Romin 21.05.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Hello:) Info na temat POŚ... Otrzymałem ofertę na zakup POŚ za kwotę 6600 (+ VAT tzn. będzie ok. 8000zł) POŚ biologiczna - ale mam wrażenie że mozna dokonać takiego zakupu troche taniej.... Dochodzi przecież jeszcze koszt montażu. Oferta jest z Hydret-Wobet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 21.05.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 WItaj, mówisz, że okna od p. Mielczarka? Jestem na etapie poszukiwań no i wyboru okien, drzwi, bramy garażowej i rolet okiennych. Czy u Mielczarka warto? Jak współpraca z firmą, wykonanie, terminy? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.05.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Wobet Hydret byl drogi o ile pamietam swoje zapytania. Duzo zalezy od tego jaka ta oczyszczalnia jest - u nas nie dalo sie normalnej i wycene dostalismy na 12,5 tys chyba od nich (pos na studniach czy jakos tam, nie pamietam) W efekcie mamy szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 22.05.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Hello:) No tak mnie w...... tzn, zdenerwował zawodnik od ściągania humusu, że ...... Jego ofertaza taką prace to 800 zł ... Chyba przesadził prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.05.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zależy ile go masz, tego humusu. Generalnie koparka ok 80 zł/godz plus dojazd. Czas ze 2 godziny. JAk masz drzewa i korzenie do wyciągniecia, to więcej, ale nie 10 godzin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 22.05.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Romin napisał:Hello:) No tak mnie w...... tzn, zdenerwował zawodnik od ściągania humusu, że ...... Jego ofertaza taką prace to 800 zł ... Chyba przesadził prawda??? Najlepiej jest pewne sprawy uzgodnić PRZED! Zwłaszcza cenę! Jeżeli tego nie zrobiłeś to jak pokazujke życie co ponioektórzy "usługodawcy" potrafią walnąć Inwestora po portfelu. Kilka razy miałem wykonawców którzy mówili " jakoś się dogadamy ". To pierwszy sygnał żeby jednak uzgodnić zakres prac i zapłatę za tą pracę. Ja miałem poleconego koparkowego za 70,- za godzinę i ani złotóweczki za dojazd! Zapytam państwa czy jak zamawiacie taxi to płacicie za dojazd?!?!?!?Szanujmy się! To dzięki nam mają pracę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.05.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Zapytam państwa czy jak zamawiacie taxi to płacicie za dojazd?!?!?!? Nie, ale jak jadę do Wawy, ta płacę za powrót Zwykle jest tak, że jeżeli koparka blisko mieszka, to się nie płaci, jak daleko - to się płaci, szczególnie jeżeli musieli ją dowieżć na samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 22.05.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Masz oczywiście rację EZS!Ale kto nam każe zamawiać koparkę z daleka?!?!?Sama wiesz że w okolicy każdego z nas jest KILKA koparek! A żeby było śmieszniej to zgadałem się z panem z hurtowni budowlanej vis a vis Makro na Włókniarzy i to on polecił mi koparkowego z okolic Zgierza który przyjechał ( a co mnie to interesuje skąd?) i wykonał swoją pracę bardzo sumiennie i precyzyjnie. Niedługo pokaże na fotkach jego pracę. Zebrał humus, wyrwał te drzewka o które Go poprosiłem i ułożył podsypkę tam gdzie miała być ułożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 22.05.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 czasem trzeba z daleka, bo nie ma blisko. W okolicy Arturówka koparki nie mieszkają. Choć teraz (jak już ich nie potrzebuję) to multum się plącze, bo kanalizację robią. I ciągle mam przez nich zmiany ruchu, rano wyjeżdzam a wieczorem wjechać się nie da, skaranie z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
medesy 22.05.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witam Ma ktoś z Was pożyczyć zagęszczarkę, albo jakies namiary na taki sprzet w dobrej cenie. Najlepiej blisko Zgierza. Potrzebuję zasypać troche wykop pod ławę fundamentową bo jest zrobiony o 30-40 cm za głęboki. i jeszcze pytanko czy po wylaniu ław i postawieniu ścian fundamentowych maluje dyserbitem wszystkie powierzchnie ? (wewn i zewn) czy tylko zewnątrz (dom bez piwnicy) witam ... co do malowania ... to malowaliśmy na zewnątrz i w środku ... tylko że to są dwa różne preparaty... z tego co pamiętam to ten do środka był jak asfalt nie powinno się go rozcieńczać jedynie podgrzewać .... natomiast ten na zewnątrz był chyba na bazie wody żeby nie szkodzić styropianowi którym później ocieplamy domek .. o ile dobrze pamiętam ... to Izolbet i dysperbit ale trzeba zasięgnąć informacji bo one mają szereg zastosowań i jest ich wiele rodzajów... obok nazwy symbol np ..Izolbet dp... my kupowaliśmy w HCB chemia budowlana ...Olechowska 87 ..... co do fundamentów to podobna sytuacja ... co na to kierownik budowy ... nie ma mowy o żadnym zasypywaniu... ława noralnie jak powinna być a różnicę nadrabiamy warstwami bloczka .. to chyba najlepsze i najtańsze rozwiązanie... piwnicy także nie ma a malowane x 3 z na zewnątrz .. w środku i z wierzchu.. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 22.05.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 medesy .... no jeśli chodzi o zasypywanie to włąśnie kier budowy kazał tak robić. " zasypywać warstwami co 5 cm i zagęszczać " to jego słowa Ja to zrobię trochę inaczej, bedę zagęszczał tymi warstwami co 5 cm ale będe dodawał cementu do tego piasku, mieszał go i dopiero zagęszczał. i tylko zagęszcze 15 cm, a później już wyleje ławę, bedzie troche nizej niż w projekcie, resztę wyrówna się bloczkami, ale nie uśmiecha mi się zasypywać wykop na głębokość 40-45 cm i chyba bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 23.05.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 No to ja jeszcze raz o tym "koparkowym" za 800 zl... Zeby była jasnośc to nie skorzystałem z jego oferty, gentelman przyjechał na działkę, popatrzył i rzucił 800 zł no i podziękowałem. I wcale nie był z daleka, bo mieszka w sasiedniej wiosce ok. 5km a na powierzchni gdzie miał sciągac humus nie ma ani drzew ani korzeni.... Przegiął jak nie wiem co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 23.05.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 800 za za humus??? masakra ja zapłaciłem 100 za 1,5 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta,Mariusz 23.05.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Poszukuje dostawców betonu B20 ,możecie kogoś polecic (Aleksandrów Łódzki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalllena 24.05.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam, czy możecie polecić mi dobrego projektanta wnętrz z Łodzi lub okolic? Mam swoje przemyslenia dot. zmian w projekcie i potrzebuję je z kimś przedyskutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 24.05.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 800 za za humus??? masakra ja zapłaciłem 100 za 1,5 godziny. Ok,Ok już znalazłem normalną ofertę 100zł za godzinkę pracy sprzętu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 24.05.2010 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ja tez sie kiedys nabralam na koparkowego W naszej okolicy rok temu 85zl/h pracy Kopalismy pod GWC. Wykonawca - powazna firma - ocenila ze wykop moze zajac dzien pracy, a ze byli z daleka to my mielismy zabezpieczyc koparke. Facet bral 85zl/h, ale ja sie uparlam na wycene. I wielka dziure na pol dzialki wycenil mi na 750 zl. Potem okazalo sie, ze kopal 3h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.05.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Ja tez sie kiedys nabralam na koparkowego W naszej okolicy rok temu 85zl/h pracy Kopalismy pod GWC. Wykonawca - powazna firma - ocenila ze wykop moze zajac dzien pracy, a ze byli z daleka to my mielismy zabezpieczyc koparke. Facet bral 85zl/h, ale ja sie uparlam na wycene. I wielka dziure na pol dzialki wycenil mi na 750 zl. Potem okazalo sie, ze kopal 3h Ale podejrzewam, że gdybyś umówiła się na godz. to kopał by min. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 24.05.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Proszę uprzejmie namiary na bardzo solidnego Pana koparkowego http://lh3.ggpht.com/_Pu5H2T0ZyQM/S_rD6Zpj-eI/AAAAAAAAAFM/uv5C63xX17w/s640/Budowa%2026.04%20%2852%29.JPG Nie wiem tylko dlaczego foto takie maluśkie telefon 608 583 253 Okolice Zgierza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 24.05.2010 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Teraz chyba lepiej widać co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts