Jędruśki 18.06.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ...... dom odebrany ....... pozdrawiam, majki Gratulować, gratulować! Bez problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 18.06.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ...... dom odebrany ....... pozdrawiam, majki ...Michu, ale będziesz tu jeszcze czasem zaglądał? GRATULACJE i życzę żeby codzienność w nowym domu dorównała marzeniom sprzed budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makijos 18.06.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Maji, gratulacje !!!Czy możecie poradzić, gdzie zamowic kontener na śmieci budowlane w dobrej cenie. Moze być mały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 ...Michu, ale będziesz tu jeszcze czasem zaglądał? GRATULACJE i życzę żeby codzienność w nowym domu dorównała marzeniom sprzed budowy No jacha Nie dam rady bez Was Nie kończę dziennika, ani bytności na FM, spokojnie. Yeti - nawet nie wiesz jak mądre to zdanie o tych marzeniach .... szacun ... Jędruśki - odebrany bez zarzutów. Teraz dobuduje piętro, basen i postawie wieże widokową. I mogą mnie cmoknąć w pomkpę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 18.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Czy podczas budowy domu wymagany jest Inspektor nadzoru budowlanego? Mam umówionych murarzy, kierownika budowy ... czy taki zestaw nie wystarczy? Jak to wygląda u Was? sailor_man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Czy podczas budowy domu wymagany jest Inspektor nadzoru budowlanego? Mam umówionych murarzy, kierownika budowy ... czy taki zestaw nie wystarczy? Jak to wygląda u Was? sailor_man Tak, tylko kierbud wystarczy. Jak masz kase inspektor tez może być, ale nie jest wymagany. Tylko, zeby ten kierbud nie był papierkowy i "stał" po Twojej stronie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_man 18.06.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 Tak, tylko kierbud wystarczy. Jak masz kase inspektor tez może być, ale nie jest wymagany. Tylko, zeby ten kierbud nie był papierkowy i "stał" po Twojej stronie ... pozdrawiam, majki No właśnie KierBuda mam takiego od papierków; kilka razy ma być na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 18.06.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No właśnie KierBuda mam takiego od papierków; kilka razy ma być na budowie. No to kwestia do zastanowienia ... Czy te kilka razy wystarczy, czy sam będziesz w stanie zapanowac nad wszyskim i czy czasem rzucić "mięchem". Zalezy od człowieka, oczywiście, ale to czasem wbrew pozorom strasznie trudne ... A kierbud bywający w miarę czesto na budowie jest dobrym "katalizatorem" zachowań probudowlanych A mówie dlatego, bo my mieliśmy właśnie kierbuda rzadko bywającego ... Choć dobrego. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Polanka73 18.06.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 makijos my mieliśmy pojemnik z firmy Radanex. Cenowo byli najlepsi (jesienią 2009 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jędruśki 18.06.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2010 No jacha Nie dam rady bez Was Nie kończę dziennika, ani bytności na FM, spokojnie. Yeti - nawet nie wiesz jak mądre to zdanie o tych marzeniach .... szacun ... Jędruśki - odebrany bez zarzutów. Teraz dobuduje piętro, basen i postawie wieże widokową. I mogą mnie cmoknąć w pomkpę pozdrawiam, majki Ja myślałem że tak zrobisz he he he......Twoja inwestycja nie obyłaby się bez tego j.w. ;)Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romin 20.06.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2010 A czy możecie powiedziec coś na temat całkowitego kosztu dot. kolektorow słonecznych? (projekt, zakup, montaż) Dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 21.06.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Czy macie jakiś kontak do osoby sprzedającej ziemie ogrodową?Potrzebuje kilka wywrotek czarnoziemu i "byleca" do wyrównania terenu Apropo ile płaciliście za ziemię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 21.06.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Szukam miejsca lub osoby sprzedającej podkłady kolejowe..... potrzebuje do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.06.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Z ziemia nie pomoge, wlasnej mielismy za duzo... sasiad wzial O podkladach juz duzo bylo - trujace, nie chcialabym ich w swoim ogrodzie. Na pewno mozna je jednak kupic w Zdunskiej Woli przy skrzyzowaniu nad torami kolejowymi. Gdzie blizej Lodzi - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.06.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A czy możecie powiedziec coś na temat całkowitego kosztu dot. kolektorow słonecznych? (projekt, zakup, montaż) Dzięki:) OOO, no włąsnie, możecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.06.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Mialam wycene, ok 17 tys wypasione, na 3-4 osoby. Gdyby to umiec zrobic samemu, zamkneloby sie pewnie w 6-10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 21.06.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 My też planujemy solary, tym bardziej że mają być dotowane - szkoda że w kombinacji z kredytami, ale lepsze to niż nic:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.06.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Edit - te 17 tys to ozywiscie kolektory prozniowe (duzo bardziej wydajne niz te plaskie) i jakos montowane na wysiegnikach, ktore podazaja za sloncem - zeby max ilosc godzin najlepsza ekspozycje slonca wylapac. Wiele wiecej juz nie pamietam W efekcie cwu przygotowuje nam pompa ciepla, instalacja droooga , uzytkowanie za to tanie Solarow juz nie planujemy. PS Milek - pompa ciepla tez miala byc dotowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 21.06.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 A ile za takie mniej wypasione, stacjonarne - nie wiesz?Ja się wciąż zastanawiam, ale nadal czekam na jakieś ruchy gminy. Może będą dopłaty z Unii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 21.06.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Szczerze, to nie wiem. Interesowalismy sie skutecznymi Prawda jest taka, ze okres zwrotu jest dosc dlugi. Nasze warunki sa jakie sa, solary najlepiej dzialaja przy bezchmurnym niebie. Trudno jest zmagazynowac to cieplo. Efekt jest taki, ze masz wrzatek jak jestes w pracy, wieczorem umyjesz naczynia, ktos sie wykapie i po wodzie. A przy zachmurzeniu jest kapota. Z drugiej strony zalezy czym dogrzewasz te wode. Ogladalismy instalacje self made u znajomego - bez bajerow, kupil sprzetu za niecale 5 tys i temi recami zrobil. Zadowolony. W zimie mial wode +14 stopni z solarow (sami widzielismy). Taniej wychodzi go dogrzanie jej do wymaganej temperatury niz grzanie wody z sieci od temperatury plus kilka (nie wiem - 3 do 5 stopni?) Poczytaj, watkow o solarach jest sporo. Ceny tez sa. Z tydzien mozesz sie przedzierac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts