takie spalenie podobno występuje gdy beton wysycha bez "nawadniania" - za szybko "spala" wodę w procesie wysychania ... Ja nie wiem czy dokłądnie tłumaczę, ale tak mówili spece od parkietów, a im akurat ufam. Na logikę - stropy np. też sie leje wodą, żeby dobrze "wyschły" .... pozdrawiam, majki popcarol - właśnie chwile padało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 19.04.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Dzięki Majki. A kiedy Ty robiłeś wylewki? Mi powiedzieli, żeby okien nie otwierać, przeciągów nie robić. Zadzwoniłam dzisiaj do nich i powiedzieli, że już lać nie trzeba, że co innego jak upały są. Żeby zostawić jak jest. (A u mnie strop systemowy jest (Ytong - ciiicho, żeby Mpoplaw się nie zdenerwował ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.04.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 witaj silna grupo... mam sprawę.. potrzebuję erbetki!!!! PILNIE!!! może ktoś ma na zbyciu za flaszkę....??? bardzo pilne.. jak cholera!! pozdro NETbet'podpinany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts