cysiekhh 16.05.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Przyjmiemy ziemie z wykopow. Jesteśmy z okolic Zgierza (Glinnik, Janów), jeśli ktoś ma za dużo:) prosimy o priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomciooo 16.05.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Widziałam się z Panem który robił u Ciebie, podobał mi się, ale niestety jego wycena zwaliła mnie z nóg. W dalszym ciągu kogoś szukam. Mam ten kłopot, że kupiłam odpady łupka granitowego takiego jak u popcarol, położenie tego zajmuje nieco więcej czasu, większość Panów albo nie wie jak to układać, albo się im nie chce, ewentualnie rządają krocie. Osobiście kostka zaczyna mi już wychodzić bokiem. Pozdrawiam Tak to jest gdy się chce zaoszczędzić, a potem i tak wychodzi drożej..... Mogę pomóc przy ułożeniu, ale dopiero w październiku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 16.05.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Pomóżcie i wskażcie jakiś przyjazny program do kompleksowej wizualizacji elewacji, dachu i koloru okien!Będziemy wdzięczni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysiekhh 16.05.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Pomóżcie i wskażcie jakiś przyjazny program do kompleksowej wizualizacji elewacji, dachu i koloru okien! Będziemy wdzięczni! Tez jestem zainteresowana tym tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 17.05.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Tak to jest gdy się chce zaoszczędzić, a potem i tak wychodzi drożej..... Mogę pomóc przy ułożeniu, ale dopiero w październiku. Pozdrawiam Nie chodziło o zaoszczędzenie, tylko po prostu podoba nam się ten materiał, nie myślałam, że będzie z tym taki problem. A jeżeli chodzi o pomoc to jeżeli doczekamy do pażdziernika,wówczas chętnie podejmę rozmowy, a gdyby ktoś chciał kupić taki łupek to jest do sprzedania w przyzwoitej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murat 17.05.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam serdeczniejesteśmy początkujący i zaglądneliśmy na forum Muratora dopiero na końcu naszej "drogi budowlanej", ale tutejsze opinie wydają się nam bezcenne więc chcielibyśmy zapytać o opinię w poniższej kwestii: Ocieplaliśmy dom systemem BOLIX-a i poinformowano nas, że mają taką promocję "certyfikat energetyczny dla Twojego domu" i że możemy w związku z tym uzyskać świadectwo energetyczne potrzebne do odbioru budynku w cenie 200zł netto, ale w tym celu musimy przesłać im kopię projektu i wypełnioną ankietę.Chciałem zapytać czy ktoś z Was korzystał z tej promocji i ewentualnie jak to wygląda? Czy ten termin to faktycznie 2 tygodnie? Czy można liczyć na jakieś sensowne uwagi i wyniki czy to raczej tak na sztukę? Kierownik oferuje mi ten dokument za 500zł więc chyba warto skorzystać. Prosze o ewentualne informacje na priv albo tutaj.Z góry dziękujemy i pozdrawiamy p.s. szczegóły regulaminu na http://www.ocieplenia.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 18.05.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 A to dlaczego?? Przeż ci tych okien nie dadzą do ręki w sklepie Płaci się zaliczkę na poczet ceny a jak są mury to jest pomiar. No nie wszędzie tak jest - np. przedstawiciele Jezierskiego (przynajmniej Ci z Łodzi) jak zamówisz okna to oni zamawiają wymiary jakie podasz w fabryce i okna czekają - wtedy trzeba pilnować murarzy żeby niczego nie spaprali. Wiem jest to dość dziwne, ale tak właśnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 18.05.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 WitamMa ktoś z Was pożyczyć zagęszczarkę, albo jakies namiary na taki sprzet w dobrej cenie. Najlepiej blisko Zgierza. Potrzebuję zasypać troche wykop pod ławę fundamentową bo jest zrobiony o 30-40 cm za głęboki. i jeszcze pytanko czy po wylaniu ław i postawieniu ścian fundamentowych maluje dyserbitem wszystkie powierzchnie ? (wewn i zewn) czy tylko zewnątrz (dom bez piwnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.05.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 z tego, co piszą tutaj wykopu pod ławy nie można zasypywać. Nawet jak zagęścisz, to ci potem może dom nierówno siadać. Ja tam nie wiem, ale ja bym wlała więcej betonu. A co do dysperbitu, to powinno się wewn i zewn. Ale ja nie miałam sily, no i zasypaliśmy piach za szybko, więc mam tylko zewnątrz. Ale dla pewności mam na fundamencie papę termozgrzewalną, taką samą na chudziaku i zgrzaną z tą z fundamentów. Czyli mam szczelną powierzchnię pod całym domem A'propos wykonawców - mój majster dziwił się, dlaczego my malujemy cały fundament. On zwylke maluje tylko to, co wystaje nad ziemię. Wersja oszczędnościowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 18.05.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 EZS no własnie ja też czytałem że nie powinno się zasypywać jeśli się wiecej wykopie. Ale problem był taki że w ziemi były cegły i jakies śmieci, więc kierownik kazał je wyciagać, a później powiedział żeby wykop zasypać żwirem zmieszanym z cementem i ubijac warstwami co 5-10 cm. Jak zaczeliśmy wybierać to okazało się że miejscami nawet o 40 cm głebszy jest wykop. Więc wstępnie postanowiłem opuścić ławe o 15 cm i wyciągne później 1 warstwę bloczków więcej, ale te 10-15 cm chcę zasypać, tzn zrobić taki grubszy chudziak. Bo schodkowo ławy robić nie chcę. A z tą izolacją skoro mówisz ze z 2 stron to tak się zrobi Ławy i ściany ??czy tylko ściany a na ławę wystarczy papa na wierzchu ? A pytałem o izolacje bo tu znalazłem taki obrazek: http://www.muratordom.pl/budowa/fundamenty/ciemne-masy-czyli-izolacje-bitumiczne,14_2072.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.05.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 markoos : u nas jest tak ( patrząc od wewnątrz ) - dysperbit x1 - rapówka ( tynk ) - bloczek fund. - dysperbit x2 - styro XPS - tynk+siatka - dysperbit x2 - folia kubełkowa - drenaż Ale umówmy się Przegięliśmy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 18.05.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2010 na obrazku jak u mnie z tym, że ja mam papę na ławie i papę na ścianie. A że kierownik kazał cegły wybierać, to się nie dziw - trzeba się dokopać do gruntu nośnego, a cegła nim nie jest. Ja bym zalała jak leci, tym bardziej, ze chudziaka nie robiłam. Ale sama nie wiem, jak tu ustawić zbrojenie jak jest dziura? Jakiś sendowny budowlaniec by się przydał. kiedyś był Geno na forum, on prowadził duże projekty, ale ostatnio go nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 19.05.2010 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Ma ktoś z Was pożyczyć zagęszczarkę, albo jakies namiary na taki sprzet w dobrej cenie. Najlepiej blisko Zgierza zagęszczarkę wynajmiesz w każdej wypożyczalni narzędzi budowlanych, to bardzo popularny sprzęt i zawsze mają dowolne wielkości i moce, za dobę zapłacisz góra 100zł, więc rozejrzyj się dobrze po swojej okolicy bo na pewno przyda ci się jeszcze kilka razy ta wypożyczalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 19.05.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 majki no mocno sie zaizolowaliście ja aż tak raczej robić nie będe zwłaszcza że nie mam piwnicy. EZS no własnie sam nie wiem jak to zrobić żeby było dobrze. Ale chyba obniże ławę o te 30 cm i później wyciagne ściane bloczkami czyli jakies 2 warstwy więcej by było. Mam nadzieje że w dół można sie obniżyć bez zgody architekta, chyba lepiej jak niżej niż wyżej (przemarzanie). chociaż narazie to sie załamałem jak wczoraj pojechałem na działke... bo wykop sie troche usunął w niektorych miejscach przez te deszcze :/ mpoplaw szukalem wypożyczalnie ale najbliżej znalazlem w Łodzi.. w Zgierzu nic nie moge znależć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 19.05.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 szukalem wypożyczalnie ale najbliżej znalazlem w Łodzi.. w Zgierzu nic nie moge znależć Pozdrawiam Wydawało nam się że na trasie z Łodzi na Emilię są dwie wyporzyczalnie sprzętu budowlanego. Jakiś kilometr od rozjazdu na Piątek. Na bank mają podesty i podnośniki. Nawet jeżeli nie oni to powiedzą Ci kto ma w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 19.05.2010 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Wydawało nam się że na trasie z Łodzi na Emilię są dwie wyporzyczalnie sprzętu budowlanego. Jakiś kilometr od rozjazdu na Piątek. Na bank mają podesty i podnośniki. Nawet jeżeli nie oni to powiedzą Ci kto ma w okolicy. Witam, telefon 42 718 34 56, 602 515 855 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 19.05.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Witam Ma ktoś z Was pożyczyć zagęszczarkę, albo jakies namiary na taki sprzet w dobrej cenie. Najlepiej blisko Zgierza. ja mogę polecić atut rental ul. helska .... ze zgierza to pinć minut...czasem korzystam / łem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 19.05.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Dzięki za namiary.Cenowo wszędzie w sumie tak samo. a jak są różnice to groszowe. Ten Atut rzeczywiście ma dość bogata ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 20.05.2010 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2010 Powiedzcie mi jeszcze jak robiliście chudziaka pod ławy? Zamawialiście gotowy z gruchy i na mokro ? czy może robiliscie go na sucho a później zagęszczaliście warstwami ?tak jak to tutaj podają : http://www.muratordom.pl/budowa/domy-murowane/przepis-na-beton,108_2205.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forsa80 21.05.2010 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Powiedzcie mi jeszcze jak robiliście chudziaka pod ławy? U nas lali prosto z gruchy, zbrojenie było oparte na podgiętych prętach wbitych w grunt zamiast cegieł, ale u znajomego najpierw sypali w ławy B5 o ile się nie mylę i dopiero później na to szedł z gruchy. Zakładam jednak, że ilu fachowców tyle sposobów, który lepszy nie potrafię ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts