Mirosław 05.07.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !!Moje ławy mają wymiar 20x11 m + działowe i mam kupić 1,5 m3 desek . Podobno ma wystarczyć. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mirosław - aaale masz wielkie ławy!! cóż ty udujesz w naszym bojanku? a tych desek to ci zabraknie - moim zdaniem nawet sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 05.07.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !! Moje ławy mają wymiar 20x11 m + działowe i mam kupić 1,5 m3 desek . Podobno ma wystarczyć. Pozdrówka. Ja mam podstawę 8x12 a przy Twoich wymiarach napewno zabraknie - przy wysokości 40 cm ław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Mirosław- już się nie dziwię wielkością ław obejrzałam projekt i wszystko jasne . ładny domek. na początku znalazłam w necie inne babie lato (inne biuro). tam ławy 12/10 i myslałam, że się pomyliłeś. na pewno pójdzie ci 2razy więcej desek niż pisałeś jesteśmy na podobnym etapie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 05.07.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Lusia jak Wasz krater po sobotnio-niedzielnych ulewach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.07.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 GIERGA - wysłałem Ci namiary na stolarza na priva. DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 05.07.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 No i sobotnia praca zaowocowała 34-rema słupkami dzielnie sterczącymi w niebo wyznaczając granicę mojej "posiadłości". Pyatnie do Was - ile drzewa szaunkowego było wam potrzebne na budowie (ławy, wieńce)? Jak były szalowane nadporża? Mój majster chce jakieś "kantówki" 10x10 cm do nadproży i nie do końca wiem o co chodzi. Marcin ..na szalunek stropu, nadporoża, wieńce, schody...poszło ok 3 m3 drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 05.07.2004 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Obchód gospodarski w Bojanie wykonany. GIERGA - strop tężeje aż strach pomyśleć.LUSIA - śliczne wykopy pod ławy, chłopaki wyplatali po południu zbrojenia.MARCIN - no ja wiem, że ty jesteś dumny ze swojego ogrodzenia, ale w tym tempie to my III i 3/4 Rzeczypospolitej to nie zbudujemy. A u mnie - wykonaliśmy dzisiaj dwie studnie chłonne na wode deszczową i większą część oczyszczalni. Jutro będzie koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 MarcinU- dzisiaj dopiero wybierali łopatami ziemię pod ławy. mam nadzieję, że nie będzie oberwania chmury i nie zaleje chłopakom okopów . jutro sypią chudziak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 05.07.2004 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Witam !!! 1,5 m3 desek o grubości 2,5 cm to 60 m2 powierzchni , przy wysokości 40cm to 150mb szalunku . Według projektu mam 91 mb ławy czyli zabraknie około 30 -35 mb szalunku. Musze jutro poważnie porozmawiać z Majstrem i chyba dokupić desek. Dzięki ogromne za uwagi .Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 05.07.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 MIREK - widzisz ,mój mężulek zapomniał, że trzeba liczyć długość ław razy dwa i idę mu powiedzieć ja jednak lepiej na oko stwierdziłam braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.07.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Witam !!!!! Wyjaśniła się sprawa desek . Okazuje się że ławy będą zalewane w ziemi . Ława z ziemi ma wystawać tylko na wysokość jednej deski , czli 1,5 m3 to i tak duży zapas. Teraz jestem spokojnieszy . Pozdrówka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lusia 06.07.2004 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 MIREK - u nas też "rzeźbili" pod ławy w ziemi . dzisiaj kończą zbrojenie i dają chudziak. jutro przyjeżdża grucha. jesteśmy już troszkę zmęczeni. to chyba z ekscytacji początkiem. na reszcie coś widać, no i odbijemy się od gruntu na jakiej ulicy i gdzie masz to swoje babie lato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.07.2004 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 MIREK - u nas też "rzeźbili" pod ławy w ziemi . dzisiaj kończą zbrojenie i dają chudziak. jutro przyjeżdża grucha. jesteśmy już troszkę zmęczeni. to chyba z ekscytacji początkiem. na reszcie coś widać, no i odbijemy się od gruntu na jakiej ulicy i gdzie masz to swoje babie lato? Witam!!! No i tu zaczyna się kłopot . Bo ulicę to ja muszę dopiero sobie wybudować a póżniej nazwać lub odwrotnie . A tak poważnie to z drugiej strony Bojana dokładnie 6m od granicy z Gdynią od strony Wiczlina , pomiędzy ulicami Majora Bojana , Poległych Żołnieży i Sosnowymi Wgórzami. Ta ostatnia podoba mi się najbardziej. Dla bardziej zorientowanych będę sąsiadem Cegielskich.Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 06.07.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 A tak poważnie to z drugiej strony Bojana dokładnie 6m od granicy z Gdynią od strony Wiczlina , pomiędzy ulicami Majora Bojana , Poległych Żołnieży i Sosnowymi Wgórzami. Ta ostatnia podoba mi się najbardziej. Dla bardziej zorientowanych będę sąsiadem Cegielskich.Pozdrówka Piękne miejsce. Gratulę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.07.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 DZIĘKI !!!! Miejsce rzeczywiście piękne jest tylko jeden feler moja działka jest pierwsza z brzegu i bokiem przylega do ulicy Majora Bojana . Ale jak to mówią nie można mieć wszystkiego oraz coś za coś. Była najtańsza czytaj najmiejsza 1071 m2 , póżniej zostały już tylko bardzo duże metraże czytaj ceny. Gdy tylko podrośnie żywopłot który jest na razie w planach nie powinno być najgożej . Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 06.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Ojojoj!! Ulica Bojana jak ją wyasfaltują może być całkiem ruchliwa. Sadź dużo i gęsto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław 06.07.2004 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Ojojoj!! Ulica Bojana jak ją wyasfaltują może być całkiem ruchliwa. Sadź dużo i gęsto! Tego wyasfaltowania to ja się nie boję a nawet nie mogę doczekać. Bardziej przeszkadzają mi dziury i pył z drogi. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinU 06.07.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 MARCIN - no ja wiem, że ty jesteś dumny ze swojego ogrodzenia, ale w tym tempie to my III i 3/4 Rzeczypospolitej to nie zbudujemy. Markus nie czepiaj się! Lotny start mam zaplanowany na 19.07. Jak na razie mam start honorowy - w czwartek będzie wytyczanie budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 06.07.2004 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 MarcinU - to zacznamy prawie równolegle - no... tydzień poślizgu. Co prawda wytyczenie mam poza sobą ale wykop rusza 10.07 a ławy 12.07. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts