Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa łódzka

Karolka

Recommended Posts

Witajcie,

u nas po wielu przekładaniach terminu zaczęło się na dobre... to znaczy 2 tyg temu przyjechali budowlańcy ale lało tak że nie dało się nic zrobić... i kolejny tydzień przerwy:( Na szczęście zeszły tydzień był lepszy i ławy fundamentowe zalane:D

Ma ktoś może do sprzedania przyłącze elektryczne budowlane na zbyciu?

Pisalismy juz wczesniej, ze mamy skrzynke elektryczna budowlana do sprzedania :)

• Odpowiedzi 24,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

nie wiem czy to dobre miejsce na tego typu informacje, ale jesli ktoś by był zainteresowany kupnem dużej działki w Parku Karjobrazowym Wzniesień Łódzkich (5000 mkw) ok.200 m od lasu łagiewnickiego to słuzę namiarem. Jak coś proszę o info na priv

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Grupy Łódzkiej :lol:

Czy ta oferta jest jeszcze aktualna, jesli tak to jaka cena za m2 i czy działka ma jakies media i Warunki zabudowy

Witaj Majki, jak rozumiem sa to doświadczenia pozytywne??? A jak obsługa takiej inwestycji ze strony firmy p. Mielczarka?

Tak, jak najbardziej pozytywne, zarówno kontakt, jak i wykonanie i przede wszystkim montaż :)

Po kilku miesiącach była darmowa regulacja, przyjechał pracownik, popoprawiał to co było nie tak i jest super.

Po prostu - dobre okna :cool:

pozdrawiam, majki

Ziemie pewnie by sie od biedy dalo zagescic. Tylko, ze humus to nie czysta ziemia tylko ziemia z korzeniami i to dosyc bujnie czasami rozwinietymi. Tego sie nie da zagescic w ogole. Bo teraz poskaczesz kangurem a za rok, dwa jak wiekszosc materii organicznej zgnije pojawia sie pustki. O problemach z podloga wylana na niezageszczona warstwe podkladowa byl nawet calkiem pokazny watek na tym forum.

to ja się dopytałam i wiem... Humus był zdjęty ale tylko na powierzchni gdzie stoi dom (łopatami chyba coby palików geodezyjnych nie wyrwać z kopytami :) ).... reszta była nieruszona. Etap fundamentów nie był przeze mnie bacznie śledzony (wszak to nic ciekawego) wiec mi umknęło... :)

Macie doświadczenie.

Bo posiadacie :) :) :)

pozdrawiam, majki

Też macie i sobie chwalicie. :yes: Profesjonalizm. Pod względem podejścia do klienta i samego wykonania okien, a także ich montażu.

Romin:) , zadzwoniłam i następnego dnia już był pomiar i zaproszenie do firmy. Od razu mi powiedziano, że z jednym oknem będzie więcej zabawy (mocno trójkątne okno balkonowe). Nigdzie to nikogo nie obchodziło. Tylko Urzędowski jeszcze zwrócił uwagę na ten kształt, ale oni chcieli mi robić zawiasy na słupku. Mielczarek się podjął jak w projekcie miałam. Nie powiem, wiele prób było (z próbnymi przyjeżdżali na próbne wstawki). Wykonano obliczenia U dla każdego okna (nie szyby). Mielczarek naprawdę chce robić ludziom okna, a nie tylko zarabiać. A profile schucko są bardzo dobre. Chociaż mocno negocjowałam warunki umowy, okna nie były tanie, ale warte swojej ceny. Montaż 3warstwowy, ciepły - super.

Tak, jak najbardziej pozytywne, zarówno kontakt, jak i wykonanie i przede wszystkim montaż :)

Po kilku miesiącach była darmowa regulacja, przyjechał pracownik, popoprawiał to co było nie tak i jest super.

Po prostu - dobre okna :cool:

pozdrawiam, majki

hmmmm czy dobre okna = dobra cena??? :) Jestem na etapie rozmów z Schuco, uzgadniając kompleksowe zamówienie, ale cena .... no szczerze powiem niska nie jest:)

A jakie Majki brałeś okna od Mielczarka? Chodzi mi o parametry, ilośc komór itp.

A Abatex... ? ich oferta przynajmniej cenowa jest "przyjemniejsza":)

Romin zależy na czym Ci zależy ;)

Ja też przerobiłem kilka POŚ i koniec końców dostałem namiar od AgaJeżyk na wykonawcę. Z tego co wiem teraz robi u AGP-ów. Ale nie mam od nich żadnej odpowiedzi. Swoją drogą to teraz najmniej odpowiedni moment na montaż. Woda tak wysoko że żaden zbiornik nie da się zakopać :(

Oby do wiosny!

Romin zależy na czym Ci zależy ;)

Ja też przerobiłem kilka POŚ i koniec końców dostałem namiar od AgaJeżyk na wykonawcę. Z tego co wiem teraz robi u AGP-ów. Ale nie mam od nich żadnej odpowiedzi. Swoją drogą to teraz najmniej odpowiedni moment na montaż. Woda tak wysoko że żaden zbiornik nie da się zakopać :(

Oby do wiosny!

Hello, nie chce zakopywac go teraz, robie rozpoznanie, zeby gdy przyjdzie odpowiedni moment wiedziec z kim rozmawiac:) Staram sie przygotowac do każdego kolejnego ruchu budowlanego (też) jak najlepiej:)

Ja na razie hucznie polecam kontakt z firmą. Za tydzień montują się okna i będę w stanie powiedzieć więcej ;-)

Ok, Ok... czekam na info:) a właśnie co z POŚ??? Podobno ogarnia u Was ten temat ta sama ekipa co u Jędruśków? Podpowidzcie coś więcej, warto z nimi to popełnic?

hmmmm czy dobre okna = dobra cena??? :) Jestem na etapie rozmów z Schuco, uzgadniając kompleksowe zamówienie, ale cena .... no szczerze powiem niska nie jest:)

A jakie Majki brałeś okna od Mielczarka? Chodzi mi o parametry, ilośc komór itp.

A Abatex... ? ich oferta przynajmniej cenowa jest "przyjemniejsza":)

Dla nas Mielczarek byl za drogi.

Mamy okna z Abatexu - Salamander 3D trzyszybowe.

Profil nam sie bardzo podoba, wyglada jak drewniany :)

Dla nas Mielczarek byl za drogi.

Mamy okna z Abatexu - Salamander 3D trzyszybowe.

Profil nam sie bardzo podoba, wyglada jak drewniany :)

No właśnie też rozważamy jako alternatywe Salamander 3d z Abatexa:) wstępne porównanie cenowe wypada korzystnie. Czy Wasze trzyszybowe Salamandry maja U=0,6? Braliscie z Abatexu tylko okna czy jeszcze innerzeczy tzn. brame garażową, parapety, rolety? Duża była różnica finansowa w porównaniu z Schuco?

No właśnie też rozważamy jako alternatywe Salamander 3d z Abatexa:) wstępne porównanie cenowe wypada korzystnie. Czy Wasze trzyszybowe Salamandry maja U=0,6? Braliscie z Abatexu tylko okna czy jeszcze innerzeczy tzn. brame garażową, parapety, rolety? Duża była różnica finansowa w porównaniu z Schuco?

Bralismy tylko okna. Teraz juz nie pamietam ile, ale byla spora roznica w cenie.