Gosia Łódź 09.06.2004 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 No nie, znów mi wykasowali moje jpg z onetu, brrrrrale wkleiłam dziś nowe:) http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=21394&q=nietypowy&k=2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Łódź 09.06.2004 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2004 No nie, znów mi wykasowali moje jpg z onetu, brrrrrale wkleiłam dziś nowe:) http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=21394&q=nietypowy&k=2 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikus 14.06.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Żona na zwolnieniu lekarskim, to nie ma kto pisać ... U nas parkiet wycyklinowany, polakierowany, parapety w salonie założone, dzisiaj ekipa będzie walczyła ze schodami (montaż stopni dębowych). Jutro rozpoczynają montaż kuchni ... Co do naszych roślinek - to trawnik już na tyle się zazielenił, że w sobotę dokonałem historycznego "pierwszego cięcia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 14.06.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 witam po weekendzie spędzonym tym razem na żaglach, wracam z ogromna ilością ugryzień po komarach, kleszczach, mrówkach itp.,wzrokiem mętnym i suknią plugawą, ale szczęśliwa! Jutro spotkanie na szczycie naszej pani architekt z kierownikiem budowy-nają sobie wyjasnić nieścisłości projektowe, oby w jednym słusznym celu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 14.06.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 witam po weekendzie spędzonym tym razem na żaglach, wracam z ogromna ilością ugryzień po komarach, kleszczach, mrówkach itp.,wzrokiem mętnym i suknią plugawą, ale szczęśliwa! Jutro spotkanie na szczycie naszej pani architekt z kierownikiem budowy-nają sobie wyjasnić nieścisłości projektowe, oby w jednym słusznym celu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.06.2004 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Co się działo z Forum? Jak jakoś nie mogłem się do niego dostać. U mnie, od ostatniego postu wiele się wydarzyło. Facet, który robił mi wannę, kafelki i parapety...jak wyszedł w środę tak nie wrócił. Później okazało się...że poszedł w tango...i ze 3 dni pił. Dziś odebrałem klucze...już nic mi nie będzie robił. Tak więc...chciał musiał...naglony terminem musiałem sam kilka rzeczy zrobić. Tak więcsam wysmarowałem wanne olejową, zabudowałem rury w przedsionku, połpżyłem kilka kafelków, zagipsowałem parapety...dziś jeszcze fugowałem...ehhh...normalnie czuję, że żyję...od bolących mięśni. Jutro wchodzą instalować mi kocioł i komminek...już się nie mogę doczekać A co u Was słychać??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 14.06.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 JOŁ JOŁ! Oprócz tego, że Szwedzi strzelili Bułgarom drugą bramę (o, właśnie strzelili trzecią! ) to "nasza" działka oficjalnie nabrała rozmiarów . Niestety nie wiem jakich, bo cały tydzień albo pracuję do nocy albo mnie nie ma w mieście, więc spotkanie z panią przełożyłem na lepsze czasy. Powaliły mnie ceny siatki, zwłaszcza że ja będę potrzebował coś koło 120 metrów (z jednego boku już jest siata pani) plus brama (taka zwykła z furtką...) i teraz nie wiem, jak radzicie... ogrodzić przed budową czy po skończeniu? Z jednej strony może mniej rozkradną, z drugiej - może ucierpieć. Ile można zapłacić za przesunięcie ok. 40 metrów ogrodzenia? Wstępnie uzgodniłem, że zapłacę połowę... Czy spisywaliście umowy przedwstępne? Jeśli tak to czy notarialnie? Jeszcze mnie czeka rozmowa z panią wójt coby się dowiedzieć, kiedy (i czy ) pozwolą mi cokolwiek tam zrobić. Ech, ciężkie jest życie inwestora, który chciałby szybko, tanio i bez klopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 14.06.2004 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Tommco To cudnie poczuć w rączkach zmęczenie budową. A jaka satysfakcja!!! Ale fachowiec ci sie trafił niczego sobie - szkoda gadać. kropi Pruj do przodu i nie załamuj sie. Jak zaczniesz tak i skończysz. U mnie powoli kroczy do przodu choć zdarzaja sie zawirowania,. Ale bardziej z powodu materiałów niz fachowców. Zabrakło mi trochę twardej wełny i mam problem - po maju ruch stanął i nikt nic nie zamawia (? ). Brakujące płytki klinkierowe na parapety okazały sie byc wyszczerbione. Glazura nie dojechała. Ufffffffffffffffffff... Ale myślę, że i tak jest nieźle. Niedługo góra będzie na glanz. Przy okazji wizyty Gosi z mężem wyszło , że jako pierwsza będę miała PODGRZEWANĄ SZAFĘ . Nie dopilnowałam i wyjście DGP od kominka w gabinecie wyszło w .... szafie. Ale mój obrotny pan Andrzej błyskawicznie naprawił ten błąd i juz mam podgrzewany pokój. A tak naprawdę nie wiem ile jeszcze takich "kwiatków" wyjdzie w "praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 14.06.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Tommco To cudnie poczuć w rączkach zmęczenie budową. A jaka satysfakcja!!! Ale fachowiec ci sie trafił niczego sobie - szkoda gadać. kropi Pruj do przodu i nie załamuj sie. Jak zaczniesz tak i skończysz. U mnie powoli kroczy do przodu choć zdarzaja sie zawirowania,. Ale bardziej z powodu materiałów niz fachowców. Zabrakło mi trochę twardej wełny i mam problem - po maju ruch stanął i nikt nic nie zamawia (? ). Brakujące płytki klinkierowe na parapety okazały sie byc wyszczerbione. Glazura nie dojechała. Ufffffffffffffffffff... Ale myślę, że i tak jest nieźle. Niedługo góra będzie na glanz. Przy okazji wizyty Gosi z mężem wyszło , że jako pierwsza będę miała PODGRZEWANĄ SZAFĘ . Nie dopilnowałam i wyjście DGP od kominka w gabinecie wyszło w .... szafie. Ale mój obrotny pan Andrzej błyskawicznie naprawił ten błąd i juz mam podgrzewany pokój. A tak naprawdę nie wiem ile jeszcze takich "kwiatków" wyjdzie w "praniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 15.06.2004 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 kropi ja bym nie grodziła dopóki nie wystartujesz z budową i nie zaczniesz gromadzic na niej materiałów i sprzętu, a po co kusić licho, jeszcze siatkę ukradną, a na razie samej ziemi nieogrodzonej nic się nie stanie. Przed wami jeszcze procedury zakupu działki, wybór projektu i jego adaptacja, uzyskanie pozwolenia na budowę, a wiec jeszcze długa droga do rozpoczęcia budowy. Co do umowy przedwstepnej to nie mogę p[omóc bo takiej nie zawierałam, umowa sprzedaży działki-oczywiscie u notariusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 15.06.2004 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Kropi ja zawierałem umowę przedwsępną. Był mus bo ziemia rolna i agencja miała prawo pierwokupu.Przy przedwstępnej nie płaciłem nic.Całość przy zasadniczej. Niestety są to podwójne koszty. Co do ogrodzenia podaję ci moje koszty siatka ocynk fi.4 x 1.5 wys oczko 6x6 22pln/mb drut naciągowy 5.5 pln/kg napinacze 5 pln/szt obejmy 5 pln / szt słupki fi. 48x2,9 mm wys 2,70 9 pln /szt słupki narożne 70 pln/szt słupki podporowe 48 pln/szt brama z podporami (bez furtki bo po co) 400 pln + gruz , cement, piasek montaż podmurówki 25 pln/m montaż słupków naciągnięcie siatki 12 pln/m ogrodzenie jeden bok i tył solidnie na podmurówce - przód prowizorycznie. drugi bok już jest. na przód siatka fi.2 po 8 pln i słupki bez podmurówki. Moja tylko woda i prąd nic więcej mnie nie interesowalo. Podmurówka zatarta na ostro i porządek na placu jakby duchi robili. Pozdrawiam DŁUGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.06.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Długi - podaj namiary jak możesz na wykonawcę tej siatki. Też stoję niedługo przd problemem montażu ogrodzenia i zastanawiam sie czy dłubać sam, czy kogoś wziąść ... ?Pozdrawiam, Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areksam 15.06.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Witam po bardzo długiej przerwie. Trochę miałem kłopotów z moim pcetem, ale teraz już mam nadzieję wszystko będzie ok. Trochę się u was dzieje. Kropi już upolował działkę. Ania już kończy budowę Tommco zmeczony na budowie. A ja dalej czekam na decyzję o warunkach zabudowy. Takie mam życie przechlapane. Teraz już na bieżąco, mam nadzieję, będę się udzielał na grupie. I tak do początku lipca. Pozdrowionka dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 15.06.2004 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 Majki jak masz czas i możliwości to możesz dłubać.U mnie dzialka była puste pole,to wziąłem gościa. Teraz już mogę się urządzać.Namiary na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 15.06.2004 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 MAM MEGA DOŁA budowa nam stoii ,ponieważ nie możemy sprzedać mieszkania w nieruchomościach zastój największy od niepamiętnych czasów Trzeba było pomyśleć o sprzedaży wcześniej ,ale mądry polak po szkodzie . Za dwa tygodnie przeprowadzamy się do altany ,ponieważ zamieniamy nasze mszkanie z mamą a do tamtego nie opłaca się nam wprowadzać Najgorzej jak w altanie zastanie nas zima wtedy idzie się tylko pochlastać KROPI Szykuj dla mnie miejsce u siebie na oddziale !!!!! Jutro na domiar złego mam egzamin na prawko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.06.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Agatka A jak zdrówko??? Taka chora i na egzamin??? Trzymam kciuki i zyczę omijania pachołków (to chyba największa głupota na placu! ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikus 16.06.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Cześć, u nas pan zamontował stopnie drewniane na schodach, a od wczoraj weszła ekipa z montażem kuchni - kolor szafek pomarańcz - la żarówa - nieźle daje po oczach. Przy okazji mam do sprzedania RBetkę - czyli budowlaną szafkę elektryczną - ma wyjścia na 4 x 230V i 1 x 400V. Co najważniejsze jest przenośna i można ją na noc zabrać do bagażnika - ja tak robiłem - jak ktoś chce ją mieć niech da znać. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 16.06.2004 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 Agotko Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. Dziś moja koleżanka oblała po raz czwarty... Moja kotłownia w przedsionku zaczyna przypominać kotłownię. Tylko jak wszystko pomieścić na 1 m. kw.??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Darek 16.06.2004 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2004 egzamin zdałam ,ale to tylko testy nie praktyka aniu będe u ciebie na zdrowiu w piątek wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 18.06.2004 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2004 Niech nie pada!!! Mokną moje świeże tynki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts