Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Dzięki Majki.

A kiedy Ty robiłeś wylewki? Mi powiedzieli, żeby okien nie otwierać, przeciągów nie robić. Zadzwoniłam dzisiaj do nich i powiedzieli, że już lać nie trzeba, że co innego jak upały są. Żeby zostawić jak jest.

No były robione w październiku 2008. Było zmino, koło 10 stopni, w domu też, dom pusty i przeciągi były jeszcze, bo dach nieocieplony .... i wyschły szybko jak wiór.

Dlatego - lałbym :)

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

witaj silna grupo...:cool:

mam sprawę.. potrzebuję erbetki!!!! PILNIE!!!

może ktoś ma na zbyciu za flaszkę....???

bardzo pilne.. jak cholera!!

pozdro

NETbet'podpinany

Już nie mam ;)

To znaczy, że generator - pa pa ? :)

Podłączyli Ci prund ? 8)

pozdrawiam, majki

Heejo,

W sprawie erbetki.

Zadzwoniłam do elektryka, który ją składał. Jest wyposażona tak:

zestaw lewo-prawo 5x16A

s 303 B 16A (1szt)

s 301 C 16A (3szt)

s 301 B 16A (2szt)

P 304 30mA/40A

gniazdo 2x230V

Oszacował ją na 300,- z uwzględnieniem zużycia i biorąc pod uwagę, że nic nie "poszło w świat" w trakcie budowy (gdy już rozdzielnia była w domu) . Bebechy Legranda. (Miały być wykorzystane do tablicy w domu. Ale inny elektryk (ten pierwszy nie miał czasu) wolał robić na Hagerze. Więc Legrand został do wykorzystania w komórce.)

Niestety nie wiem, nie sprawdziłam kompletności. Przyjmuję, że jest z całą zawartością.

WAŻNE : 15% w silnej potrzebie zjadę, (o komórce pomyślę później)

Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Jestem nowa na forum, chociaż mam wrażenie, że wszystkich znam, bo podczytuję to forum od dosyć dawna. Jestem fanką zwłaszcza dzienników budowy.

Zamierzamy rozpocząć budowę w tym roku w Zgierzu i w związku z tym mam pytanie, czy cena 5000zł za 7m3 więżby dachowej (z deskami , impregnowane, z transportem) to dużo czy mało?

Acha oto nasz domek: http://www.z500.pl/projekty/z95.html

Witam wszystkich z grupy łódzkiej. Jestem nowa na forum, chociaż mam wrażenie, że wszystkich znam, bo podczytuję to forum od dosyć dawna. Jestem fanką zwłaszcza dzienników budowy.

Zamierzamy rozpocząć budowę w tym roku w Zgierzu i w związku z tym mam pytanie, czy cena 5000zł za 7m3 więżby dachowej (z deskami , impregnowane, z transportem) to dużo czy mało?

Acha oto nasz domek: http://www.z500.pl/projekty/z95.html

hmm, ja płaciłam coś około 380 zł za m3 za deski impregnowane, koszt z transportem. Niestety nie pamietam ile kosztowała sama konstrukcja dachu, ale chyba 2800. Nie mam pod ręką swojej tabelki. Mój daszek ma 133 m2.

A, moje ceny z vatem

Witajcie,

Mam pytanie, ile płaciliście za przeprowadzkę?

Pozdrawiam

hmm... butelka z procentami / kawa tesciom/rodzicom ;) mebli zwykle nie bralismy ze soba. Ale:

450 zl za 3 palety gresu na trasie Warszawa - Lodz (ponad 1,5 tony jakos?)

flaszka za fotel i krzesla na tej samej trasie koledze z pracy przy okazji wyjazdu sluzbowego wiekszym autem ;)

hmm... butelka z procentami / kawa tesciom/rodzicom ;) mebli zwykle nie bralismy ze soba.

Ja samych pudeł miałam 60!!!

Brałam firmę Autor. dali pudła, w określonym dniu przyjechali i przewieźli wszystko, co było do zabrania, w domu porozstawiali na miejsca.

Cena koło 1000 zł, dolładnie nie pamiętam