Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam, że dopiero dziś ale nie było mnie w pobliżu.

EZS - dzięki za namiar

Majki - mam zrobioną elewację.

Rosa - również poproszę o namiar na człowieka od ogrodu na PW lub [email protected]

Milek - tak mam tą oczyszczalnię, montowała ta firma razem z ekspertem z Warszawskiej centrali

Pozdrawiam

Milek - tak mam tą oczyszczalnię, montowała ta firma razem z ekspertem z Warszawskiej centrali

Pozdrawiam

O, fajnie - bo mamy ją w planach (na razie na papierze...) :yes:

I właśnie z tą firmą rozmawialiśmy. Mogę na tego maila powyżej (chyba, ze na priv się uda), bo mam jeszcze kilka pytań, a nie chcę tutaj truć? :oops:

Hello:) Jeżeli chodzi o przeprowadzki... Polanka 600 zł za 20 km???!!! MASAKRA!!!! My za przeprowadzkę na odcinku 220km z Bydgoszczy do Łodzi zapłaciliśmy 500 zł... Mała różnica:)

Mam pytanie do szanownych forumowiczów dot. kosztów (szacunkowych) poszczególnych instalacji:

- ogrzewanie + ciepła woda (z kominkiem z płaszczem wodnym i solary: ogrzewanie piec gazowy kondensacyjny)

- wod.-kan. (POŚ)

- elektryczna

No i kolejne zagadnienie: na jaką głębokośc zebrac humus?

Pozdro 4 all z rejonu Poddębic:)

Romin:) No moze i drogo ale nie chciało mi się szukać ;-)) W tej cenie było opakowanie wszystkiego folią strecz, zniesienie, dowóz, wniesienie, rozfoliowanie i ustawienie w pokojach wg mojego życzenia.... Na ciuchy wiszące na wieszakach dawali specjalny karton z pałąkiem gdzie można było to wszystko powiesić takze wygoda ;-)

EZS - jesli tak można spytać - kupowałaś tą kostkę z milexu z Lututowa ? Zadowolona jesteś ? To był nostalit ?

Bo sprawia wrażenie ok, a cena też przyzwoita ..

dzięki za info z góry, pozdrawiam, majki

kostka leży u mnie na placu i czeka

nie różni się od innych kostek typu Nostalit. Mam nadzieję, że jej jakość się potwierdzi po położeniu

Aaaa. Skąd niedrogi, płukany piasek?

Mój mąż nie zna innej opcji, poza Walenciakiem ;)

A płukany to przypadkiem chcesz pod kostkę ?

Bo u nas jeden z potencjalnych wykonawców kostki mówił o takim "ostrym" czyli grubym, jak kiedyś dawano w beton zamiast żwiru ...

A to na pewno różnica co do płukanego jest ....

pozdrawiam, majki

A płukany to przypadkiem chcesz pod kostkę ?

Bo u nas jeden z potencjalnych wykonawców kostki mówił o takim "ostrym" czyli grubym, jak kiedyś dawano w beton zamiast żwiru ...

A to na pewno różnica co do płukanego jest ....

pozdrawiam, majki

pod kostkę

najważniejsze ponoć, żeby bez gliny i innych śmici. A ostry? Musze pogadać z dostawcami piachu.

A może ktoś tu wie? Ostry czyli jak nazwać?

pod kostkę

najważniejsze ponoć, żeby bez gliny i innych śmici. A ostry? Musze pogadać z dostawcami piachu.

A może ktoś tu wie? Ostry czyli jak nazwać?

Ja właśnie sie zawsze spotykałem z takim określeniem "ostry". Frakcja pewno tak 1-2 mm ... takie można powiedzieć "drobniutkie" kamyczki ...

To że bez śmiecie to wiadomo ...

A pytałaś ile u Ciebie wykonawca planuje tego dać ? Tzn ile pisaku i potem suchego betonu ... ?

pozdrawiam, majki

popcarol, a tylko jeden rodzaj kupowałaś? Czyli on był i na dole ubity i do cementu domieszany??????

hmmm mąż zamówił przesiany, taki ostry. Czy jeden rodzaj wystarczy, czy do cementu potrzeba ten płukany?