Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam, ponownie zwracam się z prośbą o namiar:

szukam taniej ekipy do położenia kostki a dokładnie łupka granitowego (moja skrzynka już chyba o.k.).

Pozdrawiam

u mnie zaczyna, mam nadzieję, 4 maja. Jeżeli się sprawdzi, to polecę, bo na razie nic o człowieku nie wiem, oprócz wyglądu.

Chyba, że chcesz obejrzeć go sama?

Dzieki serdecznie, yuka! :)

DESZCZ zamawiam - bo mi roslinki w sobote wsadzone pousychaja :/

u nas coś tam kropiło w nocy - ale ja na północy Łodzi jestem.

Ale wsadzone świeżo to trzeba podlać. Raczej zamawiaj teściową, bo ten deszcz nie zapowiada się na duży, jeżeli w ogóle

My też jesteśmy a propos kostki po "ocenie" przez jednego człowieka, mamy umówione jeszcze 3 ludzi na ocenę ...

Tylko najpierw trzeba chyba zrobić elewację, co ?

Jak robiłyście : mruva i EZS, macie już elewacje zrobione, czy robicie po kostce ?

Podobno się paprze i warto kostkę robić po elewacji docelowej ... ?

pozdrawiam, majki

Aha, z cyklu : potrzebuję :)

Kogoś od projektu ogrodu, jakiegoś wykonastwa jdnocześnie najlepiej .... Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie ... ;)

pozdrawiam, majki

Jeżeli podoba Ci się mój ogród to zapraszam na małą wizytę do siebie. Możesz też zobaczyć w mojej galerii dokonania tego ogrodnika i jego ludzi.

http://www.muratordom.pl/galeria_ogrod_i_otoczenie.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=1328

Namiary wyślę na priv. Ja jestem z mojego ogrodnika b.zadowolony. Teraz po kilku latach zrozumiałem za co on wziął wtedy kasę. Pzdr.

Aha, z cyklu : potrzebuję :)

Kogoś od projektu ogrodu, jakiegoś wykonastwa jdnocześnie najlepiej .... Ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie ... ;)

pozdrawiam, majki

Podepnę się pod pytanie - też się rozglądam, tylko nie koniecznie z wykonawstwem i najlepiej nie za drogo...:oops: myślę nawet nie tyle o projekcie, jak o koncepcji.

Jeżeli podoba Ci się mój ogród to zapraszam na małą wizytę do siebie. Możesz zobaczyć w mojej galerii dokonania tego ogrodnika i jego ludzi.

http://www.muratordom.pl/galeria_ogrod_i_otoczenie.htm?akcja=pokaz_galerie&galeria=1328

Namiary wyślę na priv. Ja jestem z mojego ogrodnika b.zadowolony. Teraz po kilku latach zrozumiałem za co on wziął wtedy kasę. Pzdr.

A ten ogrodnik jakieś koncepcje, projekty też robi?

My też jesteśmy a propos kostki po "ocenie" przez jednego człowieka, mamy umówione jeszcze 3 ludzi na ocenę ...

Tylko najpierw trzeba chyba zrobić elewację, co ?

Jak robiłyście : mruva i EZS, macie już elewacje zrobione, czy robicie po kostce ?

Podobno się paprze i warto kostkę robić po elewacji docelowej ... ?

pozdrawiam, majki

Warto zrobić kostkę po elewacji, bo się paprze :) Ale jeśli zabezpieczysz kostkę przed robieniem elewacji i przypilnujesz ekipę też powinno być dobrze. Jeśli planujesz elewację jeszcze w tym roku to ja bym zaczekała, następne roztopy mam nadzieję, że dopiero jesienią ;)

Jeżeli podoba Ci się mój ogród to zapraszam na małą wizytę do siebie. Możesz też zobaczyć w mojej galerii dokonania tego ogrodnika i jego ludzi.

Poprosze o te namiary.

Ogród bardzo ładny :)

pozdrawiam, majki

Podepnę się pod pytanie - też się rozglądam, tylko nie koniecznie z wykonawstwem i najlepiej nie za drogo...:oops: myślę nawet nie tyle o projekcie, jak o koncepcji.

A ten ogrodnik jakieś koncepcje, projekty też robi?

U mnie robił wszystko, tzn. dobrał rośliny do naszego projektu, wykonał wszystkie prace ziemne, w tym też wymianę wierzchniej warstwy ziemi, założył trawniki, rabaty, klomby itp. Nie robił tylko nawodnienia. Ale najważniejsze to doradził jakie dobrać rośliny i w jakich grupach i sąsiedztwach je sadzić, co dopiero teraz dla nas laików widać po kilku latach. Przed chwilą z nim rozmawiałem i mam odpowiedż na Twoje pytanie: realizuje każde zlecenie, w tym też same tylko doradztwo lub projekt, nawet wstępny. Ze swego doświadczenia radzi jak najszybciej mieć plan ogrodu lub chociaż jego koncepcję, nawet w chwili rozpoczynania budowy. Uchroni to ziemię przed dewastacją Fachowców Budowlańców i pozwoli kupić mniejsze rośliny, przynajmniej te najważniejsze. Mniejsze a więc tańsze. Czas zrobi resztę. Pzdr.

U mnie robił wszystko, tzn. dobrał rośliny do naszego projektu, wykonał wszystkie prace ziemne, w tym też wymianę wierzchniej warstwy ziemi, założył trawniki, rabaty, klomby itp. Nie robił tylko nawodnienia. Ale najważniejsze to doradził jakie dobrać rośliny i w jakich grupach i sąsiedztwach je sadzić, co dopiero teraz dla nas laików widać po kilku latach. Przed chwilą z nim rozmawiałem i mam odpowiedż na Twoje pytanie: realizuje każde zlecenie, w tym też same tylko doradztwo lub projekt, nawet wstępny. Ze swego doświadczenia radzi jak najszybciej mieć plan ogrodu lub chociaż jego koncepcję, nawet w chwili rozpoczynania budowy. Uchroni to ziemię przed dewastacją Fachowców Budowlańców i pozwoli kupić mniejsze rośliny, przynajmniej te najważniejsze. Mniejsze a więc tańsze. Czas zrobi resztę. Pzdr.

Brzmi zachęcająco... :yes:

A nie orientujesz się ile by wziął za doradztwo i ew. koncepcję? Nie za bardzo mogę poszaleć...

Namiar poproszę :cool: