majki 05.05.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Hejoo, Powiedzcie, jak otwierają się Wasze drzwi wejściowe: skrzydłem do wewnątrz, czy na zewnątrz? U nas do wewnątrz. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 05.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 mamy obok wodomierza zalozony grzejnik Aha, czyli ogrzewany garaż... my nie planowaliśmy ogrzewania w garażu, a wychodzi nam tam wodomierz - pewnie trzeba będzie podciągnąć jedną nitkę ogrzewania Zmieniał ktoś później lokalizację wodomierza względem tego co w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.05.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 drzwi na zewnątrz. Jak się otwiera to mniej wieje no i latem mniej przeszkadzają (są stale otwarte). Ale fakt, przy grubm ociepleniu albo trzeba to ocieplenie ściąć po skosie albo nie otworzy się ich w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 05.05.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 witam, Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt. Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin. Ja kupiłem odpowiednik Porotherm z Cegielni Stopka (http://www.cegielniastopka.pl/1,14,Pustak_250_P_W_238.html). Polecił mi mój murarz. Jestem zadowolony. Bardzo dobra cena i jakość (twarde). Na żywo możesz sobie obejrzeć w Pabianicach (http://gspabianice.pl/nowa/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=69). Na Priv mogę ci dać tel do handlowca z którym wszystko załatwiałem. Transport miałem w cenie. PS. Gdybyś zdecydował się na zamówienie, to może zrobili byśmy zakupy jednym transportem - potrzebuję jeszcze pustak wentylacyjny. sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 06.05.2010 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Aha, czyli ogrzewany garaż... my nie planowaliśmy ogrzewania w garażu, a wychodzi nam tam wodomierz - pewnie trzeba będzie podciągnąć jedną nitkę ogrzewania ogrzewany garaz to za duzo powiedziane, garaz ma 35 m2 a grzejnik 6 zeberek , ma dzialac jako antyzamrozeniowka dla wodomierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 06.05.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Ja kupiłem odpowiednik Porotherm z Cegielni Stopka (http://www.cegielniastopka.pl/1,14,Pustak_250_P_W_238.html). Polecił mi mój murarz. Jestem zadowolony. Bardzo dobra cena i jakość (twarde). Na żywo możesz sobie obejrzeć w Pabianicach (http://gspabianice.pl/nowa/index.php?option=com_content&view=article&id=72&Itemid=69). Na Priv mogę ci dać tel do handlowca z którym wszystko załatwiałem. Transport miałem w cenie. PS. Gdybyś zdecydował się na zamówienie, to może zrobili byśmy zakupy jednym transportem - potrzebuję jeszcze pustak wentylacyjny. sailor_man Sailor_man - możesz podać cenę tych pustaków? ogrzewany garaz to za duzo powiedziane, garaz ma 35 m2 a grzejnik 6 zeberek , ma dzialac jako antyzamrozeniowka dla wodomierza Dzięki za info, może też tak zrobimy. Zastanawiam się jeszcze nad przeniesieniem wodomierza w inne miejsce później - sprawdza to ktoś, mogą się czepiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.05.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witam, Szukam pustaków Pototherm 25-3750 szt , Porotherm 11,5-400 szt oraz cegły drobnej palonej 4000 szt. Obdzwaniam różne składy ceny dość porównywalne. Czy ktoś ostatnio trafił gdzieś w łdzkiem na jakąś dobracenę (zwłąszcza poro25 z uwagi na ilość robi znaczną kwotę). Materiał potrzebuję wraz z transportem do okolic Brzezin. Pytaliście może w K4 w Brzezinach? Nie wiem jak tam ceny pustaków, my dostaliśmy u nich bdb cenę na blachę. Nie mieliśmy Porothermu, ale na naszego pustaka dostaliśmy super cenę w składzie na Bieszczadzkiej przy ul. Kolumny w Łodzi: tel: 605 564 972 pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.05.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Silna grupo: macie lub planujecie kanał w garażu??? Jeśli chcę go mieć- to ostani dzwonek, muszę szybko cholera podjąć decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 06.05.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę:1. zarejestrowac dziennik budowy2. dołączyc do niego oświadczenie kierbuda3. dołączyc zawiadomienie o planowanym rozpoczęciu robót4. i .... ????? ... no właśnie, czy to wszystkie kwitki??? jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 06.05.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę: 1. zarejestrowac dziennik budowy 2. dołączyc do niego oświadczenie kierbuda 3. dołączyc zawiadomienie o planowanym rozpoczęciu robót 4. i .... ????? ... no właśnie, czy to wszystkie kwitki??? jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego??? Z tego co pamiętam zgłoszenie do Nadzoru, reszta do Wydz. Bud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 06.05.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę: 1. zarejestrowac dziennik budowy 2. dołączyc do niego oświadczenie kierbuda 3. dołączyc zawiadomienie o planowanym rozpoczęciu robót 4. i .... ????? ... no właśnie, czy to wszystkie kwitki??? jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego??? Jeszcze potrzebna przynależność do Izby Inżynierów kierbuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 06.05.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Tak wiem Yuka, przynależnośc kierbuda do Izby Inżynierów bedzie ujęta w jego oświadczeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 06.05.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 A podpowiedzcie jeszcze coś na temat solidnej i łednej blachodachówki:) (wiem wiem a może dachówke byś położył??? - ale moim zdaniem za ciężka na nasz dach z takim małym spadkiem i już) A kolejna sprawa to okna, drzwi wejściowe, brama garażowai rolety... Można tu gdzieś w jednej firmie zrealizowac takie zamówienie??? Czy lepiej szukac osobno okien, drzwi itd. ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.05.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Silna grupo: macie lub planujecie kanał w garażu??? Jeśli chcę go mieć- to ostani dzwonek, muszę szybko cholera podjąć decyzję. Jeśli grzebiesz przy samochodach ( to Twoja pasja i hobby ) to tak. W każdym innym przypadku - nieporozumienie. Ale to moje zdanie. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.05.2010 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 A kolejna sprawa to okna, drzwi wejściowe, brama garażowai rolety... Można tu gdzieś w jednej firmie zrealizowac takie zamówienie??? Czy lepiej szukac osobno okien, drzwi itd. ??? Jasne Mielczarek Zd. Wola :) A na serio, na pewno w większości normalnych firm tak zrobisz. Ja od Mielczarka mam okna i drzwi wej., brame od innego producenta, ale tylko dlatego, że u Mielczarka cena była za duża... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjkel 06.05.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam, czy ktoś ma może namiar na ludzi którzy wywożą ziemię z róznych wykopów i nie mają co z nią zrobić? Bo ja chętnie bym przyjął trochę ziemi do wyrównania działeczki. Z góry dziękuję za jakiekolwiek namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 06.05.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Sailor_man - możesz podać cenę tych pustaków? Zakupy robiłem w grudniu 2009 (cena uwzględnia transport i rozładunek) Pustak ceramiczny 25 P+W (375x250x238 ) - 3,95zł netto/szt. Pustak ceramiczny 11 P+W (375x115x238 ) - 2,40zł netto/szt. sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 07.05.2010 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Witajcie czy komuś została jakaś resztka dysperbitu (myślę o niecałym wiaderku) i chciałby się pozbyć?. Chętnie przyjmę, odkupię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 07.05.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Hello:) Powiedzcie proszę, żeby załatwic sprawy formalne związane z rozpoczeciem budowy muszę: 1. zarejestrowac dziennik budowy 2. dołączyc do niego oświadczenie kierbuda 3. dołączyc zawiadomienie o planowanym rozpoczęciu robót 4. i .... ????? ... no właśnie, czy to wszystkie kwitki??? jeśli tak to czy zasuwam z nimi do Wydziału Budownictwa w starostwie czy do Nadzoru budowlanego??? Heej, Trochę już Ci pisałam w #19591. Co do pktu 4. : nie wbijasz łopaty wcześniej niż po upływie 7 dni od zawiadomienia nadzoru. Kolejność zasuwania jest bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 07.05.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Majki, Maren i EZS, dzięki za podzielenie się info i opinią. U nas będą otwierały się do środka. Jak robiłam wylewki, to powiedzieli mi, że z tak otwieranymi drzwiami będą same kłopoty. Jak zapytałam o konkrety, to powiedzieli, że sama się przekonam. Drzwi już są w magazynie Dierre. Prawdę mówiąc nie pamiętam, żeby na etapie projektu ta sprawa była omawiana (w przeciwieństwie do drzwi kotłowni). Ale tak sobie rozważam: do Domu inaczej się wchodzi, niż do jakiegoś obiektu publicznego (nie mam na myśli domu publicznego ). Właśnie ze względu na poczucie bezpieczeństwa ("jakby kto gonił, to szybciej jest się w środku, jakby kto zabił drzwi z zewnątrz dechą, to i tak się wyjdzie, w razie czegoś można się zabarykadować" - to argumenty dzieciaków koleżanki, u której gadałyśmy na ten temat), ze względu też na zasady fengshui, które jak się okazuje wcale nie są takie dla nas egzotyczne... U nas wejście jest od strony płd-wschodniej, drzwi pod balkonem (co widać na awatarku). Majki, Czy ty miałeś jakieś "kłopoty"? Oświeć mnie i poradź, jeśli na coś należy zwrócić uwagę przy tak otwieranych drzwiach. PS. Mam nieodpartą pokusę zmiany awatarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts